Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

„Bursucul” n-a greșit!

Asupra unui singur aspect cred că lumea, altfel împărțită în tabere opuse, a căzut de acord. Că acest CFR-Craiova, 2-3 în Gruia, a fost un meci frumos, cel mai frumos de la reluarea campionatului. Ca atare, li se cuvin felicitări […]

Permalink to „Bursucul” n-a greșit!
luni, 29 iunie 2020, 2:43

Asupra unui singur aspect cred că lumea, altfel împărțită în tabere opuse, a căzut de acord. Că acest CFR-Craiova, 2-3 în Gruia, a fost un meci frumos, cel mai frumos de la reluarea campionatului. Ca atare, li se cuvin felicitări ambelor combatante pentru că ne-au oferit un spectacol de calitate. Să zic așa, o masă îmbelșugată.

Scriam fix la sfârșitul partidei că fantezia a bătut rigoarea. Îmi mențin opinia. Totuși, deoarece și-a adjudecat victoria în minutul 88, când Camora a deviat cu călcâiul în proprie poartă șutul lui Cicâldău, accept că U a avut și oarece șansă. Pentru că oricine învinge la potou trebuie considerat și norocos. Mai ales dacă, asemenea Craiovei, marchează golul decisiv împotriva cursului jocului, în plină dominare adversă.

Impresia mea e că, presată de un adversar ce revenise de la 0-2 la 2-2, Craiova s-ar fi mulțumit până la urmă cu un egal obținut pe terenul campioanei. N-ar fi fost de lepădat. Fără ca asta să însemne că Universitatea, îndrăzneață și exuberantă în repriza 1, superioară, n-a meritat victoria.

Personal, cred că a meritat-o, ea datorându-se în bună măsură curajului și strategiei antrenorului Bergodi, pe care mulți, prea mulți!, l-au privit ca pe un tehnician de duzină. Dar despre Bergodi, care se poate lăuda cu 3 victorii din 3 meciuri, cu un viitor prilej. În ciuda izbânzii realizate la Cluj, m-aș sfii să compar actuala echipă din Bănie cu Craiova Maxima. Nu m-aș grăbi, aș mai aștepta. Gândesc că mai are drum lung și întortocheat până acolo.

Totodată, deși a arătat uneori ca o mașinărie uzată, cu numeroși jucători ieșiți din formă (Omrani, Camora, Burcă, Cr. Manea), CFR rămâne mai departe principala candidată la titlu. Scuzați locul comun, ea a pierdut o bătălie, nu războiul. Mai păstrează doar un punct avans, dar continuă să fie liderul clasamentului. Craiova e însă un outsider.

Altminteri, nu fotbalul practicat de cele două formații a stârnit o avalanșă de comentarii pe site-uri, ci arbitrajul. În special, faza din minutul 6, la care Istvan Kovacs l-a sancționat cu cartonaș galben pe Costache pentru simulare, în vreme ce „feroviarii”, în frunte cu Dan Petrescu, au pretins penalty. Surprinzător, tocmai pentru că vorbeau de regulă aceeași limbă, cei mai cunoscuți experți în materie, Ion Crăciunescu și Cristi Balaj, au interpretat diferit momentul respectiv. La DigiSport, cel dintâi s-a declarat ferm pentru 11 metri, pe când celălalt a mers la fel de hotărât pe mâna „centralului” la Telekom.

Am văzut, revăzut și răsvăzut secvența, dar nici acum nu mi-e ușor să mă pronunț. Apreciind că atacantul clujean mai degrabă a provocat contactul, căutându-l prin aceea că a dus intenționat piciorul spre Vlădoiu, sunt tentat să judec ca Balaj. Că arbitrul a fluierat ce trebuia, într-o fază cu adevărat greu de cântărit. Legat de asta, aș pune o întrebare. Dacă unui purtător al ecusonului FIFA, ba și din clasa Elite cum e Kovacs, nu-i dai credit deși e excelent plasat și controlează acțiunea, atunci cui îi mai dai și când?!

Cert e că succesul repurtat de Craiova lui Bergodi în Gruia a relansat campionatul, al cărui final se anunță echilibrat, pasionant. Iată că n-a greșit Dan Petrescu prevestind că „Titlul se va juca până în ultima etapă!”. Nu degeaba se spune că uneori de ce ți-e teamă nu scapi.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Sima (4 comentarii)  •  29 iunie 2020, 14:55

Ca olteanu cum puteai dumneata sa vezi penalti la Costache...Dar a fost unul clar ca lumina zilei. Cristian Balaj nu se poate dezice de prietenul lui iar Dvs de Balaj.

