Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Tot răul spre bine?

Spre supărarea unora, se știu ei care, n-aș pune eliminarea FCSB-ului din Europa League lângă cele, chiar rușinoase, suferite de Craiova și de Botoșani.

Permalink to Tot răul spre bine?
duminică, 27 septembrie 2020, 2:20

Contraperformanțele numite s-ar cuveni diferențiate. În sensul în care FCSB a pierdut duelul cu Liberec din pricină că n-a putut alinia joi seara decât o garnitură încropită din rezerve și din puști. Întrucât jucătorii de bază erau fie accidentați, fie depistați cu coronavirus, 15 dintre ei, în frunte cu Fl. Tănase, Man și Fl. Coman. Altminteri, în condiții normale, e de presupus că FCSB ar fi învins. Probabil că n-ar fi avut probleme deosebite.

Indiscutabil că pe formația roș-albastră a urmărit-o ghinionul. Numai și prin aceea că, la două-trei zile după meciul cu Slovan, mai mulți dintre titularii ei, Fl. Tănase, Miron, Olaru și alții, au fost declarați sănătoși, buni de joc. Ghinionul a mai însemnat însă și altceva. Un arbitraj ostil, care i-a refuzat căpitanului Perianu, la 0-0, un penalty fără echivoc. Zece minute mai târziu, în 20, „centralul” azer n-a ezitat să-l elimine pe Cană, decizie care va atârna greu în desfășurarea partidei.

Dincolo de aceste detalii, să notăm că trupa patronată de Gigi Becali a ratat pentru al treilea sezon consecutiv prezența în grupele unei cupe continentale, după ce în intervalul 2004-2014 se calificase an de an în faza respectivă.

Declinul e vizibil cu ochiul liber, în afara oricărui dubiu. Consecință a lui, FCSB a ajuns să trăiască din amintiri, acceptați clișeul. Drept urmare, și coeficientul ei s-a prăbușit. De unde echipa urcase în 2008 pe locul 29 în Europa, cu 59,400 coeficient, depășind cluburi cu CV-uri răsunătoare, gen PSG, Ajax, Atletico Madrid sau Tottenham, astăzi ea riscă să iasă de pe lista primelor 70! Și concurează, bilanț ulterior lui 2017, cu „celebrele” Șerif Tiraspol, Suduva ori Zoria Lugansk, ocupanta locului 11 din 14 în campionatul Ucrainei!

Din păcate, timpul nu poate fi dat înapoi. Această scădere dramatică a cotei atestă însă că la FCSB s-au comis erori de conducere, de strategie, de management. Numeroase și grave. Favorizate de faptul că patronul, erijându-se în A1, s-a amestecat în vestiar și a dictat din ce în ce mai des transferurile, alcătuirea formației, chiar și schimbările de pe parcursul meciurilor! În măsura în care fiecare doarme cum își așterne, FCSB și-a așternut prost.

Inclusiv în povestea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în care nu poți să acuzi pe nimeni, dar nici să-i disculpi pe toți. Sigur că undeva s-a produs o defecțiune, ceva în neregulă, de aceea s-ar cuveni lămurirea lucrurilor.

Altfel, deși necăjiți, fanii încearcă să uite pățania cu Liberec și să vadă numai sfertul plin al paharului. Dacă tot e adevărat că uneori tot răul e spre bine, ei consideră că tinerii și foarte tinerii Oct. Popescu (17 ani), Perianu (18), Cană, R. Ion (ambii 20), Șut (21) și G. Simion (22), introduși de nevoie împotriva lui Slovan, vor fi folosiți mai mult. Că li se vor oferi și alte șanse să se afirme. Eventual, să devină titulari.

Acesta ar putea fi singurul câștig posibil al unei partide, cea de joi seara, ce nu va fi uitată ușor. Chiar nu s-ar recomanda să fie repede uitată.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Myty (1 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 14:46

Dl Ioanitoaia este singurul oltean suporter al FCSB... Sunt curios cum o va da la intors curand cand Stiinta va castiga campionatul.

Vali (46 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 14:48

In sfarsit un articol bun dar fara efect. Nu urmeaza revenirea echipei ci desfiintarea ei. Falimentul. Gigi Becali o va omori cu ma a lui. Atat il duce pe el mintea.

geo (199 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 14:52

Lumea se face ca nu stie dar infectarea a plecat de la Memelusul care a transmis-o si la ceilalti. Mereu pestele se impute de la cap. Becali stie dar si Memelusul la randul lui stie foarte multe din interiorul echipei.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 14:53

Poftim logica!!!Adica cineva este vinovat ca la Steaua sunt atati bolnavi dar cand CFR a avut la fel de multi bolnavi...?Adica daca jucatorii lui CFR se imbolnaveau acum era ceva diferit...?De ce tot trebuie sa cautati ,,motul,,....?

