Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Se interzice bucuria?!

Întreaga poveste a început marți seară. După ce Craiova a învins Botoșanii cu 2-1, pe „Oblemenco”, rămânând principala concurentă a liderului CFR în lupta pentru câștigarea campionatului, câteva zeci de simpatizanți i-au așteptat pe alb-albaștri la baza din Lunca Jiului. […]

Permalink to Se interzice bucuria?!
joi, 25 iunie 2020, 2:40

Întreaga poveste a început marți seară. După ce Craiova a învins Botoșanii cu 2-1, pe „Oblemenco”, rămânând principala concurentă a liderului CFR în lupta pentru câștigarea campionatului, câteva zeci de simpatizanți i-au așteptat pe alb-albaștri la baza din Lunca Jiului. Ca să-i felicite pentru victorie și să-i încurajeze înaintea derby-ului de duminică din Gruia.

Tineri, fanii au fluturat steagurile echipei, au aprins torțe și au cântat în cor „Suntem cu voi, Vă urmărim prin munți și văi, Faceți-ne o bucurie, Aduceți titlul în Bănie!”. Nimeni n-a sărit calul, manifestarea a fost pe cât de emoționantă, pe atât de civilizată, a atestat-o și filmulețul postat pe site-ul GSP.RO în aceeași noapte.

Doar că, neavând cum intra altfel în cantonament, deoarece autocarul nu poate întoarce în curte, jucătorii și staff-ul au trebuit să coboare în fața intrării și, în lipsa altei soluții, să treacă printre fani. Evident că au dat mâna cu unii dintre ei, iar cu alții chiar s-au îmbrățișat. Totul a durat însă 4-5 minute, nu mai mult, și a produs, repet, emoție.

Din păcate însă, dacă fotbaliștii și antrenorii purtau, fără excepție, măști de protecție, suporterii n-aveau! Ca atare, s-a răspândit imediat știrea, preluată și de GSP, că U Craiova e-n pericol să fie sancționată deoarece membrii ei n-au respectat distanțarea socială stipulată în protocolul comun MTS-MS, însușit de Federație și de Liga Profesionistă. Cu atât mai real părea riscul, cu cât Comisia de Disciplină, pendinte de FRF, nu de LPF, i-a amendat drastic, 15.000 de lei fiecare, pe delegatul și pe antrenorul secund de la Hermannstadt din pricină c-au stat fără măști pe durata partidei cu Sepsi.

Aflu însă, și salut atitudinea, că nici FRF, nici LPF nu s-au autosesizat în cazul Craiovei. Secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, a explicat și de ce. Logic, întrucât protocolul medical amintit se aplică exclusiv în cadrul sportiv (stadion, cantonamente, antrenamente, meciuri etc), nu și în afara acestuia, cum s-au petrecut lucrurile în Bănie. Unde, ca să-l citez pe Sorin Cârțu, președintele Craiovei, „A fost o manifestare de bucurie și nimic altceva”. De acord cu Sorinaccio, n-o să mergem până acolo încât să cenzurăm și bucuriile, ba chiar să le interzicem!

Dincolo de asta, informația apărută pe GSP.RO că într-o situație similară, când fanii s-au strâns la baza din Berceni ca să-i mobilizeze pe roș-albaștri la plecarea spre Cluj pentru întâlnirea (pierdută) cu CFR, fotbaliștii FCSB-ului n-au coborât din autocar i-a înfuriat pe ultrașii olteni. Aceștia s-au dezlănțuit împotriva Gazetei cu niște comentarii țâfnoase. Cum că, printre alte reproșuri nefondate, ziarul ar fi în slujba lui Gigi Becali (cu care nu vorbesc de peste 10 ani!) sau că vrea să-i plătească o poliță Craiovei deoarece i-a retras acreditările! Concret, să-i bage bețe-n roate, să se răzbune, s-o descurajeze înaintea întâlnirii cruciale din Gruia.