Ilie (135 comentarii)  •  29 iunie 2020, 14:57

Crăciunescu, care a măcelărit finala Cupei din '95, și Valah, un arbitru dubios, își dau cu părerea. De ce nu spui opinia lui Porumboiu? A venit și el la Prietenii lui Ovidiu. Nu știu ce a căutat între Borcea, Prodan , Balaj sau Crăciunescu. Doar să îi dea replica lui Balaj. În rest, prietenii tăi spun totul despre tine. Cine se aseamănă, se adună.

Val (52 comentarii)  •  29 iunie 2020, 14:57

Si cu 11 metri si fara desi a fost simulare clara Craiova tot o batea pe CFR. Petrescu are ochi de vulpoi si stie el bine de ce s-a temut. Pentruca are o echipa imbatranita si obosita care si a trait traiul si a mancat malaiul.

ion ion (93 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:00

Ca Popa Burducea cand cu dracul, cand cu crucea. Acum este neagra, acum este alba si in restul timpului alba-neagra... Stilul inconfundabil al ziarului de impachetat peste.

Craioveanul (4 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:04

Articol excelent. De acord cu toate afirmatiile lui. Craiova o comite grav daca se culca pe o ureche dupa aceasta victorie. Pentru ea greul abia incepe dar ar avea o sansa mare in cazul in care la meciul retur vor avea liber spectatorii. Stadionul Oblemenco va geme de olteni infocati.

Eugen (11 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:09

Nea Ovi, iar o intorci ca la Peris...Nici o simulare la Costache, 11 metri clar numai ca dumneata si cu prietenul Balaj ati vazut faza altfel decum a fost. Iar de ofsaidul cat casa al lui Mihaila la golul doi al Craiovei nu sufli nici macar o vorba!!!!!de ce oare...

BB (155 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:15

Ilie, te-au mai sfatuit si altii sa te cauti si nu i-ai ascultat. Crede- ne pe cuvant ca suferi de prostie si de rautate in stare avansata. Chiar finala. Trateaza-te cat nu e prea tarziu.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:17

In ultimul timp vantul bate spre Craiova....A se vedea si meciul Craiova-Gaz Metan...Sa fie ,,vinovat,, ministrul sporturilor...?Apoi trebuie mentionat ca la toate meciurile oltenilor cu Bergodi s-a obtinut victoria mereu in ultimele minute...Asta vorbeste mai mult de noroc...Asa a fost si cu CFR care a invins Steaua cu o deviere a lui Popescu.Iata ca acum devierea lui Comora face oarecum dreptate...----La faza de penalty...Faza este asemanatoare cu cea de la Steaua -Medias unde Tanase a luat tot galben...Tot picior pus in fata si atacantul care intra vartos pentru a exista contact...

Daniel (223 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:19

@ilie (51 comentarii). Dar pe cine ai vrea tu savantule sa invite Dl Ioanitoaia la emisiune, pe de alde nimeni ca tine? Astepti degeaba. Emisiunea vrea rating si nu sunt invitate ***, cei fara capatai.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manu (167 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:26

Ilie (51 comentarii) abia asteapta sa fie postat articolul dlui Ioanitoaia ca sa inceapa el in minutul urmator sa injure de mama focului . Ma mir ca administratorul blogului nu a observat. Si la gsp este prost inteleasa democratia daca li se permite derbedeilor sa jigneasca in voie. .

Lucian (7 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:45

Normal ca nu vedeti penalty, vedeți doar ce va convine doar sunteți oltean....

zapacitu’ (911 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:29

Bre nea Ovidiu, ne incantara si ai nostri cu jocul frumos si rezultatul, da nici matale nu te lasi mai prejos. Consider o analiza obiectiva si impartiala acest articol. Io ma bucurai ca suntem pe cale sa ajungem din urma Maxima, mai e un pic. Brava echipei si lui Bergodi!

