Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca sarea în ochi

După ce UEFA n-a acceptat ca restanța dintre Astra și Universitatea să fie programată pe 5 sau 6 august, adică ulterior datei de 3, ultima fixată la Nyon pentru anunțarea participantelor în cupele europene, Comitetul Executiv al FRF a trebuit să decidă cu privire la meciul Craiova-CFR.

Permalink to Ca sarea în ochi
miercuri, 5 august 2020, 3:18

Și a decis ca învingătoarea lui să fie desemnată campioană. Având de ales între mai multe scenarii, cei 15 membri ai CEx l-au votat în unanimitate pe cel care prevedea ca, în caz de egalitate după 90 de minute, întâlnirea să fie prelungită cu două reprize a câte 15 minute. Cărora să le urmeze, dacă egalitatea va persista, penalty-uri de departajare. Astfel încât să se stabilească pe teren o câștigătoare și să i se atribuie acesteia coroana de campioană.

Era, și în opinia mea, soluția cea mai indicată. Modul rezonabil de a depăși impasul creat de pandemie. Dar n-a fost nevoie să se apeleze la prelungiri și lovituri de la 11 metri, care ar fi provocat comentarii încinse. Deși „finala” s-a jucat la Craiova, CFR Cluj s-a dovedit echipa superioară și, învingând cu 3-1 în 90 de minute, și-a adjudecat al treilea titlu consecutiv. Fără dubii, absolut meritat.

Până aici, totul în regulă și, cunoașteți expresia, la vară cald. A stârnit însă rumoare, ridicări din umeri, declarația președintelui FRF, conform căreia „Comitetul Executiv a intervenit pentru a rezolva o problemă care n-a fost gestionată bine”. Fals, în ideea că, vom afla imediat, CEx n-a făcut altceva decât să voteze una dintre propunerile înaintate de Liga Profesionistă, nu că și-ar fi stors componenții înaltului for creierele ca să găsească ei ieșirea din tunel!

La întrebarea de ce a tras Burleanu spuza pe turta CEx, pe care-l manevrează și ai cărui membri ar vota cu ambele mâini tot ce vine de la Cabinetul 1, cu excepțiile numite Iorgulescu, Argăseală și Hulubei, de ce a mistificat el realitatea?, nu-i greu de răspuns. Pentru a da iarăși vina pe Liga Profesionistă, pe care Răzvan Burleanu o iubește ca sarea în ochi. Deoarece, spre deosebire de ce se întâmplă la FRF, LPF nu stă smirnă în fața lui. Ba chiar îndrăznește uneori, auzi curaj!, să-l contrazică pe Marele Conducător, să nu-i cânte în strună. Să-l ia peste picior.

De acord că nici Liga nu-i vreo ușă de biserică. Are și ea bubele ei. Lipsuri, scăderi. De data asta însă, nu i se poate reproșa nimic. Chiar nimic, din moment ce în dimineața zilei în care CEx s-a reunit la amiază, ea a trimis către FRF o adresă ce cuprindea câteva scenarii referitoare la Craiova-CFR. Unul propunea (c) „Stabilirea unei câștigătoare a meciului prin disputarea de prelungiri și penalty-uri. Întrucât o astfel de variantă reprezintă o modificare a formulei competiționale a Ligii 1, o decizie în acest sens ar putea fi adoptată doar de către Comitetul Executiv al FRF, în conformitate cu art. 9, alin (2) din ROAF. Acesta stipulează că Modificarea formulei competiționale și a sistemului de promovare-retrogradare pentru Liga 1 va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF”.

Simplu ca bună ziua, nu? Și-atunci de ce induce în eroare Burleanu, de ce-și arogă pentru el și aplaudacii din CEx niște merite inventate? Din nou nu-i greu de răspuns. Pentru că i se permite să creadă că fotbalul românesc e feuda sa și a curtenilor săi. Ba e și încurajat în această direcție.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Misu (234 comentarii)  •  5 august 2020, 15:25

Mare descoperire. Toata lumea stie ca Burleanu este omul serviciilor si taie si spanzura dupa cum primeste ordine.

Alex (144 comentarii)  •  5 august 2020, 15:28

Il credeam un individ mai mobilat pe fantele asta de Bacau. Cum sa spui asa ceva cand minciuna ta poate fi demontata foarte usor. Te expui ca ultimul prost si iti pierzi credibilitatea.

Clau (107 comentarii)  •  5 august 2020, 15:30

Astept mai mult de la Dl Ioanitoaia chiar daca in cazul de fata ii dau dreptate. Cand esti jurnalist de talie nu faci obsesie dintr-un individ obscur cum este presedintele frf. Nu ii dedici atata energie si atat timp.

gino (513 comentarii)  •  5 august 2020, 15:32

Bine Nea Ovi, mori cu el de gat. Daca ai apucat pe drumul acesta mergi pana la capatul lui desi acesta este indepartat.

alin (626 comentarii)  •  5 august 2020, 15:49

Nici cu adormitul de Gino Iorgulescu nu imi este rusine dar pina si el paleste pe linga un regizor de talia lui Burleanu. Intre ordinele date de acesta a fost sa cistige CFR sa fie multumit Clujul si marele profesor Dincu dar si sa retrogradeze Tirgoviste. Asa tare au furat-o arbitri pe Chindia ca nu s-au lasat pina nu au ingropat-o.

Joe (7 comentarii)  •  5 august 2020, 15:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John (564 comentarii)  •  5 august 2020, 15:53

Chiar nimic despre nemernicia de a retrograda un brand ca Dinamo... Nu ma dezamagi si dumneata domnule Ioanitoaia. Ai luat pozitie corecta legata de finala Cupei si ma asteptam sa reactionezi si la nedreptatea care i se pregateste lui Dinamo. Sper ca nu este timpul trecut sa ataci ce vrea sa faca administratia federala.

Alecu (52 comentarii)  •  5 august 2020, 15:57

Iar sari in apararea lui Gino Iorgulescu...Giurgiuvenii se apara unul pe altul dar mai bine ar fi sa il sfatuiesti pe prietenul tau sa demisioneze de la conducerea ligii. Si asa de cand cu accidentul facut de fumatul de fie su este presedinte mai mult cu numele.

Dilimache (657 comentarii)  •  5 august 2020, 16:07

@Alecu - nene incurci rau de tot borcanele, dupa logica ta daca burlica era giurgiuvean, toti cei din Giurgiu il aparau, nu? Functioneaza si pt alte orase? Cat despre fiul lui Iorgulescu, e problema lui personala, fumat sau nefumat nu prea e treaba ta sa il judeci pe ta-su dupa faptele lu fie-su.

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 august 2020, 16:12

Contra lui Burleanu va ies articolele...

Ilie (135 comentarii)  •  5 august 2020, 17:00

Burleanu este o pacoste a fotbalului românesc. Dar să îi ridici în slăvi pe Iorgulescu, cel care este coautor moral al unui omor, și pe Justin Ștefan, despre care nimeni nu știe cu ce se ocupă, este jenant. De aceea fotbalul românesc dispare undeva între Andorra și Ciad. Că tot avem steaguri la fel.

Iulian (190 comentarii)  •  5 august 2020, 17:20

@Ilie (63 comentarii) Cine si unde ii ridica in slavi pe Iorgulescu si Stefan ca eu nu vad...Articolul este despre minciuna gogonata a lui Burleanu si nu despre activitatea remarcabila a lpf.

BB (155 comentarii)  •  5 august 2020, 17:27

Aveam o impresie mai buna despre Burleanu. Dar cum sa sustii o asemenea treaba cand oricine isi poate da seama usor ca ai mintit. Om fi noi prosti dar nu toti si nici chiar asa de prosti cum crede Burleanu.

Capsa16 (14 comentarii)  •  5 august 2020, 17:31

Ce ajutor nemeritat primește echipa dinam0!Incredibil!!!Se schimbă decizii în funcție de interese.Numai mizerii când vine vorba de dinam0.Rușinea asta o să-i bântuie ani buni.Au ajuns să fie,,retroscăpați".Nu sunt altceva decât niște trișori.O să atârne greu de gâtul lor această retrogradare fentată prin birouri.Nu se așteaptă nimeni ca fanii dinam0 să simtă vreo remușcare,vreo rușine.Nivelul lor de gândire fotbalistic,e la nivelul cochiliei de melc. Pe teren,dinam0 nu e altceva decât o altă retrogradată.Nu erau capabili ca să-și strângă punctele,retrogradau și dacă jucau restul meciurilor. Merită pe deplin să poarte rușinea retrogradării.Ăsta e nivelul la dinam0,mic și foarte mic. Alții n-au avut noroc de,,influențe",s-au dus cu capul sus spre,, fotbalul mai de jos "și au încearcat ca să revină. Ce destin ar fi avut și alte echipe cu ceva tradiție,dacă și ele la rândul lor ar fi primit asemenea favor murdar! Oricum....frf...lpf...tot o mizerie.

itu52 (239 comentarii)  •  5 august 2020, 18:32

Mă rog, să zicem. Dar, dacă toate bâlbele, inclusiv povestea finalei s-au născut în laborator. Evident, nu pot dovedi, nu sunt organizat și înregimentat, e o ipoteză, ... o teorie, hai să vă fac pe plac, un crâmpei de teorie a conspirației. Eu o consider veridică, mă bazez pe contextul și ansamblul de „întâmplări” care au dus „pas cu pas” la „criza de timp” a raportării către rigidul for European. Iată cum stăm: „ Programul echipelor din Liga 1 în Champions League şi Europa League Campioana: Liga Campionilor, turul 1 - 18-19 august Locurile 2, 3 şi câştigătoarea Cupei Românie: 27 august”😜 Ce i-a făcut așa exigenți pe cei de la UEFA? Au „zoale” mari cu restanțele competițiilor UCL și UE ediția 2019-2020. Nu au servere puternice care să le asigure un stocaj de date și mobilitate decizională? E cam aiurea, bag seamă că vă bazați pe intimidearea prin enunțarea termenilor și instituțiilor cu greutate, pe superficialitatea și naivitatea noastră. Mă rog, nu polemizez, zic și eu nu dau cu parul, eventual cu părul.

cn (31 comentarii)  •  5 august 2020, 19:00

@Capsa16 ca dinamovist sunt de acord ca cel mai probabil Dinamo retrograda si daca se jucau toate meciurile (sau in cel mai bun caz prindea barajul), dar ca persoana cu simtul justitiei (profesor de drept) nu inteleg cum, odata ce s-a decis ca NU se joaca toate meciurile, s-ar fi putut evita o nedreptate altfel decat prin marirea numarului de echipe la 16. Cum sa retrogradezi o echipa care a jucat cu 5 meciuri mai putin decat celelalte???? Argumentul ca "s-au imbolnavit din cauza lor" e absurd, dupa criteriul asta ar trebui concediati toti angajatii care s-au imbolnavit. Si chiar daca se aplica acest criteriu, trebuia anuntat dinainte, nu dupa ce au aparut cazurile de covid. In fine, ura de Dinamo orbeste gandirea fairplay. Sunt curios cum ar gandi suporterii daca echipa lor ar fi retrogradata fara sa aiba sansa sa-si joace meciurile.

Dinu (427 comentarii)  •  5 august 2020, 19:35

@Capsa (16 comentarii). Scuza-ma insa nu pari un baiat redus si tocmai de aceea ma mir sincer ca poti sustine o asa enormitate. Nu sunt dinamovist dar consider ca lui Dinamo i se face o nedreptate si nu o favoare. Mai avea de jucat 5 meciuri, trebuia sa le joace si abia apoi clasamentul sa decida daca retrogradeaza ori nu. Dinamo a trebuit sa stea in carantina 14 zile in timp ce alte chipe au jucat dupa doua sau 3 zile. Iar o si mai mare prostie este sa invinovatesti pe cineva ca s-a imbolnavit de parca si-a dorit asta. Si de unde stii tu ca Dinamo retrograda si daca juca restul meciurilor? Ai dat in bobi sau ai calitati de vrajitor?

CITA (2118 comentarii)  •  5 august 2020, 19:50

De acord cu ce scrieti, de acord cu propunerea LPF insusita samavolnic de FRF, ok cu toate astea! Dar va intreb: daca meciul Astra Craiova, presupunand ca s-ar fi disputat inainte printr-o minune, se incheia cu victoria celor din urma, asa-i ca vorbeam degeaba de meciul cu CFR si Craiova era deja campioana? Gresesc pe undeva? Daca NU, atunci sa nu ne fie cu suparare, dar nu prea e corect ce s-a decis. Covid-ul asta ne-a dat peste cap pe toti si SPER sincer sa se opreasca odata toata aceasta SAGA, in toate domeniile, nu numai in fotbal! Gata, STOP Covid!

Vivi (19 comentarii)  •  5 august 2020, 20:00

Exact asa iti sta matale Burleanu. Ti se potriveste ca manusa.

Hombre (93 comentarii)  •  5 august 2020, 20:28

LPF e motivul principal pt care s-a ajuns in impas. LPF organizeaza Liga1 si ei au refuzat sa faca teste inainte de fiecare meci. S-a putut termina normal in Liga 2, cu mai multe echipe. S-a putut in alte tari, numai in Romania nu. Noi vrem derogare speciala de la UEFA.

nebulaEXE (22 comentarii)  •  5 august 2020, 20:41

Buna seara nea Ovi. Cand il chemati la 'prietenii lui ovidiu' pe iorgulescu gino sa-l intrebati unde e fi-su? dupa o cariera de fariseu, macar ar ramane ceva in urma dumneavoastra.

Cristi (42 comentarii)  •  5 august 2020, 21:40

NebulaExe, nu te da mai destept decat esti caci lui Iorgulescu nu ii arde acum sa dea interviuri. Si nu te preocupa de grija dlui Ioanitoaia in urma caruia vor ramane Carti, ziare, emisiuni, jurnalisti. In urma ta nu cred ca va ramane ceva si sunt gata sa pun pariu ca ai facut umbra pamantului degeaba.

Vanbasten_85 (16 comentarii)  •  5 august 2020, 21:51

@Pentru cei care o doresc pe Dinamo retrogradata: Imaginati-va ca vi s-ar imbolnavi copilul de pojar inainte de a da tezele la scoala.Ati fi de acord ca acel copil sa repete anul pentru motivul ca nu a respectat conditiile de igiena?

Manu (167 comentarii)  •  5 august 2020, 21:55

@nebulaExe (17 comentarii). Ovidiu Ioanitoaia ar fi fariseu in viziunea ta pentru ca ii spune lui Burleanu adevarul ca este un oportunist. Si tu esti din categoria de primitivi care fac confunzie intre ziaristii si suporterii.

Aurel (1 comentarii)  •  5 august 2020, 22:05

de ce nu propune mario cum sa se termine campionatul, in numele lpf?

Ilie (90 comentarii)  •  5 august 2020, 23:11

Burleanu, Iorgulescu, Ioanițoaia sunt niște elemente toxice ale fotbalului dâmbovițean. Manu, Cristi, Dinu, BB, Iulian, Gino, Alex, Misu etc, *** pernicioase ale demult apusului jurnalist necomunist Ioanițoaia. Ce mult aș vrea să văd un fotbal fără toți aceștia. Probabil că ar apărea alții ...la fel de nocivi. Trist tablou.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doilaunu (195 comentarii)  •  6 august 2020, 8:33

furnica Ioanitoaia nemultumita de elefantul Burleanu, un nou episod.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  6 august 2020, 12:29

Pentru ca aseara ma suparai pe voi cu mesajul "Spam deleted" - facui bine ca e salvat si il pun acum: "Lasati-ma bre ca sunt sucarit, auzi bre sa impui sa se stabileasca pe ultima suta de metri campioana, cu forta, ori lae, ori balae! Pai cum vine asta, daca un meci nu se juca? Iar ciudatii aia de la UEFA nu inteleg nimic, pe ei ii intereseaza doar halcile de zeci de mii de euroi din competitii continentale, ii doare la basca de faptul ca un rezultat, cel din Romania, ar putea fi viciat procedural in lipsa de alte solutii. La noi ca la nimeni, toti strainii asita aroganti fac misto de noi, asta e! Nu-i nimic, la anu Craiova campioana! Ne pregatim de-acum!"

Comentează