Alecu (52 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 14:54

Nea Ovidiu numai dumneata poti crede asa ceva. In maximum o luna Becali va vinde pe cine va putea si va trage obloanele. Nu fotbal vrea el care are in cal numai bani.

JFM (116 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 15:13

Infrangerea FCSB intra in galeria unui clasament si mai rau. Al echipelor care se elimina singure din competitie din cauza diletantismului, mediocritatii si amatorismului cras al conducerii clubului. Unde s-a mai pomenit sa ti se infecteze aproape 30 dfe oameni important si foarte importanti din club? In tarile bananiere, poate nici acolo. Nu esti un camin de batrani, nu esti un amplasament al unor persoane cu handicap, uitate de autoritati. Romania va fi privita ca o destinatie nesigura, periferica, nefrecventabila. Spui FCSB arati spre Lumea a 3-a. Nici nu mai conteaza rezultatele, esti stigmatizat pe viata. Asta a facut Becali din club prin atitudinea sa despre pandemie, una batjocoritoare, de la inceput pana acum. Ceea ce s-a intamplat reprezinta doar consecinta acestui mod de a manageria acest club. PS. Sa se termine mizeria asta ca o Clinica a lui Becali sa-i testeze jucatorii lui Becali. Nu este exclus ca de aici sa fii pornit totul.

Fcsb ocupa un loc in liga1 (52 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 15:23

Fcsb nu are suporteri. Fcsb are doar admiratori. Si admiratorii fcsb-ului se imbraca dupa moda DDB. Suporteri are doar echipa aceea din liga3. Revenind la evolutia echipei, cu Straton in poarta chiar se poate spune ca ,,tot raul spre bine,,... inseamna pregatirea psihologica pentru obisnuinta cu infrangerile.

CCC (137 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 15:58

Se vede ca tzepelin ti-a facut un rezumat “rapid” al meciului, ***! Ne spui mataluta ca au fost niste jucatori de la fcsb declarati sanatosi la doar 3 zile dupa meci, in care il incluzi, ca orice habarnist si pe Pantaru. Bre, te cred ca te-ai uitat la CFR, car macar atata lucru trebuia sa stii, ca Pantaru a fost titular si a jucat tot meciul cu Slovan! In caz ca s-a covidid imediat dupa meci si a fost declarat sanatos ieri, imi cer scuze, si va propun sa “cadindati” la premiul Nobel pentru medicina!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cita (2118 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:12

După cum prezentați situația de la FCSB înțeleg că băieții au pierdut calificarea nu la "masa verde", ci la "masa covid19". Asta nu mi se pare deloc corect, dar ce contează părerea unui biet suporter? Mergem mai departe, și să fim sănătoși cu toții!

Dragos (250 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:21

Andrei F, iarasi *** fara nici un succes. CFR nu a avut acelasi numar mare de bolnavi si sigur asta nu i-a afectat prezenta in meciurile internationale. Daca cei de la fecesebeaua sunt diletanti ca sa nu le zic prosti esti invitat tu sa faci pe avocatul lor. Unul penibil ca de fiecare data.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

BB (155 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:24

Un articol f decent. Dar a il critica mereu pe Becali chiar cu alte elemente este o treaba complet inutila. Omul nu se dezvata de obiceiuri proaste de aceea FCSB nu are nici un viitor.

Cretu (32 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:29

Nu Pantaru ci Olaru si nu se modifica datele problemei. Nu cumva era interzis sa se uite la CFR...Dl Ioanitoaia s-a uitat acolo unde avea ce vedea si nu la *** cu ifose de jucatori din Berceni City.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (215 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:38

@CCC (100 comentarii). Si dreptate dar faci prea mare caz cand scaparea a si fost indreptata. Datele problemei raman insa aceleasi si oamenii tai sunt vinovati.

argus (108 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 16:51

Nu mai plangeti atat pe umarul lui Becali pentru ca si-a facut-o cu mana lui. Si-a batut joc de toti antrenorii si Dumnezeu l-a rasplatit cum merita pe acest fals crestin

raluca (4 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 17:04

Absenta lui Morutan a cantarit la fel de mult. Din ce stiu si daca nu ma insel, prima infectare cu covid la Steaua dateaza din 8 septembrie, a lui MM. Acest fan al lui Planic si Pufi a spus ca s-a izolat, dar cine il mai crede dupa postarea in care afirma ca e "cu masina doar in curte", pe cand in lentilele ochelarilor din poza postata tot de el se vede ca e in trafic. El ar fi pacientul zero/managerul zero din ultimii ani in care dubla consoana mm devine sinonim al declinului Stelei. Ramane de vazut daca asta e tot ce poate sau daca baiatul e in misiune pe langa naivitatea uneori infinita a patronului. Agentii dubli lovesc rar, in momente cheie, dar rezultatele sint devastatoare.

Zapacitu (565 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 17:04

Măcar să știm că cei din Craiova sunt peste cei de la FCSB. Și sunt, se va dovedi in primul meci direct, cu sau fără jucători declarați pozitiv covid. Le încurcară tare de tot ăștia cu pandemia lor, bre nea Ovidiu Le zăpăcira de tot de nu mai înțelege nimeni nimic pe ce lume trăim.

Craciun (19 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 18:19

Mai lasati-l in pace pe Meme ca el nu joaca. A fost si el printre cei infectati dar nimeni nu poate spune ca el le-a dat boala celorlalti. Sa nu vedem la el mai multe defecte decat are.

Eulescu (1 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 19:15

Gresiti, dle Ioanitoaia, eliminarea FCSB-ului este mai rusinoasa decat a Craiovei sau Botosaniului, pentru ca s-a datorat lipsei de profesionalim, incompetentei, pentru ca nu au respectat niste reguli anti-covid. Ia uitati-va dvs.la un meci din Bundesliga, sa vedeti cum se poarta corect o mască de protectie, cel mai banal lucru. Asa cum staff-ul echipelor ( nu numai fcsb) poarta masca sub barbie, la fel ( nu) respecta regulile si protocoalele in general.

Kornel (96 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 19:57

Eulescule, maestre, cine se imbolnaveste este vinovat in opinia ta doar ca ea este una gresita. Conform gandirii tale Marcel Pavel si in zilele din urma Horatiu Malaele trebuie trasi de urechi pentru ca au fost depistati cu covid. Cred ca nu stii definitia termenului rusine.

Val (52 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 20:07

Spre care bine Nea Ovidiu, ca s-a terminat cu binele la fecesebeaua? Urmeaza alunecarea in jos si curand falimentul. Cand va vedea ca in loc sa scoata bani de pe urma fotbalului va trebui sa bage oierul sef din Pipera va da bir cu fugitii.

Sirius (2 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 21:26

Binele asta nici la dusmani sa nu fie

motanul incaltat (603 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 21:43

Pt toata lumea asta -poate citeva miliarde-care au dat in viata lor in examen---chiar si la scoala de soferi---situatia se prezinta astfel: se anunta data examenului respectiv si la data ,ora si locul respectiv trebuia sa te prezinti sa dai examenul. Daca spre ghinionul tau erai bolnav -nu interesa pe absolut nimeni-picai examenul. Daca erai capabil puteai sa-l treci chiar bolnav. Putine exceptii desigur. In concluzie nu intereseaza pe absolut nimeni ca jucatorii FCSB erau indisponibili la ora meciului. Au jucat cum au putut-au pierdut. Nu s-au calificat. Asta e tot ce conteaza. Credeti ca dintre toti oamenii care dau examen sa zicem sa intre la o facultate ---una poate chiar de prestigiu si se pregatesc ani de zile si in ziua examenului au febra si nu se pot concentra si pica examenul este doar un fapt total ipotetic si nu s-a intimplat niciodata???? Ba da-s-a intimplat. Dar asta e karma sau soarta sau cum vreti sa-i ziceti. Insa daca nu moare nimeni nu e nici o problema. Te mai pregatesti un an si dai la anul din nou. N-o sa poata din cauza asta sa plece Man pe o 100 de miloane de euro. O sa plece la anul. Sau peste 50 de ani.

Dilimache (657 comentarii)  •  28 septembrie 2020, 11:08

Exista pe aici niste sa le zicem oameni care cred ca infectarea cu un virus este vina celui bolnav, care e si tras de urechi cum ca de ce a luat covid. E peste puterile lor de intelegere cum actioneaza un virus si cum foarte multi oameni s-au imbolnavit chiar daca au respectat masurile de protectie. Dar ce sa ii faci, traim in tara in care un mort castiga primaria si votantii merg la cimitir sa il felicite...

Comentează