Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O decizie pripită

După ce FCSB a câștigat manșa 1 cu 3-0 în Ștefan cel Mare, returul semifinalei de Cupă cu Dinamo n-a avut istoric. Practic, abia a început că s-a și terminat! Se scurseseră doar 83 de secunde când Ad. Petre a […]

Permalink to O decizie pripită
joi, 9 iulie 2020, 1:54

După ce FCSB a câștigat manșa 1 cu 3-0 în Ștefan cel Mare, returul semifinalei de Cupă cu Dinamo n-a avut istoric. Practic, abia a început că s-a și terminat! Se scurseseră doar 83 de secunde când Ad. Petre a înscris primul său gol din acțiune în tricoul roș-albastru, moment în care a fost clar cine merge mai departe.

Cu calificarea în buzunar, FCSB n-a urmărit mai mult, iar Dinamo, vai!, n-a putut mai mult. Opinez că problema „câinilor” e una de moral, dar și de valoare. Mai degrabă de valoare, la dispoziția lui Mihalcea aflându-se vreo 6-7 jucători din care, să fiu iertat, nici Klopp ori Guardiola n-ar obține altceva. Pe de altă parte, e de presupus și că, încă sub amenințarea retrogradării, roș-albii să fi fost mai preocupați de partida cu Iași de duminică decât de revanșa cu FCSB, una strict de orgoliu.

Apropo de Mihalcea, pe Duckadam l-a iritat declarația acestuia, taxată ca „minciună gogonată”, că nu l-ar fi interesat în mod special contestația înaintată de Dinamo privind dreptul de joc al portarului A. Vlad în meciul tur. Cu siguranță, cunoașteți subiectul. Mie însă mi-a plăcut intervenția lui Mihalcea. Cu tot respectul datorat Eroului de la Sevilla, explicația tehnicianului dinamovist, dacă am înțeles-o corect, mi s-a părut de bun-simț. Elegantă, fair. În sensul în care nu era treaba antrenorului să monitorizeze cazul, să-l urmărească, ci a conducerii administrative a clubului. Personal, nu m-a deranjat poziția lui Mihalcea. Dimpotrivă.

Trec peste amănuntul, evidențiat încă o dată, că la FRF nu știe stânga ce face dreapta și invers. Deși nu-i în regulă că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și Regulamentul Disciplinar se bat cap în cap, se contrazic referitor la contabilizarea cartonașelor galbene din Cupă, nu mă mir și nici nu insist. Mă mir însă, asta da, descoperind că Gigi Becali a justificat într-un fel absențele lui A. Vlad și Moruțan de miercuri seara, iar Vintilă în alt fel!

Antrenorul a spus că i-a menajat pe cei doi în perspectiva derby-ului de la Craiova, în vreme ce patronul, cred eu că mai sincer, a precizat că Moruțan, tocmai anunțat pe postul de căpitan al echipei, a fost lăsat în afara lotului spre a se evita orice complicație legată de cumulul său de avertismente.

Cum meciul de miercuri, exceptând „slalomul” lui Fl. Coman din minutul 55, cu adevărat încântător, n-a oferit prea multe faze spectaculoase, permiteți-mi să zăbovesc asupra intenției lui Becali de a-i încredința lui Olimpiu Moruțan banderola la 21 de ani, împliniți pe 25 aprilie. Asta după ce selecționerul Rădoi i-a dat sugestia: „Nașule, dacă joacă, Moruțan le ia fața la toți!”.

Să admitem că Becali chiar era pregătit de un asemenea sfat, el sperând că, folosit mai des, Olimpiu se va vinde mai bine și, nu-i așa?, pe bani mai mulți. Vânzarea de jucători fiind visul și scopul lui Gigi Becali, care recunoaște deschis că „Eu vreau bani din fotbal! Nu fixez obiective, nu mă interesează performanța dacă n-aduce bani!”.

În fond, fiecare judecă și procedează cum crede de cuviință. Atât că, nu-i doar părerea mea, desemnarea lui Moruțan drept căpitan al echipei așa repede pare forțată, trasă de păr. Totuși, în ciuda gleznei fine și a driblingului seducător, Moruțan n-a progresat foarte tare la FCSB. Probă că în actuala stagiune a fost doar de 8 ori titular, iar integralist și mai puțin, de 4! În loc să-l lase să crească, să acumuleze, Becali se grăbește să-l expună inutil. Ba chiar îl bagă în gura unor coechipieri mai vârstnici și, ca atare, mai experimentați, gen Fl. Tănase, Man sau Fl. Coman.

