Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Un Antrenor

Pur și simplu, intrasem la idei. Românii care au îmbrăcat tricoul lui ȚSKA de-a lungul timpului, Fl. Petre și Zicu, de pildă, dar și Keșeru, golgeterul lui Ludogoreț, insistau că formația sofiotă e o nucă greu de spart. Obișnuit să-și […]

...

Peștele pe uscat

Cu numai 2 bulgari în formație, dar cu 12.000 de spectatori zgomotoși în tribune, ȚSKA a început viguros duelul cu CFR. Încercând să suplinească lipsa omogenității, logică în condițiile în care are 7 jucători noi în lot, echipa sofiotă s-a […]

...

Contra în pericol?!

Ajunsă, iată, la al treilea eșec consecutiv și prăbușită în clasament pe locul 14, de baraj!

Astfel, în ciuda prețuirii pe care i-au arătat-o permanent ibericii prin aceea că i-au rezervat o poziție-cheie în cadrul proiectului Nuevo Dinamo, Cosmin Contra […]

...

U Craiova pare CFR 2!

Într-adevăr, n-a sedus, dar nici n-a fost penibilă. A jucat onorabil, adesea de la egal la egal cu liderul detașat al Ligii 1. Încă mai mult. Amintind marile ocazii de gol irosite de R. Grigore, Valle, Nemec și Puljici în […]

...

S-a înfuriat degeaba!

Deși nici CFR, nici Botoșani n-au putut alinia cele mai bune garnituri, prima fără Burcă, Manea, Costache și Itu, cealaltă fără Chindriș, Haruț, J. Rodriguez, Ashkovski, Papa și Babunski, ele au oferit un meci agreabil. Disputat, presărat cu destule faze […]

...

Mai moale cu atitudinea!

Rădoi a caracterizat la fix eșecul cu Austria, declarând "Am arătat ceva mai bine, dar rezultatul n-a fost bun".

Permalink to Mai moale cu atitudinea!
joi, 15 octombrie 2020, 2:56

Continuarea lui „Avem o problemă în ultimii 30 de metri, aducem mingea foarte bine acolo, unde finalizarea lasă de dorit” e însă discutabilă. Întrucât naționala n-are o problemă de rezolvat, ci o grămadă. Între care, mai nou, și egoismul unor jucători. În poziții în care se impunea să paseze, Bancu, Maxim, Alibec și Deac au ales să tragă ei la poartă. Așa au irosit situații de gol favorabile.

Am auzit repetată fraza că „tricolorii” au dovedit miercuri atitudine. Că aspectul merită scos în față, evidențiat ca un câștig. N-aș zice. Deoarece dăruirea ori angajamentul, să definim astfel atitudinea, trebuie să fie subînțeleasă pentru cei ce îmbracă tricoul naționalei. La acest nivel, cine nu se implică și nu transpiră n-are ce căuta. Ca atare, haideți s-o lăsăm mai moale cu atitudinea pentru că, lăudând-o, înseamnă să lăudăm normalitatea! Firescul.

Fără dubii că în disputa cu austriecii au contat absențele lui Chiricheș, D. Grigore și Fl. Coman, părtași la succesul de la Klagenfurt, ca și cea decisă de Rădoi a lui Crețu. Ele îi oferă circumstanțe atenuante selecționerului. Totuși, acesta ar avea de răspuns la câteva întrebări. De lămurit unele chestiuni. De pildă, de ce a optat pentru o linie de fund în 4 și una de atac în 3, nu cumva era indicată mai multă precauție?!

Plecând de aici, ar fi de urmat ori de respins concepția lui Rădoi că spectacolul primează, nu rezultatul? În care scop naționala trebuie să-și asume riscuri și să fie neapărat ofensivă. Istoria nu prea-i dă dreptate lui Rădoi. În sensul în care, mai circumspecți, hazardându-se puțin, Iordănescu și Pițurcă au pierdut mai rar. Și oricum au evitat umilințe de genul celei suferite la Oslo.

Să admitem că selecționerul gândește spectaculos. Atractiv. Dar și practic? Are el la dispoziție fotbaliștii capabili să-i transforme planurile în realitate? Cu părere de rău, mă îndoiesc. Chiar nu cred.

