Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
„Câini” de pripas

Alte date alimentează impresia de dezastru: a pierdut toate cele 5 partide din play-out, 3 dintre ele cu Mihalcea pe bancă, a înscris un singur gol după reluarea sezonului, Moldoveanu la 1-3 cu Sepsi, dar neregulamentar, căci trebuia fluierat henț. […]

...

Din prostie în prostie

Mai nou, împotriva logicii, încearcă să-și impună punctul de vedere în privința barajului de rămânere-promovare în L1, pe care administrația federală l-ar vrea jucat într-o singură manșă, nu în două! Deși toate barajele din 2015-2016 încoace, de când s-a introdus […]

...

Falimentul roș-albastru

FCSB a condus cu 2-0 la Giurgiu, dar a pierdut 3-2, scor în urma căruia mai păstrează numai șanse teoretice să ia campionatul. Ba chiar, căzută pe locul 4, la 9 puncte de CFR și la 8 de Craiova când […]

...

„Bursucul” n-a greșit!

Asupra unui singur aspect cred că lumea, altfel împărțită în tabere opuse, a căzut de acord. Că acest CFR-Craiova, 2-3 în Gruia, a fost un meci frumos, cel mai frumos de la reluarea campionatului. Ca atare, li se cuvin felicitări […]

...

Fantoma lui Dinamo

Din renumele ei, altfel forțat, de Derby de România n-a rămas decât nostalgia unora. Acum, deși au aliniat garnitura secundă, lipsită de 7-8 titulari, în frunte cu Fl. Tănase, Man și Fl. Coman, roș-albaștrii i-au bătut ca pe covoare pe […]

...

Degetul pe rană

Deși FRF a aprobat efectuarea a 5 schimbări și lărgirea băncii tehnice de la 7 la 9 fotbaliști, modificări explicabile prin aceea că restul sezonului se va disputa într-un ritm intens, să notăm că inițiativa nu i-a aparținut.

Permalink to Degetul pe rană
joi, 28 mai 2020, 2:43

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele modificări.

În context, FRF ar trebui să revizuiască, ori chiar să suspende temporar, prevederea cu doi tineri sub 21 de ani, cunoașteți povestea, n-o mai iau de la capăt. Asta nu-i părerea mea ori numai a mea, ci a majorității cluburilor din L1, contrariate de regula federală cu un jucător U21 și de-a dreptul deranjate de extinderea acesteia. Socotită forțată, abuzivă, greșită, ea n-a făcut altceva decât să întărâte spiritele.

Grupările din L1 apreciază, majoritatea lor, că FRF ar trebui să renunțe la folosirea celui de-al doilea U21 în condițiile în care pepinierele din L2 (parțial) și L3 au dispărut, iar eșalonul de elită va găsi din ce în ce mai greu tineri talentați pe care să-i promoveze. Leo Grozavu, tehnicianul lui Sepsi Sf. Gheorghe, avertiza recent că „E un pericol mare că s-a înghețat Liga 3 și că Liga 2 se mai joacă doar între cele 6 din față. Păi, de unde vin fotbaliștii, de unde mai alimentăm fotbalul?”.

Tot în Gazetă, același Grozavu punea degetul pe rană: „La copii și juniori nu se mai joacă nimic până la toamnă. Din străinătate nu vom mai putea aduce, că nu vor mai fi bani! O să fim un campionat de duzină, mult mai slab ca nivel!”.

Discutând în aceste zile cu mai mulți tehnicieni, am dedus că toți gândesc la fel. Fără excepție. Anume, că orice antrenor cu pretenții va introduce orice jucător U21 dacă are valoare. Dacă merită. Întrucât, logic, fiecare speră și caută să câștige. Altminteri, ei susțin că, fiind vorba despre fotbal profesionist, tehnicienii trebuie lăsați să hotărască alcătuirea formației. Care să însemne cea mai bună garnitură, nu cel mai bun 9 sau 10 și unul sau doi U21. Evident că au dreptate. În niciun campionat serios din Europa nu figurează asemenea prevedere!

Nu va întârzia riposta că naționala noastră juvenilă s-a calificat la Euro 2019, unde a și performat, datorită instituirii regulii federale. Sigur că a contribuit și aceasta, dar nu cât se bat cu pumnii în piept Burleanu și aplaudacii lui. Concret, ca să nu mai existe dubii, dintre cei 23 de tineri prezenți la turneul final din Italia, numai 4 au promovat grație regulii U21, Căbuz, Olaru, Fl. Ștefan și Cr. Manea, iar titulari au fost numai ultimii doi. Plus că alți 5 din 23, I. Radu, Pașcanu, Vl. Dragomir, G. Pușcaș și Ad. Petre, nu evoluaseră niciodată la o echipă românească până atunci. Scuze, astea nu-s păreri, sunt adevăruri imposibil de contestat.

