Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Arbitri în misiune?!

Pe fondul avalanșei de infectări, acesta a rămas, logic, în plan secund, ceea ce nu înseamnă însă, chiar deloc, că arbitrii n-au continuat să gafeze. Ba au continuat. Din păcate, unele dintre erorile lor au depășit sfera acceptabilului. Au ieșit […]

...

O decizie aberantă

Cum din motiv de coronavirus, FRF a stabilit înghețarea părții inferioare, din L2 n-a mai retrogradat nimeni. În schimb, au promovat direct Aerostar Bacău și U Craiova 1948, iar Unirea Slobozia, CSM Slatina și Comuna Recea după meciuri de baraj. […]

...

La mica înțelegere

L-a legitimat în 6 august Comitetul de Urgență al FRF, for care a luat, cu acordul Comitetului Executiv, o serie de măsuri neobișnuite. Implicit pe aceea de a nu mai retrograda automat nimeni din Liga 1, viitoarea ediție de campionat […]

...

Răzbunare costisitoare

Chiar în rândul 1, la lojă. Deoarece, urmând să întâlnească acasă pe Astra, calculase că va câștiga meciul din etapa 10 a play-off-ului și, acumulând 24 de puncte, va termina sezonul pe locul 3, nu pe 5, cum e situată […]

...

Falșii salvatori

Nu mai retrogradează nimeni, ultima clasată va avea baraj cu locul 3 din eșalonul secund etc, nu mai insist. Ca atare, întreaga lume ar trebui să se declare mulțumită. Inclusiv deținătoarea drepturilor TV, care respinsese inițial varianta, deoarece în noul […]

...

Marșul triumfal

Deși obținută din două penalty-uri, ultimul transformat chiar în minutul 90+5, victoria Craiovei de la Botoșani nu trebuie pusă sub semnul întrebării.

Permalink to Marșul triumfal
luni, 20 iulie 2020, 3:38

Pentru că în ansamblu U s-a dovedit superioară adversarei, o formație aprigă, onorabilă, dar limitată. Dincolo de respectul datorat lui Croitoru, antrenorul fără licență, Botoșani rămâne o echipă mică. A recunoscut-o, spre lauda lui, însuși finanțatorul Valeriu Iftime. Care pare împăcat cu ideea că o echipă mare nu se naște totuși peste noapte. Pentru asta e nevoie să și cumperi jucători, nu doar să vinzi.

Adevărat că în repriza 1, dominată spre final de Botoșani, Radu Petrescu n-a acordat 11 metri la faza în care, la scorul de 0-0, Cosici și Bancu l-au prins ca într-o menghină pe Chindriș. Iar sârbul chiar l-a împins vizibil pe cel care, neinspirat, va comite după pauză ambele penalty-uri, unele însă incontestabile. Arbitrul a greșit. Eroarea lui, dintre puținele, a dat apă la moară susținătorilor variantei că U e lider și datorită ajutorului primit de la cavalerii fluierului. Afirmație exagerată, dar cu oarecare temei.

Am auzit adesea că Bergodi, cu 6 succese consecutive din 6 meciuri, a învățat-o pe Craiova să se apere mai riguros. Să nu mai ia ușor goluri. Logic, de vreme ce tehnicianul italian, 7 ani fundaș la Lazio, în Serie A, trebuie să-și fi însușit lecția de a strânge în defensivă. De a bloca drumurile spre propria poartă.

Apreciez însă că Bergodi a învățat-o pe Craiova și altceva. Să se lepede de complexe și să ridice capul. Să joace deschis și spectaculos, exuberant, cu fantezie. Așa se și explică, sau îmi explic eu, marșul ei triumfal din această perioadă. Concret, numeroasele șanse de gol create la Botoșani, unde cele irosite de Nistor, Koljici (în două rânduri) și Baiaram au intrat în categoria ocaziilor monumentale.