Cât despre jucătorii de miercuri seara, exceptându-l pe Tătărușanu, din nou number one, s-au mai distins, în opinia mea, Răzvan Marin, Burcă și Bălașa. Atât. În frunte cu Mitriță, care n-a dus la bun sfârșit niciuna dintre acțiuni, parcă împiedicându-se în minge, ceilalți au dezamăgit. Au vrut, dar n-au putut. Nu le-a ieșit nimic. De aici concluzia că vina înfrângerii cu Austria, a treia la rând în mandatul lui Rădoi, trebuie împărțită între antrenor și băieții lui.

În ce mod vor reacționa fanii? În loc să realizeze că naționala încearcă să treacă prin furtună ca o corabie avariată, amenințată cu naufragiul, unii suporteri se vor dezlănțui iarăși împotriva lui Ianis Hagi. O vor ține cu beizadeaua, răsfățatul, pilosul și alte alea. Ignorând că Ianis, folosit miercuri numai un sfert de ceas, va face 22 de ani săptămâna viitoare, în vreme ce, cvasiinexistenți și ei cu Austria, Alibec a împlinit 29, Maxim 30 și Deac chiar 34! De acord că Ianis nu trebuie introdus meci de meci, dar nu se convoacă singur și nici nu se bagă de capul lui în echipă. Nu el e principala problemă a naționalei, n-ar strica să pricepem asta.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Paul (2 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:22

Nu inteleg de unde avem asteptarile astea. Noi jucam cu echipe care au jucatori titulari la echipe decente si valoarea lor pe hârtie este justificată. Toată lumea se umfla la televizor si Gica Hagi lasa impresia ca el face mai mult. Eu spun doar ca Ianis nu a făcut fațã in Belgia, un campionat mediu dar mult in fata romaniei iar in Scoția pentru cine cunoaste nu sunt decat 2 echipe celtic respectiv rangers restul fiind echipe de valoarea fc voluntari. Maxim a facut Banca prin Germania

coco (397 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:22

Abordare justa cu multe puncte de vedere corecte. Ca oltean nu puteati sa il omiteti pe Balasa de pe lista remarcatilor desi mi mi s-a parut cel mai nesigur dintre fundasi.

Andrey (246 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:26

Buna analiza dar cu lipsuri ca si jocul nationalei. Nici eu nu am inteles insistenta lui Radoi cu Deac, un jucator ajuns la final de cariera. Nu trebuie insa suparat nici Hagi dar nici Dan Petrescu.

Zuzu (2 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:28

Nu ii el cea mai problema , dar ii cel mai vizual. Din diferite motive , in primul rand publicitatea GSP, la fiecare meci decent ii faceti statuie. Publicitatea care io face tatas-o , cum naiba sa-l compari cu Zidane. Plus lipsa de modestie din partea lui , se compara cu Gruyff! Nu vede ca ii cea mai slaba nationala din toate timpurile? Trb sa taci si sa muncesti. Problema ii infrastructura sportiva. Daca ar fi 100 de academii ca la Viitorul atunci ar fi sanse pt fotbalul romanesc.

Val (45 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:29

Balasa remarcat, Nea Ovi esti pus pe glume astazi... Fara de Tata nici un alt jucator nu merita nota de trecere iar in GSP apar unii cu 5 si cativa chiar cu 6. O fi asta o dovada de patriotism insa de competenta sigur nu este. O zi buna.

Mircea (649 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:32

Cica sa ii mai dam o sansa lui Radoi. OK, sa ii mai dam inca una si inca una pana rateaza toate obiectivele. Daca poate fi Burleanu presedinte de ce nu ar fi si Radoi selectioner pana la adanci batraneti...

Florin (199 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:36

De acord in chestia cu atitudinea. Nu trebuie laudat unul care doar isi face treaba pentru care este platit si nu iese cu nimic in evidenta.

Paul (2 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:38

Nu inteleg de unde avem asteptari asa mari. Noi jucam cu echipe care au jucatori titulari la echipe decente si valoarea lor pe hârtie este justificată. Toată lumea se umfla la televizor si Gica Hagi lasa impresia ca el face mai mult. Eu spun doar ca Ianis nu a făcut fațã in Belgia, un campionat mediu dar mult in fata romaniei iar in Scoția pentru cine cunoaste nu sunt decat 2 echipe celtic respectiv rangers restul fiind echipe de valoarea fc voluntari. Maxim a lustruit Banca prin Germania iar Razvan Marin care parea ca va reusi prin o mentalitate serioasa a dispărut si el deoarece mentalitatea nu e de ajuns asa cum nici talentul fara sacrificii nu te duce prea departe.Fundasi centrali in afara de Chiriches care este de valoare medie nu avem. Intr-o gandire sanatoasa ar trebui sa se mearga pe Mirel Radoi sau cineva cu aceeași gandire sanatoasa si sa se construiască pe 8 ani fara așteptari in primii 4-6 ani. Oricum nu o sa se intample pentru ca noi avem talent si suntem cei mai buni jucatori antrenori si comentatori.In final si fotbalul este tot politica si se practica la fel. Din păcate traim din amintiri si excepții si nu înțelegem ca o casa se începe de la fundație si nu de la acoperiș.