Ignorând asemenea speculații și răutăți fără sens, ca să nu le numesc prostii, mi-aș exprima totuși o mică nedumerire. Pe 29 mai, într-un comunicat arțăgos, prezent și azi pe site-ul Universității!, conducerea clubului ne amenința că, dacă nu ne cerem scuze public cel mai târziu în 48 de ore, ne va acționa în judecată pentru niște vinovății inventate și ridicole. Deși n-am luat în seamă somația respectivă, altfel presărată cu jigniri și cu mitocănii, trebuie să calculez că s-au scurs de atunci peste 48 de ore și n-am primit nicio înștiințare, nicio citație. Nu cumva așteptăm degeaba?

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Costin (17 comentarii)  •  25 iunie 2020, 14:53

Asta a fost mana lui Rotaru. Cand ia la bord niste spirtuoase acesta nu mai stie ce spune si nici ce scrie. Il ia apa.

Francisc (107 comentarii)  •  25 iunie 2020, 14:55

Celor de la Craiova ar trebui sa le sopteasca cineva ca nu se recomanda sa te iei la harta cu presa. Nici macar cand presa nu are dreptate. Dar oltenilor le ajungi greu cu prajina la nas.

Clujeanul (92 comentarii)  •  25 iunie 2020, 14:57

Hai ca duminica se termina si telenovela cu Craiova. O bate Bursucul cu 1-0 chinuit si ii scoate din cap titlul de campioana.

Martin (41 comentarii)  •  25 iunie 2020, 15:02

Face Nea Ovi ce face si nu se mai ascunde ca e fan cu Craiovita. A invatat lectia de la Adrian Paunescu si o preda mai departe. . Si dansul si altii ii sufle zadarnic in panze Universitatii. Campioana Romaniei va fi din nou CFR Cluj Napoca.

Vio (188 comentarii)  •  25 iunie 2020, 15:05

Acum am parcurs si eu comunicatul si va dau dreptate. Cred ca a fost scris sub influenta alcoolului. Gazeta are mai multe motive sa o dea in judecata pe Universitatea decat invers. Rotaru este atat de sigur pe el ca pana la urma o sa i se infunde rau.

Augustin (268 comentarii)  •  25 iunie 2020, 15:11

Dv solicitati ca, Craiova sa nu fie amendata pentru ca intalnirea cu suporterii s-a consumat in aer liber. Gresiti pentru ca si delegatul lui Hermannstadt si antrenorul secund au stat fara masca tot in aer liber dar au fost amendati. Ce solicitati Dv inseamna dupa mine sa se aplice regulamentul in mod diferit ceva nu este in regula.

Iulian (190 comentarii)  •  25 iunie 2020, 15:47

De acord cu @vio (161 comentarii). Un om treaza si cu mintea in regula nu poate concepe un asemenea comunicat. Nu sunt fan Ioanitoaia ori Gsp dar in locul lor eu as da in judecata clubul Universitatea Craiova pentru atentat la imagine. O fi cum sustine comunicatul insa clubul trebuie sa demonstreze ca i s-au adus daune materiale si morale si eu nu vad cum va reusi asta. Ioanitoaia este asa vulpoi ca nici macar Burleanu nu putut sa il da in judecata desi l-a facut praf in repetate randuri.

Vlaicu (32 comentarii)  •  25 iunie 2020, 15:52

Descopar multa demagogie in acest articol. Cum adica nu au putut jucatorii intra in cantonament din pricina suporterilor care erau adunati in strada????Intrebarea normala este de ce nu au chemat politia ori jandarmeria. Nimeni nu poate sa imi raspunda de ce.

Laurentiu (50 comentarii)  •  25 iunie 2020, 16:30

Domnule Ioanitoaia, asa cum spuneati dvs. ieri, intr-un articol, unde-i lege, nu-i tocmeala. Asa-i??

