Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Din prostie în prostie

Îmi cer scuze, dar FRF continuă să greșească des și grav. Să cadă din lac în puț.

Permalink to Din prostie în prostie
joi, 2 iulie 2020, 3:15

Mai nou, împotriva logicii, încearcă să-și impună punctul de vedere în privința barajului de rămânere-promovare în L1, pe care administrația federală l-ar vrea jucat într-o singură manșă, nu în două! Deși toate barajele din 2015-2016 încoace, de când s-a introdus sistemul cu play-off și play-out , s-au disputat tur-retur, așa cum precizează regulamentul. Precizează degeaba, FRF interpretându-l după cum îi convine și aplicându-l după cum are sau nu chef.

Concret, sub pretextul că n-ar exista date libere în calendar pentru restanțele lui Dinamo cu Chindia și cu Hermannstadt (deși LPF le-a găsit!), Burleanu et Comp vântură varianta barajului unic, obligatoriu în opinia lor ca sezonul oficial să se poată încheia pe 5 august. Varianta însă, repet, încalcă regulamentul, care ar trebui schimbat din mers. În ideea că s-a început cu o lege și se termină cu alta!

La întrebarea de ce se cramponează FRF de data de 5 august e ușor de răspuns. Ca Liga 2, aflată în ograda federală, să ia startul pe 15 august, nicio zi mai târziu! Asta fiindcă în eșalonul secund ar urma să participe 23 de echipe, consecință a faptului că, modificând regulile în timpul întrecerii, Comitetul Executiv a masacrat literalmente L2! A lăsat în competiție numai primele 6 clasate, cărora le-a înjumătățit ilegal punctele (dezavantajând-o flagrant pe UTA), iar partea de jos a ierarhiei a suspendat-o definitiv! Decizând, din nou prin încălcarea regulamentului, că nu mai retrogradează nimeni din B, dar promovează 5 formații din C, și acelea stabilite după criterii discutabile.

Totul s-a petrecut în condițiile în care, încă din 2 aprilie, UEFA recomanda „să fie depus orice efort pentru ca toate competițiile interne și europene să se finalizeze CONFORM FORMATELOR LOR” (sublinierea mea). Clar că recomandările de la Nyon nu-s ascultate la București. Sunt însă bine primiți banii de-acolo, 4,3 milioane de euro oferiți „pentru depășirea crizei pricinuite de coronavirus” despre care Burleanu parcă nici n-a auzit! De acord că în vremuri excepționale se pot lua măsuri excepționale. Dar nu după ureche, una mai anapoda ca alta.

Pe principiul dominoului, fiecare prostie făcută o provoacă pe următoarea, a doua pe a treia și așa mai departe. Cum FRF a admis ca din L2 să nu pice nicio formație, dar să promoveze 5, eșalonul secund va ajunge un mamut, o construcție faraonică! Nu mai puțin de 23 de echipe se vor înghesui într-o serie (de ce nu două?!), ceea ce presupune deplasări lungi, obositoare și costisitoare. Calculând că între Constanța și Timișoara sunt 764 km (se parcurg în 8 ore și 51 de minute), între Călărași și Baia Mare (Recea) 718 (9h 5 minute), între Timișoara și Bacău 587 (7h 48 minute) etc. Într-o singură țară de pe continent, în Anglia, L2 numără mai multe formații, 24, dar are rost să comparăm fotbalul englez cu cel românesc?!

O să sară iarăși Burleanu cu gura că-s purtătorul de cuvânt al LPF, așa e el spiritual și ironic, însă pretenția lui și a suitei sale ca Liga 1 să-și stabilească programul în funcție de Liga 2, când normal ar fi să se întâmple exact invers, e nu numai nejustificată, ci și ridicolă. De-a dreptul absurdă. Ilogică.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Mitu (54 comentarii)  •  2 iulie 2020, 15:30

Chiar nu mai este nimic de comentat. Burleanu si gasca acestuia lasa din ce in ce mai des impresia ca, au luat-o complet razna. Nu mai pare nimeni capabil sa ii intoarca din drum.

Calin (37 comentarii)  •  2 iulie 2020, 15:32

Si eu cred ca aveti dreptate insa veniti numai cu critici nu si cu solutii. Este limpede ca nu il aveti pe Burleanu la inima si dati in el de cate ori gasiti prilejul.