Clujeanul (74 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:46

Ianis nu este singura problema la echipa dar este una din ele. Gazeta o minimalizeaza intentionat ca sa nu se supere ***. Dv sunteti mai abil in exprimari dar nu si colegiii . Nu cred ca acestia sa il laude pe Ianis fara sa primeasca aprobare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Micu (80 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:53

Felicitari pentru curaj. Sa vedeti ce vor sari hastagistii pe Ianis si prin el pe Dv. Ca Ianis este lipsit de modestie cand se compara cu nu stiu ce vedeta este adevarat dar nu din cauza lui s-au pierdut aceste trei jocuri consecutive. Mai vinovat este Gica incapabil sa isi judece baiatul corect.

Laurentiu (50 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:56

Domnule Ioanitoaia, nu uitati ca Hagi, "regele", l-a comparat pe fiul sau cu Zidane, iar Ianis, insusi, s-a comparat cu Cruyff. Despre ce vorbim??!! "Regele" ne tot spune ca avem jucatori buni, ca avem valoare, dar nu avem un proiect. Bineinteles, totul are legatura cu Academia sa. Dar, ce a facut Viitorul in cupele europene, acolo unde iti arati adevarata valoare? Ce au facut toti jucatorii, plecati de la Academie, in strainatate?? Turisti. Atat.

Dinu (401 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:58

Are dreptate maestrul. Cat este de infumurat Ianis si de orb taica su afirmatiile lor nu au nici cea mai mica legatura cu suita de esecuri suportate de un Radoi liisit de scoala si de experienta. Si in orice caz el se pricepe la fotbal mult mai bine decat seful sau Razvan Burleanu.

alin (603 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:00

Radoi sa se ia de mina cu Burleanu si sa se duca amindoi incotro vad cu ochii. Cu cit scapam mai repede de ei va fi cu atit mai bine.

Ilie (76 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:01

Tot o dați cu Pițurcă și Iordănescu! Când era selecționer, Pițurcă era făcut barbugiu și pușcăriaș de către cine? De către voi! Iordănescu era un antrenor depășit și cu o gândire retrogradă! Dar cine promovează pe Prodanca, Borcea, Mutu , Iorgulescu, Mitică Dragomir, Meme ni sunt vinovați? Prin 1996 îi numărați masinile lui Gică Popescu în articolul "Mitocănia auto a lui Gică Popescu ". Acum îl ridicați în slăvi.

Firu (30 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:03

Cum necum am ajuns unde meritam...Ne luptam cu Armenia si cu Letonia ca Cipru ne priveste deja de sus. Urmeaza adversari si mai puternici gen Andora, San Marino si Gibraltar.

Adrian F (19 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:05

Pertinent şi realist comentariul. N-am ínțeles niciodată de unde aversiunea, daca nu chiar ură impotriva lui Ianis. Indiferent al cui copil este, rămîne un tînăr care trebuie încurajat, nu hulit. Aş fi înțeles ura asupra lui daca ar lua locul unui jucator mai bun, dar nu este cazul. Am auzit voci ca i-ar lua locul lui Mitriță. Ieri Mitriță a avut şansa sa demonstreze. N-a facut-o. Mi-a facut impresia unui dansator de Tango, concentrat pe aspectul artistitic; cu piruete elegante si joc de picioare ca la neaoşul dans al caluşarilor. Nu tu o pasă filtrată, nu tu trecere de greoii austrieci, nu tu şut la poartă. Greşeşte Ianis, nimic de zis, dar are un concept mai apropiat de ce se cere in fotbalul de azi. Revenind la echipa națională. Păi daca noi vorbim de atitudine, ce sa mai zic de Ucraina impotriva Spaniei? Elveția impotriva Germaniei. Hai să fim serioşi!!! Sintem departe de fotbalul mare. Foarte departe...

