Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

L-a durut în cot!

Din februarie curent, de când a fost numit președinte la Poli Iași după 6 ani petrecuți ca director în FRF, Ciprian Paraschiv a devenit foarte prezent la televiziunile de sport și în ziare.

Permalink to L-a durut în cot!
luni, 25 mai 2020, 2:35

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, că imaginea contează. Că e mai important ce cred alții despre tine decât ce însemni tu în realitate. Aici niciunul dintre ei nu greșește.

Momentul întoarcerii lui în Copou a fost asociat, pompos, cu revenirea acasă a unui monstru sacru. Într-adevăr, Paraschiv a jucat pentru Poli (ca și pentru Foresta Fălticeni), ba a purtat și banderola de căpitan, dar mai mult în Divizia B. În eșalonul de elită a prins abia 30 de meciuri, de unde până unde atâtea osanale?! Dacă CP trebuie considerat vedeta echipei, atunci Simionaș, M. Romilă, Ianul sau, mai nou, Pancu ce-au fost? Răspuns: niște giganți prin comparație cu Paraschiv, din altă clasă, din altă categorie.

Să ne amintim că, deși nou în funcție, însă susținut de FRF, poate și încurajat, președintele lui Poli a încercat recent un puci menit să destabilizeze Liga Profesionistă. Să-i forțeze mâna. Conștient că Burleanu și curtenii lui nu-i suportă pe oficialii LPF, for la conducerea căruia se zvonește că l-ar vrea instalat pe Paraschiv însuși!, acesta s-a străduit să-i convingă pe ceilalți președinți din play-out să refuze continuarea sezonului. Să înghețe partea inferioară a ierarhiei.

Practic, CP doar copia modelul folosit de FRF la Liga 2, din care se mai joacă Top 6 și nu mai retrogradează nimeni! Într-un prim moment, puciul a părut să aibă sorți de izbândă. Ulterior însă, cei stârniți de Paraschiv s-au trezit și play-out-ul din L1 va merge până la final.

Joi, în plină luptă cu pandemia, Paraschiv a ieșit iarăși în decor. A organizat în baza de pregătire din Copou, și a participat la ea, o întâlnire cu ziariștii, acțiune prin care a sfidat atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și Protocolul stabilit de FRF în scopul reluării activității fotbalistice. Ambele acte stipulează negru pe alb că nicio persoană din exterior n-are voie să intre, indiferent de motiv, în cantonamentul aflat în izolare. Protocolul invocat precizează textual că „este interzis accesul presei”, restricție pe care CP n-a băgat-o în seamnă. L-a durut în cot de ea, că el se imaginează profesor universar de educație fizică (deși n-a depășit gradul de lector la UMF Iași) și are pile la Casa Fotbalului. Spatele asigurat.

Totuși, nu m-aș fi sesizat și n-aș fi insistat dacă Paraschiv n-ar fi comentat provocator, de-a dreptul agresiv, adresa prin care LPF i-a cerut pe un ton civilizat detalii despre acțiunea cu pricina. Aș fi gândit că Mircea Rednic trebuia să comunice prelungirea contractului său de antrenor, deși nu pe calea asta. Că, în general, cei lăsați să pătrundă în bază au fost controlați și testați. Au îndeplinit condițiile de maximă vigilență medicală.

Surprinzător însă, în loc să furnizeze explicațiile solicitate, să ofere detalii, Greuceanu Paraschiv a deraiat pe Facebook, a luat-o pe arătură. Și-a permis să acuze LPF, fără justificare, că urmărește „a închide și altora drumul spre fani”, ca și când ăsta era subiectul, nu că el a încălcat normele în vigoare, ba chiar cu bună știință. Apoi, imaginându-și că e ironic, a atras atenția că „d-aia Napoleon e asimptomatic fotbalistic”, ca să înțeleagă fiecare ce dorește. Subtil rău ilustrul „domn profesor”, nu-i așa?

Comentarii (23)Adaugă comentariu

dorulet (74 comentarii)  •  25 mai 2020, 14:46

Asta trage ponoasele pentru ca l-a ridicat in slavi pe Burleanu. L-ati prins cu garda jos si i-ati tras-o. Sunt sigur ca nu il veti ierta nici de acum inainte.

dan (273 comentarii)  •  25 mai 2020, 14:49

L-ati prins in ofsaid pe Paraschiv dar sa stiti ca fata de presedintii anteriori el se bucura de o imagine buna in Iasi. Mult mai buna decat au avut Prubea si Ambrosie. Desi amandoi au jucat si ei fotbal fanii i-au mirosit ca urmaresc interesele lor.

Iulian (190 comentarii)  •  25 mai 2020, 14:52

Paraschiv este omul lui Burleanu si al primarului Chirica. Unul l-a recomandat si celalalt l-a adus sa castige imagine cu el inaintea alegerilor. Chirica a fost psd, a trecut la pnl si face orice sa obtina inca un mandat.

Stan (44 comentarii)  •  25 mai 2020, 14:56

Sa nu va mirati ca Paraschiv va ajunge presedinte la o liga care oricum nu mai are presedinte. Gino Iorgulescu s-a dat la fund decand cu accidentul de masina facut de fisu. Parerea mea este ca daca ar avea coloana vertebrala ar fi cazul sa demisioneze.

Gigi (152 comentarii)  •  25 mai 2020, 15:05

Pana acum erati cu ochii pe Burleanu acum va-ti gasit alt client. Continui sa va citesc dar nu sunt de acord cu toate atacurile Ii dusmaniti pe cei legati de Burleanu si asta nu se potriveste deloc cu varsta pe care o aveti.

Adi (97 comentarii)  •  25 mai 2020, 15:11

ceva dreptate aveti. Baiatul si-a luat viteza de zici ca la el s-a referit in textul cu Napoleon. A promis 200 mii de euro de la un sponsor prieten cu el si nu i-a vazut nimeni. Mai diplomat decat Ambrozie insa la fel de parsiv si pentru el.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  25 mai 2020, 15:20

Sa-mi fie cu iertare, dar cred ca sunteti invidiosi voi cei de la GSP ca nu participarati la intalnirea cu ziaristii, am dreptate? Daca totusi nu e asa si fuserati acolo cei de la GSP, atunci de ce bre nea Ovidiu il acuzi doar pe Paraschiv si nu faci acelasi lucru asupra complicilor domniei sale din presa care se dusera repejor dupa subiecte in conditiile in care nu aveau voie sa participe legal?

CITA (2118 comentarii)  •  25 mai 2020, 15:22

Incepe sa fie mai interesanta L2 decat L1 in tarisoara noastra draga, sa va multumeasca patronii echipelor ca-i faceti vizibili. :)

kunta kinte (565 comentarii)  •  25 mai 2020, 15:41

Sarac cu duhul a mai ajuns fotbalul in aceasta parte a lumii. E drept, in Africa nu difera foarte mult fata de aici in Carpati, dar parca are un pic mai mult sharm acolo, printre antilope.

ion (8 comentarii)  •  25 mai 2020, 16:29

Nea Ovidiu, nu a intrat nimeni in cantonamentul echipei! Ziaristii au intrat doar in zona amenajata in aer liber (din afara stadionului) pt conferinta de presa! Ei au fost la o distanta de 5-6 metri fata de Rednic!

ion (8 comentarii)  •  25 mai 2020, 16:39

Nea Ovidiu, uite si dovada ca Paraschiv este profesor universitar https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220487521795875&set=a.3921477793201&type=3&theater

danut (1 comentarii)  •  25 mai 2020, 16:41

Sa lase un pic figurile ca deocamdată ni a demostrat nimic

Stormseeker (21 comentarii)  •  25 mai 2020, 17:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ultras-Iasi (12 comentarii)  •  25 mai 2020, 17:37

Aloooooooo, nenea vezi ca habar nu ai, Paraschiv este de 4 ani profesor universitar ...daca nu stii, macar taci .........

miami (7 comentarii)  •  25 mai 2020, 17:45

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu (427 comentarii)  •  25 mai 2020, 19:11

Da mai hastagilor, Paraschiv este mare profesor universitar de sport, ii invata pe studenti sa sara coarda si sa faca genuflexiuni. Si ce profesor este daca 6 ani a lucrat la Bucuresti, tinea lectii prin telefon?

Jeannot (40 comentarii)  •  25 mai 2020, 19:16

Corect ca ziaristii care erau vreo 5 cameramani nu au intrat in cladire dar au trecut de poarta si nu aveau voie. Paraschiv a facut-o si nu-l mai aparati voi degeaba. Dl Ioanitoaia a fost chiar boier ca nu a adus in discutie problema salariilor. Le-a taiat la toti numai el a luat 4000 de euro pe luna.

boris (2 comentarii)  •  25 mai 2020, 19:25

Domnii avocati ai academicianului Ciprian Paraschiv sa uite pe organigrama UMF Iasi sa descopere ca la catedra de educatie fizica sefa este conferentiara Ginetta Vamvu si nu figureaza vreun profesor cu numele Paraschiv.

Lucian (7 comentarii)  •  25 mai 2020, 23:12

Domnu "ziarist", vad ca ati inceput sa va faceti un obicei din a ataca Iasul si clubul Politehnica. Cautati-va o alta echipa, pe care sa o tocați marunt.

Manu (167 comentarii)  •  26 mai 2020, 1:27

Luciane, daca sunteti prosti primiti ce meritati. Din frica de retrogradare ati tras sforile sa nu se mai joace finalul campionatului si sa ramana valabil ultimul clasament. Nu v-a tinut si acum suportati consecintele.

Ilie (135 comentarii)  •  26 mai 2020, 7:52

LPF nu face nimic de doi ani. Gino Iorgulescu, prietenul tău, cel care a dat țării un drogat care omoară oameni, dacă era în oricare altă țară, își dădea demisia. Justin ăsta este un mâncător de bani publici. La fel și Paraschiv. Dar tu, care ai fost un mare jurnalist în comunism, de te puneau șef de delegație sportivă în vest, tragi numai pentru cine îți convine. Apropo, ce e cu osanalelr aduse lui Gușă în gsp.ro? Gușă a păgubit statul cu 160 milioane de euro, falimentând Realitatea. Gușă a distrus judo-ul românesc, inclusiv promovându-l pe fiul său. Și voi îl lăudați.

Vraja Alexandru (1 comentarii)  •  26 mai 2020, 9:08

De ce nu puteți sa va retrageți? Între dumneavoastră și Cornel Dinu nu mai este nici o diferență. Eu înțeleg ca l-ați adorat pe Mircea Sandu dar trebuie sa acceptați ca nu mai este. Înțelegem ca pupați doar echipele mari dar mai bine va abțineți. Și mai scrieți și nedocumentat. Pancu nu mai înseamnă nimic pentru Iași având în vedere ce a facut.

Pitbull (2 comentarii)  •  26 mai 2020, 10:28

Paraschiv o cacealma de biped la toate capitolele............doar burlanul numit politic care a implementat mafia in frf,il sustine.............Iasul s/a compromis de tot in fotbal cu asemena exponenti...............

Comentează