Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

S-a făcut că plouă!

De joi seara, fotbalul românesc râde cu un ochi și plânge cu celălalt. Ca miticul Ianus. CFR a trecut la Stockholm de campioana Suediei și a devenit mare favorită pentru grupele Europa League, pe când FCSB, silită de coronavirus să […]

Permalink to S-a făcut că plouă!
vineri, 25 septembrie 2020, 2:18

De joi seara, fotbalul românesc râde cu un ochi și plânge cu celălalt. Ca miticul Ianus. CFR a trecut la Stockholm de campioana Suediei și a devenit mare favorită pentru grupele Europa League, pe când FCSB, silită de coronavirus să încropească o garnitură de juniori și de rezerve, a părăsit întrecerea. A fost învinsă la Giurgiu de modesta Slovan Liberec, eliminarea sa adăugându-se celor suferite surprinzător de Craiova și de Botoșani.

Oricât s-ar supăra unii fani, CFR a demonstrat încă o dată că e în această perioadă singura noastră valoare continentală. Competitivă la nivel înalt. În ciuda impedimentelor, meci în deplasare cu un adversar redutabil, ba și pe teren sintetic, formația clujeană s-a dovedit stăpână pe ea și pe situație. A obținut o victorie și o calificare meritate, asupra cărora nu insist deoarece aș repeta cele scrise aici la finalul partidei.

Cu toate răbufnirile lui teatrale, căci Deac nu trebuia să primească penalty, faultul lui Chilufya petrecându-se în afara careului, Dan Petrescu a mai luat un examen. Și nu oricum, ci cu Magna cum laude. El și CFR au oferit încă o lecție de profesionism, în sensul în care nimic nu s-a lăsat la voia întâmplării. La fie ce-o fi, la mâna norocului. Dimpotrivă, totul s-a gândit atent și s-a calculat milimetric. Iar tonul l-a dat, ca de obicei, cel poreclit „Bursucul”.

Așa se explică și faptul că, spre deosebire de Berceni, în Gruia n-au mai apărut cazuri de COVID-19. Între măsurile de precauție, e de reținut aceea că la Stockholm au plecat numai jucătorii și tehnicienii, la bordul unui charter. Conducătorii au rămas la Cluj tocmai pentru „a diminua la maximum riscurile infectării” (Marius Bilașco).

Legat de asta, cei de la FCSB nu-s de acuzat că s-au contaminat în masă. Nu-i vina nimănui că se îmbolnăvește și nu poate fi tras la răspundere. Arătat cu degetul. Totuși, să fiu iertat, dacă au fost depistate pozitiv 25 de persoane într-un colectiv, la FCSB toți titularii!, se poate spune că s-a greșit ceva. Că n-a existat destulă prevedere. Vigilența necesară.

Din păcate, pe lângă numeroase absențe, roș-albaștrii s-au confruntat, colac peste pupăză, și cu un arbitraj ostil. În minutul 14, la 0-0, „centralul” azer i-a refuzat lui Perianu un 11 metri clar! Întrucât s-au strâns ghinioanele, accidentarea lui Karanovici și eliminarea timpurie a lui Cană, șansele FCSB-ului s-au diminuat dramatic. Astfel s-a înregistrat tristul record ca echipa să iasă dintr-o cupă europeană înaintea ultimei runde preliminare pentru întâia oară de la preluarea ei de către Gigi Becali!

Pe acesta, iarăși nu insist, a sărit să-l scoată din încurcătură numai Hermannstadt. Care i-a împrumutat – din ce știu eu, gratis – pe Caiado și pe Karanovici. Sigur, nu i-a reușit, dar măcar a vrut, a încercat, fiind vorba despre reprezentarea fotbalului nostru. Despre coeficientul de țară, tot mai prăbușit.