Dacă Gigi Becali nu se va răzgândi în stilu-i caracteristic, atunci el va mai lua o decizie pripită. Una dintr-un șir foarte lung.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Dtru (268 comentarii)  •  9 iulie 2020, 14:09

Nu este nimic de mirare ca Becali mai ia o hotarare gresita. Asta este specialitatea *** si a oierului din fruntea ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manolo (63 comentarii)  •  9 iulie 2020, 14:12

Poate sa il daca si colonel pe Olimpiu Morutan ca tot nu va face o mare afacere cu el. E prea lent si prea individualist. Man si Coman ii dau trei clase si treziti din somn.

Alfa (1 comentarii)  •  9 iulie 2020, 14:43

Sa fie legata afirmatia lui Radoi de faptul ca Botosani, prieten apropiat al frf, are de incasat un procent dintr un ulterior transfer?

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 iulie 2020, 14:47

Desigur ca Ioanitoaia le stie pe toate iar Becali nu stie ce este bine nici la echipa lui....Ce ne facem insa daca ne amintim cum gesepistii il atacau pe Becali cand lua decizii la echipa pe considerentul ca Becali nu stie ce se intampla la echipa fata de oamenii care zi de zi stau cu jucatorii...????Uite ca Ioanitoaia stie el mai bine decat Becali ce se intampla la Steaua!!!Tot gesepistii ne spuneau ca Becali are o groaza de sfatuitori...In cazul de fata Radoi...Si daca avem memorie ....Chivu la ce varsta a fost numit capitan si la ce echipa???Cumva la 20 de ani si cumva la Ajax...?Dar chiar Mirel Radoi....?------Daca Vlad si Morutan nu au jucat cu Dinamo este clar ca sunt(mai) odihniti pentru Craiova!

Ilie (135 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:04

Opinez că nea Ovidiu a scris "decât " truisme. Și mai opinez că această meteahnă este de pe vremea când, neavând voie să scrie ce gândește (și, în consecință, nici curajul, că Paul Goma), scria cu limbaj de lemn la Flacăra necomunistului de Adrian Păunescu. Mândră corabia, meșter Cârmaciul.

Mirel (153 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:16

Pana sa il vanda pe Morutan pe milioane de euro visate de el Becali ar face bine sa achite datoria pe care o are la Botosani din transferul lui. La afacerile lui 85 000 de euroi or fi mizilic dar la Iftime conteaza ca suma importanta.

CITA (2118 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:24

Pai sa va multumeasca public Gigi ca-l avertizati din cand in cand ca ia decizii pripite. Si sa lase orgoliile la o parte ascultand si sfaturi valoroase, precum acesta. Mai conteaza si fotbalul de calitate pe lumea asta, nu numai banul castigat de pe urma fenomenului. Fotbalul e un spectacol, un show mediatic cu audienta mare pe tot globul si nu facem noi exceptie aici in Carpati cu pragmatism gresit justificat si alergand toata ziua dupa bani.

Laur (111 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:25

Frumos se insotesc cei doi Apis, Andrei F si Ilie, unul mai deranjat ca altul. Primul bate campii conform datinei stramosesti si sustine prostia ca rezerva de 21 dd ani Morutan trebuie pus capitanul echipei pentru ca si Chivu a fost pus la o varsta frageda. Daca ajungi sa il compari pe Chivu cu Morutan nici ca mai ai nevoie de altceva in afara de pastile. Cu al doilea lucrurile sunt definitiv lamurite. Omul trebuie tratat urgent de negru in cerul gurii. Este obsedat si cu atat mai penibil cu cat repeta zilnic aceleasi nerozii. Ii citesti, si te minunezi cate balarii traiesc in gradina Domnului.

kunta kinte (565 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:27

Pai vazusi bre nene domnule Ovidiu de ce il chema pe Reghe inapoi nenea domnul Gigi? Pai de-aia, ca nevasta lui e dealer de jucatori si ii face cifra de afaceri lui nenea domnul Gigi, conform planului de imbogatire pe spinarea Stelei pe care il are inca din anii '90.

Niku (275 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:31

@Ilie (59 comentarii). Nepoate, confunzi termenii. Nu stii ce inseamna ala truism deoarece acest articol cuprinde pareri ferme. Poti sa nu fii de acord cu ele insa ele nu reprezinta adevaruri deja demonstrate si universal valabile. Da-te mai putin important si hastag rezist si mai ia o carte in mana. Nu doar septarul de trefla.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:31

Nu visai vreodata sa ajung sa vad Dinamo Bucuresti intr-un hal fara de hal pe teren, ma refer la calitatea jocului si la psihic, asa cum zice nea Ovidiu in articol. Ce fuse odata marele derby Steaua-Dinamo, si ce-i acum, vai de noi! In schimb, Stiinta Craiova isi reveni si uite ca o sa iasa campioana Romaniei! Sa mai cantam cu toata bucuria marele imn al Olteniei pe versurile regretatului Adrian Paunescu, mare om si genial in versificatie.