Carmen (25 comentarii)  •  2 iulie 2020, 15:39

Daca matale ai ca prieteni in emisiune pe fostii parnaiasii Gica Popescu si Borcea este de inteles de ce nu iti place niciodata nimic din ce face Burleanu cu echipa lui.

Ilie (135 comentarii)  •  2 iulie 2020, 15:52

Ce credibilitate ai după prestația de aseară cu Borcea, unul care a devalizat Dinamo( au spus-o instanțele), a mituit o judecătoare care a ajuns la închisoare, a fost avantajat în pușcărie ( o spune sindicatul gardienilor)? Borcea a făcut ce a crezut că e mai bine pentru el, dar tu ai dat o lumină morală unor fapte dovedit penale. Borcea a pozat în victimă, iar tu l- ai ajutat. Burleanu este o pacoste a fotbalului românesc, dar nu un jurnalist de teapa ta poate să îi facă morală. Acum să văd lăudătorii tăi ce mai au de zis. Cum acest ziarist onorabil și imaculat a reușit să spele un infractor dovedit.

Sibelius (39 comentarii)  •  2 iulie 2020, 15:58

Sunt doua aspecte total diferite: 1. Liga a II-a cu 23 de echipe e o prostie,. Daca vor termina campionatul 20 sa zicem bogdaproste. 2. In conditiile in care se joaca fara spectatori chiar nu vad diferenta dintre dubla-mansa si un singur meci(asa cum nu am vazut vreun sens nici la dubla-mansa din semifinalele cupei). P.S.: Daca se confirma situatia de la Petrolul cand se va termina play-off-ul ligii a doua?

Dilimache (657 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:06

Io deja am pus o sampanie la rece, asa preventiv, pentru ca simt ca in curand o sa am motiv sa sarbatoresc ajungerea lui burleanu la rece. :D

adi_stelistul (359 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:20

Multe competitii au fost obligate sa-si modifice formatul din cauza pandemiei- incepand cu insasi UCL, unde UEFA (tocmai UEFA!) a adoptat o formula pe care sigur regulamentul nu a prevazut-o. Pe urma, daca nu se poate disputa deloc barajul, care credeti ca ar fi solutia regulamentara ce ar trebui adoptata? Ce ziceti? Orice ar improviza FRF sigur isi va gasi un nemultumit in persoana dumneavoastra. Imi pare rau, dar va pierdeti credibilitatea daca si pentru aspecte atat de irelevante precum barajul intr-o mansa sau in doua ii atacati, avand, slava Domnului, suficiente motive s-o faceti pentru lucruri mai importante (e drept, acela cu banii de la UEFA e unul dintre ele, dar e mai degraba amintit in treacat in articol - mai important fiind numarul de meciuri care se joaca la baraj). In sfarsit, cum considerati...

Dtnu (427 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:34

@Ilie (53 comentarii). Cum nu ai nimic de imputat articolului te legi de Dl Ioanitoaia pe alt subiect. Pentru ca ori esti pus, ori esti rau in cerul gurii si frustrat. Borcea a facut 5 ani de puscarie deci a platit pentru ce a gresit si acum este un om care are drepturi ca toti cetatenii. Nu mi s-a parut ca Dl Ioanitoaia a incercat sa il vopseasca. Doar l-a lasat sa vorbeasca. Ideea ca Borcea a furat Dinamo este cea mai mare tampenie. Pe vremea lui se castigau campionate si echipa nu era la retrogradare ca azi.

Mateias (70 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:38

Ilie, cine te crezi tu mai *** de ii judeci pe toti??? Scria cineva zilele trecute ca abia astepti ca dl Ioanitoaia sa posteze articolul ca sa incepi tu sa il ataci. Nu l-am crezut insa ma conving ca esti bolnav. Sau in cel mai fericit caz platit sa il injuri pe dl Ioanitoaia indiferent ce si despre ce scrie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile (4 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:45

Numai inteleg nimic.

Remus (29 comentarii)  •  2 iulie 2020, 16:57

Nu va luati dupa hastagistii Ilie gen. Tipii de la frf au pierdut complet fraiele. Cum sa joci barajul intr-o mansa cand dinainte ai anuntat ca se joaca in doua si cand se poate juca in doua. Ca sa inceapa liga B cu 23 de echipe si sa se termine cu 16 sau 17. Nu uitati ca anul acesta s-au retras 3 din ele.

argus (108 comentarii)  •  2 iulie 2020, 17:05

Parca vad ca liga secunda incepe cu 23 de echipa si pe drum se retrag vreo 5-6...Atunci ce atata agitatiune de parada. L-am auzit pe Burleanu zicand la tv ca din banii de la uefa va face pachete pentru echipele de liga 2. Apoi nu am mai auzit nimic de aceea as fi curios sa stiu daca s-a tinut de cuvant sau nu.