Ne-am obișnuit să spunem că, pentru a lua trofee, un antrenor trebuie să aibă la dispoziție un lot, nu doar o echipă. Măcar 16-17 jucători de valori apropiate, pe care să-i ruleze. Iată că Bergodi nu-i departe de a desființa această teorie! El folosește mereu aceeași garnitură, cu excepția înlocuirilor, impuse de accidentări, Bălașa-Cosici și A.Ivan-Bărbuț. Apropo de Bergodi, îmi permit o paranteză, ca să vă reamintesc declarația lui cum că „Echipa juca bine și cu Corneliu Papură”! Am folosit special semnul exclamării deoarece puțini tehnicieni români, de numărat pe degetele de la o mână, ar vorbi așa, elegant, despre predecesorul lor. Bergodi e caracter, nu?

În rest, tensiunea și controversele agită sfârșitul sezonului competițional. Până la un punct, întrucât în aceste zile se decide totul, pare normal să se întâmple așa. Ca fiecare dintre cei implicați să caute să tragă spuza pe turta sa ori măcar să încerce. Cum duelul Craiova-CFR ține capul de afiș, se aruncă reproșuri dintr-o tabără în cealaltă. Se speculează și se interpretează orice. Se inventează vinovății, se emit comunicate țâfnoase etc. E vânzoleală mare, e sfadă.

Personal, nu cred în scenariul mefistofelic conform căruia CFR ar fi pretins că Ad. Păun e infectat numai spre a-și amâna partida crucială cu FCSB din Capitală și a o disputa știind rezultatele Craiovei. Indiferent de interese, nimeni n-ar trebui să glumească pe tema asta. Pe de altă parte însă, și Craiova are dreptatea ei când reclamă că, întâlnind-o pe FCSB după finala Cupei, CFR va fi avantajată. Întrucât FCSB, dacă va câștiga cu Sepsi și va fi sigură de participarea în Europa, ar putea s-o lase mai moale în restanța cu CFR!

Observație corectă. Finala Cupei României se cuvenea programată la terminarea stagiunii, ca în toți anii. De ce s-a grăbit FRF e greu de priceput, dar cine pricepe ce și cum gândesc Burleanu et Comp?!

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Radulian (109 comentarii)  •  20 iulie 2020, 15:48

Din nou corect. Stiind ca sunteti cu Craiova ma teneam ca i sa sariti peste greseala lui Petrescu. Aveti insa sange in instalatie si pentru asta aveti consideratia mea.

Florin (190 comentarii)  •  20 iulie 2020, 15:56

Nea Ovi nu cumva te grabesti???? Esti dumneata oltean dar daca CFR *** Craiovei la ea acasa in ultimul meci se duce pe pustii marsul triumfal.... Ia gandeste-te la asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudose (5 comentarii)  •  20 iulie 2020, 15:59

In fapt trebuia ascultat Hagi si renuntat la acest final de campionat. Dar nu mai dadeau televiziunile lozul si campionatu se inabusea. Asta este Romanica si oricum o dai tot rau iese.

Clau (100 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:03

In linii mari sunt de acord cu Dv. Dar astept sa imi dati parerea despre faptul ca acelasi antrenor care a dus Voluntari la retrogradare o poate acum duce pe Craiova la titlu... Eu nu pot sa imi explic si astept punctul Dv de vedere.

Andrei (236 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:07

A nu stiu cata data ca o laudati pe clona Olgutei cu gura pana la urechi. Probabil sperati sa il inbunati pe Rotaru si sa va restituie acreditarile pentru ziar. Sa nu va inselati ca si in privinta titlului.

Gelu (98 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:10

Bergodi merita toate aceste osanale. Craiova nu din care cauza va rata si titlul de campioana. Si spre binele nostru pentru ca s-ar face fon nou de ras in meciurile de cupe europene.

Costi (20 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:12

De la Cluj Napoca lucrurile se vad altfel. Ca U Craiova ia puncte cu ajutorul arbitrilor si ca pe cinstite nu merita sa ia titlul. In ce ma priveste nici nu as vrea sa il ia. Forza CFR.