Deși Astra chiar avea mari datorii morale față de Becali, pentru că a păsuit-o luni în șir cu plata din transferul lui Alibec, s-a făcut că plouă! Patronul ei a zis că-i va ceda pe Dima, Bruno, Graovac și V. Gheorghe, însă numai a zis! Din informațiile mele, pe lângă detaliul că băieții au cam strâmbat din nas, Astra a cerut pentru vânzarea lor, unica variantă acceptată, măcar două milioane de euro! Discuția s-a închis, FCSB dispunând și așa de un lot amplu. Ca întotdeauna, prietenul la nevoie se cunoaște.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

George (164 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:43

Bine zis si corect. Lipseste insa ceva esential, anuntul falimentului fecesebelei. Tot scriu aici ca Becali isi va lua oile intr-o zi si va pleca. Pate ca a venit timpul.

cn (31 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:47

Domnule Ioanitoaia, e off topic si nu mai aveti atributii administrative, dar ca jurnalist de prestigiu sunteti ultima mea speranta sa citesc (macar) titluri scrise corect in romaneste. Redactorii de la ziarul asta par sa aiba o problema imensa cu numarul de 'i' final, in substantive masculin plural si in verbe la conjunctiv. Chiaar acum citesc: "RANGERS. Ianis Hagi, cel mai slab dintre titularii lui Rangers din Europa League! Cum l-au notat scoțieni". Sper sa corecteze domnul Daniel Scorpie, ca am postat si la articolul respectiv, dar poate le tineti colegilor agramati un curs elementar de gramatica.. Respect de la un vechi cititor de sport.

Costin (17 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:48

Becali nu este atat de fraier sa isi inchipuie ca Niculae de la Giurgiu va ajuta in viata lui pe cineva. Pe el nici atat. Singura lectie pe care o stie individul asta este sa ia cu amandoua mainile pentru el pe cai legale si mai putin legale. Sa dea nu a invatat.

mashca23 (30 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:48

In toti acesti ani patronul echipei FCSB a umilit si a desconiderat toti profesionistii si echipele din Romania. Eu va cumpar, eu am bani, voi sunteti zero. Asta nu inseamna ca se bucura toata tara ca a iesit echipa LUI din Europa. Insa nici nu trebuiau sa sara cluburile din prima divizie in ajutorul unui om care a demonstrat de un milion de ori ca nu il intereseaza nimic altceva decat persoana proprie. NICI MACAR PROPRII SUPORTERI NU SUNT INTERESANTI PENTRU EL. Cat despre jucatrorii proprii, il intereseaza doar daca pot sa ii aduca profit. In alta ordine de idei, restul echipelor au etapa si ar fi fost o imbecilitate sa iti pericliteze propriile meciuri. Necazul asta-"GRIPA CU UN MARKETING FOARTE BUN"- putea fi gestionat altfel si nu ascuns cu teste false la clinica imparatului. E de discutat si ce a spus Liga in legatura cu cazurile ascunse inaintea meciului cu Voluntari. Nu degeaba s-a infectat tot clubul.

Jack (18 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:51

Si dv ati ajuns tarziu la concluzia ca in afara de CFR fotbalul nostru nu conteaza deloc pe plan international. Este zero barat. Cu un joc frumos ori mai putin asta este singura echipa pe care ne putem baza.

Bogdan (395 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 14:58

@mashca 23 (29 comentarii). In principiu asa este si ai dreptate. Dar Ioan Niculae trebuia sa ii dea o mana de ajutor pentru ca si Becali la randul lui l-a ajutat. Si prea faci demon dintr-un tip plin de defecte dar care in fotbal a agat destui bani. Totusi plateste salarii foarte mari unor jucatori care nu toti le merita.

JFM (116 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:02

Si daca dadea penalti la Perianu, era inceput de meci, tot luau bataie. Nu era o echipa de tinut un rezultat, abia legau doua pase iar la cap nu prea se intalneau cu mingea. Faptul ca au ajuns sa joace cu juniorii sau cu unii adusi chiar inaintea meciului nu-i scuza cu nimic. Nimeni nu i-a adus in stadiul ala, ei singuri au facut-o. Pai daca MM, Mache, antrenorii s-au infectat primii pot sa intreb ce fel; de club e asta, unde e disciplina si responsabilitatea? Cum de afara se infecteaza unul, doi si cam atat. Exista un sistem care responsabilizeaza fiecare jucator, am vazuit la noi cum se duc si se pupa cu suporterii care-i asteapta la autocar. Se duc prin cluburi, se expun mereu unui potential pericol. Pai viata cu virusul printre noi e cu totul alta decat cea fara el, macar atat sa fi bagat la cap. Dar cand mai vezi ca ai un patron care sta relaxat si spune ca nu poarta "botnita" si ca "virusul e o vrajeala" iti dai seama cam ce atmosfera de maneloteca este acolo. In niciun caz de club profesionist, departe de asa ceva.

alin (626 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:02

Spuse si tirziu adevarurile prind bine. Becali si Stoica sint principalii vinovati de debandada de la FCSB. De vazut in ce procent decaderea acestei echipe poate fi oprita.