Micu (84 comentarii)  •  2 iulie 2020, 17:23

@Ilie (53 comentarii). Ia spune cap de musca beata cum i-a spalat Ioanitoaia imaginea lui Cristian Borcea? Sunt foarte curios. Nu i-a mai socotit aia 5 ani de puscarie ori i-a dat inapoi? Atata de prosti si rai sunt unii ca te miri cum ii mai tine pamantul si nu ii inghite.

Viforul (1 comentarii)  •  2 iulie 2020, 17:38

Cind vorbim despre Burleanu nu putem aduce in discuții decit critici. Da dacă ar fi înlocuit Vu altcineva, spre exemplu un impresar, măcar am vedea și altceva in afara de costume, cravate și fete bărbierite, toate la cele mai corecte prețuri. Cit privește regulamentul și de altfel tot ce se întîmplă in lume acum, exista o tendința de a da vina pe Covid-19. Însă, in cazul fotbalului, interesul pentru a da drumul la competiții a fost cel al media. Nu ia interesat nici 5 minute ce poate sa facă pandemia asat deși tot ea, presa, a vorbit luni de zile numai despre asta. Fotbalul și mu numai a ajuns da fie dependent de reclamele la detergent, bomboane, pariuri și alte lucruri esențiale vieții. Altfel nu înțeleg cum

nicolae grecu (8 comentarii)  •  2 iulie 2020, 17:41

Mai e și cazul Petrolul. Probabil patru meciuri amânate.

Autostradela Soarelui de la Bucale (53 comentarii)  •  2 iulie 2020, 18:35

"Nu mai puțin de 23 de echipe se vor înghesui într-o serie (de ce nu două?!), ceea ce presupune deplasări lungi, obositoare și costisitoare.. Calculând că între Constanța și Timișoara sunt 764 km (se parcurg în 8 ore și 51 de minute), între Călărași și Baia Mare (Recea) 718 (9h 5 minute), între Timișoara și Bacău 587 (7h 48 minute) etc."... "De ce nu două?" ...pentru că Serviciile ceaușiste (ce sunt în spatele lui Burleanu & Co., fotografia de la articol e grăitoare pentru o ședință discretă de *** securei!) NU VOR o serie transilvăneană și una regățenească! De ce? Pentru că, alături de autostrăzi, ar exprima concludent EȘECUL UNIFICĂRII, iar ei vor să prezinte "unitatea" statului *** rrromîn! Rezultatul viitor: FALIMENT COMPLET...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Călin Vegheș (4 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:13

Ar fi fost mai bine ca această pledoarie să fi fost făcută ÎNAINTE ca FRF-ul să modifice, complet neregulamentar, Liga 2. Eventual să fi continuat și după adoptarea deciziei dar n-am sesizat , la nivelul GSP, o astfel de poziție, din păcate... Erau doar două variante: reluarea și disputarea integrală a competiției, cu stabilirea unei ierarhii, respectiv înghețarea ei, fără promovate și retrogradate. Mă tem că, odată apărut „focarul” Petrolul, federația va profita pentru a suspenda play-off-ul și a îngheța Liga 2 cu consecințele de rigoare asupra ligilor 1 și 3...

zapacitu’ (911 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:14

O adevarata furtuna in fotbalul romanesc actual, se cearta LPF cu FRF prin intermediul lui nea Ovidiu. Nici nu-mi imaginez ce-o sa iasa, dar sunt de acord cu ce scrie @Dilimache, asta e sigur! :)

CITA (2118 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:18

Baietii din poza Dvs se consulta sau se cearta? Vad ca sunt foarte eleganti toti! Se pricep la fotbal? Se pare ca NU, dupa multitudinea de articole contra marca Ioanitoaia de-aci de pe blog. Se pricep la organizare? Se pare ca NU in interesul cluburilor. Dar in interesul carei grupari? Imi pare rau sa o spun, dar cand politicul isi baga nasul acolo unde nu se pricepe, vezi exemplul fotbal, totdeauna iese prost.

