Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pariuri pierdute?

În ciuda pronosticurilor, FC Voluntari a învins-o cu 2-1 pe FCSB, care pornise ca din pușcă în noul sezon. Luase 6 puncte din 6, dar și etalase un fotbal de calitate, coerent, articulat, ce le oferise lui Petrea și lui […]

Permalink to Pariuri pierdute?
luni, 14 septembrie 2020, 3:16

În ciuda pronosticurilor, FC Voluntari a învins-o cu 2-1 pe FCSB, care pornise ca din pușcă în noul sezon. Luase 6 puncte din 6, dar și etalase un fotbal de calitate, coerent, articulat, ce le oferise lui Petrea și lui Neubert primele laude. Meritate. La Voluntari însă, formației din Berceni i s-a înfundat. Organizate și harnice, felicitări lui Mihai Teja!, gazdele au știut să răspundă eficient pe contraatac. Pe de altă parte, cu excepția lui Man, vedetele bucureștenilor au decepționat. Când Briceag, Ov. Popescu și Sg. Buș sunt notați cu 3 în GSP, iar I. Cristea, Vână, Fl. Tănase, Buziuc și Fl. Coman cu 4, trebuie să înghiți în sec și să te împaci cu înfrângerea. Pică rău, dar asta e.

De precizat că proaspetele achiziții roș-albastre, făcute la dorința expresă a lui Gigi Becali, au dezamăgit in corpore. Conform indexului InStat, oglinda randamentului oricărui fotbalist, Sergiu Buș (186), Alexandru Buziuc (205) și Marius Briceag (226) s-au numărat sâmbătă printre cei mai slabi jucători ai echipei! Doar Vână s-a intercalat printre ei.

Statistica din dreptul lui Buș, schimbat la pauză cu Buziuc, altă feblețe a patronului, surprinde și chiar sperie: zero recuperări, zero pase periculoase, zero driblinguri reușite, zero șuturi la poartă, zero dueluri câștigate, zero pe linie! De necrezut, dar atacantul transferat în vară de la Mediaș cu tobe și trâmbițe a atins mingea pe parcursul întregii reprize de numai 6 ori! De altfel, bilanțul lui în tricoul FCSB-ului, îmbrăcat 155 de minute în Liga 1 și 45 în Europa League, e la fel de sărac: niciun gol și niciun assist!

Nu discut acum, doar mă mir, ce l-a determinat pe Rădoi să-l convoace pe SB la națională, deși l-a lăsat pe bancă în „dubla” Irlanda de Nord – Austria. Probabil, cele 10 goluri înscrise pentru Gaz Metan în 30 de meciuri. Mai departe, repetând că Buș a fost figurant la Voluntari, menționez că el a primit de la coechipieri foarte puține baloane utile în partida respectivă, câte degete are o mână!

La capitolul folosirii unui vârf împins, FCSB se confruntă cu o problemă. În sensul în care, după despărțirea de Gnohere și scoaterea din circuit a lui Ad. Petre, echipa s-a dezobișnuit să joace cu un atacant de careu. La 22 de ani, cu 15 selecții și 5 goluri în reprezentativa U21, Adrian Petre putea fi „nouarul” indicat. Numai că el, căzut repede în dizgrația lui Becali, a ajuns să fie nu doar ignorat, ci și umilit. Un subiect de dezvoltat.

În condițiile în care „nestematele” latifundiarului, Dennis Man și Florinel Coman, acționează pe benzile laterale și de regulă individualist, ca să ia ochii și să plece afară, jocul în și spre zona centrală șchioapătă. Suferă. Pe cale de consecință, vârful clasic are un rol secundar. I se dau mingi puține sau deloc.