Steaua e numai una? (52 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:11

Jiji Becali trebuie sa caute sursa covidului care i-a decimat echipa exact cand era perioada meciurilor care ingrasa portofelul. Poate ca semnul simbloic din foto cu degetul mijlociu in sus al pretenasei lui Florinel Coman era chiar din partea covid19 pentru Jiji Becali! Vremurile cand Jiji avea motivatia sa-l necajeasca cu steaua pe Cristi Borcea au apus. Nu mai are haz Jiji. Are si el simtire si nu se baga in seama cu circ despre spaniolii de la Dinamo care o sa-l cam tina sub locul 6 in clasamentul ligii 1. Ca solutie de viitor pt Jiji e sa vanda locul de liga 1 catre Mitica Bucsaru care o sa reinfiinteze istorica echipa Unirea Urziceni.

Cristian B (29 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:24

CFR ul are un antrenor bun și un patron care își vede de treaba lui și nu se bagă la schimbări și la alcătuirea echipei. Cât despre ochiul care plânge, am rețineri mari, pentru ca cine sădește vânt, culege furtună. Coeficientul de țara nu te ajuta sa te califici in cupele europene, îți asigura mai multe participante in calificări. Deci, țara nu trebuie sa plângă in nici un caz, dacă vreo echipa românească vrea sa se califice in Cupele europene, atunci trebuie sa investească in jucatori și antrenori de calitate. Dacă ne dorim sa ne calificam doar prin anumite conjuncturi favorabile( echipe mai slab cotate sau meciuri câștigate la masa verde) atunci se crează o iluzie a valorii și cu ea o sa rămânem. La masa bogățiilor nu e loc pentru cerșetori și impostori.

Ilie (135 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:26

Ciudat cum Meme e infectat din 8.09 și nimeni nu îi găsește vreo vină. De asta și dă cu gura, că să nu cerceteze nimeni de la cine a pornit boala. Nimeni nu e vinovat? Dacă ai o raspundere te ferești, nu bați cluburile. În rest, să rămână fotbalul primăriilor, lui Gino Iorgulescu, sponsor de ucigaș, lui Burleanu, lui Rădoi și lui Mutu. Și Prodancei. P.S. Jenant interviul lui Ștucan cu Duru, unul din groparii fotbalului românesc.

a dica (283 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:49

Cu toate astea, echipa asta ceha nu trebuia sa castige decat eventual la 11 m. Arbitrul a fost cu ei: penalty neacordat, Cana cel eliminat a fost el faultat (tras de umar- lasa-ma sa trec in fata) la fel cum a faultat el in careu. Apoi interpretarea a fost gresita: trebuia 11 m si cartonas galben. Cat despre infectare, cineva trebuie sa raspunda. E clar ca s-au incalcat niste reguli (sau nici nu au avut reguli), nu se poate trece cu vederea. Liga si FRF ar trebui sa fie mai fermi. Daca la inceputul meciului stau frumos la centru distantati (?!) de ce la sfarsit se pupa si se imbratiseaza cu foc? Apoi, in anturajul echipei, de ce trebuie sa fie atatia oameni. FCSB a primit o lectie pe care trebuie s-o invete toti: cat de usor se poate compromite totul.

