Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cadou de la bulgar

Privită prin prisma palmaresului și a cotei jucătorilor, finala Cupei dintre FCSB și Sepsi nu părea să aibă istoric. Între altele, deoarece prima echipă a câștigat din 2003 încoace de două ori trofeul, pe când cealaltă, fondată în 2011, s-a […]

Permalink to Cadou de la bulgar
miercuri, 22 iulie 2020, 10:28

Privită prin prisma palmaresului și a cotei jucătorilor, finala Cupei dintre FCSB și Sepsi nu părea să aibă istoric. Între altele, deoarece prima echipă a câștigat din 2003 încoace de două ori trofeul, pe când cealaltă, fondată în 2011, s-a calificat acum pentru întâia oară în ultimul act al competiției. Aceeași diferență sensibilă se consemna și sub aspectul cotelor de piață, bucureștenii fiind evaluați de patru ori mai mult decât covăsnenii. Unii la 27,6 milioane de euro, ceilalți la numai 7,5.

Surprinzător, dar îmbucurător, finala a avut istoric. Sosită la Ploiești pe post de outsider, după unii, de carne de tun, Sepsi a început vânjos partida. Mai vie, mai activă. Insistentă, a presat și a obținut câteva cornere, adevărat, în fața unui adversar pasiv. Parcă așteptând ca, mai devreme sau mai târziu, valoarea de pe hârtie să-i aducă golul și victoria. Să pice para mălăiață.

Astfel, în nota de ușoară dominare a ardelenilor, mai direcți, mai muncitori, s-a terminat repriza 1. Interval în care, exceptând ratarea lui D. Man din minutul 35, FCSB n-a arătat mai nimic.
După o jumătate de meci plăcută ochiului, deși fără nici măcar un șut pe poartă!, FCSB și-a adus aminte că e marea favorită a finalei. A iuțit ritmul și a împins liniile. A trecut la cârma partidei și au lipsit numai câțiva centimetri să deschidă scorul, când „bomba” lui Panțâru a zguduit stâlpul din dreapta lui Niczuly. Biciuită permanent de pe margine de un Leo Grozavu tânăr și neliniștit, Sepsi a rămas vigilentă, cu atitudine, doar că încet, încet a cedat mingea și terenul.

Golul roș-albaștrilor a căzut logic, însă și cu ajutorul fundașului advers Dimitrov. Într-o fază simplă, bulgarul parcă și-a încurcat picioarele, iar D. Man, numărul 1 la FCSB, a zis merci pentru cadou.
Cum Bouhenna a încasat două „galbene” în decurs de câteva minute, formația din Sf. Gheorghe n-a mai găsit resurse să egaleze și a pierdut onorabil. A murit frumos. Mai ales că a ratat, prin Celea, o ocazie imensă în inferioritate numerică! La rându-i, fără să impresioneze, FCSB a învins totuși pe merit, asta grație unei reprize secunde mai energice, mai coerente. Dacă scopul scuză mijloacele, fanii săi și noul antrenor Petrea se pot declara mulțumiți. Personal, o credeam capabilă de mai mult.

Așa a cucerit Toni Petrea primul trofeu din cariera sa de „principal”. Nu m-aș grăbi însă să-i atribui lui trofeul, întrucât Petrea și Neubert abia au intrat în vestiar. Ca atare, apreciez că ambii au avut dorința să schimbe ceva în bine, nu și timpul necesar. I-aș trece Cupa, simbolic, în contul cucernicului Vintilă, care a adus echipa până aici.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Franz (406 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:34

Relatare corecta. N-am vazut meciul decat pe sarite fiind in cursa dar si mie mi-a placut Sepsi in prima repriza si FCSB a doua. Si eu ma asteptam la mai mult de la nestematele becaliote.

Dan (273 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:35

O descriere, nu o analiza. Astept editia urmatoare pentru analiza.

Panait (4 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:39

Dv ati vazut un meci acceptabil, Geambasu unul foarte subtire. Diferenta de atitudine. In conditii de pandamie au nu m-as declara foarte nemultumit de nivelul jocului. Fara sa supar pe cineva cine este Sepsi ca sa fi avut alte pretentii? Chiar a fost o surptiza placuta.

argus (108 comentarii)  •  22 iulie 2020, 22:50

Nu s-a vazut diferenta dar totusi fecesebeaua mai vanoasa dupa pauza. Vorba dv a fost mai sigura pe ea. A crezut mai mult.