Fotbal de laborator (17 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:28

Maestre Ioanitoaia Fc U Craiova nu joaca in liga1. Inca nu! Acestei Craiova puteti sa-i spuneti UUUUUU si tra-la-la pt ca la UEFA e inscrisa de cativa ani si nu din 1948. Aceasta Craiova e facuta in laboratorul Olguta-Manda si face parte din promisiuni electorale. Nici nu are rost sa-i analizati meciurile. Insa, ca gazetar respectabil puteati milita cu ocazia pandemiei sa existe posibilitatea de a promova 5-6 echipe din liga 2 in liga 1. Cu aceasta ocazie se mai refacea clasamentul cu echipe din regiuni cu traditie fotbalistica.

Sandu Gigel (32 comentarii)  •  20 iulie 2020, 16:57

De fapt care Craiova e Craiova?!?

Gabriel R. (309 comentarii)  •  20 iulie 2020, 17:10

Articol corect in mare parte, dar va rog sa nu va grabiti cu felicitarile. In ciuda seriei impresionante de victorii obtinute, matematic titlul nu este decis, mai sunt suficiente puncte si inca se joaca. Personal sunt pentru revenirea la un campionat clasic, cu 16 sau 18 echipe, fara aiureala asta de play-off si play-out. As pune insa un criteriu ferm pentru licenta de Liga I : dovada stabilitatii financiare a clubului. Fara o dovada clara a unui buget eligibil pentru un sezon intreg nu ai ce cauta in prima liga !

Andrei F (1538 comentarii)  •  20 iulie 2020, 17:15

Fara asteptari... ,,Pe de altă parte însă, și Craiova are dreptatea ei când reclamă că, întâlnind-o pe FCSB după finala Cupei, CFR va fi avantajată. Întrucât FCSB, dacă va câștiga cu Sepsi și va fi sigură de participarea în Europa, ar putea s-o lase mai moale în restanța cu CFR!,, Cica asta-i logica!!!!Si daca Steaua pierde finala Cupei Romaniei cine este atunci avantajat domnule?Asta nu se putea scrie?De ce?Ar fi luat din ,,vantul,,Craiovei? Apoi ne spuneti ce buna a fost Craiova!!!Si ?Cand a jucat Steaua la Cluj a fost si mai buna dar a pierdut!!!Cum se poate sa va pozitionati atat de diferit???Altii nu pot juca italieneste????-----Si tot de logica si consecventa.....Sa va amintesc multele articole in care puneati presiune pe arbitrii pentru ca prima greseala era pentru o echipa?Uite un exemplu:,,Steaua lui Gaman-Greu de spus ce curs ar fi căpătat partida dacă arbitrul George Găman l-ar fi eliminat pe Momcilovici în minutul 16, când fundaşul sârb s-a folosit de cot ca de o armă şi i-a spart capul lui Purece: cartonaş roşu indiscutabil! Adevărat că în repriza secundă, în minutul 48, „centralul” craiovean l-a iertat de eliminare şi pe Ţâru, autorul unui fault grosolan asupra lui N. Stanciu.,, Si atunci Steaua a castigat clar...-----Sau cand vedeati marea greseala a unui arbitru in niste lovituri libere -meciul Astra-Steaua-cand de fapt arbitrul nu a vazut un penalty pentru Steaua???? Cum se poate ca oltenii sa ajunga numai in play off la patru meciuri in care Fesnic,Avram,Barsan si acum Petrescu sa nu vada penaltyuri clare contra Craiovei???Cat mai suflati in panzele Craiovei ???

traian (5 comentarii)  •  20 iulie 2020, 17:19

Echipa de partid Craiolguta are cifre si norma de campioana a...cooperativei de play-off! Cu sau fara Barsan, ei au doua penalty-uri pe meci, fie acasa fie in deplasare. Au fost membrii cuminti ai cooperativei de play-off si in 2020 le-a venit randul la coronita, dupa ce in 2107 au fost decisivi si ascultatori in trofeul deturnat spre Viitorul. In cincinalul luminos de play-off, condus de fiul cel mai iubit burleanu, fotbalul romanesc s-a cooperativizat mai ceva ca pe timpul lui J Padureanu si R Pascu! Cine a fost membru cu cotizatia la zi al cooperativei si a participat la play-off a fost recompensat pe rand: astra, viitorul, kolosvar (de doua ori pt ca dancu bacsi are muschi mai multi) si acum craiolguta. Traiasca si infloreasca fotbalul ruinat si coopertaivizat romanesc!