Clujeanul (92 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:36

Ce sa credea pana acum Becali Dumnezeu pe pamant dar de cand il insoteste la meciuri si gineri su se crede si mai tare. Uite din ce cauza m-as bucura din tot sufletul ca individul asta sa piarda finala cupei si chiar calificarea in cupele europene. Asta ar merita.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:45

@Clujeanul (65 comentarii) • 9 iulie 2020, 15:36 Dupa ce te citesc pe tine parca singurul meci care as vrea sa-l piarda Steaua sa fie urmatorul...cel cu oltenii.....Esti bun se ne luminezi cine a obligat un patron asa de bun ca Paskany sa paraseasca echipa si pentru ce?Sau ai cunostinte cine a prelungit contractul unilateral lui Boly...?Sau daca v-ati umplut de bani de la UEFA si de la sponsorii care cica ar da zeci de milioane...cum de mai aveti probleme cu jucatori nemultumiti de banii primiti?Sau...

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 iulie 2020, 15:46

@ Laur (109 comentarii) • 9 iulie 2020, 15:25 Este ca de Radoi nu ai spus nimic pentru ca nu ti-am dat eu ajutator...?Rasule...

Macovei (52 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:12

Andrei F, tu ai dreptate. Idolul tau dl Gheorghe Becali zis Gigi, a facut numai lucruri bune si frumoase. Nici o greseala niciodata. Curand Isi va intregi opera. Va baga echipa in insolventa si o va lua pe urma lui Dinamo la matineu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 iulie 2020, 16:28

@Macovei (50 comentarii) • 9 iulie 2020, 16:12 Nu ai memorie!!!Insolventa unora a facut foarte bine,atat de bine ca au prins cea mai buna perioada de la infiintare...Dupa mine Becali poate inchide firma maine...Ce o sa te faci tu atunci?Iti dispare singurul motiv de satisfactie...

Daniel (223 comentarii)  •  9 iulie 2020, 17:52

Nataraul de @Ilie arunca pe toate site urile ca Prodanca este prietena luo Ioanitoaia ca si cand asta ar fi o rusine. Nu sunt prietenii, probabil Ioanitoaia a invitat-o la emisiune ca sa faca rating cu ea. Daca erau prieteni nu l-ar fi atacat ieri virulent pe Toni Petrea omul de casa al familiei Reghecampf. Dar cui sa ii spui ca prostii stiu una si buna, nu ii scoti din ale lor.

geo (199 comentarii)  •  9 iulie 2020, 21:11

Nu pripita de ce evitati cuvintele potrivite? O prostie care va baga zazanie intr-in vestiar care nici asa nu este cel mai linistit.

?????? (831 comentarii)  •  9 iulie 2020, 21:55

@ Bă, FRF nu se poate substitui CNCD să dea amenzi pentru discriminare , și după ce a plecat Duckadam și nu l-a pus nici pe ăla recomandat de Reghecampf antrenor, ? Însă Gheorghe Becali , e creștin , cu bani, ?

Dan (2 comentarii)  •  9 iulie 2020, 22:03

Oare nu la fel s-a procedat cu Hagi? A fost greșit? Cât a durat pana când marele talent, dar cam individualism, a devenit Regele Hagi? M-as bucura sa se greșească la fel cu Morutan...

Nică fără frică (297 comentarii)  •  9 iulie 2020, 23:12

Tataie ești penibil! Cum adică la 21 de ani să-l mai lași să crească!!!??? Să-l lași pe bancă și să crească!!!???.....jucătorii cresc în valoare numai pe teren jucând!!!

Barbu (100 comentarii)  •  10 iulie 2020, 1:10

@Nica fara frica, tu esti altul care nu pricepi nimic. Ori crezi gresit ca la 21 de ani un fotbalist este atat de copt incat sa ii dai responsabilitatea de capitan al echipei. Nu este vorba daca Morutan joaca sau nu ci sa fie capitanul unei echipe cu multi jucatori mai in etate ca el. Mai trebuie sa iti explic sau mai bine faci un efort ca sa intelegi? Asa ca penibilul esti tu.

di livio (214 comentarii)  •  10 iulie 2020, 8:27

Niku, clonache, așe opinezi?...io opinez că moș teacă debitează platitudini...nu, nu platitudini banale, niet...platitudini aplatizate, clonache

Dilimache (657 comentarii)  •  11 iulie 2020, 0:53

@nica_mana_trista- *** la burleanu!

Comentează