IoanitOaia (2 comentarii)  •  25 iunie 2020, 16:53

Am dracu...daca era vorba de Dinamo ar fi vrut sa cheme Armata si OMS.....ipocritul.

Un oltean (1 comentarii)  •  25 iunie 2020, 16:55

Daca nu va deranjeaza ca nu mai sunteti acreditati la club, de ce aduceti aminte mereu despre asta de fiecare data cand scrieti despre Craiova?!

Halepiniu (1 comentarii)  •  25 iunie 2020, 16:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (1 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:02

Si cum ar fi daca unul - doar unul - dintre acei suporteri ar fi fost deja infectat? Va dati seama? De ce exista lege, ca sa fie ocolita de olteni? De bucurie? Daca erau tristi, n-ar fi avut voie sa sara cu suporterii? Ce-i prostia asta cu "Totul a durat însă 4-5 minute, nu mai mult, și a produs, repet, emoție." Daca mai produce ceva, o infectare, suficient sa destabilizeze intreg lotul Craiovei si restul de campionat?

Ilie (135 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:41

Cei buni de la gsp.ro. Fumigene, ca la Flacăra necomunistului de Adrian Păunescu. Normal că îl perii voalat pe Rotaru, unul care bagă bani în fotbal ca Becali. Bani obținuți la fel, de pe urma unor terenuri care nu i-au aparținut niciodată. Craiova trebuia sancționată pentru că a încălcat regulile. Cum adică, protocolul trebuie ținut doar pe stadion? În rest, de voie! Deștept Iustin Ștefan. Destept si cine îl citează. Cam ca oile lui Becali.

George (164 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:45

Mariuse, degeaba dai din clanta ca echipa bercenara tot pe locul 3 termina campionatul si asa in cel mai fericit caz. Si daca jucatorii au trecut de suporteri in 4-5 minute maestrul Ioanitoaia trebuia sa scrie ca au trecut intr-o ora ca sa iti faca tie placere.

Marcus (279 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:49

@Laurentiu (49 comentarii). Care lege ca jucatorii aveau masca si nu au incalcat nici o lege. Poate distanta sociala dar din mers. Cat despre fanul lui Dinamo ala este glumet. Dl Ioanitoaia este directorul ziarului si nu se ocupa de echipele din liga secunda.

Mozzie (24 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:49

De aia spuneam, mare greseala au facut medicii epidemiologi ca au dat drumul la campionat, de atunci doar nemultumiti, frustrati, ofuscati, inraiti pe reguli, de-ai naibii nu le-ar respecta, daca le zici tot ei scot coltul. Asta pe fondulul unei raspandiri accentuate a virusului. In cazul asta nici fotbalul nu trebuia sa inceapa, sa urle, sa planga sa schiaune... nu tati, acest campionat e gata! Punct! Ti-am impus si eu niste reguli minimale, nu vrei sa le respecti, in cazul asta data viitoare te-ai lins pe bot.

Clujeanul (92 comentarii)  •  25 iunie 2020, 17:51

@un oltean (1 comentarii). Daca citeai *** aia de comunicat ai fi inteles de ce. Sau poate nici stunci ca doar esti oltean...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  25 iunie 2020, 19:39

Lasa bre nea Ovidiu ca e important sa suflam titlul CFR-ului, ce fuse si se duse nu conteaza! S-au pupat si baietii cu prietenii lor, se cunosc, ce amenda? Hai bre ca ne rad si curcile cu amenzile astea, evident neconstitutionale. Daca s-ar dovedi careva din echipa infectat dupa bucuria asta din strada, DA, atunci poti sa amendezi si-atunci nici n-am mai lua titlul ca ne-ar baga astia in carantina cu forta.

kunta kinte (565 comentarii)  •  25 iunie 2020, 19:42

Nene domnule Ioanitoaia, de cand aperi in toate scrierile matale pe Mititelu in lupta dumnealui apriga cu un intreg aparat de partid local din Banie, vad ca echipei mari ii merge din ce in ce mai bine, aspira la titlu! Pai cum vine asta, ca eu nu mai inteleg nimic? Ma rog, vedem, dar e bine sa se mai mute titlul ala si la sud de Carpati. Bafta!