Nu pretind că Gigi Becali a fost întotdeauna lipsit de inspirație, de fler, când a adus jucători. Man și Coman constituie exemple convingătoare că a tras și lozuri câștigătoare. Ca și N. Stanciu, Chiricheș, Gardoș, B. Stancu și alții. De data asta însă, cu Buș, cu Buziuc și cu Briceag nu pare s-o fi nimerit. Poate că-i prematur de spus că pariurile patronului, cum a prezentat el însuși venirile celor trei, sunt pierdute. Dar există riscul să fie. Unul chiar foarte mare.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Ninu (44 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 15:45

Un punct de vedere corect si echilibrat. Iar ce face Becali cu Petre este un soi de sclavagism modern si o bataie de joc.

Lungu (25 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 15:48

Gigi Becali vrea numai sa castige din fotbal si de aceea aduce ciurucuri de la un timp. Apoi ca sa ia ochii fraierilor le prezinta ca fiind mari transferuri. Dar nu toata lumea se lasa usor pacalita cum isi imagineaza individul.

dudu (133 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 15:53

Pariurile astea sunt pierdute din clipa in care au fost puse. Sau razboinicul luminii a crezut-o pe Craiova atat de proasta incat sa ii dea drumul sa plece la Briceag daca acesta avea ceva valoare...pana si aia de se cred smecherii smecherilir mai iau cateodata teapa.

Manolo (63 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 15:56

M-a distrat ca Tony Petrea a declarat ca el nu il baga pe Ad Petre sa joace, nu ca ii interzice Becali sa il foloseasca. Glumet baiatul...

Kyro (61 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 15:58

Inca o zi, inca o porcarie de articol. Nu ai cum sa ii iei apararea la Petre... daca scoti golul din penalty a avut nevoie de 23 de ocazi de a marca pentru al inscrie pe al doilea...

Flaviu (86 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:04

Evident ca Radoi a vrut sa isi ajute nasul cand l-a selectionat pe Bus. Cum scrieti si dv nimic nu il recomanda pe acesta sa fie convocat la echipa nationala. Decat cel mult dorinta lui Becali de a dace o afacere din vanzarea lui.

dan (151 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:07

As fi mai ingaduitor cu Buș. Chiar daca nu cred ca este vreun mare atacant poate isi va da drumul pina la urma. In meciul cu Voluntari, in fata unei aparari artagoase si cu atit de putine mingi primite, nu prea a avut sanse sa faca ceva bun. Sa nu uitam si ca Teja a fost antrenor la Steaua si ii cunoaste bine pe fostii elevi putind astfel sa-i anihileze destul de usor.

Liviu (333 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:10

@Kyro (57 comentarii). Dar de ce Bus poate da rateuri peste rateuri iar Petre a fost curatat dupa o .prima mare ocazie de gol nefructificata??? Echipa asta nu merge bine tocmai pentru ca multi indivizi fara creier ca tine ii canta in struna lui Becali si ii tin hangul. Cand el declara cu cinism ca nu il intereseaza nimc altceva din jocul de fotbal decat sa faca profit din vanzarea jucatorilor. recomandare

Mihai (10 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:10

Interesant ar fi un comentariu despre rusinea europei Universitatea Craiova domnule Ioanitoaia..vb despre un meci pe un teren dezastruos unde nu se putea pasa mingea pe un teren infect.

Marcel (190 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:12

Just pusa problema. Indiferent cine o va antrena si cum FCSB nu va face performanta atata timp cat toate deciziile tehnice vor fi luate la intamplare de Gigi Becali.

Sorin (128 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:37

Kyro, ia spune tu de ce nu poate Dl Ioanitoaia sa il apere pe Adrian Petre? Pentru ca nu vrei tu care te crezi vreun Guardiola sau vreun Klopp...ia gandeste-te de cate sanse s-a bucurat Sergiu Bus degeaba si ca lui Adrian Petre i s-a refuzat din primul moment acelasi tratament.

argus (108 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:40

Cat mai sunt unii care se considera avocatii oierului sef Fecesebeaua nu va castiga trkfee. Becali va face ce ii trece lui prin cap si echipa se va balaci permanent in mediocritste. .