CITA (2118 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:41

Chestiunile cu arbitrajul la meciuri cu miza mare precum cel de aseara sunt totdeauna si fara exceptie controversate. Dovada ca cei doi mari arbitrii la care face referire Dl. Ioanitoaia in articol se contrazic in pareri. E important ca cei de la Craiova sufla fierbinte in ceafa celor de la Cluj si consider, totodata, ca acest meci a relansat oarecum interesul pentru acest final de sezon in Liga Intai. Cu toate "pacatele" unui fotbal anost in ultimii 10 ani, a pandemiei care tine spectatorii departe si impune reguli care pot perturba programarile de competitii oficiale.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:45

Domnul jurnalist cu o functie atat de mare la GSP este bun sa ne lumineze ce a vrut sa spuna Dan Petrescu cand a spus ca sunt probleme nerezolvate la echipa?Desigur......daca domnul jurnalist gaseste nimerit ca informarea ar trebui sa treaca inaintea articolelor care caurta scandal in GSP....

kunta kinte (565 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:47

Draga nene domnule @Ilie (51 comentarii) • 29 iunie 2020, 14:57, ce inseamna va rog "Valah, arbitru dubios"? Va referiti la Balas? De ce Valah si de ce dubios? Puteti va rog sa ne explicati, ca eu nu stiu despre ce e vorba si de regula nu am timp sa citesc si alte articole pe blog in afara de cel al lui nenea domnul Ovidiu.

Dilimache (657 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:50

Sincer, desi nu-s fan, eu as vrea sa castige Craiova, ca prea m-am saturat de uratenia jocului si de figurile celor de la CFR

xstelu (12 comentarii)  •  29 iunie 2020, 17:32

Ilie &Andrei F.Doi comici ,mascarici celebri ai GSP ului..Unul mai e si pesedeu...

ana (5 comentarii)  •  29 iunie 2020, 17:50

Bucuria oltenilor de aseara o sa fie tristetea lor la sfarsit. Au prins o echipa cu gandul la altceva.Nu va dura, o sa vedeti meciurile urmatoare.CFR revine in forta din nou. Parerile sunt impartite la penalty,se putea da si era acoperit.Craiova avut si un mic offside, dar Istvan a venit cu gandul la cine stie ce...Numai CFR cu Dan Petrescu poate sa faca minuni in EL din nou.

itu52 (239 comentarii)  •  29 iunie 2020, 17:54

Sunt cazuri în care acordarea loviturii de la 11 m este dificilă de luat, pentru asta cei din lumea bună a fotbalului au apelat la sistemul VAR. Acum se poate reveni și se poate repara ceea ce ochiul uman distinge greu. Artiștii simulării caută și speculează orice contact care duce spre avantaj. Sunt cazuri hilare, tentativă de păcălire prost regizată, și aici ar trebui ca arbitrul să poată arăta roșu direct. Ar fi corect, așa cum cel care face un 11m poate fi eliminat, tot așa un artist prost, merită pedeapsa majoră. Intrările în careu din zonele laterale sunt implicit speculative, pentru ele ar trebui revizuit regulamentul. Spre exemplu lovitură directă, fără zid, din poziția incriminată. Se poate da și indirectă, la alegerea executantului. Mi se pare prea dură penalizarea supremă pentru infracțiuni din zona liniei de fund. Să se acorde 11 m numai pentru intrarea frontală în careu. E prea lungă macaroana artiștilor, mai trebuie retezată. Cred că în prima fază un roșu direct, la înscenare dovedită, ar mai potoli amatorii. Arbitrajul ideal se va realiza cândva, dar nu cu oameni. Mă tem că pe atunci cei din teren vor avea multe componente bio-măsluite. Rând pe rând tehnica ne subjugă, ca un drog, azi-mâine dispare plăcerea jocului, virtualizarea bântuie ca o stafie intre oameni.

Mircea (663 comentarii)  •  29 iunie 2020, 17:56

Bai Lucica, termina mai cu tampenia ca dl Ioanitoaia este oltean ca nu este. Ori este daca localitatea Peris din Judetul Ilfov aflata intre Bucuresti si Ploiesti a fost mutata asta noapte in Oltenia. Te bagi si tu in discutie ca sa te afli in treaba.

Bibicu (1 comentarii)  •  29 iunie 2020, 18:03

@ana (2 comentarii). Hai zi-i sa mori tu...Inteleg ca domnii Omrani, Itu si Bordeianu erau preocupati de soarta planetei ca am citit ca tocmai si-au incasat salariile si primele restante. Ori cautau dezlegare la nemurirea sufletului alaturi de adanc ganditorul Dan Petrescu cel Mare si Sfant.

