Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Căutările lui Rădoi

A devenit un laitmotiv să ne plângem că meciurile naționalei ne prind pe picior greșit.

Permalink to Căutările lui Rădoi
luni, 9 noiembrie 2020, 3:27

Că pică exact când nu trebuie. Inclusiv acum, înaintea amicalului cu Belarus de miercuri și a „dublei” Norvegia-Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, deoarece numeroși selecționabili sunt fie accidentați, fie loviți de coronavirus.

În consecință, Rădoi se confruntă cu probleme în toate compartimentele. Dar mai ales în apărare, unde absențele lui Chiricheș, D. Grigore, Burcă și Bălașa, pe Bancu nu-l mai pun la socoteală, îl obligă să improvizeze perechea de fundași centrali! Va trebui să aleagă între Nedelcearu, Toșca, I. Cristea și Țîru, ultimii doi neavând însă cine știe ce experiență la nivel înalt. I. Cristea o selecție, Țîru două. Să-mi fie cu iertare, dacă pe cel dintâi, ca și pe coechipierii săi V. Crețu, Man și Fl. Tănase, l-a recomandat și ascensiunea FCSB, noul lider al campionatului, pentru Țîru cine și ce a pledat?! Greu de răspuns cunoscând că formația lui, Jagiellonia Bialystok, e una modestă, de mijlocul clasamentului în Polonia?!

Țîru nu-i însă unica surpriză furnizată de Rădoi. Pe lista convocărilor neașteptate, menite să provoace nedumerire, mai apar numele lui Al. Băluță (Academia Pușkaș), Al. Albu (UTA, dar împrumutat de divizionara secundă Chiajna) și, fără supărare, Nistor (U Craiova), tot mai neconvingător în această perioadă, în pasă neagră!

Așa se poate explica, prin repetate încercări mai degrabă nereușite, faptul că pentru cele 8 partide din intervalul septembrie-noiembrie 2020, Rădoi a nominalizat nu mai puțin de 48 de jucători. Explică, dar și scuză, nehotărârea selecționerului?! Acesta pare să neglijeze un aspect important. Acela că la națională nu vii să fii încercat și să înveți, ci ajungi când ești cel mai bun dintre cei mai buni. Or la noi, din păcate, nu-i așa. Într-un articol publicat sâmbătă în GSP sub titlul „Ce jos am căzut: doar cine nu vrea nu ajunge la națională!”, Crăițoiu, Răureanu și Udrea au analizat în detaliu o situație de neinvidiat.

Și alte decizii luate de Rădoi au trezit îndoieli. De pildă, insistența lui pentru Pușcaș a deranjat în condițiile în care acesta a prins doar un meci din 11 ca titular la Reading, liderul eșalonului secund englez. În rest, a evoluat când 9 minute, când 4, când 10 sau 22, maximum 66 cu Rotherham! Și a dat două goluri mari și late.

I se mai reproșează selecționerului că l-a convocat pe Alibec, fără gol în Superlig pentru Kayserispor, intrată în zona retrogradării după ce a pierdut acasă, 0-1 cu Hatayspor, dar l-a sărit din schemă pe Keșeru. Cum acesta marchează pe bandă rulandă pentru Ludogoreț, la 1-3 cu Tottenham în EL și de două ori duminică în deplasarea de la Sofia, 3-0 cu ȚSKA, el n-ar fi trebuit uitat, îl admonestează unii pe Rădoi. Și riposta merită însă ascultată. În sensul în care recentele prestații ale lui Keșeru ca „tricolor” au decepționat pe linie. Au fost slabe și foarte slabe.

În fine, să convenim că Rădoi e silit de împrejurări să caute. Numai să n-o lungească la infinit și, dacă nu-i cerem prea mult, să și găsească!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Marius (347 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 15:56

Atat stie acest pseudo antrenor fara scoala si fara licenta. Le-a luat fata unora cu reprezentativa de tineret facuta insa de Isaila. Meciurile lui le-a pierdut unele si la scoruri mari.

Moise (8 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 15:58

Inclin sa va dau dreorate cu Puscas. El trebuia poreclit Bizonul ca baga capul in pamant, da din coate si intra peste adeversar ca trenul. In majoritatea situatiilor ar trebui fluierat fault.

Andu (56 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 16:01

Poate mai sunt unii fani care mai asteapta ceva de la Mirel Radoi. Eu m-am lamurit cu privire la el si regret ca la inceput i-am acordat credit. Radoi antreneaza nationala dupa cum juca el in metoda sa treaca mingea nu si adversarul.

Craciun (19 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 16:04

Adevarat ca, Keseru nu a aratat nimic in ultimul timp la nationala, doar aceatat. Dar tot trebuia chemat inaintea lui Puscas care reuseste numai sa enerveze fanii.

Craioveanu (42 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 16:06

Antipatia dvs pentru Craiova se rasfrange si asupra lui Nistor. Aprecierile la adresa acestuia sunt tendentioase si nedrepte. Nistor chiar merita convocat si Radoi a procedat bine.?

Bazil (77 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 16:58

Cea mai buna idee a dlui Radoi ar fi sa se retraga de la nationala si sa isi vada de drum. Cica arabii abia il asteapta in Emirate sa ii ia locul lui Reghe.