Bref, divizionarele A vor una, dar FRF nu le bagă în seamă și le ignoră doleanțele. Acum nu mai face plebiscit, ca în clipa în care a ciopârțit ligile inferioare, acum și-a descoperit autoritatea și decide de una singură, nu mai pleacă urechea la „enoriași”!

Atunci s-a consultat și a ascultat, pentru că erau în joc peste o sută de voturi și ele nu trebuiau pierdute. În consecință, Burleanu s-a fălit cum că „Federația a hotărât democratic”. Nu și de data asta, iată încă o dovadă, a câta?, că la Casa Fotbalului democrația are geometrie variabilă și funcționează după cum o cer interesele de moment. Nu-i bine ce-i bine, e bine numai ce ne place ori ne convine nouă. Amin.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

John (542 comentarii)  •  28 mai 2020, 15:05

Subiect de dezbatut dar adevarul mi se pare la mijloc. In sprijinul dv vine ca aceasta prevedere nu exista in nici un campionat serios din Europa.

Liviu (313 comentarii)  •  28 mai 2020, 15:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariis (337 comentarii)  •  28 mai 2020, 15:15

Nu va cred pe cuvant ca eu sunt ca Toma necredinciosul. Multi antrenori v-au marturisit insa nu dati nici macar un singur nume si de ce???? Oricum nimeni nu mai are asteptari de la clica lui Razvan Burleanu.

Tudorache (174 comentarii)  •  28 mai 2020, 15:32

Ati vrea sa plece cineva urechea la Leo Grozavu...Cred ca glumiti. Cat Slughita este mana dreapta a lui Burleanu vor fi luate decizii tehnice proaste una dupa alta. nu va asteptati la nimic bun.

Dobre (9 comentarii)  •  28 mai 2020, 15:35

Nu intotdeauna cad de acord cu dvs. Acum simt nevoia sa va felicit pentru modul in care ati argumentat cu componenta lotului prezentat la turneul final de tineret din Italia. Le-ati dat cu tavanul in cap.

Adi (89 comentarii)  •  28 mai 2020, 16:10

Numai fotbal nu va fi ce urmeaza sa vedem. M-am uitat si la nemti si nu am vazut nimic. Borussia Dortmund si Bayern Munchen parca au jucat altceva fata de ce spectacol ofereau aceste doua echipe inante de pandemie.

JFM (92 comentarii)  •  28 mai 2020, 16:31

Inteleg ca nu e drept sa se decida campioana si retrogradatele pe clasamentul actual. Sa se forteze lucrurile, sa se joace pe fond de pandemie iar daca ti se depisteaza infectati sa pierzi la masa verde. Asta o fi drept? Sa se decida campioana functie de testele facute in laboratoarele epidemiologice. Vai cate combinatii se pot face... Banul ia mintile multora.

zapacitu’ (796 comentarii)  •  28 mai 2020, 16:55

Bine bre nea Ovidiu, dar nu se nascu fotbalul tocmai in Regatul Unit? Pai de unde sa vina bre propunerea cu rezervele si schimbarile pe timp de criza decat de la ei? Era aiurea daca venea de la altii care nu inteleg prea bine nici jocul, daramite regulile acestuia.

CITA (1972 comentarii)  •  28 mai 2020, 17:14

Pledoarie corecta pentru frumoasa noastra echipa de tineret care va reprezenta tara la Olimpiada. Totul ar fi incantator daca n-ati tot baga "strambe" ce-l vizeaza pe Burleanu si echipa lui. Tot posibilul ca acest om sa fie pe dinafara cand vine vorba de pastorirea fotbalului mare, dar sa nu uite nimeni ca a fost pus "politic" in detrimentul contracandidatului sau trimis din pacate direct la puscarie, in culise tot "politic". Acu daca asa s-au aliniat astrele la momentul acela, n-avem ce face si trebuie sa asteptati urmatoarele alegeri FRF ca sa sperati la o conducere mai buna. Mesaj partea intai.