Costinel (23 comentarii)  •  20 iulie 2020, 17:57

''Mars triumfal'' ...''Adevărat că în repriza 1, dominată spre final de Botoșani, Radu Petrescu n-a acordat 11 metri '' ... ''adevarat ca barsan n-a dat doua lovitui de pedeapsa [entru FCSB '' .... de cate ori trebuie sa mai fie DEZAVANTAJATE celelalte echipe ca sa recunosti si tu ca ADEVARAT craiolguta ESTE AJUTATA DE ARBITRI ... ca sa aiba marsul triumfal!! ***

CITA (1993 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:07

Afirmatia de la finalul articolului, chiar daca e o supozitie, are darul sa ne ingrijoreze. Cum exclud din start orice aranjament intre Cluj si Bucuresti, a te folosi de Covid19 pentru glorie si bani prin culise mi se pare de-a dreptul mizerabil si nici nu vreau sa ma mai gandesc la asa ceva. Si cum nici oltean nu sunt, zic totusi ca, presupunand ca ar exista o astfel de manevra, sustin Craiova pana-n panzele albe sa bata tot si sa iasa campioana pe merit, in detrimentul Clujului.

zapacitu’ (817 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:21

Ma bucurai mult si-acu, dar ma voi bucura si mai mult cand Oltenia va iesi campioana Romaniei! Asteptati nitel si o sa mai vedeti voi. BRAVA Signor Bergodi, mare domn! Si BRAVA baietilor, sunt ascultatori si uite ca le merge bine!

Bodo (9 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:26

Toti meltenii care tin cu divizionara C a brutarului Mititelu *** citind acest articol reusit. Prostanacii astia uita ca Dl Ioanitoaia a scris primul si in mod repetat ca actuala Craiova a fost inscrisa ilegal direct in segunda. Nu ai ce sa ceri unor indivizi needucati ca @traian (5 comentarii). Baietii astia abia au scapat din lant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zorro (53 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:32

Este prematur domnule Ioanitoaia sa laudati o echipa care deocamdata nu a castigat nimic. Trebuie sa va dovediti atasamentul fata de cine si de ce? Vreti sa intrati in gratiile lui Mihai Rotaru ca alta explicatie nu gasesc.

kunta kinte (536 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:37

Draga nene domn Ioanitoaia, se pare ca Bergodi e solutia ideala pentru succes la Craiova. Nici nu-i bag in seama pe cei care politizeaza inclusiv fenomenul fotbal, acestia n-au ce face altceva decat sa gaseasca situatii neplacute in orice le spui. E frumoasa tare noua Stiinta Craiova, si-s bucuros nevoie mare, sa se stie! :)

focus (1 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:43

daca va castiga craiova campionatul va fi mult ,mult mai corect si mai cinstit decat a facut-o pana acum cfr-ul care a cumparat arbitri,jucatori,aduceti-va aminte de meciul cu viitorul cand a castigat campionatul sau de meciul cand a castigat viitorul campionatul.

Fane (146 comentarii)  •  20 iulie 2020, 18:44

Nu simpatizez cu vreo echipa din cele care se chinuie in campionatul nostru sa faca ceva cu mingea care sa semene cu jocul numit fotbal. Sa presupunem ca se intampla invers : Craiova nu primea 11m care trebuia acordat,iar Botosani primea 2 penalty-uri corecte. Eu unul mi-am imaginat deja declaratiile lui Sorin Cartu si Marcel Popescu. Botosaniul doar nu o avea pretentia sa scrie cineva in favoarea ei.Pentru mine este inca o dovada a micimii campionatului.