Poli 21 (189 comentarii)  •  29 iunie 2020, 18:13

Eu cred ca e cam devreme sa mincati coliva cfr-ului.

Um oltean (139 comentarii)  •  29 iunie 2020, 19:28

La meciul lui Dinamo a fost o simulare asemanatoare, iar Craciunescu a zis ca e penalty..daca zicea de asta ca nu era, ar fi dat aiurea..iar la Porumboiu e suspecta vehementa cu care acuza, nu stiu ce interese are..mie analiza lui Balaj mi s-a parut cea corecta..sigur ca noi ca suportei suntem subiectivi, dar sa spui ca Eugen ala de pe-aici, ca la golul doi a fost ofsaid cat casa, e deja prea mult..ori inseamna ca n-are nici o idee despre sportul asta..

Cristijansen (25 comentarii)  •  29 iunie 2020, 19:50

Loz necastigator .

Iordan (9 comentarii)  •  29 iunie 2020, 20:46

Analiza mi se pare potrivita. Cine zice ca echipa actuala reaminteste de Craiova Maxima nu s vazut-o pe Craiova Maxima jucand acum 30-40 de ani. Echipa aceea era o minune iar cea de azi are legatura cu ea decat cu numele.

Anton (84 comentarii)  •  29 iunie 2020, 22:23

Antrenorul echipei care pierde un meci acasa este intotdeauna vinovat. Deci si Dan Petrescu oe care nu stiu de ce il cocolositi atat.

Radu (60 comentarii)  •  30 iunie 2020, 8:18

Nea Ovidiu , poti sa astepti linistit chiar si o eternitate.Craiova de azi si Craiova Maxima nu au si nu vor avea nimic in comun , poate doar numele orasului Craiova.Le despart ani lumina .

Somesan (6 comentarii)  •  30 iunie 2020, 8:50

Ce este atipic ca DP nu joaca inchis chiar si dupa ce egaleaza !Sa nu fi stiut ca un egal ii ajunge? Sa riste asa mult ma indoiesc !?. Este un antrenor meticulos cu 3 campioana cistigat. Nu a pierdut 37 meciul acasa si primeste 3 goluri acum.SUSPECT.Sau sa gindit sa nu lase fotbalul si presa romaneasca fara job din returul playoff.Oltenilor fiiti mindri k ati inceput din div 2 mai. aproape de titlu

Virgil (113 comentarii)  •  30 iunie 2020, 10:50

Un sfat pentru cei care indraznesc sa compare clona Olgutei cu Craiova Maxima: vedeti-va de treaba ca nu exista nici cea mai mica legatura intre glorioasa echipa de atunci si asta actuala.

Iulian (190 comentarii)  •  30 iunie 2020, 10:52

Cea mai buna dovada dle Ioanitoaia ca sangele apa nu se face. Olteanul tot oltean ramane

MARIAN (3 comentarii)  •  30 iunie 2020, 11:54

Da trebuia acordat penalty dar la echipele de gradinita. Toata lumea incearca cumva sa umbreasca victoria Craiovei. Daca era vorba de cele doua C.F.R. si in primul rand Steaua existau imediat explicatii plauzibile. Toate stirile sportive incep cu Steaua : are noua puncte in spatele liderului.... dar de la lider si pana la locul patru nu mai sunt alte echipe . Exact asa stau lucrurile si cu cei doi mari jucatori care urmeaza sa fie tranferati la nu stiu ce granzi ai Europei ( este vorma de Man si Coman) , zeci de milioane de euro. Exact atat a costat si Ianis. Daca Mitrita ,Mihaila , Koilici, Cicaldau erau jucatorii FCSB deja puneau in pericol posturile marilor Mesi, Ronaldo etc. In incheiere recunoasteti ca indiferent de realizarile Universitatii spatii alocate de presa scrisa vor fi scurte plasate pe ultima pagina iar la TV vor dura 39 secunde fara imagini !!!!!

Manolo (63 comentarii)  •  30 iunie 2020, 14:37

@MARIAN. Fals. Sustii un neadevar. Cu toate ca, Craiova i-a retras acreditarea Gazetei ziarul continua sa scrie mereu despre Universitatea. Poate nu citesti si de aceea traiesti cu o impresie gresita.

Comentează