kunta kinte (565 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:23

Nene domn Ioanitoaia, vedeti bre ca sughita puternic nenea domnul ochelarist la cat l-ati alintat de-a lungul timpului, inclusiv acum. O sa-si puna ortacii cu tastaturi de computer in loc de bite sa va intimideze, sperie si ridiculizeze, dar matale bre nene domnule sa rezisti, nu te lasa cu interesatii astia! Nici nu stiu prea bine sa formuleze o expresie inteligenta in limba romana, daramite sa conduca un domeniu atat de sensibil si banos cum e fotbalul.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:31

..... am uitat sa zic ca eu sincer nu-l invidiez pe seful Federatiei, n-as vrea sa fiu in pielea lui, omeneste vorbind. Dar greseala lui fuse cand se arunca repede, promovat fiind "de sus de tot", sa candideze la concurenta cu Gica Popescu al nostru. El un neica nimeni, Gica un mare fotbalist. Fusei trist multa vreme dupa aranjamentul ala de atunci dinainte de alegeri FRF. Manevra urata facuta de oameni fara scrupule si avizi de bani si bogatii.

doilaunu (195 comentarii)  •  2 iulie 2020, 19:35

imi place aceasta libertate de exprimare care iti da dreptul sa iti exprimi parerea, oricat de deranjanta pentru altii ar fi. Aceasta libertate ii da prilejul dlui Ioanitoaia sa considrere activitatea FRF ca fiind "din prostie in prostie". E minunat sa poti vorbi liber. Eu, de exemplu, cred ca prost e domnul Ioanitoaia.

Claudiu (343 comentarii)  •  2 iulie 2020, 20:49

@doilaunu (142 comentarii). A face prostii nu inseamna obligatoriu sa fii prost. Iar tu daca nu pricepi asta chiar esti. Ovidiu Ioanitoaia vine cu argumente pe care tu nu le ai. Asa ne intoarcem la concluzia de mai inainte. Democratoa prost inteleasa ca in cazul tau este chiar mai grava decat lipsa democratiei.

somola (2 comentarii)  •  2 iulie 2020, 20:59

Gata!Ajunge!S-a ramolit!Dece nu seduce.n Penzie?E timpul cand ajungi in faza ,,pasul si ***!" A,de cine-i vorba?Tocmai de blogistul in cauza.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

somoila (2 comentarii)  •  2 iulie 2020, 21:06

Bai,acestia?***!Dece nu-mi publicati comentarul?V-a zgariiat ! ce sunteti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daminuta (63 comentarii)  •  2 iulie 2020, 22:37

Burleanu e ridicol, dar si domnul Ioanitoaia este mult mai mult decât purtătorul de cuvânt a lui Gino, doar vin amândoi din perioada de ''glorie '' a galacticului fotbal românesc. Bine ar fi să ia toți o pauză și sa-i lase pe alții pe pozițiile lor actuale, poate mai avem ocazie vreodată să vedem fotbal de calitate și să citim presă de sport în România.

Fifi (8 comentarii)  •  3 iulie 2020, 0:21

@Somola, Somoila si ceilalti simbriasi. Lasati-o mai moala ca pute! Stiti decat sa faceti pe desteptii si sa injurati dar n-ati produs in viata voastra una de 10 lei. Niste ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (199 comentarii)  •  3 iulie 2020, 0:24

Articol de nota 10+. Astia de la federatie au capiat de tot. Plus ca ce a ramas din liga 2 se joaca numai un meci, alta abatere de la regulament.

MB (49 comentarii)  •  3 iulie 2020, 2:00

Când Borcea e "Prietenii lui Ovidiu" ,opiniile devin irelevante. Vin de la o persoana cu credibilitate zero. Ce și despre ce poate spune ceva cât de cât interesant (ca sa nu zic credibil) puiosul Borcea? În general "prietenii" sunt dintre cei mai dubioși. Cu greu se poate suporta duhoarea emanata de așa prieteni. Va sugerez și alți prieteni: Radu Paraschivescu, TRU, dl. Cosasu, Iftime, Mironica s.a. Unii vor veni dar nici unul nu se va simți confortabil în siajul "personalitatilor" cu care te mândrești. Fa un efort și nu ne da lecții de jurnalism, nu ne aburi cu echidistanta ,cu dreptul la opinie , la informare și alte bazaconii manipulatorii menite sa explice inexplicabilul.

Viorel (1 comentarii)  •  3 iulie 2020, 18:35

Bravo, Nea Ovi! Ține-o tot asa!

Comentează