Robert (3 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:42

Nea Ovi, nu fii trist, ca tartorul becali a CUMPARAT deja calificarea *** in grupele Europa League ! teja e *** lui becali si trebuie ajutat sa prinda plai cu of-ul !!! O infrangere intre atatea BLATURI CASTIGATE, nici nu se observa !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Moș Gerilă (4 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:45

Postează nea Ovi, e musai să citim (e o plăcere). Din respect, însă, știindu-mă (prea) shukar / panaramicios, glumele / miștourile prefer să le păstrez pentru „amicii” de la rubrica de...audiență. Cât îl privește pe antrenorul principal Jiji Van der Ojeer, fie nu e prea mult de spus, fie am putea să ne imaginăm scenariul unui serial de lungă durată, în care bunul creștin din Aleea Alexandrescu / Pipera joacă toate rolurile principale (Gigi Becali: "Eu sunt președintele președinților președinților."). Totuși, din peisaj, nu pot lipsi personajele secundare / auxiliare (Gigi Becali: „Băi, Luțule, vino aici și fă curățenie!”), dar că acestea apar numai când ordonă stăpânul. Ce-i drept, o mare parte din subiecte ni le pun pe tavă chiar simpaticii ziariști de la „demisol”. Practic, ridicând mingea la fileu, ei ne propun subiectul următorului episod, de regulă, după clișeul „Uite ce a declarat Becali” și, slalomând printre „cartonașe galbene”, moderări / cenzurări / ștergeri / evaporări (misterioase) de conținut, reușim ca, în maxim 1-2 ore, să dăm...continuitate serialului. Adevărul e că, atunci când lipsește, nea Jiji chiar ne lipsește. Ba, mai mult, acest lucru chiar ne întristează.:(((((

unulaltul (9 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 16:47

Ce porcarie de editorial. Nu mai bine va vedeti de ale voastre si lasati echipa asta in pace? Abia asteptati sa se intample ceva sa urcati cu picioarele pe toti, de la antrenor la jucatori. Ca BUs a jucat singur, si singur fiind nu a atins mingea, Mai bine vezi de clona din Banie ajutata de arbitraj, impinsa de la spate, vezi de saraciile de la CFR care abia se taraie, lasa FCSB-ul sa fie judecat de suporteri, aia putini si *** cum ne catalogati. Nu-mi aduc aminte cine a sarit pe Radoi cand era la FCSB, cum il vanau sa nu scoata un sunte, sa fie "jurnalistii imensi" ai ***??? Vezi-ti de echipa ta si nu mai comenta de altii ca nu are nimeni nevoie de abureli...urat mai imbatranesti, ca si *** de Tiriac

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Moș Gerilă (4 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:17

*Aleea Alexandru ... Aoleu, să corectez repede până nu vede / citește nea Jiji (că mi-am dat foc la...valiză)!

viorel (103 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:23

Steaua nu a jucat la Voluntari mai slab decat a facut-o CFR acasa cu Hermastad. Ba dimpotriva, a jucat mai bine. A avut posesie mai buna, mai multe suturi pe poarta, mai multe ocazii. Deci chiar jucand slab, putea castiga usor un meci dominat categoric (63-37 la posesie), cu mai multa atentie, concentrare, determinare si ceva noroc. Revenim cu rugamintea pt dl Ioanitoaia, seniorul presei sportive romanesti, sa scrie despre cazul unic, ciudat, inacceptabil al Romaniei, ramasa ultimul bastion al sportului de tip stalinist din UE, prin pastrarea, in sportul de performanta, a celor doua unitati militare sportive ale armatei si militiei, infiintate abuziv de armata rosie in 1947 si 1948. Cand scrieti domnule Ioanitoaia despre aceste *** sportive militarizate care devoreaza anual 50 mil euro, deci peste 1,55 mld euro in perioada 1990-2020!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio (188 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:27

@unillaaltul (2 comentarii). Adevarul doare rau. In loc sa guiti mai bine ai accepta crudul adevar. Cand ajunge sa te bata neica nimeni din Voluntari bagati picioarele in apa rece si taci. Ca majoritatea fecebisistilor iti luasesi viteza si ai fost readus cu picioarele pe pamant. Astia sunteti voi, necivilizati si penibili de cate ori deschideti gura.

alin (626 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:33

Un articol foarte bun dar care nu place ultrasilor. Atiti citi au mai ramas fara maniere si fara minte. Obisnuiti cu jignirile gen @unullaaltul si nu cu argumentele. Nu poti sa ii ceri nimanui sa aiba ce nu i-au dat la timpul potrivit nici familia, nici scoala.

Moș Gerilă (4 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:35

Viorele, maică, cum e o vorbă „totul e bine când se termină cu bine”. Don't worry, be happy! Eu, unul, nu sunt trist.

Urod (72 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 17:49

Nimic nou, același stil de management la FCSB, aceleași rezultate.... Sper ca spaniolii de la Dinamo sa vină cu un management corect și sa reușească. Sa dea o lecție pentru toată Liga 1, mai ales pentru Becali care toată pledoaria lui se baza pe patronul care le face pe toate. Un primitivism care se dorea luat de exemplu....

Radu K (2 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 18:58

Sa stea oierul la echipa si sa faca toate achizitiile si schimbarile pana se desfiinteaza aceasta clona. Clanul asta de oieri *** si acolitii lor au distrus fotbalul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 18:58

Vazui ca le cam dati atentie fcsb-istilor, ii bagati prea mult in seama. Ce bucuros as fi sa mai veniti cu penita dvs iscusita si spre Craiova, ca are nevoie de incurajare dupa ce pierdu campionatul la mustata. Gigi Becali va multumeste sincer ca-i faceti publicitate gratis si indirect in articolul de fata, chiar daca in aparenta il criticati pentru alegerile facute in ultima vreme.

Gelu (116 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 19:03

Bai @unulaltul am stabilit cu Nea Ovidiu sa scrie despre FCSB numai atunci cand ajutata sau nu de arbitri ea reuseste sa castige meciurile. Cand le pierde sa nu scrie nimic pentru ca supara niste indivizi ca tine si alti chiori. Multumit asa?

unulaltul (9 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 19:28

Pe site-urile publicatiilor de sport gasesti toata fauna Romaniei. Unii mai incuiati ca altii. Pantaru nici nu a semnat bine cu FCSB ca au inceput articole defaimatoare. Bus e calcat in picioare pentru ca a avut un meci mai slab, Petrea manjit cu noroi. La fel au patit toti care au venit la echipa asta, ati scuipat si injurat singura echipa care a adus puncte pentru porcaria asta de mamaliga, singura care a bagat bani in campionatul asta de betegi. Deja o infrangere cu Voluntari e rusinea sezonului, apar toti analistii sa ne spuna cum se pricep ei, ca au vazut sute de meciuri, pe sistemul asta faceti baaa si operatii ca e usor sa te uiti la sute de operatii. Cati jucatori au fost la loturile nationale???? Asta in timp ce alde Voluntari cu un efectiv complet si odihnit a avut alt timp sa pregateasca meciul. Uralti de parca s-a jucat la o singura poarta. Daca tot aveti pretentii ca sunteti profesionisti, macar simulati profesionalismul. De gargara suntem plini...doar publicatia asta se bate an de an la locul 1 mondial, ce sa mai.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 19:36

A tras lozuri cistigatoare cu Man, Coman, Tanase.... Aveti simtul umorului in continuare. O opinie personala---lozuri cistigatoare inseamna sa cistigi si ceva dupa ele.... Becali n-a cistigat absolut nimic. Nici titluri nici bani.... Dar poate aveti o optica diferita.

Viktor (278 comentarii)  •  14 septembrie 2020, 21:37

Motane, esti razna pentru ca Gigi ia pe Man ori pe Coman oricand 5-6 milioane de euro dar el tine prosteste la pret. A avut mai multe propuneri in acest sens pe care le-a respins.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 6:01

Pt: Viktor---pina acum eu am dreptate----pe viitor se poate schimba---eu nu cred....Cum spunea si Giovani , pretul este ala la care se face tranzactia, nu ce se cere. Apoi eu il cred pe Ianis un dezastru dar Ianis este peste Man sau Coman si s-a vindut la Genk cu 4 milioane si a fost un regret. Nu stiu exact suma pe care a platit-o Glasgow dar eu nu cred in 5 milioane.....Man nu valoreaza mai mult de 3. De aia nici nu pleaca. In rest daca esti din Botosani si pui botul la orice este treaba ta.... Gsp publica multe asa zise bombe doar ca sa intri pe site si ei sa nu dea faliment....

Simeone (96 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 6:40

Mda... Echipa din Berceni a rămas și acest Fcsb.... Echipa din Ghencea e alta echipa, e Steaua București pe care sigur o vom vedea la anul, în Liga a doua și apoi în Liga 1. Cat despre Sergiu Bus, a ajuns la o echipa în care coechipierii, Coman, Tănase, de frica sa nu-l facă mare pe Bus, nu-i pasează, prefera sa tragă la poartă.

Ion vasile (8 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 9:58

Articolul pornește de la o premisa falsa, aceea ca acest club urmărește performanta sportiva. După cum a declarat patronul, se urmărește altceva. Va rog sa reluați articolul comentând scopul real al clubului, folosirea jucătorilor pentru obținerea de profit fără a realiza performanta și cât este de benefica aceasta metoda pentru fotbalul romanesc. Nu de alta, dar sa mai risipiți din ceață. Jucătorii (cu evoluții bune la alte echipe) ajung sa se complaca în prostituție profesionala. Desigur, mai sunt și excepții (ultima fiind Petre). Cât despre "pariuri", acestea sunt câștigate, nu pierdute.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 10:29

Pentru sistemul folosit Steaua n-a avut axul central, i-a lipsit creativitatea si viteza, nu are jucatorii necesari ori nu i-a ales bine. As fi interesat sa aflu cine aduce jucatori si pe ce criterii. Voi va dati seama ca Popescu face jocul ? Lent, previzibil, in fata nu poate decit sa piarda mingea, a pierdut doua mingi, i-a lasat descoperiti pe fundasi, am luat doua goluri. E mereu prins in afara jocului cind pornesc adversarii pe contratac. Tanase si Vina au jucat bine ca interi dar li s-a taiat din spatiu si creativitate. Am jucat bine pe benzi dar in centru n-a fost nimic, iar in careu doar Man. De fapt periculosi am fost doar cind Man ori Coman porneau spre centru. Bus n-a fost jucator de careu nici la Medias. Mai bine joci Virf cu Tanase, Man ori chiar Coman daca chiar nu te pricepi la jucatori. Acum 3 ani se putea face un mic efort pentru a fi adus Puscas spre exemplu – asta e virf, sper sa-i fie clar pina si lui MM. Ba tata, daca n-ai joci fara. Fara Popescu, in zece, am fi cistigat acest meci. Briceag si Bus sint fara indoiala jucatori buni, dar chiar ne trebuiau ? Intrarea a doi jucatori tehnici – Olaru si Morutan - carora li s-a dat o raza mai mare de actiune s-a vazut imediat. Ciudat este insa ca la Popescu tot nu s-a putut renunta. Te doare efectiv mintea, deci tu stii de ani buni unde iti trebuie jucatori dar tu aduci mereu altceva decit iti trebuie.

bota pompiliu (205 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 11:21

Nea Ovi, l-ai sunat repede pe Stra Luce Ntori de Nord ? Ce v-ati mai bucurat !!!

Cristi (11 comentarii)  •  15 septembrie 2020, 11:26

Din pacate multi jucatori cand ajung la fcsb nu mai dau randamentul dorit, se plafoneaza. Acolo nu se doreste performanta ci sa vand jucatori, asta este sistemul lor.

Comentează