Gulliver (5 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 16:02

@Steaua...(34 comentarii). Nu te contrazic dar intreb de ce esti atat de sigur ca amalgamul spaniolo roman de la Dinamo se va clasa inaintea FCSB. Totusi pana sa aiba atatia infectati de covid FCSB nu juca deloc rau

ACB (4 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 16:23

Partial MM are dreptate,este posibil sa faci o echipa buna din lotul FCSB! O singura conditie: urgent afara cu memelusul! Poate sa vada si JIJI ca a plecat pe un drum in care MM este cancerul.Felul in care isi impune partizanatul si gandirea bolnava ,dauneaza si va fi pana la urma fatal. AFARA.

traian (21 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 16:27

Corecta, obiectiva, analiza cu privire la Steaua. Un ghinion teribil, imposbil de depasit de orice echipa, fie ea Real Madrid, Liverpool, Bayern, ca sa amintesc doar ultimele trei castigatoare CL. Si aceste imense echipe ar fi avut probleme majore cu Liberec, daca pierdeau primii 15 jucatori si aveau un arbitru ca cel azer (crescut la scoala romaneasca hategan, kovacs, pterescu, coltescu, etc arbitrii de casa, de cooperativa), care nu vrea sa vada penalty la Perianu si se grabeste cu rosu la Cana, dupa o disputa, trageri si impingeri reciproce, cu atacantul ceh. In ceea ce priveste CFR este cam exagerat fata de ceea ce joaca echipa, adica nimic. Bubuieli de minge in fata, faze fixe si asteptrea greselii, a norocului. Djurgareden este o echipa modesta (a fost campiona in noiembrie 2019) acum aproape un an, acum sunt alti jucatori, au avut multi accidentati si in campionatul suedez se zbate pe la mijlocul clasamentului. PT CFR tactica nordica este perfecta, toata lumea bubuie mingi si castiga cins o da mai tare. CFR a a vut in Suedia un singur sut pe poarta, in timp ce juniorii Stelei, in inferioritate, au avut 3! Dar asa e in presa, invingatorul ia tot! CFR este de mult o echipa obosita, enervanta, plictisitoare, speculanta, care nu are absolut nicio legatura cu dezvoltarea, cresterea fotbalului romanesc! Sa nu uitam victoria mica, rusinoasa, obtinuta in min.85 de CFR cu titularii contra echipei de juniori a Stelei, in finalul sezonului trecut!

Lulutzu (13 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 17:08

Nu miroase deloc bine această infectare în masă la Steaua. Există și varianta unei conspirații? Se vrea desființarea clubului! Cui i-ar folosi acest lucru? Domnule Talpan, ne puteți dezlega acest mister?

Gruia (19 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 17:33

Traiane (9 comentarii), doare tare rau...Asa obosita cum zici tu ca este si nu joaca nimic doar bubuie mingile CFR a castigat ultimele 3 campionate si a scos rezultate frumoase in Europa. Singura dintre echipele romanesti...Spre deosebire de mereu dezamagitoarea FCSB care a si uitat cand a luat ultimul titlu. Putin realism si mai mult respect ar fii obligatorii din partea ra.

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 19:05

Cică...,,spre deosebire de Berceni in Gruia nu au mai apărut...,,....Ori jurnalistul este neinformat ,ori a scris greșit....La echipa lui Becali nu au reapărut cazuri de îmbolnăviri ci au apărut...repetitie de unde...?Așa se intpla când cauți să faci mot...

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 19:14

@ Gruia Uiți că și jurnalistul că CFR a jucat aseară fix din cauza neprofesionistilor de la Steaua... Să va desenez de ce?

Zapacitu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 21:12

Bre nea Ovidiu, nu mai zisesi nimic de Craiova în ultima vreme! CFR, în fapt Rapid de Cluj, jucară bine și merită să meargă în grupe.

anti Burleanu forever (23 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 21:39

CFR inseamna 70% Dan Petrescu.Sa l ai pe Dan Petrescu si sa i pui pe Radoi sau Contra antrenori la nationala,e aberant..asa plangacios cum e el,Dan Petrescu e un antrenor mare !

cita (2118 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 21:46

Aveți dreptate când afirmați ca CFR s-au păzit mai bine de covid decât fcsb. Și asta contează mult, să ai lotul complet.