Simeone (82 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:39

Ianis a fost mai mult ”Incurca Lume”, cat timp a jucat , o repriza cu Islanda, cu Norvegia si 15 minute cu Austria, mai mult a dat mingea la adversar sau afara. E un copil depasit de situatie, in care a fost pus chiar de Gica Hagi. Probabil acest copil putea excela in alte domenii, dar tatal lui il obliga sa se faca fotbalist. Cu orice pret. Pai in ultimele 15 minute ale partidei cu Austria cand trebuia sa construiesti sa ataci poarta, tu dai mingea la adversar, nu pasezi pe dreapta la mijlocaș, dar mai faci o fentă si o dai afară?? Sunt detalii care conteaza, fără suparare, ne-am dat palme singuri. Nu mai spun de Mitrita care cu adevarat a fost cel mai slab de pe teren.

Marian (60 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:39

Mi se pare normal ca Radoi sa-si duca crucea pana la capat. Pe 18 noiembrie cand se vor termina meciurile din aceasta competitie, nu va putea da vina pe nimeni. Daca cumva habarnisti de la FRF ii vor cere explicatiile esecurilor rusinoase. Dar stau si ma intreb daca chiar e rusinos sa pierzi la scor in Norvegia. Mai e barajul ala cu Islanda. Pai da, Islanda era favorita in fata Romaniei, atunci ce vrem?. Liga B a UEFA Ntions League, e o palarie prea mare pentru Romania in momentul de fata. Asta e adevarul.Stiu ca doare, dar asta e. De ce s-a ajuns aici,e o alta poveste. Daca stau bine si ma gandesc, cam asta e valoarea fotbalului romanesc. Au fost in istorie perioade mai bune, cand am urcat printre granzi, dar fara o baza solida, fara siguranta zilei de maine. Acum am revenit la normal. Istoria se repeta. A trebuit sa asteptam 36 de ani ca Romania sa participe din nou la un turneu final : 1934-1970. Apoi inca 20 de ani,. Am legat 3 prezente consecutive 1990,1994,1998. Iata ca au trecut deja 22 de ani, 24 pana la urmatorul turneu final unde sunt sanse mari sa nu ne calificam. Intre timp am reusit doua calificari la Euro, incheiate lamentabil, dar cum spunea Pierre de Coubertain,, important e sa participi''. Statistica nu minte. Deci din 21 de editii ale Campionatului Mondial, noi am fost prezenti la 6 doar 6. Din 15 editii de Campionat European am fost prezenti la 4. Deci mai mult nu am fost, decat am fost. Concluzia e crunta : am fost mici, suntem mici si ramanem mici.

Viktor (263 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:17

Multa lume pe aici edte grea de cap si nu intelege neam. Hagi baga in ele cand vorbeste despre Ianis care si el delireaza cand se compara cu Cruyff dar atitudinea lor nu are nici cea mai mica legatura cu esecurile in serie ale Nationalei. Ea nu il scuza pe Radoi dar nici nu il acuza. Nu este nimic complicat de inteles.

gheorghe (320 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:26

Lumea nu-l inghite pe Ianis pentru ca nu a ajuns pe merit in nationala ci a fost impus de tac-su, pentru ca nu stie ce inseamna modestia si face declaratii impotriva antrenorului, pentru ca Mironica de la protv are orgasm cand rosteste numele hagi si intra in *** cand juniorul reuseste un sfert de dribling , pentru ca matale te-ai gasit sa-i faci propaganda, pentru ca....pentru ca...un milion de motive...pricepi bre ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

traian (16 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:32

Ce asteptari poti avea de la un fotbal in care: 1. FRF este condusa de o trupa de politruci, impostori si profitori, care a reusit incredibila performata sa faca mai mult rau de cat oribilii predecesori Nasu-Corleone. 2. Campionatul este denaturat, deturnat, compromis de cooperativele nesimtite de play-off si de arbitrii smenari, factori care au decis toate titlurile de la instalarea gastii burlenesti si trecerea la sistemul cu play-off si play-out. 3. O inflatie inacceptabila de echipe de partid, de primarii si consilii, continuare a sistemului sovietic de a face sport, care distruge mediul concurential, fair-playul, spiritul jocului si alunga investitorii aia putini care mai sunt. 4. Mentinerea inacceptabila si iresponsabila, doar in Romania, a sinistrelor unitati militare sportive de sorginte bolsevica, CSA si CS Dinamo, care polueaza si capuseaza (50 milioane euro anual) sportul romanesc. 5. Aducerea de jucatori expirati, ***, reesapati si reciclati in Romania, platiti din bani publici, in detrimentul copiilor și juniorilor autohtoni. 6. Numirea de antrenori pe criterii maneliste, de catre importorii de la FRF. Dupa esecurile Daum si Contra, a fost uns Mirel Radoi, fara licenta, fara Bac, fara experienta, fara rezultate, doar pt ca a sarit in barca lui Burleanu inainte de alegerile din 2018. Rezultatul acestor situatii cumulate este un fotbal compromis, distrus, esuat la periferia, in subsolul fotbalului international. Si asta pe termen lung!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Cristian (31 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:33

In afara de varsta, eu nu prea vad diferente intre "aia batrani" (Alibec, Maxim, Deac) si "aia tineri"/trecuti pe la "Academia" lui Hagi (Hagi Jr., Marin, Mitrita, Iancu, Cicaldau etc.). Ambele grupuri au putorile lor, ambele grupuri are rasfatatii lor, ambele grupuri au sclipirile lor. Repet, daca scoatem varsta din ecuatie, nu cred ca un strain ar putea spune ca fotbalistul X a invatat fotbal de la organizatia lui Hagi sau nu - pentru ca nimic nu-i separa pe unii de altii. Insa "Academia" aia cu care Hagi se lauda precum gaina cu oul de aur... "Academia" aia n-a produs nici macar un singur ATLET. Un individ la care sa te uiti si sa zici "da, dom'le, se vede ca asta e sportiv - pare hranit, pare educat, pare obisnuit cu viata de sportiv profesionist". Niciunul! Toti care au trecut pe acolo sunt inadaptati social (nu se pot obisnui cu "afara" - cu viata, cu oamenii, cu obiceiurile, cu regulile). Toti care au trecut pe acolo sunt labili psihic ("are antrenorul ceva cu mine, ca-s roman", "m-a vrut, apoi n-a mai vorbit cu mine si nu stiu ce sa fac"). Toti care au trecut pe acolo au orice decat un fizic de sportiv profesionist - unii-s grasi, altii-s schije; nu se urmeaza o nutritie corecta, nu se urmeaza un program de dezvoltare a fizicului. Nici nu mai are rost sa vorbesc de bagaj tehnic (ca nu stiu sa faca o preluare sau o deposedare sau sa tina un marcaj sau sa dea o centrare corect, in mod constant - adica o dovada ca au exersat asta pana au prins spilul); ma refer doar la educatia pe care ar fi trebuit sa o asigure "Academia" lui Hagi. Cand l-au mai tras jurnalistii romani de limba pe Marcel Raducanu, cu scoala lui de fotbal din Germania (care Raducanu, nefiind Rege, nu poate avea o Academie - sa va fie clar!), omul a zis: eu iau copilul de la varsta X (nu vreau sa gresesc, dar cred ca a zis ceva de genul 10 ani); la mine, copilul ala are unde sa stea, ce sa manance, unde sa se antreneze, unde sa mearga la scoala, tot. Eu si cei de la scoala de fotbal ne ocupam ca acel copil sa aiba acces la ce ii trebuie pentru a ajunge un sportiv profesionist, dar si un adult responsabil. Asta intr-o discutie in care saracul Marcel Raducanu incerca sa le explice celorlalti participanti la discutie ca unui jucator de 18-19 ani nu mai ai ce sa-i faci - e prea tarziu sa-l inveti orice. Sa-mi spuna mie cineva de care jucator iesit din curtea Academiei lui Hagi se poate spune "Da, asta este un fotbalist profesionist" sau "Da, asta este un om responsabil". Aia e vopsitoria din spatele gardului, nu scoala/academie de fotbal.

Mateo (82 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:47

Asta cu Ianis Hagi si presupusa focalizare a fanilor asupra lui nu e una reala. Se numeste diversiune a autorului ca sa nu prea bata acolo unde nu vrea. Radoi ii e prea simpatic, cum zicea. Pana acum pe altii i-ar fi facut praf. De Daum nu mai zic ce i-ar fi facut dupa astfel de rezultate catastrofale. Bun, nu zic ca ar fi cazul sa fie demis Radoi cind vezi ce generatie de jucatori are la dispozitie. Numai ca aceeasi o cam avea si cei dinaintea lui. Si atunci dupa ce isi formeaza autorul opiniile si influentele, dupa ureche? Dupa cine-i e simpatic si cine nu? Si pe urma se indigna ca ii e facuta editia buna pentru facut piata?

