Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De râsul curcilor

O să zică unii că nu mai știu altceva decât să critic federația. Corect.

Permalink to De râsul curcilor
vineri, 14 august 2020, 2:31

Cum eu însumi mă săturasem să tot arăt cu degetul spre Burleanu și curtenii lui, iar lor să nu le pese, mă hotărâsem să iau o pauză, convins că mai am și alte treburi în viață decât să stau cu ochii pe FRF și să-i bat obrazul.

Împrejurările mă obligă să-mi retrag promisiunea. Să pun din nou mâna pe condei și să iau atitudine, ideea fiind că FRF a adoptat zilele trecute niște măsuri privitoare la promovarea în Liga 3 ce depășesc orice imaginație. Ce doboară orice record în materie de nerespectare a propriilor reguli și, în ultimă instanță, a bunului-simț.

După cum trebuie să fi citit, recent s-au încheiat barajele pentru accederea în L3, 14 miniturnee în 3, desfășurate pe terenuri neutre. În condițiile în care administrația federală și-a asumat, de ce oare?!, extinderea celor 5 serii de „C” de la 16 echipe fiecare la 18, au mai rămas 7 locuri vacante, pe care Comitetul de Urgență le-a atribuit ocupantelor locurilor 2 de la miniturneele amintite.

Prima nedumerire e de ce-ar fi fost, de ce-ar fi, nevoie de 90 de formații în eșalonul 3?! Doar pentru ca vreo 7-8 din ele, dacă nu mai multe, să renunțe pe parcurs?! În sezonul precedent au părăsit competiția unele echipe din L2, așa că la ce-ar trebui să ne așteptăm?

Când L1 urmează să crească, e stabilit de la 14 participante la 16, L2 de la 20 la 21 și L3 de la 80 la 90, un om cu scaun la cap, cu o judecată normală, se întreabă dacă fotbalul românesc, nu doar sărac, ci și bulversat de pandemie, are suficiente resurse încât să-și permită atâtea echipe?!

Personal, mă îndoiesc. Poate însă că Burleanu va dirija către diviziile inferioare o parte cât de mică din cei aproape 6 milioane de euro alocați FRF de UEFA și FIFA pentru „diminuarea efectelor crizei provocate de COVID-19”. El a avertizat însă că banii nu-s destinați cluburilor, că sunt pentru altceva, ceea ce mă determină să mă îndoiesc și mai tare. Problema mai e câte divizionare C vor fi capabile să achite teste anti-COVID de circa 130.000 de euro?!

Revin. Anunțând completarea celor 7 locuri libere, Comitetul de Urgență a precizat că a făcut-o „prin excepție de la prevederile art. 18, alin. 1, lit. a din ROAF”! Oricât m-aș strădui, tot nu înțeleg, are cineva dreptul să încalce ROAF, îi e permis cuiva să trateze legea fundamentală a fotbalului după cum și dacă i se năzare?! Evident că nu. Atât că, stat în stat, FRF nu se încurcă în asemenea mărunțișuri. Ea taie și spânzură, decide în funcție de interese și simpatii, nu după ce scrie în lege.

Dar circul abia începe! La promovarea celor 7, federația a folosit pentru departajare așa-numitul criteriu fair-play (numărul de cartonașe galbene și roșii), numai că, de necrezut, a băgat în aceeași oală echipe care au susținut un singur meci de baraj și pe cele care au jucat două și, logic, au putut cumula mai multe cartonașe!

Bunăoară, deși cu un meci, și acela pierdut fără gol marcat, Bărăganul Ciulnița (0-6 cu CSA Steaua) și Sportul Șimleu Silvaniei (0-2 cu Șomcuța Mare) au fost promovate în L3. Nu însă și CAO Oradea, și ea loc 2, care a rămas pe dinafară, deși a câștigat un meci pe teren (2-1 cu Someșul Dej)! Da, dar unul dintre jucătorii ei a primit cartonaș roșu! Situație similară cu a lui Sporting Vaslui, și ea cu un succes, nedreptățită de pe locul 2.

Aș putea recurge și la alte exemple, însă cred că lucrurile-s clare. Cum procedează FRF e de râsul curcilor sau numai mie mi se pare?

Comentarii (25)Adaugă comentariu

adi_stelistul (359 comentarii)  •  14 august 2020, 14:41

In ce priveste modificarea, sub presiunea evenimentelor, a sistemului competitional nu va dau dreptate. S-a intamplat peste tot in lume asa ca poate fi si la noi. In schimb, sa maresti numarul de echipe fara nicio logica sau sa stabilesti criterii de promovare atat de fanteziste dovedeste comportament "urechist".

Federatia de Fotbal la Gradinite (53 comentarii)  •  14 august 2020, 15:28

D.N.A.-ul s-a bagat si in firme private, ca cica sefii din respectivele "au delapidat" banii companiei. Deci se poate baga si in F.R.F. - ca NU E FIRMA PRIVATA, ci asociatie publica - pentru incalcarea propriului regulament CE A FOST APROBAT IN JUSTITIE (sau NU?)! Daca nu a fost aprobat in Justitie, e mai greu sa fie acuzata gasca lui Burleanu (dar in acest caz federatia e ILEGALA, cum oricum se stie ca a fost in primii 20 de ani dupa 1990, si deci TREBUIE DESFIINTATA!), dar daca a fost aprobat in Justitie, asta s-a facut in temeiul unor LEGI, deci gasca lui Burleanu a incalcat legislatia, si e buna de "brutarie"...

Paul (50 comentarii)  •  14 august 2020, 15:34

Nicaieri in text nu este reclamata modificarea sistemului competitional de care FRF ci numai interventiile acuzate si de adi stelistul. Despre asta vorbim aici

Nick (24 comentarii)  •  14 august 2020, 15:37

Aia cu nr cartonaselor este epocala, fara precedent in fotbalul mondial. Banuiesc ca au fost promovate numai echipele controlate de Burleanu si oamenii lui de incredere. Ele sunt cele care aduc voturi.

Dragos (250 comentarii)  •  14 august 2020, 15:38

*** lui Burleanu este asa stapana pe situatie incat nimeni nu o poate misca. Si atunci face exact ce vrea muschii ei si cand vrea ca nu are nimeni curaj sa i se opuna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gascoigne (1 comentarii)  •  14 august 2020, 15:44

Cum draq sa promovezi una care nu a castigat nici un meci si nu o echipa care a castigat totusi unul pe teren????Si-au pierdut mintile sau ce se intampla cu federalii????

Mitu (54 comentarii)  •  14 august 2020, 15:50

Si dumneata exagerezi uneori si te legi de ei din orice dar nici cu astia de la federatie nu imi este rusine. Astia se tin numai de interesele si pilele lor desi Burleanu face pe principialul si vorveste la tv de juri ca este neprihanit ca Maica Tereza.

Mario (56 comentarii)  •  14 august 2020, 15:54

90 de echipe in divizia C tipii de la frf si-au pierdut mintile... Si 80 erau multe dar 90 inseamna un numar imposibil de gestionat si fara pandemie. O sa vedeti ca jumatate din ele se vor pierde pe drumin cazul in care se vor inscrie sa joace toate echipele cu drept de joc.

Ioan Horea (2 comentarii)  •  14 august 2020, 16:17

De cind curge Somesul la Deva?

Viorel (103 comentarii)  •  14 august 2020, 16:23

Din nou corect demersul jurnalistic împotriva impostorilor parașutați la conducerea FRF! Dar asta e doar o mica parte a gunoiului ascuns cu mare dedicatie sub preș in ultimii 31 de ani. Un ziarist ca Ioanitoia nu are cum sa păstreze tăcerea, sa privească pasiv cum se perpetuează răul din sportul românesc! Cu toate astea se complace in tăcere, prefera sa fie comod, complice și sa protejeze aberațiile sportive militarizate, CSA și Dinamo, create de sovietici și cultivate cu grija și in zilele noastre doar in România! Dl Ioanitoia prefera sa închidă ochii, sa tacă sa facă abstracție ca România este unica țara din Europa care a menținut cazărmile sportive ale armatei și poliției și amestecul lor abuziv in sportul profesionist! Ioanitoaia se ascunde și nu ne spune ca România este singura țara din lume care construiește stadioane moderne in unități militare in anul 2020! Ioanitoia nu vrea sa stie ce fac cazărmile sportive CSA și Dinamo cu bugetul de peste 50 mil euro anual, in folosul cui cheltuiesc banii ăștia? Cum s-au dus pe apa sâmbetei 1,55 mld euro din 1990 (când creațiile sportului de tip bolșevic CSA și Dinamo trebuiau desființate) pana in 2020??? Asta așteptăm de la seniorul presei sportive românești, nu mărunțiș despre liga satelor, ci subiecte grele, de impact! Pana când sa mai asistam la atitudine obedienta, omisiva, aservita, a presei sportive fata de monstruozitățile militarizate create de sovietici in sport???

Ilie (1 comentarii)  •  14 august 2020, 16:27

Dacă nu știi altceva, te iei de orice ***. Burleanu este o pacoste a fotbalului românesc, dar de ce nu te iei și de LPF-ul lui Gino, cel care după omorul lui fi'su nu a mai făcut nimic pentru fotbal, ci doar că să obstructioneze justiția? Asta ai învățat pe vremea când aveai pașaport, ceva ce aveau doar *** lui Ceaușescu: să critici tendențios doar pe cine ai interes.

Macovei (52 comentarii)  •  14 august 2020, 16:55

@Ilie (1 comentarii). Ia spune tu cu ce se face vinovat Iorgulescu de greselile in lant comise de frf. Dar concret, la obiect, nu generalitati de doi lei. Iar treaba cu justitia nu are nici un amestec cu liga, tu si altii incurcati intentionat planurile. Fie su a gresit grav si va plati conform legilor insa este incorect sa aruncam vina pe taica su. Nu el a condus masina si nu el a omorat un om. Sigur ca isi apara baiatul, tu intr-o situatie similara nu ti-ai apara feciorul daca il ai?

Armas (5 comentarii)  •  14 august 2020, 18:26

Te doare capul ce smiculatii fac tipii de la frf si culmea este ca unii le gasesc scuze. Cu asa indivizi la conducere nici nu este de mirare ca fotbalul se duce de rapa. In loc sa il ajute Razvan Burleanu si gasca lui il ingroapa.

Jean (280 comentarii)  •  14 august 2020, 19:16

Chiar nu vad ce ar mai putea indruga federalii in apararea lor...Au mai facut ei boacane insa aceasta nu are egal. Ea indeamna opinia publica sa creada ca se tin de aranjamente si promoveaza echipele pe ochi frumosi. Titlul articolului este tare dar corect.

dan (151 comentarii)  •  14 august 2020, 20:43

Acest articol precum si celelalte indreptate impotriva FRF demonstreaza ca presa nu are, de fapt, nici o putere...indiferent cit de adevarat ar scrie ! "Cei de sus" isi continua nestingheriti aranjamentele...

Sibelius (39 comentarii)  •  14 august 2020, 21:04

Acum cateva zile, tot pe GSP se scria ca un test COVID= 50 euro, iar un club testeaza 30 de persoane. 50 euro x 34 de etape x 30 de persoane= 51.000 euro. Lung drumul pana la 135.000. De unde iau echipele bani? De la primarii si MApN.

Simeone (96 comentarii)  •  14 august 2020, 21:09

Dl. Ovidiu,prin masurile luate, Burleanu, isi asigura voturile la viitoarele alegeri. El stie sa influenteze voturile in acest mod. Are la dispozitie si niste milioane de la Uefa pentru dezvoltarea fotbalului pe timp de pandemie pe care ii directioneaza discretionar

Papa Pius (20 comentarii)  •  14 august 2020, 21:11

Dane, ce putere sa aiba presa in lupta cu serviciile...Nici una. Pe Burleanu l-au pus serviciile si tot ei il tin in functie pana gasesc altul care sa fie si mai devotat cauzei.

doilaunu (195 comentarii)  •  14 august 2020, 21:12

Domnul Ovidiu Ioanitoaia nu mai stie altceva decat sa critice federatia.

george (164 comentarii)  •  14 august 2020, 22:58

@doilaunu (150 comentarii). Si ce este rau in asta, ar trebui sa ii laude pe smenarii lui Burleanu ca sa iti placa tie? Cand astia fac numai nenorociri te trezisi tu si alti cativa intelepti sa faceti pe avocatii cauzei pierdute. Daca dl Ovidiu Ioanitoaia nu ar fi avut de fiecare oara dreptate fii convins ca Razvan Burleanu l-ar fi actionat in justitie. Insa uite ca nu l-a actionat nici macar odata.

Viktor (278 comentarii)  •  15 august 2020, 0:44

Cum sa nedreptatesti o echipa din Vaslui fara sa iti imaginezi ca va sari ca ars Porumboiu si il va alerta pe prietenul sau Ioanitoaia. Doar ca abordarea federala nu isi poate gasi nici o scuza. Oamenii lui Burleanu ca nu cred sa fi fost el implicat direct dovedesc iarasi ca sunt ultimii pafaristi.

anti Burleanu forever (23 comentarii)  •  15 august 2020, 4:38

Ce va mirati? mai e ceva de mirare la Burleanu?! e abia inceputul,vom mai vedea unele decizii si mai catastrofale.In neputinta lui nativa,omu asta e in stare de orice.Revenind la subiect,echipa Robert Ziduri(Dambovita ) a avut o victorie si o infrangere,golaveraj 4-3 (+1) dar a ramas pe dinafara.E pur si simplu unicat mondial,ceea ce face omul acesta.Trist este ca marii fosti fotbalisti ,ii tin isonul.Asa zisul "rege" al fotbalului romanesc,(Hagi) ii canta in struna lui Burleanu,pt ca primit niste fonduri de la federatie,pt Academie.Nea Ovi stie acest lucru dar nu vrea sa vorbeasca,sa nu-l supere pe "rege".Adica lui nea Ovi ,ii e rusine de(ne) rusinea "regelui"....

anti… (58 comentarii)  •  15 august 2020, 4:40

Doilaunu,bai da tu esti batut in cap rau de tot.Tu ai citit despre ce e vorba?Mai e undeva in lume asa ceva ?! bai tu esti ruda cu Burleanu?,ca prea semeni cu el si ii tii palma....

Andrei (262 comentarii)  •  15 august 2020, 12:54

Eu m-am saturat de combinagii de la frf care se preocupa numai cum sa isi asigure voturi pentru viitoarele alegeri. Astia sint mai toxici decat orice pandemie.

CITA (2118 comentarii)  •  16 august 2020, 17:55

Nu vi se pare! Dar pe ei nu-i intereseaza curcile care se tin de burta de ras, ii intereseaza puterea si banii.

Comentează