itu52 (239 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 22:08

FCSB de ”uniune națională”, varianta de avarie a avarilor, a fost trâmbițată de vânătorii de bonusuri financiare care cunosc darea de mână a preacredinciosului. O dau ceterașii pe „noi suntem români, noi suntem români ...” și-i împing „nevoiașului” jucători neplătiți sau străini, de umplutură. Numai că binefacerile s-au rărit, „bălaia de la UEFA” a cam înțărcat, „comorile” din lot nu-și găsesc cumpărători iar banii familiei, după spusele cârmaciului, sunt intangibili. Cei doi „finanțatori” ne demonstrază că la noi fotbalul este o afacere măruntă, trebuie să se autofinanțeze și să dea „cașcaval”, altfel nu se merită. Declinul „fotbalului afacere” ne spune că ne-am grăbit sau am greșit la „privatizarea” acestui sector. Mă tot întreb ce s-ar fi ales de Steaua patronată de Jenei, Dinamo de Lucescu, sau Craiova preluată de G. Popescu. Asta, ... atunci când erau „mici”, așa ca Hagi când a inființat Viitorul.

james t kirk (5 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 22:16

adevarul e ca trebuie sa fii foarte vigilent, pt ca virusul asta e atat de periculos incat ai nevoie de un test sa ti spuna daca esti bolnav, altfel probabil nici nu ai sti! si acum se mai emit si judecati de valoare, cum ca esti mare nesimtit daca te imbolnavesti, sau ca sigur n ai fost vigilent. ridicol, domnule! ce ar fi sa ne trezim putin la realitate cu totii ?

Manu (167 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 23:01

Conform obiceiului @Andrei F bate campiii...Deci Fecesebeaua a pierdut meciul din pricina imbolnavirilor cu covid iar el muta mortul din Berceni in Gruia...Omul pare imposibil de adus la realitate.

raluca (4 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 1:09

Propun infiintarea de catre suporterii stelisti a unui fond intitulat fondul "MM", un fel de renta viagera si al carui unic beneficiar sa fie chiar el, in schimbul volatilizarii din preajma echipei. Din cate am inteles, intoarcerea lui nefasta a avut serioase motivatii financiare. Pe de alta parte, nu se poate afirma ca "CFR a demonstrat încă o dată că e în această perioadă singura noastră valoare continentală", atata timp cat nu fotbalul a avut cuvantul hotarator in eliminarea Stelei.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 6:12

Sunteti naivi daca credeti ca toata lumea vrea sa se califice FCSB pt ca e o echipa romaneasca si va duce mai departe in lume cucueririle unei Romanii pe culmile progresului si civilizatiei sau whatever cum sunau bullshit-urile comuniste. Romania are in ADN-ul sau "sa moara si capra vecinului". Si ca sa fiu si mai precis , fiind suporter al Craiovei mi-as dori ca CFR sa nu ajunga in grupele Ligii.

Clujeanul (92 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 9:01

Motane, te-ai demascat si m-ai ajutat. In prostia mea credeam ca fanii Craiovei sunt mai putin razbunatori decat cei bucuresteni ai lui Dinamo si ai Stelei. Tu mi-ai deschis ochii si iti multumesc.

Simeone (96 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 18:44

@motanul încălțat, e o chestiune de bun simț sa respecți unica echipa care are tricolorul pe piept. CFR Cluj. E singura echipa care ne mai reprezinta și trebuie sa ii ținem pumnii săptămâna viitoare sa se califice. Nu are importanta ce echipa susții, când ne întrecem cu echipele străine suntem români. Probabil ca în Oltenia sau în alte părți s-a diluat chestiunea naționalismului, ca se vinde orice la oricine, bani sa iasă. În Ardeal, e altfel. De aceea chestiunea cu tricolorul pe tricouri, pe băncile orașului, pe orice, la noi, la Cluj, tricolorul e o mândrie, îl punem peste tot, în mașini, în case, pe balcoane, chiar și atunci când împodobim bradul, avem globuri tricolore. Mulți dintre noi am susținut Dinamo, Steaua, Craiova, Moreniul, Galați când jucau în Europa.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 21:19

Pt. Simeone----poate ai dreptate---dar s-a jucat un meci in C.L.: Paris-St Germain-Atalanta----campioana Frantei cu o echipa italiana. A cistigat cu mare sansa Paris St. Germain. Toti dar toti absolut francezi mai putin cei din Paris voiau sa cistige Atalanta Bergamo. OK sunt convins ca traiesc multi italieni in Franta dar chiar asa multi??????? Apoi sincer vorbind intre noi toate echipele romanesti inclusiv Nationala -la acest moment sunt o rusine si nu ar trebui sa joace in Europa pt ca ne fac de rusine. Ceea ce oricum se va intimpla de la anul....

Comentează