CITA (1972 comentarii)  •  28 mai 2020, 17:16

Mesaj partea a IIa: Cu regret pentru ineficienta lobby-ului Dvs. indirect pentru indepartarea lui Burleanu de la FRF, consider ca nu-l veti putea opri sa se bata cu pumnul in piept continuu pentru "constructia de la zero" a Nationalei de tineret si indrumarea baietilor catre succes-ul pe care l-au tot avut si-l vor avea si-n continuare. Stiu ca nu-i meritul lui, dar fiind politician fiti sigur ca se va agata de meritele astea care nu-i apartin si le va folosi pentru a fi votat din nou.

argus (61 comentarii)  •  28 mai 2020, 17:29

@JFM (86 conentarii). Nu ai inteles cum trebuie. Daca n-ai 8 jucatori sanatosi ti se reprogrameaza meciul si numai daca nu poti sa il joci nici atunci pierzi la masa verde. In privinta banilor ai perfecta dreptate.

Decebal (6 comentarii)  •  28 mai 2020, 17:35

Urmarind cum merg lucrurile la frf sub sefia lui Burleanu nu ma mai mir ca Sandu a putut sta presedinte 24 de ani. Burleanu este tanar, va modifica regulamentul si va ramane presedinte cat va vrea el. Dl Ioanitoaia va critica pe drept dar degeaba.

JFM (92 comentarii)  •  28 mai 2020, 18:01

@argus, citisem ca nu se reprogrameaza din lipsa de date libere in calendarul si asa strans... daca e asa inseamna ca mai da o sansa competitiei, nu stiu daca e cu adevarat o sansa reala, cine-si recupereaza sportivii intr-un timp atat de scurt ?

Simeone (55 comentarii)  •  28 mai 2020, 18:27

Perfect de acord că trebuie să se revizuiască sau chiar să anuleze aceste prevederi privind introducerea jucătorilor tineri. Dacă sunt talentați, fără grija, antrenorii îi vor introduce. Nimeni nu e prost sa țină jucători buni pe bancă.

di livio (209 comentarii)  •  28 mai 2020, 18:49

probă cenzură la presa ieropeană

argus (61 comentarii)  •  28 mai 2020, 19:22

@JFM (87 comentarii). 0-3 la masa verde reprezinta rezolvarea daca o echipa nu poate alinia cei sapte jucatori ceruti de regulament si asta numai dupa reprogramarea meciului daca ea este posibila. Dl Ioanitoaia a dat detalii intr-un articol de saptamana asta.

Iulian (172 comentarii)  •  28 mai 2020, 19:28

Tot mai des incep sa cred ca aveti dreptate. Singura mare modificare adusa de FRF a fost aceasta regula u 21 propusa de Vochin. Acum vad ca liga 1 se declara contra ei deci ma intreb de ce este mentinuta. Poate imi explica cineva cine a avut interes ca ea sa fie promovata si de ce nu se renunta la ceva criticat de toate echipele.

Dilimache (559 comentarii)  •  28 mai 2020, 21:58

Nemtii n-au jucat nimic, nu vom juca nici noi!

Vlady (47 comentarii)  •  28 mai 2020, 22:43

Domnule Ovidiu, va raciti gura de pomana. Cat nu va fi o actiune unita a intregii prese sportive contra actualei conduceri a federatiei nu o sa se schimbe nimic in bine. Impresia este ca cei de astazi sunt de neinlaturat. Si au creat o camarila cum nici Nasul nu avea.

Vlady (150 comentarii)  •  28 mai 2020, 22:45

Nasul Sandu Mircea la el ma refeream ca sa nu apara vreo confuzie.

Durden (335 comentarii)  •  29 mai 2020, 10:22

Dumnezeule, ioanitoaia efectiv nu mai stie sa scrie despre altceva...urata e batranetea...

Bogdan (370 comentarii)  •  29 mai 2020, 10:41

Reusita intrebarea de ce pe o tema federatia face referendum si pe alta nu face. In functie de ce interese are ce este asa de greu de inteles cand de fapt nu este

Alex (1 comentarii)  •  29 mai 2020, 20:35

De fapt, cei de la Universitatea Craiova au venit cu initiativa, domnule Ioanitoaia...

di livio (209 comentarii)  •  29 mai 2020, 20:47

Bogdan, reușit comentariu...cum o fi aia întrebare reușită?...amu din puțu gîndirii cenzuriste...prevedere forțată, abuzivă, greșită...amu dacă-i abuzivă normal că-i forțată, repetiția-i mama gazetăriei cenzuriste...presă sportivă de inestimabilă valoare teoretică și practică...cu clone

Sandu Gigel (31 comentarii)  •  30 mai 2020, 2:33

Exact! Le zici bine, nea Ovi!

Giani Rio (1 comentarii)  •  30 mai 2020, 2:35

Federatia face tot ce vrea ea, isi bate joc de tot, de noi, de fotbal, dar pare ca nu pasa nimanui... cativa ati ramas, dle Ioanitoaia, respect

Comentează