Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arbitraj scandalos

Să convenim să antrenorul spaniol Ruben Albes a schimbat-o în bine pe Hermannstadt, care ocupă în prezent locul 6 în Liga 1, ultimul de play-off.

Permalink to Arbitraj scandalos
marți, 29 septembrie 2020, 3:29

Din păcate însă, această ascensiune a fost și e însoțită de arbitraje ce-au avantajat adesea și flagrant echipa sibiană. Întrucât am scris două articole pe această temă, „Abonați la nota 4” în 26 august și „Favoruri jenante” în 21 septembrie, trec peste. Menționez doar că, pe rând, Radu Petrescu, Cătălin Popa, Istvan Kovacs și Cătălin Buși au ajutat-o în mod evident pe Hermannstadt. În afara oricărui dubiu.

Luni seara însă, Andrei Chivulete și-a depășit predecesorii și, încă mai trist, a depășit orice limită în minutul 88 al meciului Hermannstadt-Botoșani, în care a inventat un penalty pentru sibieni! A văzut, el și numai el, că Hăruț l-ar fi faultat în careu pe Mayoral, drept pentru care s-a grăbit să indice punctul cu var. De unde, transformând, R. Pires i-a adus formației ardelene un succes nemeritat într-o partidă dominată în majoritatea timpului de echipa moldavă.

Greu de spus, chiar imposibil, cum a judecat A. Chivulete faza cu pricina. Una la care nu trebuia să intervină. Gafa lui l-a determinat pe Justin Gafiuc să titreze în Gazetă cronica întâlnirii cu „Fluier comic”, iar „centralului” bucureștean să-i pună 4.

Nu zic, deși sunt tentat, că A. Chivulete a venit la Sibiu cu lecția învățată. Că trebuia să-l elimine pe Dâlbea în minutul 62, atac imprudent și al doilea „galben”. Că, în general, le-a protejat pe gazde. Zic însă, asta da, că nu-i găsesc nicio scuză în condițiile în care era excelent plasat, aproape de cei doi jucători și cu fața la ei. A văzut 11 metri pentru că a vrut să vadă, iar Keyta a avut dreptate să reclame că „Arbitrul ne-a ucis!”.

Simt nevoie unei precizări. Tot luni, la Dinamo-UTA, 0-1, Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue, deși mingea i-a sărit în mână lui D. Rusu în minutul 60 și s-ar fi cuvenit, a apreciat și Ion Crăciunescu la DigiSport, să acorde 11 metri. De acord, numai că faza a fost una discutabilă, deoarece lui D. Rusu i-a lipsit intenția.

Faza în care Chivulete a dictat penalty n-a fost interpretabilă, ci foarte simplă. Nu s-a petrecut nimic neregulamentar, dar arbitrul a luat o hotărâre eronată, ba încă în minutul 88, când meciul era practic încheiat! Iată de ce putem vorbi despre vicierea rezultatului. Despre un arbitraj scandalos și, consecință a lui, despre o victorie furată. Rețineți că A. Chivulete a fluierat strâmb într-un moment în care FC Botoșani era condamnată definitiv. Nu mai avea vreme să reacționeze.

Am sugerat primul că trecerea de care se bucură Hermannstadt printre arbitri s-ar datora prieteniei dintre Anamaria Prodan și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF ce răspunde de CCA. Asta n-ar fi însă nimic, doar o bagatelă, pe lângă vestea că onor CCA pregătește promovarea lui Andrei Chivulete pe lista FIFA! Mișcare încurajată chiar de Kyros Vassaras, printre colaboratorii căruia se numără și Florin Chivulete, cel cu folcloristele de la Piatra Neamț și tatăl lui Andrei! Când se leagă lucrurile, se leagă strâns și nu-s ușor de dezlegat.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Costea (19 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 15:43

Ce surpriza cand o lume intreaga stie ca neamul Chivulete este unul de smecheri imbogatit din toate smenurile posibile.

AliBaba (223 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 15:47

Sangele apa nu se face si fiul desavarseste opera neterminata a tatalui. Parerea mea e ca o si perfectioneaza ca s-au schimbat vremurile si dupa ele si metodele.

coco (401 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 15:51

S-a vazut cum Chivulete a asteptat momentul sa serveasca Sibiul...A avut ghinionul ca faza de 11 m a aparut asa tarziu. Ceea ce nu l-a impiedicat pe hotul cel tanar sa calce in picioare regulamentul dar si bunul simt.

Bratu (104 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 15:53

Va dau dreptate. La Dinamo se putea da 11 metri isr la Sibiu nu trebuia dat. O magarie ce se vedea si din avion.

Praslea Chivulte si cracii din folclor (52 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:02

Daca pur intamplator tatuca Chivulete a avut grija sa se incurce Kyros Vassaras in poalele unor folcloriste care stiu cum sa ,,iuteasca jocul pe linia de fund,, atunci nu trebuie sa mire pe nimeni ca ajunge si tanarul Chivulete sa arbitreze international si sa se faca de ras ca Hategan caruia VAR-ul ii da peste bot cand anuleaza gol valabil pe motiv de offside inexistent.

Martis (20 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:05

V-ati dat si dvs pe brazda fiind prima data cand il aparati pe Sebi Coltescu. Baiatul asta a stricat mult mai multe meciuri decat cei doi Chivulete luati impreuna.

Ciollo (32 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:07

Foarte bine ca aratati greselile flagrante de arbitraj. Mai si enumerati arbitri care au ajutat FC H. in ultimele etape. Dar, cele 10 greseli majore in favoarea fc clona craiova srl, in ultimele 13 etape, de ce nu le prezentati la fel? Sa fie oare de vina doar prazul ce va leaga pe toti sau miopia care vine cu batranetea?

Stefan (35 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:25

Este clar ca dinamu trezeste mila daca pana si dl Ioanitoaia care de regula il critica a ajuns sa ii planga pe umar. Mai bine sa fii invidiat decat compatimit insa uite ca lucrurile s-au schimbat.

Craioveanul (4 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:45

@Ciollo (14 comentarii). Esti dintre cei care plang ca Universitatea este pe locul 1 cu punctaj maxim. Este doar inceputul. Craiova va lua titlul si astia ca tine o sa muriti de oftica. Mult succes va doresc.

Victor (278 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:50

Nea Ciollo, scoateti unghia din gat, lasa mojicia si mai numara odata. Ia abacul pentru ca ai gresit inventarul. Au fost 11 greseli mari in favoarea Craiovei, nu doar 10. Nu se poate musiu sa ne faci favoruri, nu acceptam.

criticul (40 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 16:53

F.C.Hermannstadt este favorizată în halul ăsta de arbitrii fiindcă este echipa prezidențială și trebuie să ocupe la finele campionatului măcar locul 3,pentru a fi siguri de un loc în cupele europene de anul viitor.F.C.Hermannstadt poate fi numită,pe drept cuvânt,Scorniceștiul Ardealului.

zona magheru (12 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:02

Asemenea furt si arbritraj tendentious ca la meciul asta mai rar vezi !

dinu ion (1 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:03

inceputul de campionat a echipei din sibiu seamana izbitor cu echipa DIN CHIAJNA CARE ACTIVA IN B !!SI ERA ANTRENATA DE LAURENTIU R .ATUNCI A PROMOVAT FARA PROBLEME DUPA UN SCENARIU ASEMANATOR !!CU ARBITRII CARE FACEAU TOTUL SA CASTIGE .SE FURA PE FATA .

CITA (2118 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:03

Ce legatura exista intre Anamaria Prodan si FC Hermannstadt? E patroana echipei? Eu stiam ca face comert cu jucatori doamna aceasta. Stiam gresit? Poate ca are multi jucatori de la Sibiu in portofoliu, bun, asta ar fi o alta mancare de peste. Ceea ce nu e deloc corect si absolut deloc nemteste :) - e ca un arbitru ia decizii subiective in functie de interesele personale. Am tot zis ca ne schimbam mentalitatea in Sec XXI, dar cu regret constat ca mai avem de asteptat.

dudu (8 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:07

Ma pronunt doar pe faza. Nu stiu ce a vazut/gandit Chivulete. Harut (greseala poate din cauza oboselii) se complica si joaca mingea in careu cu atacant in spate. Pierde mingea de sub control (se observa pe reluari), care este jucata/atinsa de Mayo. Urmeaza ce urmeaza, unul aluneca, altul se impiedica ... Atat de prost joaca unii incat scot niste faze imposibile si pentru arbitri. Sa ne reamintim de un penalty la Botosani - Dinamo acu ceva ani! keyta ar trebui sa se uite la jocul echipei, nu mai zic la ce joaca el!

Coltescu arbitreaza ca Al. Tudor (52 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:13

Bogdan Balanescu ar trebui sa explice spaniolilor cum a pregatit Contra echipa cu Albin si schimbul Nistor-Nascimento plus cateva aratari aduse in combinatie cu Mutu si apoi s-a tirat fiindca nu mai reusea sa intrerupa sirul infrangerilor. Spaniolii ar trebui sa pregateasca actele de disponibilizare a lui Contra cu ceva salarii compensatorii si ... dunga! Nu mai cautati greselile la Coltescu cand echipa lui Contra nu e in stare sa dea macar 10 centrari in careu intr-o repriza. Si trebuie apreciat antrenorul de la UTA pentru ca a scos maxim dintr-un meci in care pacalicii moderatori ai radioului cu caini credeau ca Dinamo va da 5 goluri.

dan man (9 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:48

Ar trebuit luat si deranjat pe la spate in Jamaica de catre niste domni.

a dica (283 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:52

Cum o fi schimbat-o spaniolul in bine daca echipa „dacilor liberi” cu nume nemtesc castiga doar impinsa de la spate? In fine, nea Ovi, poti sa scrii in fiecare etapa ca astia nu baga pe nimeni in seama. Va dati seama la ce grad de nesimtire s-a ajuns? Pe fata, chiar asa? Iar *** astea de arbitri, pentru promovare si-ar da si nevestele nu numai cinstea. Sa lase astia spectatorii la meciuri ca sa poata sa-si primeasca domnii arbitri, observatori si sefii lor, live, ceea ce merita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:56

In completarea celor foarte bine spuse de @Craioveanul mai sus, va zic ca U Craiova se ambitionara dupa pierderea titlului la mustata de anul asta. Asa ca la anu' vom fi atat peste rapidistii clujeni de la CFR, cat si peste stelistii ilfoveni de la FCSB. Fratele nostru italian de Sud e foarte bun antrenor, avem stadion modern, avem sustinerea primariei, nu ne mai trebuie decat un pic de ambitie ca sa ne pastram pe primul loc in clasament pana la sfarsitul actualului campionat!

Dilimache (657 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 18:32

Va dau dreptate, nu am ce sa comentez!

Murariu Liviu (4 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 18:34

Ioanitoaia arata-mi articolele unde ai scris sezonul trecut ca Hermannstadt a fost dezavantajata clar de arbitraj, iti aduc aminte meciul de la Tg. Mures cu Gaz Metan unde arbitrul a acordat un penalty inexistent si 2 eliminari, in meciul de la Craiova unde atacantul de la Craiova a cazut la un metru distanta de langa Tatar si a primit Craiova penalty, eliminarea gratuita a lui Tsoumu in alt meci....si alte penalty-uri acordate impotriva Sibiului...ai scris despre asta? Daca nu, ciocul mic

Iulian (190 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 18:35

@dudu (18 comentarii). Nu stiu cum se impiedica jucatorii dar stiu ca toti arbitrii fluiera numai pentru echipa impresarei palmier. Chivulete s-a facut de ras mai tare cat toti dinaintea lui. Cum nu il cred nepregatit ma gandesc linistit ca a tras pentru Hermannstadt cu intentie. Asa i-a facut cadou trei puncte.

Daniel P (273 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 20:24

@Murariu Liviu ( 3 comentarii). Nu s- a scris anul trecut despre Hermannstadt nici de bine si nici de rau. O echipa mica nu interesa pe nimeni, iar pe un jurnalist de nivelul dl Ioanitoaia inca mai putin. Acum insa se scrie des despre Hermannstadt pentru ca este vorba despre greseli mari si repetate in favoarea unei singure echipe. Demonstratia este fara replica, lucruri incontestabile deci daca e sa faca cineva ciocul mic ala trebuie sa fii tu. Prea furati rau si prea fara rusine, nu poti sustine altceva.

Argus (26 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 20:49

L-ati mentionat pe Kyros Vassaras, intr-un context in care acesta da dovada de incompetenta, in evaluarea prestatiilor arbitrilor. Desigur, este scandaloasa intentia de promovarea a "impricinatului" pe listele arbitrilor FIFA*** dar in acelasi timp, nu grebuie trecut cu vederea ca singura "realizarea" de la inscaunarea lui Vassaras in functia de Sef CCA, este evidenta scadere a calitatii arbitrajelor! Cu toate acestea, ramane "lipit" de functie, lipiciul fiind brand "Razvan Burleanu"! Desii avem arbitrii ce dau "clase" lui Vassaras, nu mai departe de "batranii" Craciunescu si Porumboiu, sunt si cei de pe lista fIFA (Hategan, Istvan Kovaci sau Radu Petrescu si nu numai) nu conteaza pt. Burleanu! Cei doi, parc-ar fi intr-un "mariaj caholic, de raman"man-n mana"! Cat desprea lipsa de vointa de a introduce VAR-ul, atat Vassara cat si Burleanu (sau MAI ALES ultimul?) se poate spune ca "cei doi corifei" sunt vinovati! Cred ca pana ce Burleanu nu se va debarasa de Vassaras, nu vom avea arbitraje corecte! Cele bune dle Ioanitoia

DogSlayer (2 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 20:53

Nu mă miră că Procesul Etapei ținea până la 3-4 dimineața Ești *** rău Dnul Ioanitoaia. Ce îți mai place sa bagi strâmbe.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Argus (26 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 20:54

Scuze, am omis sa explicitez ***: Arbitrul Sebastian coltescu ESTE pe listele arbitrilor FIFA din 2019 (sub rezerva ca info din 03/01/2019 (https://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2020/09/29/arbitraj-scandalos/#form_comentarii) nu a fost modificata intre timp) Va doresc zile insoliate!

doilaunu (195 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 21:15

Ovidiu Scandal.

Virgil (113 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 22:03

@doilaunul (157comentarii). Iarasi nu ai nimic de spus. Nu este nici un scandal, este doar furaciune ca in codru. Fara ajutorul arbitrilor Sibiul avea numai un punct sau maximum doua.

Mihai (1 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 22:04

@Craioveanul, o sa luati voi campioanatul, cand se va transforma prazul in mamaliga.

Costin (17 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 22:07

Pt Argus: lista FIFA se modifica anual iar pentru 2021 se aude ca va fi scos Coltescu si in locul lui va intra Chivulete. Se schimba tusea cu junghiul.

doilaunu (195 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 22:48

@Virgil. Iarasi esti prost. Este scandal. In titlul articolului.

Virgil (113 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 23:13

@doilaunul (158 comentarii). La lipsa ta de creier nu poti fi nici prost. Nu existi si punct. Titlul arbitraj scandalos inseamna scandal doar intr-un cap sec.

eugen (1 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 8:55

Andrei Chivulete , are deja folclorista acasa....loredana...prietenii stiu de ce spun asta...din pacate ca si arbitru este o NULITATE.

pandele (49 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 9:34

Mosule, ai imbatranit degeaba... Hotia, in campionatul nostru, este o moda. De pe timpul CFR-ului se practica in stil mare. Au fost multe editii de campionat in care doar se tinea statistica: greseli pro/contra CFR. Din pacate am ramas cu statistica si nu s-a luat nici o masura. Ceea de face PRODANCA la Hermannstadt este doar o mostenire marca CFR. Au mers banii CFR-ului, de ce nu ar merge si alti bani negrii ?

Eu, sibianul (3 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 10:31

@Daniel P. Adicatelea, daca este furata o echipa mica, nu conteaza, sa nu fie furate alea mari, sau nu cumva sa indrazneasca aia mica sa miste si ea, ca e deranj mare!?! Tu realizezi ce balmajesti acolo?!? Nici noi, suporterii lui Hermannstadt (sau cel putin aia cu mai mult de 3 clase), nu suntem de acord nici cu asta, nici cu alte treburi care se petrec la Sibiu de cand s-a implicat personajul din poveste, dar ceea ce pretinzi tu a fi adevar, este o forma mai grava de furt (aia romaneasca, cel mai probabil invatata de la politicieni...)! Cat despre elucubratiile legate de Klaus, numai minti bolnave gandesc asa ceva...

saw (1 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 13:25

La mai multe furturi ! Pai ce, doar craiova are voie ?

me (9 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 14:24

,,Menționez doar că, pe rând, Radu Petrescu, Cătălin Popa, Istvan Kovacs și Cătălin Buși au ajutat-o în mod evident pe Hermannstadt. În afara oricărui dubiu''. Ok dar de cei ce au dezavantajat aceasta echipa? Nimic, nimic? Iulian Calin in meciul cu craiolguta, Sebastian Coltescu in meciul cu Gaz Metan, Adrian Cojocaru in meciul cu Viitorul. Sunteti un rau om intentetionat, intotdeaua partinitor cand a venit vorba despre acest oras.

Ciollo (32 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 16:07

@ craioveanu', voi ati fost pe primul loc cu o etapa inainte de final si a-ti luat praful de pe toba... si tot asta o sa luati dupa urmatoarele 30 si ceva de etape. @ victoras, draga, unghia nu a fost, nu este si nu va fi in gatul meu... ai mare grija la al tau!

Flavius (3 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 16:16

A luat la liga a 3a fara sa fie in sală!! La Mediaș, a luat 10, Salomir a zis că da singur, că are vărsat de vânt!! Trebuia să fie in fața mea!!! Rușine sistemului!!!

Dinu (427 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 16:23

Scriind ca mai inainte a furat si CFR nu faceti decat sa ii dati dreptate dl Ioanitoaia. Judecata ca poate sa fure Sibiul pentru ca au furat si altii pleaca din minti bolnave. Daca altii furau rar Sibiul fura meci de meci, asta indigneaza. Articol foarte atent documentat.

gheorghe (328 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 17:03

Aveti dreptate, arbitrajul lui Chivulete a fost de-a dreptul scandalos. Acest baiat trebuie trimis sa arbitreze in Liga a III-a, nu propus pt ecuson FIFA !!! D-na Prodan a devenit toxica pt fotbalul romanesc, mai rau decat clanul Becali in zilele lor bune...

Murariu Liviu (4 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 17:56

Daniel P, adica daca este o echipa mica nu conteaza ca este dezavantajata??? Ca sa stai tu linistit tot o echipa mica a ramas Sibiul asadar discutati de alte echipe, lasati Sibiul in pace cu bune si cu rele, valabil si pt. d-l Ioanitoaia, l-am apreciat, dar dezamageste...unde a scris cand Craiova a fost avantajata campionatul trecut? Sau se face ca ploua cu echipele asa zise mari...trist

Milica (53 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 23:20

@Murariu Liviu. A scris unde nu ai citit tu. Nu mai stiu articolul dar imi adic aminte ca fanii olteni i-au reprosat ca loveste intentionat in Craiova pentru ca dl Rotaru a retras acreditarea Gazetei la meciurile de pe Stadionul Oblemenco.

Vioreatza (72 comentarii)  •  1 octombrie 2020, 2:32

Din acest motiv cand joaca cu echipe din afara tarii iau bataie si de la echipe de comuna. Sibiul si Craiova , cele mai avantajate de arbitrii pana acum. Daca se introduce VAR, in scurt timp nu o sa se mai faca nimeni arbitru de fotbal...

Marcello Kazan (80 comentarii)  •  1 octombrie 2020, 8:18

e REVOLTATOR cu atit mai mult cu cit cei care ar trebui sa rapunda, TAC MILC... CHIAR S-A AJUNS LA O BATAIE DE JOC IPOSIBIL DE ACCPTAT... Alooo... NU e nimeni acolo ?!?...

Comentează