Dinu (385 comentarii)  •  20 iulie 2020, 19:37

@Andrei F (1 milion comentarii). Nu inteleg ce...nu intelegi. Daca FCSB va lua Cupa o va durea in palarie de ce urmeaza si va juca in dorul lelii cu CFR. Deci avantaj teoretic CFR si deci motiv pentru Craiova sa protesteze. Nu este chiar asa complicat ca sa rastalmacesti lucrurile.

Nică fără frică (268 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:32

Tataie cu așa arbitraje și Chindia Târgoviștei iese campioană!!! Două meciuri la rând în care primește 2 penalty-uri dintre care unul cadou iar adversarei i se refuză un penalty clar!!! Statistica erorilor comise doar în play-off arată că jucătorii de la Craiova au fost propulsați pe primul loc de greșelile decisive favorabile lor. Ce indică statistica erorilor pe care le-au comis arbitrii în meciurile din play-off: Craiova a primit șapte puncte din partea brigăzilor, Clujului i-au fost luate trei puncte! (asta până la meciul furat cu Botoșani)!

cosmin (2 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:43

In toate campionatele din lume, in ultimele etape, echipele care sunt in lupta directa, joaca la aceeasi ora! La noi de ce nu? Hai Craiova!

Doru (125 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:47

"Afirmație exagerată, dar cu oarecare temei". Tare exprimarea. Cu FCSB au fost ajutați, cu Botoșani au fost ajutați. Doar exagerări, dar cu oarecare temei. Sa vina pensia, N'ea Ovidiu, mai bine.

Andrei F (1538 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:54

@Dinu Și daca Steaua pierde cupa are tot interesul să învingă CFR pentru a termina peste Botoșani...Avantaj din asta are Craiova...Este logic sau nu?Cine nu înțelege acum?

D (10 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:55

Craiova nu e csu sau fcu . Craiova e toata Oltenia , in fotbal . Nu conteaza cum se cheama in acte, sau cine o sustine : patron ,partid, ziarist . In mintea si inima oamenilor e Oltenia toata si Oltenii din toata Romania . Cind au exclus echipa ,au exclus -o din liga doua si de acolo a plecat si se lupta pentru campionat acum . Cum era legal sau formal e important pentru statistici in inima si mintea oamenilor ASTA E CRAIOVA !

UNTARIU (7 comentarii)  •  20 iulie 2020, 20:57

Eu am o nelamurire. Daca ia campionatul CraiOlguta, cate titluri are aceasta echipa si daca are doar unul, cine le are pe celalalte 4 ???

Romica (58 comentarii)  •  20 iulie 2020, 21:28

Si eu impartasesc parerea ca Bergodi este un tip valabil. Dar cred ca nu va fi suficient pentru Craiova sa castige titlul.

CCC (97 comentarii)  •  20 iulie 2020, 21:48

“Mars triumfal .... !” Serios? Condus de cine? De CCA? Barsan? Petrescu? Etc? Nici CFR in “zilele bune” nu era asa impinsa pe fata de arbitri! Parca nu la fiecare meci li se refazau penalty-uri adversarelor! Craiolguta are 4 din 4, deci tractiune integrala! Penibil! In Europa, dupa 0 (zero) puncte si eliminare din turul preliminar (ca tot profetim pe aici campionate si cupe!) o sa ne plangem ca nu a primit penalty “meritat”, ca deh, asa au fost invatati. Doar ca acolo nu ii arbitreaza barsani! Ciudat este ca nu mai cereti pedepsirea aspra a arbitrior, cum o faceaticand acestia favorizau CFR sau, Doamne fereste!, FCSB! Cat despre galbene la simulari si t

John (547 comentarii)  •  20 iulie 2020, 22:24

Bai Andrei F, tu esti chiar asa greu de cap ca nu intelegi ca finala Cupei nu trebuia jucata inaintea terminarii campionatului tocmai pentru a le oferi tuturor echipelor sanse egale? Dl Ioanitoaia iti explica exact ca unui gaga dar tu o tii pe a ta de parca esti orb si surd.

gino (495 comentarii)  •  20 iulie 2020, 22:29

Impresia este ca Mititelu i-a pus pe ciracii lui sa o injure pe Craiova de astazi. Sa ii zica Craiolguta, clona pesedista si altele. Astia se oftica ca titlul poate ajunge la Craiova si fac ce stiu ei sa faca adica sa injure.

Vioreatza (66 comentarii)  •  21 iulie 2020, 1:07

Chiar nu se intreaba nimeni, nici macar "maestrul" ce a determinat acel copil sa-si ingroape propria echipa? Chiar daca este vorba de bani ,de promisiuni sau amenintari este cel mai periculos lucru care se petrece in forbalul ultimilor ani, pentru ca asemenea fapte se intampla de mai multi ani in campionatul nostru.

motanul incaltat (545 comentarii)  •  21 iulie 2020, 6:48

La afirmatia lui Bergodi ca echipa juca bine si cu Papura nu dovedeste ca are caracter ci ca joaca un teatru penibil care la nivel mondial se numeste Politicaly Corect....O idiotenie fara margini care te impiedica sa spui ce gindesti cu adevarat.Apoi chestia aia ca daca vrei sa cistigi trebuie sa ai 16-17 jucatori de valoare apropriata nu are nici un sens. Ex: Barcelona, Liverpool, Bayern, Juventus, Real. Joaca cu aproximativ aceeiasi 11 jucatori tot campionatul.

robert (7 comentarii)  •  21 iulie 2020, 9:09

au mai fost doua lovituri de la 11 metrii pt craiova -arbitrajul a fost pro botosani -au fost mai multe greseli impotriva craiovei

a dica (245 comentarii)  •  21 iulie 2020, 12:30

Nu e corect sa castige Craiova campionatul, asa cum nu e corect ca Voluntari sa scape de retrogradare. Imperfectiunile unui campionat sau doua in unul ”ca cafeaua”. Nea Ovi, e clar ca „actorii principali” sunt arbitrii, doar o spuse gazeta matale, statistic. Inca o dovada, modul cum a „judecat” Petrescu acordarea penalty-ului din ultima secunda de joc: „daca nu-l dau or sa zica cu totii ca e viciere (vezi penalty pentru Botosani neacordat la 0-0), daca o sa fie 2-0 se mai calmeaza lucrurile”. Asta e exemplu clar de arbitraj la alibi si se practica cand, premeditat, urmaresti obtinerea unui rezultat. Anul acesta o sa avem o campioana de conjunctura, din pacate.

Vlad (2 comentarii)  •  21 iulie 2020, 13:52

Câștigă și Craiova titlul și nu o sa îi primească în Champions League din cauza coronavirusului.

Bingo (95 comentarii)  •  21 iulie 2020, 15:57

Motane, habar nu ai dar vorbesti din auzite. Barca si Real s-au bazat pe minimum 14-15 jucatori meci de meci, doar 6-7 sunt siguri. Pana si Vidal si Suarez sunt mai mult rezerve, iar Griezmann, Fati si Braithwaite intra cand si cand. Iata deja 16 jucatori. Deci nu te da mai destept decat esti.

Tango (2 comentarii)  •  21 iulie 2020, 18:51

Botoșani a pierdut cu 2-0 ambele meciuri cu CFR și Craiova după trei penaltiuri cadou/stupide făcute de prea-ofertatul Chindris. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Marele Chindris ar fi făcut 2 penaltiuri într-un meci cu FC Becali!!! Cred că ar fi curs râuri de "sânge" pe forumuri. In altă ordine de idei, deși nu simpatizez CFRul, sunt de acord cu răspunsul lor dat Oltenilor cu privire la suspendarea (??) Campionatului. Când a propus așa ceva CFRul, Oltenii și fcsbecali au refuzat indignați!!

Comentează