Georges (65 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 17:31

Deocamdata cauta dupa care o sa invete sa antreneze dar dupa ce va fi demis de la echipa nationala pentru rezultate slabe.

gelu (116 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 17:38

Dle Ioanitoaia va credeam un om serios si datorita experientei de incredere. Incep sa imi schimb parerea constatand ca il sustineti discret pe Mirel Radoi. Sunt mirat ca refuzati sa intelegeti ca acesta a fost solutia cea mai comoda pentru federatie dar nu si cea mai buna. Nu a cerut prima de instalare si nici salariu mare dar nici nu a obtinut rezultate care sa ii justifice numirea.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 18:04

Hai bre sa fim seriosi, pe-astia ii avem, inclusiv antrenorul, cu astia defilam! La ce rezultate avem in ultima vreme, e cazul sa ne multumim cu putin si la echipa nationala. Dar sa nu uitam ca reprezinta Tara, si cere mai mult respect din cauza asta. Aviz unora care exagereaza in comentarii defaimatoare la adresa primei noastre reprezentative de fotbal.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 18:41

In principal aveti dreptate... Dar unde sa caute???? In Germmania, Italia, Anglia, Spania nu poate . Nu poate nici macar in Africa sau Europa de Est. In Romania nu gaseste nimic la ora actuala. Romania nu e un hipermarket ca o comparatie, nu e nici macar un magazin de secon -hand... Nici chiar o piata de vechituri. E doar un "gunoi" neridicat pt ca serviciile de salubritate sunt in greva. E doar o metafora normal...

Manu (167 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 19:45

Numarul mic de comentarii la acest articol corect demonstreaza ca iubitorii fotbalului s-au indepartat de echipa nationala. Burleanu si Radoi si-au adus un aport important la creearea aceastei rupturi dintre echipa Romaniei si publicul larg.

florin (215 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 21:01

Si sa vrea sa il dea afara pe Radoi Ciurli Burli nu va avea bani sa angajeze un antrenor cu pretentii financiare corespunzatoare. Federatia si Dinamo sunt in aceeasi situatie falimentsra si nu au bani nici cat sa treaca strada.

Dilimache (657 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 21:50

Radoi e amator iar Burleanu infractor! Ha, ha, ha, am facut si versuri!

Arion (56 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 22:59

Nea Ovi, schimba bre placa. A venit momentul sa realizezi si dumneata ca echipa asta nationala nu mai intereseaza pe nimeni. Romanasul s-a saturat sa suporte infrangere dupa infrangere dar sa fie devotat echipei nationale.

argus (108 comentarii)  •  9 noiembrie 2020, 23:02

Pe cat este de aerian si lipsit de experienta Radoi pe atat sunt de lenesi si pricopsiti mediocritatile poreclite tricolori.

Jack (18 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 15:53

Nu Radoi este vinovat de ce se intampla cu echipa nationala. Prima vinovata este federatia care l-a numit in functie si apoi jucatorii care sunt mediocri spre slabi.

florin (43 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 18:57

In mare parte pertinente explicatiile oferite privind jucatorii selectionati de MR pentru urmatoarele trei jocuri ale echipei nationale (amical + doua oficiele), desi tot in GS ati dat si verdictul "asta-i materialul, cu asta defilam". Obiectii ar fi la faptul ca minimalizati putin valoarea lui Tiru prin prisma echipei in care evolueaza. Asta pentru ca, in opinia multora, campionatul din Polonia este ceva mai rasarit decat L1, asa ca "mijlocul clasamentului" acolo ar putea insemna ceva mai mult decat pozitia in Play-off-ul nostru. In plus, o obiectie ceva "mai apasata" de aceasta data este insistenta/ obsesia fiecaruia dintre ultimii selectioneri care se numeste Tatarusanu! Respectivul portar - recent aplaudat in GS pentru apropierea sa de Top 10 selectionati (nu stiu daca in actualele conditii, cum ar fi lipsa serioasa de concurenta pe post, desi aici mai potrivit ar fi sa spui ca este lipsa de incredere a selectionerilor fata de alti portari, care joaca etapa de etapa in diferite campionate, numarul infinit mai mare de meciuri/ an ale Nationalei fata de perioadele contabilizate, numarul selectiilor acestuia poate fi considerat un fel de record!?!) -, este unul, daca nu chiar cel mai nejucat tricolor!!! Adecarat ca are, intr-un meci, unele interventii salvatoare, dar si cand gafeaza, apoi o face decisiv (!!!!), ceea ce se poate traduce prin aceea ca nu se poate conta 100% pe "marele" Tatarusanu. Se pare insa ca "permanentul selectionat" sau "eterna rezerva", si nu "exceptionalul portar" al echipei X (fie ea si din campionatul... Poloniei) este principala sa notatie in CV.

Suru (108 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:55

Nationala nu este de nasul semidoctului Radoi. Parca vad ca se duce la Craiova ca sa faca si acolo *** praf. Dar Rotaru crede ca el a inventat pe langa mersul pe jos si fotbalul. Cu acesti doi inchipuiti Craiova nu va castiga titlul in veci.

Adrian (98 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:57

Pe bune, cineva l-a parat pe Mirel Radoi ca este vreo scula de antrenor...Tipul vrea sa fie doctor cand nu este nici macar felcer.

Ali Bec (212 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 22:58

Radoi e antrenor precum e Ioanitoaia jurnalist.

Iulian (190 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 23:38

@Ali Bec (183 comentarii). Bai rasule, cand scrii numele Ioanitoaia ridicate in picioare. Esti decat un ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

talpaiadului (22 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 5:20

Keseru a avut prestatii slabe si foarte slabe la ultimele meciuri sub tricolor. Bun, de acord, dar daca Radoi judeca dupa ultimele prestatii atunci nici un jucator nu ar mai trebui selectionat, nu numai Keseru. Ca toti, dar absolut toti au avut prestatii slabe si foarte slabe.

Ali Bec (212 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 14:55

Nene Iulian, am scris ceva rău de cineva? Sau doar interpretezi ceva ce ți se pare tie? Ia fa-ți tu tie autocritica înainte de a înjura ca un birjar.

Comentează