Dilimache (657 comentarii)  •  25 iunie 2020, 20:26

M-a umflat rasul cand am citit comunicatul, ar putea sa faca bani buni la un stand-up comedy, nu? Idem si cu cativa care isi dau pe aici cu parerea, baieti ati pierdut contactul cu realitatea, sunteti praf!

Napoca (1 comentarii)  •  25 iunie 2020, 23:03

Parca dumneata scriai zilele trecute ca acolo unde este lege nu trebuie sa fie niciodata tocmeala. Acum te-ai sucit brusc pentru ca a calcat pe bec echipa pe care o simpatizezi si...nu se mai aplica legea. Corect ii?

gelu (116 comentarii)  •  26 iunie 2020, 1:45

Un articol foarte bun. Am remarcat ca desi fara acreditare gesepistii scriu mult si foarte des despre Craiova. Dl Ovidiu Ioanitoaia nu este deci un tip ranchiunos.

IMGB (72 comentarii)  •  26 iunie 2020, 4:08

Inafara de tine Ioanitzoiule , nimeni nu mai sare calu' .... ma intreb cine te-ajuta sa faci asta ....

pandele (49 comentarii)  •  26 iunie 2020, 8:58

Io n-as interzice bucuria. As interzice ca pensionarii sa se bage in seama. Locul lor este in parcuri cu nepotii. Legea e clara si aceiasi pt toti. Ai muncit, ai castigat un drept si atat. Generatia de azi vorbeste altfel, gandeste altfel. Oare o sa intelegi ca ne plictisesti ? NADAJDUIESC ca macar de data asta vei intelege si lasi un loc liber celor tineri. AMIN

Manu (167 comentarii)  •  26 iunie 2020, 10:07

@IMGB (68 comentarii). Prietene, trebuie sa iti fie foarte greu fara cei sapte ani de acasa. Dar pe din astia ca tine nu ii poate impiedica nimeni sa se faca de ras. Nu te opri, iti mai ramane destul loc.

Cap limpede (5 comentarii)  •  26 iunie 2020, 12:26

Prostovănia oltenească nu are egal în emisfera nordica. Este mai contagioasă decât covidul și se ia și la non-oltenii angajați la club.

DJ Thrror (51 comentarii)  •  26 iunie 2020, 13:25

De acasa nu se pot bucura ghiorlanii?

Tavi (ex Octavian) (8 comentarii)  •  26 iunie 2020, 19:00

Domnule Ioanitoaia, Domnule Ungureanu, Am cumparat aseara cartea domnului Ungureanu care se vinde la AMAZON. In trecut am mai facut astfel de cumparaturi. Asi vrea sa contribui direct ziarului dumneavoastra ce-oi putea eu sa contribui. Nu am putut sa gasesc un loc clar pe site-ul GSP unde asi putea contribui. Daza'mi trimiteti un link clar la adresa mea de email, voi incerca sa contribui cate ceva. V'am criticat in trecut pentru comentarii pozitive la adresa unora ca AdrP - care chiar apare intr'o poza in aceasta pagina. Mi se pare insa mai important decat trecutul faptul ca in prezent articole ca ale domnului Ungureanu sunt publicate in paginile GSP. Multumesc ziarului GSP pentru ca publica astfel de articole.

IMGB (72 comentarii)  •  27 iunie 2020, 0:14

@Manu....sau ***... Du-te si te plimba *** I-ul !...Ma simt minunat ....probabil ca tu stai la bloc ....si-asculti manele ...Ioanitzoiu asta al tau nu iubeste decit Hagi si Becali... adica un filfizon care se crede rege si un puscarias nenorocit ....da' tu mai scrie-mi , mi-a facut placere ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează