Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dinamo are șanse zero!

Să fiu iertat, dar ce se întâmplă în Ștefan cel Mare confirmă proverbul că omului sărac nici boii nu-i trag.

Permalink to Dinamo are șanse zero!
vineri, 17 iulie 2020, 2:58

De parcă roș-albilor nu le ajungeau atâtea belele, între care amenințarea cu retrogradarea, s-au mai pricopsit cu una: 6 jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19! Răuță, M. Popescu și Fara sunt internați la „Matei Balș”, R. Grigore, V. Lazăr și Mrzljak obligați să stea în casă, iar coechipierii lor ținuți în izolare, în imposibilitatea de a se antrena. Ca atare, meciul Dinamo-Chindia de joi s-a amânat și e greu de spus când va fi reprogramat.

Speriat și alertat, directorul general al clubului, Bogdan Bălănescu, a cerut oprirea campionatului, reclamând că „Suntem aproape de desființarea echipei!”. Conform unor surse neoficiale, Sepsi, Clinceni și Iași ar susține inițiativa „câinilor”, ceea ce ar însemna, printre altele, ca din L1 să nu mai cadă nicio formație. Și cum ar promova din „B” două (se renunță la baraj?!), Liga 1 ar cuprinde 16 participante. Adăugând că Liga 2 va număra 23 de echipe, consecință a politicii federale greșite, fotbalul nostru va fi reprezentat mai bine ca oricând la nivel superior! Mă îndoiesc că, material și structural, el e pregătit pentru asta, dar nu-i momentul să dezvolt subiectul.

Personal, nu m-aș grăbi să-i urechez pe cei depistați cu coronavirus. Nu le-aș reproșa c-au comis-o, c-au încălcat, că n-au respectat. Nu-s de părere că trebuie acuzați cei ce se îmbolnăvesc, chiar dacă există posibilitatea ca ei să se fi expus. Să fi riscat.

La fel cum nu cred, răspuns unor suspiciuni exprimate public, că întreaga poveste ar fi o strategie! Concepută de Dinamo pentru a-și crea avantajul disputării partidelor amânate după încheierea stagiunii, cunoscând rezultatele contracandidatelor și jucând în funcție de ele. Altfel zis, influențând clasamentul final. Chiar nu-mi închipui că un club cu tradiția și palmaresul lui Dinamo poate băga niște tineri în spital de dragul unui scenariu diabolic.

Se înmulțesc însă indiciile că propunerea lui Bălănescu, observați, însușită numai de grupări din zona retrogradării, nu va fi acceptată. Totuși, chiar dacă au devenit indisponibili 6 jucători dintr-un lot de 25, Dinamo ar trebui să poată alinia o formație cât de cât competitivă. În genul celei prezentate vineri de Gazetă: Straton – Kostrna, Puljici, Ehmann, Skovajsa – Sorescu, I. Șerban, Fabbrini, Mihaiu – Neicuțescu, Montini.

Sigur că ea nu-i formația ideală. Pe de altă parte însă, nici nu poate fi tras la răspundere cineva din afară pentru contaminarea celor 6. Repet, e posibil ca nici aceștia să nu fie vinovați direct. Dar nici să arăți cu degetul spre alții și să-i faci să sufere nu-i deloc în regulă.

LPF se opune, lesne de anticipat, suspendării campionatului. Exclude varianta mai ales din rațiuni financiare. Deoarece în cazul opririi meciurilor, ar dispărea banii din drepturile de televiziune, cei care mai mențin Liga 1 la linia de plutire. Președintele Viitorului, Gică Popescu, a pus degetul pe rană: „Să ne gândim la pierderile pe care le-ar avea televiziunile. Ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a încheia campionatul”. Aparent, argumentul pare neglijabil, folosit ca scut. În fapt însă, nu e.

Încercând o concluzie, „câinii” nu par să aibă șanse de izbândă. Dacă ei sunt de înțeles, nu-s de aprobat. Iar de urmat, opinie mai largă, și mai puțin.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Manu (167 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:09

Balanescu stia si el ca vorbeste in gol . Insa nu strica sa iesi la televizor si sa iti dai importanta. Dupa gargaragiul de Prunea ar fi cazul sa dispara din conducere si berbecul asta.

Andu (56 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:11

Iarasi sta Dinamu cu mana intinsa. Daca nu are cu cine juca sa nu joace si sa piarda la masa verde. De desfiintat echipa militiei trebuia sa se intample cu multi ani in urma.

Karol (22 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:13

In regula de data aceasta. Nu este omeneste sa injuri niste oameni bolnavi indiferent cum s-au imbolnavit acestia.

George (164 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:18

Bravo celor din Targoviste ca nu s-au alaturat grupului de presiune. Ma asteptam sa conentati faptul ca malacul de Paraschiv de la Poli a sarit cu gura...Frica de retrogradare mobilizeaza de nu se poate.

Adi (97 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:22

Imi place ca il puneti la socoteala si pe pustiul de Fara care a aparat poarta lui Dinamo cat portarul de la hotel Lido. Trebuia sa ma puneti si pe mine ca am asistat mai de mult la cateva antrenamente ale cateilor.

alin (2 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:23

Va mirati degeaba. Vrabia malai viseaza...

Simeone (96 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:32

Strategie proasta dacă vorbim ca Dinamo vrea sa joace finala Cupei dar nu vrea sa joace meciurile de campionat pe motivul Covid 19. Trebuia sa aștepte răspunsul în cazul Cupei și abia apoi sa lanseze ideea opririi campionatului. Acum se bat cap în cap aceste dorințe dinamoviste, oricum, ambele fără șanse, având în vedere contractul cu furnizorul drepturilor TV.

Fane (150 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:55

Daca nu se joaca cu 14 echipe,play-off si play-out,cei care detin drepturile au anuntat clar ca se renegociaza contractul si nu trebuie sa fii expert,banii vor fi mai putini la mai multe echipe.

barbarosa (8 comentarii)  •  17 iulie 2020, 17:00

bietii catelusi au devenit labusi. si ce-i atat de grav sa redrogradeze, doar nu se scufunda planeta.

Gabriel (1 comentarii)  •  17 iulie 2020, 17:09

Nu a spus lpf ca echipele găsite pozitiv pierd la masa verde

Ilie (135 comentarii)  •  17 iulie 2020, 17:25

În sfârșit, un editorial foarte bun.

Craiu (67 comentarii)  •  17 iulie 2020, 17:44

Gresit. Dimamu are sansele porcului de Ignat. Ce ne-am mai bucura eu si prietenii mei sa vedem aceasta echipa fondata de regimul comunist in liga doua si apoi desfiintata.

wev (1 comentarii)  •  17 iulie 2020, 18:25

cateii vor sa joace numai in cupa ,apoi sa se anuleze campionatul si sa o ia de la zero ,o sa jucati virtual finala si o sa retrogradati real.

CITA (2118 comentarii)  •  17 iulie 2020, 18:36

Cu tot respectul, va rog sa-mi permiteti sa va contrazic afirmatia din titlul articolului. Urmatoarele meciuri se vor amana/decala, dar acestea tot se vor juca pana la urma. Deci sansele Dinamo de a ramane in L1 raman aceleasi ca inainte de a se afla de grozavia cu infectarea a 6 jucatori. Nu se shimba in fond nimic, in afara de aceasta amanare/decalare a urmatorului meci din campionat. Atat.

Tudor (301 comentarii)  •  17 iulie 2020, 18:47

S-au adunat aici toti cei care nu au loc pe planeta de Dinamo. Le transmit acestor prieteni doar ca nu mor cainii cand vor caii si sa fie pregatiti sufleteste de surprize care nu vor fi pe placul lor.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  17 iulie 2020, 18:56

Bre nea Ovidiu, io le zic asa celor care i-au pus deja cruce lui Dinamo si au trimis-o direct in divizia B. Le zic, vorba veche: "Nu mor caii cand vor caiinii", sau, parafrazat si cu aplicabilitate la vremurile pe care le traim: "Nu mor caiinii cand vor liliecii chinezi". Si asta v-o spune un juvete mandru nevoie mare ca echipa lui de suflet va iesi sigur campioana Romaniei la fotbal. Chiar daca suntem rivali de foarte multa vreme, nu ma lasa constiinta sa ma bucur de raul caiinilor. Ei au nevoie acum inclusiv de ajutorul adversarilor de-o viata de pe teren , si nu de Kassandre care se grabesc sa le prezica retrogradarea inainte de terminarea meciurilor oficiale ale sezonului fotbalistic.

Capsa10 (14 comentarii)  •  17 iulie 2020, 19:07

dinam0 și dinam0viștii,,să-și poarte crucea"cu puțină demnitate.Mesajele astea sforăitoare și pline de bocet,nu-i avantajează deloc.Au ajuns de râsul curcilor.Dacă purtătorii acelor mesaje,cred că așa reușesc ca să șteargă rușinea prin care trece clubul lor,înseamnă că-și merită soarta pe deplin.Când echipe cu ceva tradiție în prima ligă,Petrolul,Oțelul,U,Poli,Rapid,F.C.U Craiova,F.C.Argeș,e.t.c.,au fost în situație de a retrograda,n-am văzut din partea suporterilor acestor echipe mesaje prin care cereau un,,regim special"pentru echipele lor de suflet.N-am văzut să facă presiuni la FRF,la televiziuni,la ligă.Când echipele lor au retrogradat,au strâns rândurile fără să se înjosească,și au căutat soluții.În unele cazuri s-au găsit soluții...in altele cazuri nu.Dar acei suporteri,au rămas demni lângă echipa lor,indiferent de situație.Ce încearcă dinam0viștii,e de toată jena!Hai să vedem cum putem ca să mai trișăm,că doar suntem dinam0,și e în adn-ul clubului.Grija râșilor de la dinam0,nu e competiția sportivă,pentru că pe plan sportiv sunt praf și de asta sunt conștienți și ei.Grija lor e să pună presiune și să bocească...pe la ligă...pe la frf...pe la frații lor de sânge de pe la emisiunile de sport,Vali Moraru,Geambașu,Radu Naum.Se știe rețeta. Repet...tot ce înseamnă dinam0,a ajuns de toată jena.

kunta kinte (565 comentarii)  •  17 iulie 2020, 19:08

Nenicilor, permiteti o aroganta/glumita? Pai Dinamo are sase marite sa ramana in Liga unu, la urmatoarele meciuri fundasii adversi se vor da la o parte de teama carcalacului si cainii rosii vor inscrie/ castiga meciurile! :) Cu gluma lasata de-o parte, rog pe toata lumea sa nu se bucure de raul altuia ca nu e bine; si le doresc MULTA SANATATE baietilor, se vor face bine si vor juca in continuare, nu e bai!

Forzza covide! …mai avem ceva de facut? (52 comentarii)  •  17 iulie 2020, 19:43

Domnului Balanescu, reprezentantul echipei FC Dinamo Covid19-48 Bucuresti: ati realizat ceea ce Rednic nu a reusit. Succes programului ,,Doar Covid Bucuresti"!!

Vasile (4 comentarii)  •  17 iulie 2020, 20:25

Ati vrea voi sa cada Dinamo , dar ganditi gresit.

Stefan (3 comentarii)  •  17 iulie 2020, 21:16

Sa se facă dreptate, Dinamo în B și desființată.

Bazil (77 comentarii)  •  17 iulie 2020, 21:23

Un articol in firea lui. Dinamo merita compasiune dar atat. Daca poate sa se salveze iar de nu sa nu dea vina pe altcineva. Boala care macina echipa este in interiorul clubului si nu in afara.

Valer (8 comentarii)  •  17 iulie 2020, 22:55

Bazile, compasiune meriti tu iar Dinamo de ce? Vezi-ti tu de treburile tale si ale familiei si nu mai plange de mila altora. Spune sincer ai destule livele cat sa platesti apa si lumina luna asta?

Jiri Praga (13 comentarii)  •  17 iulie 2020, 23:59

Nu vă faceți griji, pentru Dinamo întotdeauna s-au găsit soluții cum să ajungă campioană, cum să ajungă unii golgeteri europeni (din cauza cărora s-a desfințat gheata de aur), acum vor găsi și soluția cum să scape echipa securiștilor (milițienilor după cum afirmă ”legendele” ca Lucescu) de divizia B sau mai exact Liga II. De fapt știm cu toții cum se termină când acolo sus cineva mă iubește, și dragostea pentru miliție încă nu s-a sfârșit.

Alex (144 comentarii)  •  18 iulie 2020, 1:43

Singura sansa a lui Dinamo este ca nu are nici o sansa. Si concureaza la titlul de cea mai nesuferita echipa din Romania. Sa vina spaniolii si sa bage o caruta de bani in mazetele lui Dinamo ca sa ii injure alde Bucurica la prima infrangere. Or fi ei smecheri de smecheri spaniolii astia dar nici nu le trece prin cap in ce se baga.

bpaun (2 comentarii)  •  18 iulie 2020, 7:16

Petrolul s-a gasit exact in aceeasi situatie: 6 jucatori depistati cu Covid-19, chiar cand sa se urce in avionul de Timisoara, pentru meciul cu UTA din play-off si nu s-au mai creat atatea scenarii pe la LPF si FRF sau prin media. Echipa a jucat meciurile cu Rapid (0-0) si cu UTA (1-1) cu lotul decimat, iar acum, cu acelasi lot decimat urmeaza un meci dificil cu Turris... Care este problema? Dinamo este intr-o alta categorie decat restul echipelor? Sa isi vada de antrenamente cei ramasi negativi si sa isi dispute sansa in mod sportiv, pe teren... Iar celor infectati multa sanatate... Hai sa oprim acum Univesrul ca Dinamo are buba... Atitudinea aceasta din partea clubului poate explica de ce a ajuns Dinamo in groapa (cu g mic...)

Simeone (96 comentarii)  •  18 iulie 2020, 7:49

Dinamo încă are echipa, poate juca ce meciuri au rămas. Dacă jucătorii sunt în forma poate lega 2-3 victorii, dar oricum ii va fi greu, acolo la retrogradare e lupta intensa. Iar dacă Dinamo va juca meciuri tot la doua zile, atunci probabil vor avea și accidentați. Nu cred ca se pune problema opririi campionatului doar fiindcă vrea Dinamo. Oricum ar trebui sa ii îngrijoreze treaba. Când au vrut celelalte echipe din Play Out, nu au vrut ei, acum când vrea Dinamo, nu mai vor celelalte echipe. Mai sunt 2 săptămâni intense de fotbal, greu de crezut ca se va opri fotbalul. Poate doar dacă exista mai multe echipe infectate și chiar nu se mai poate.

Urod (72 comentarii)  •  18 iulie 2020, 8:20

Trăim intr-o lume nebună....Dinamo are dreptate sa ceara întreruperea campionatului. Ce vinovați sa cauți în vreme de pandemie..?!!!!. Un simulacru de fotbal care asa va fi pana când se va descoperi medicamentul și vaccinul anticovid. Toate masurile de siguranță, nu sunt altceva decât niște încercări de a evita boala și nu sunt GARANȚII CA NU TE IMBOLNAVESTI. Ce se întâmplă dacă la CFR se îmbolnăvesc 10 jucatori, castiga Craiova campionatul...?!!!!...De ce sa câștige sau sa retrogradeze vreo echipa in felul acesta...?!!!!. Ce importanță are cine cere, e normal sa ceara cel care se află în cauză iar pandemia nu a adus-o Dinamo și nici altcineva. Trebuie sa gândim de ce cere și daca are dreptate ...LA ORICE ECHIPA ESTE SUFICIENT UN SINGUR BOLNAV CARE SA TRANSMITĂ BOALA ,NU ESTE NEVOIE DE MAI MULTI...ESTE DOAR NOROC SA NU AI BOLNAVI LA ECHIPA, CA DE ASTA SE CHEAMA PANDEMIE... O BOALA NECUNOSCUTA FARA TRATAMENT....S-A OPRIT LUMEA IN LOC, SI NOI CAUTAM SA ANCHETAM SAU SA PEDEPSIM....Măcar trebuia sa se lase posibilitate de a face transferuri la urgență când ai multe cazuri de îmbolnăviri.

pandele (49 comentarii)  •  18 iulie 2020, 9:46

Oare intereseaza pe cineva punctele de vedere ale unui mos pensionar ? Ideile sunt invechite si demodate. Locul tau este in parcuri la locurile unde se joaca sah si table. Ocupi nemotivat locul unui tanar competent. PRICEPUSI ?

Nică fără frică (297 comentarii)  •  18 iulie 2020, 10:20

Ce tupeu nesimțit la *** ăștia, după ce au pierdut cu 4-0 în cupă au început să chelalaie că nu au câștigat la comisii!!!??? De i aș vedea în liga II mai repede!!!! Băi maidanezilormeciurile se câștigă pe teren nu la comisii!!! Dar Dinamo pe teren nu mai bate pe nimeni!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (369 comentarii)  •  18 iulie 2020, 11:54

E o nebunie ca s-a reluat acest campionat. Romania nu este in masura ptr asa ceva, este o evidenta. Prioritatea LPF cu drepturile TV este o pozitie criminala in conditiile si contextul date

Daniel (223 comentarii)  •  18 iulie 2020, 21:19

Pandele, pe mine ma intereseaza ce scrie Dl Ioanitoaia si pe foarte multi altii. Pe pierde vara ca tine ii deranjeaza dar nu este greu de inteles. Limbajul celor destepti nu se adreseaza prostilor ca tine. O lume lucida apreciaza numai un soarbe zeama nu.

Liviu (333 comentarii)  •  18 iulie 2020, 22:01

Nu este grav ca un neica nimeni ca @pandele (9 conentarii) il jigneste pe directorul gsp. Atat il duce mintea pe Pandele si mai mult nu poti sa ii ceri. Este doar foarte trist ca individul intelege putin. Mai grav mi se pare ca cei de la gsp care aproba postarile dau liber unor asemenea ***. Scria cineva aici si sunt de acord cu el ca unii abuzeaza de democratie. @pandele (9 comentarii) face parte dintre acest

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel (9 comentarii)  •  19 iulie 2020, 12:20

bpaun: cei ramasi negativi raman in izolare, nu pot face antrenamente ... cum vrei sa joace dupa 7 zile in care nu s-au antrenat deloc ? Urod: un comentariu foarte pertinent .... Nică fără frică: nu are nicio treaba una cu alta, fc fcsb 2003 a incalcat regulamentul prin faptul ca a trimis in teren un jucator suspendat, peste tot in lume acest lucru duce la meci pierdut cu 3-0 ... putea sa piarda si cu 10-0 meciul...

Comentează