Viorel (103 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:02

Ridicol comentariul venerabilului ioanitoia! Parca ar fi primit textul și ordinul de la comandantul Cazarmii staliniste a Armatri-CSA! Cum sa aloci palmaresul indivizibil al Stelei unei unități militare de rit sovietic câte și-a înființat echipa in 2017! In opinia venerabilului unde a stat palmaresul Stelei după 2003? In rastelul Cazarmii? In seiful lui talpan? In pastrarea muzeului ororilor stalinismului? Ridicol efortul inutil de a deposeda Steaua de merite și palmares uar ioanitoia face un rol penibil in piesa regizata de cazemata bolșevică CSA!

Clau (107 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:08

Nu sunt de acord cu cei care minimalizeaza succesul din Cupa. Pe foamea de trofee a echipei este mai mult decat nimic. Sa nu radem de un succes.

Virgil (113 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:16

Tipic pentru presa damboviteana. Ii injura permanent pe Bogdan Vintila dar cand este dat afara incepe sa il laude. Fara criterii serioase in amandoua situatiile.

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:27

Sa mor de ras și nu alta!!! Cică Sepsy in prima repriza a jucat mai vârtos și au obținut niste lovituri de colt!!! Frate de acuma o să mă concentrez să număr loviturile de colt!!!!Dar daca la următorul meci cele mai importante o sa devină aruncările de la margine? !?!?;?;

Eugen Qy (35 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:35

*** o echipa fara chip si fara personalitate in prima repriza s-a mai dezmortit dupa pauza ! De apreciat darzenia Covasnenilor ! Un egal era mai aproape de adevar, dar cum in CUPA egalul nu incape in Finala, fc fcsb a reusit sa obtina trofeul pe care nu l-a meritat decat pe jumatate ! Cum noii antrenori nu aveau timpul necesar sa implementeze gandirea proprie si sa ajute DECISIV echipa pipereanului, inseamna, asa cum JUST a observat dl. Ioanitoaia, ca TROFEUL e mai ales al lui Vintila din postura de antrenor secund ! Principalul se multumeste DOAR cu vanzarea de jucatori, lasand GLORIA sportiva altora ! Finala cu gust de cerneala ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:38

Victorie urata, dar meritata, nu sunt prea multe de spus...

Vlady (53 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:38

Andrei F, esti ca deobicei prostul de serviciu. Atat de obsedat de fcsb incat nu vezi decat ce iti convine. In prima repriza Sepsi a fost mult peste fcsb si punct. La cat esti de dus cu capul poti muri linistit de ras.

Marean (270 comentarii)  •  22 iulie 2020, 23:47

Nea Ovi, ai perfecta dreptate. Cupa asta este a lui Vintila si probabil a lui Brad Pitt pentru ca ei s-au rugat cel mai mult pentru ea. ori si Toni Petrea o fi si el bisericos?

Ilie (135 comentarii)  •  23 iulie 2020, 6:49

Nea Ovidiu a uitat, vârsta, de!, să numere auturile! Dacă nu ai faze de poartă o bagi pe aia cu atitudinea, pressingul și "și-au dorit mai mult". Cam cum erau producțiile la hectar când nu era comunist nea Ovidiu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  23 iulie 2020, 7:00

Îmi pare rău că patronul lui Sepsy nu a câștigat ceva. ..Îmi pare rău că multi romani nu au decenta dumnealui... Auzindu- l parcă noi câștigăm ceva....Respect!

Alex One (161 comentarii)  •  23 iulie 2020, 7:39

FCSB extrem de slaba. Sa tremuri in fata unei echipe satesti care lupta sa scape de retrogradare e penibil. Fericirea lui Stoica din final cand se ruga sa fluiere arbitrul finalul mai repede e rusinoasa. Unde sunt Gigi jucatorii aia de zeci de milioane ? Din pacate cucerirea Cupei ii va hrani in continuare orgoliul de atoatestiutor. Jenanta si bucuria (prea)dezlantuita a echipei de ziceai ca a castigat in fata cine stie carui adversar de marca. Becali,adevarata fata a echipei este cea care e invinsa de CFR,Craiova si Astra,cand vrea ea,si nu poate invinge nici Gazul sau Botosani iar tu visai Campionatul adica cai verzi pe pereti ! Bine ca ai adus un nou Vintila ,la anul daca,foarte posibil, ratezi play offul te lupti ,cu sanse mici,sa scapi retrogradare.

bota pompiliu (1 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:10

Nea Ovi, eu as atribui cupa marelui invidios, rege al antifotbalului Stra Luce Ntori de Nord !

Strul (42 comentarii)  •  23 iulie 2020, 8:21

Nu e pe merit trofeul , e cadou de la bulgar ! Greșeala nu face parte din joc , zi și cumva , nu suspectezi de blat cadoul ? Pe cine interesează dacă i-ai atribui tu trofeul lui Toni Petrea , cînd istoria i-o atribuie oricum ? Cucernicul Vintilă ... Ce bășcălie ieftină de la unul care e la vîrsta cînd sentimentul religios ar trebui să fie o prezență constantă .

Feri (85 comentarii)  •  23 iulie 2020, 9:26

Nu este de mirare ca Sepsi a cedat dizc. Prin grija federatiei ea a jucat finala dupa 3 zile de la ultimul meci sustinut iar FCSB de la 1o. Asa sabse egale mai rar.

Olteanu (478 comentarii)  •  23 iulie 2020, 9:29

Mare tupeu pe fecesebistii astia...Nu le ajunge ca au castigat la mustata cupa mai pretind si sa fie laudati parca cine stie ce isprava facura. Noroc cu gafa de inceoator a lui Dimitrov ca au marcat un gol la intamplare.

Itic (1 comentarii)  •  23 iulie 2020, 9:37

Strule, dupa creierul tau nu trebuia scris decat rezultatul nu si vreun comentariu ca oricum istoria retine numai cine a castigat trofeul si nimic altceva. Pe fiecare il duce capul mai mult sau mai putin. Tu faci parte din ultima categorie. Cea a semidoctilor cu pretentii.

CITA (2118 comentarii)  •  23 iulie 2020, 16:16

Hai ca m-ati amuzat copios! :) "Si cucernicul Vintila, a fugit pe o camila!!!" - imi amintesc din copilarie versul asta! :) :) :) - sa speram ca acum nu va mai fugi, ca i-a dus echipa lui Becali in cupele europene si l-a plasat la banuti multi din transferuri jucatori, gata, FCSB nu mai e o neica nimeni, s-a metamorfozat brusc in continuatoarea marii echipe Steaua Bucuresti.

CITA (2118 comentarii)  •  23 iulie 2020, 18:56

Va rog sa-mi ingaduiti sa mai adaug doua chestiuni care mi-au scapat grav :) in postul dinainte, si anume: 1. La sfarsit, va rog consemnati textul: "Vai Steaua noastra!" :) si 2. Mi-am adus aminte ca versul din copilarie este: "Si netrebnicul Vintila, a fugit pe o camila!!!" Ambele observatii 1 si 2 sunt interpretabile, dar il las pe onorabilul patron Becali sa le gandeasca bine si sa faca ce crede domnia sa ca-i mai bine pentru echipa si suporterii acesteia.

Scarbitu’ (161 comentarii)  •  23 iulie 2020, 23:31

Pana la urma a cui e Cupa ? Petrea, nu-i cazul ca abia a venit, Vintila zic unii. Oare ? Atunci cand era pe functia de A 1 toata lumea zicea ca Gigi e antrenorul. Deci, cui i se cuvine ? Asta asa sa ca sa existe logica si coerenta. @ Feri baci,FCSB a avut zile de odihna in plus datorita CFR nu vreunei manevre necinstite, ca asa se ajuta ardelenii intre ei ! "Tanarul si nelinstitul" Grozav isi antreneaza jucatorii cu pumni si suturi, si nu de azi de ieri, iar cei care ar trebui sa ia masuri impotriva huliganului, conducerea clubului, FRF, LIGA se fac ca nu vad nimic. Deh,ca asa-i Leo mai iute la manie ! In rest,baiat bun ca noi ceilalti.

Comentează