Claudiu (331 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 17:57

@Simeone (77 comentarii). Intre tatal lui care il crede pe Ianis un geniu si Radoi care il cheama la lot si il baga in echipa mie mai vinovat mi se pare Radoi. Dar la noi lumea este invidioasa si rea asa ca il va injura mai mult tot pe Hagi.

a dica (258 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 18:09

Noi nu avem nationala! Avem un grup de jucatori, parca trasi din caciula, pusi la un loc sa-si arate care mai de care (ne)putinta. Cat despre Radoi... Nu pot sa nu-mi aduc aminte ca, jucator fiind, a preferat sa stea in Arabia la caldurica, intorcand spatele nationalei. Si acum il pui sa faca dintr-un grup de jucatori o echipa? Si fara experienta si fara carte... Contra, daca ramanea, facea treaba mai buna. La tineret a avut succes pentru ca acolo a gasit o echipa adevarata, gata formata. Fotbalul romanesc o sa renasca doar prin echipa nationala, nu prin echipe de club burdusite cu jucatori straini care sa mai scoata cate putin capul prin Europa. De aceea cred ca proiectul Viitorul e departe de a fi facut prea mult pentru fotbalul romanesc. Asta pentru ca a mers pe jumatati de masura, nu a reusit sa tina jucatorii, le-a dat drumul sa se impotmoleasca prin jungla fotbalului european. Pai daca Hagi i-ar fi tinut pe toti cei care au demonstrat, atunci cand chiar jucau, o anumita valoare si ar fi inceput sa castige campionate, sa aiba un parcurs mai lung prin cupele europeane, chiar ar fi avut motiv de mandrie ca are 11 jucatori selectionati. Sa ne amintim doar ce meciuri au facut la debut Benzar, Dragus, Baluta... Unde sunt acum, de ce au iesit din circuit? Este greu de inteles cum o personalitate ca Gica Hagi nu a reusit sa aduca langa el investitori puternici sa poata plati salarii corecte jucatorilor valorosi, sa poata sa-i tina si sa-i puna in valoare. Asa am fi avut, cu siguranta, o alta nationala. Echipa nationala va fi puternica cand se va baza pe jucatori romani proventi in majoritate de la o echipa de club, cu multe jocuri in picioare, care sa se cunoasca si sa se gaseasca pe teren. Daca Hagi nu a putut sa faca asta la Viitorul s-o faca Becali, dar nu in calitate de fac-tot, ci de investitor care aduna toate talentele autohtone si din care vinde (cu 15 milioane) cate 2-3 dupa fiecare turneu final la care participa cu nationala. Parca asa s-a nascut Steaua 86 si apoi nationala 90, 94 etc..

CITA (2033 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 19:18

Nu stiu cum se face, dar mai tinereii U21 au rezultate mult mai bune in competitiile europene, merg, se fac remarcati! Au si dovedesc atitudine pe teren, ca sa va citez pe Dvs. Atunci, care ar fi explicatia diferentei fata de cei O(over)21 de la echipa "mare", ma refer la rezultate si spectacol? Pai cei mici se lupta sa dovedeasca, sa se remarce, si intr-o buna zi sa ajunga fix la echipa mare si, implicit, sa le creasca cota pe piata transferurilor. Insa odata ajunsi acolo, se molipsesc de la ceilalti care au considerat si ei, candva, ca si-au castigat un binemeritat loc. Si se lasa pe tanjeala, considera ca li se cuvine pozitia castigata. De aici si pana la atitudinea pe teren, pe care o invocati pe buna dreptate, nu mai e decat un pas.

Mihai (1 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 19:20

Ati atins doar, o problema fundamentala (parerea mea). Si nu doar la nationala ci si la cluburi: toti jucatorii care ajung in preajma sau interiorul careului de 16 m. suteaza pentru a da EI gol. Nici nu se uita ca poate mai sunt doi jucatori in pozitii . bune ori chiar ideale pentru a marca. INDIVIDUALISM ! Boala romaneasca?

motanul incaltat (580 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 19:36

Dupa mine Radoi si-a respectat cuvintul. A limitat nr de goluri primite. Ce a declarat aia a facut. Aia era tot ce se putea face.... Nu stiu ce fotbal vedeti de-l vedeti pe Tatarusanu number one. Ca ia mai putine goluri decit ar fi normal???? Multe din cele 8 goluri primite n-au fost unul la unul ci suturi din afara careului sau din careu pe care putea sa mai salveze din ele. Dar nu a facut-o. La AC Milan daca iei un gol cind ai in fata toata aparea plus ceva din mijloc nu mai apuci nici locul in tribune....Toti sunt un dezastru ----toti absolut toti.Apropo nu am jucat niciodata fotbal legitimat la un club dar daca eram pe teren in locul lui Ianis din 5 pase avute la dispozitie si eu aveam sanse sa le ratez pe toate. Sa am o reusita de 0% ca a marelui jucator Ianis in meciul cu Austria.....

neutru (5 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 19:54

Corect, antrenorul da tonul iar in cazul nostru, cu tot respectul pentru inima mare a lui Radoi, vorbim de lipsa de experienta. Daca ii luam individual toti baietii astia au calitati si au muncit sa ajunga la nationala, deasemenea vor si ei sa aiba rezultate bune, cui ii plac umilintele? Trebuie incurajati, la fel si Hagi Jr, un antrenor bun stie cum sa-i ia si sa faca sa straluceasca, putina rabdare, putina pricepere, e o arta sa conduci oamenii spre rezultate. Ceva gen Emerich Ienei, cu calm, cu drag, sa-i ia si sa le redea increderea in ei si echipa, la urma noastra sunt jucatorii nostri, pe care ii sustinem si la urmatorul meci, indiferent de rezultat si "scandalurile" de dupa. Hai Romania!

geo (192 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 20:25

Motane, de ce, de ce? Tipic romaneste. Pentru ca iar a salvat in 3-4 situatii foarte grele. Sa nu uitam ca la bars 2 a austriecilor el a deviat mingea ca altfel ar fi intrat in poarta.

Campioana CFR (24 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 20:27

Poate sa plece Radoi, dar sa vina cineva profesionist si care a demonstrat ca antrenor! Nu Hagi! Il respectam ca jucator dar ca antrenor n-a demonstrat nimic. Si cel mai important, sa nu redevina nationala taraba de expunere a ciobanilor albanezi si a altor impresari!

Cristian B (29 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 21:57

Băieții ăștia trăiesc in alta lume. Doar Rădoi a observat ca băieții știa nu au jucat nimic in ultimile 3 meciuri, jucătorii nu au nici o problema, ei văd sinlucruri pozitive și au și valoare de mondial.Tamas are dreptate 100%!

Gio (23 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 22:32

Nea Ovidiu, esti incorigibil, il aperi pe Ianis cata in luna si in stele, cica nu s-a convocat singur :)). Pai este convocat la presiunile si influenta lui tacsu, care se are bine cu sefii lui radoi de la federatie, chiar daca joaca un teatru ieftin de dizident. Acu doar nu credeti ca tot noianu de jucatori de la hagi convocati la loturile nationale chiar au valoare? In rest nostalgia dupa stilul defensiv si imbacsit piturcian sau iordanescian arata cat de nemodern sunteti. Pai si piturca sau iordanescu au luat-o la scor 0-3 cu Lituana, 1-4 cu Elvetia sunt doar doua exemple. Plus sa te bata Albania, zau asa..

JFM (99 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 23:56

Isteria asta gnerala nu e de inteles. N-am invatat ca inca de la tragerea la sorti locul nostru este 3 sau 4? Se stie din start unde vom termina, unde ne este locul. Pe Becali cand il auzi "Ai luat 3 batai la rand atunci pleci" Dar tu ca n-ai luat nici un titlu de 5 ani desi bagi bani cat toti ceilalti la un loc, tu n-ai putea sa nu le mai dai altora lectii? Sau vrei sa-l aduci pe manelist sa-ti faci jocurile murdare la Nationala impreuna cu vestita impresara?

Manolo (49 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 23:57

Gio (22 comentarii). Mai gandeste-te. Una ca Hagi nu se are cel mai bine cu Burleanu si cu ceilalti din federatie. Si daca ar fi asa Radoi tot nu ar putea fi influentat sa convoace la lot pe unul si pe altul. Sunt sigur ca nu ar accepta niciodata sa ii bage pe gat cineva un jucator.

Ion vasile (8 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 8:54

Cu alte cuvinte, se pune problema nu dacă Hagi jr. (micul Zidane) are nas de națională ci dacă naționala are nas de el. Și eu ma întrebam care este scopul comparației făcute de Hagi senior. Acum am înțeles perfect. Echipa națională este lipsita de valoare și nu este în stare sa îl susțină pe Ianis. De aceea el joaca atât de slab. Nu era de ajuns Radoi care vrea sa arate ca este mare antrenor cu riscul de a face de ras echipa națională, mai trebuia sa vina și Hagi senior sa ne convingă ca băiatul sau este de talia lui Zidane dar coechipierii sai sunt slabi și nu are cu cine juca fotbal. Penibil. Și dumneavoastră îi țineți isonul…

yonkers (7 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 8:56

Pe mine m-a surprins afirmatia lui Hagi, ca de la mijloc in sus avem jucatori de nivel mondial(!!!). mi s-a parut ca de fapt acolo suntem ineficienti. Apararea, desi slaba, a mai limitat din proportiile scorurilor.

Catalin (2 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 10:10

Nu avem coeziune...spirit de sacrificiu unul pentru celalalt...curaj...forta! Si atunci la ce ne asteptam? Eu imi puneam speranta ca jucatorii vor veni la nationala inaintea meciului cu Islanda si vor vrea sa razbune toate nereusitele din ultima vreme. M-am inselat...ei s-au multumit cu victoria impotriva Austriei!.....uitand de infrangerile din anii trecuti cu Spania...Suedia...s.a.m.d. Ma gandeam ca meciul cu Islanda ar putea fi o rampa de lansare catre un nou inceput ....un prilej de a demonstra ca au si ei valoare...ca pot...Inca o data spun: m-am inselat. Se pare ca.... , pentru ei ,.... victoria cu Austria la ei :3 la 2 ,...a fost arhisuficienta. Dupa,,,,stim ce a urmat....Luati rezultatele celorlalte tari din Europa (si la nivel de nationala..si la nivel de echipe de club) in toata istoria lor....si comparati - le cu ale noastre. Avem pretentii muuuuult prea mari in comparatie cu ceea ce reprezentam cu adevarat pe harta fotbalistica a Europei. Sa ne vedem totusi....lungul nasului!

nicoara (1 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 10:47

*** pe Hagi, cat ai putut!. Ai tinut neaparat sa/l urci pe un tron nemeritat , ba mai mult sa-l incoronezi, nici mai mult nici mai putin ca regele fotbalului romanesc, aruncand in derizoriu nume sacre ale fotbalului romanesc ca ineegalabilii Dobrin, Balaci, Dumitrache, unici nu numai prin talent, ci si prin modestie si bun simt! Esti principalul VINOVAT! Dar nu cred ca vei avea vreodata suficienta inteligenta si ai bunul simt sa intelegi acest lucru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (224 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 11:14

Ucraina primenită cu straie noi luate din garderoba lui Dinamo Kiev, în regim de forță majoră, bate Spania. Curg laudele pe umerii isprăvii lui Shevchenko. Însă, vechii selectioneri se opresc cu privirea asupra veteranului de import de la Kiev, ei scot în evidență curajul „old-românului” de a lansa în luptă tinere talente. A dat naționalei 6 titulari și o perlă nerefăcută ce a pasat etapa. Șapte dintr-o lovitură, iată „secretul gustului” în fotbal, osatura echipei, relațiile de joc preluate de la o formație de top . Ne tot scărpinăm, oftăm și căutăm cu lumânarea, prin cotloanele FRF și ale cluburilor, țapii ispășitori. Fotbalul românesc nu mai are coloană, pofta sfâșietoare a lupilor sloboziți asupra echipelor de tradiție, au pustiit glorii câștigate cu trudă, au destabilizat și au indus neîncrederea în valul tânăr. Baciul ortoman, lăcustele dinamoviste și neștiințele mititele, au ruinat truda de decenii a unor fanatici formatori de echipe. Conglomeratul național, constituit din titulari de bănci de rezervă la cluburi de mâna a doua și tineri inhibați de ideea vânzării la mezat, plutește anemic prin competițiile europene. Numele selecționerului nu mai contează de mult, laurii vor cădea pe fruntea unui anonim care se va bălăci în laptele și mierea stabilității. Până acolo mai va, fără Purgatoriu nimic nu rezistă, nodurile chinuite ale tradiției devin gâlme inestetice în istoria cluburilor și fotbalului reprezentativ.

Comentează