Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Noaptea minții

În perspectiva reînceperii campionatului, echipele din L1, majoritatea lor, au reluat pregătirile în aceste zile. Ele ar trebui să respecte ad litteram Ordinul comun dat pe 5 mai de Ministerul Tineretului și Sportului și de cel al Sănătății, însă n-o […]

Permalink to Noaptea minții
marți, 19 mai 2020, 1:43

În perspectiva reînceperii campionatului, echipele din L1, majoritatea lor, au reluat pregătirile în aceste zile. Ele ar trebui să respecte ad litteram Ordinul comun dat pe 5 mai de Ministerul Tineretului și Sportului și de cel al Sănătății, însă n-o fac. Nici n-ar avea cum. Deoarece documentul, semnat de miniștrii Ionuț Stroe și Nelu Tătaru, cuprinde o prevedere pe care oficialii din fotbal, și nu numai ei, n-au ezitat s-o conteste. Deși au acceptat-o tacit, n-o aplică. O ignoră.

Conform ei, odată cu repornirea antrenamentelor, jucătorii și tot personalul din jurul lor ar trebui să intre două săptămâni în izolare. Practic, să trăiască într-o bulă, sub un clopot de sticlă.

Primul care s-a dezis de mențiunea cu pricina a fost Gică Popescu, președintele Viitorului Constanța. L-au imitat Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, alții. Opozanții ideii au reclamat costurile împovărătoare ale unui cantonament prelungit și au invocat în paralel și rațiuni, să le zic așa, umanitare. Au motivat refuzul prin aceea că ar fi peste putință, de neconceput, să-i ceri unui jucător care a stat nouă săptămâni în izolare forțată, silit de instituirea stării de urgență, să mai stea încă două! Vorba lui Gică Popescu, să nu uităm că fotbaliștii sunt oameni, nu mașini.

Ca atare, în condiții de maximă precauție, de vigilență, care presupun și efectuarea mai multor teste COVID-19, nici ele ieftine, divizionarele A s-au apucat de treabă. În același timp, și unii performeri, calificați sau cu șanse de calificare la JO.

Surprinzător, într-un puseu de autoritate nejustificat, dar explicabil prin dorința de a ieși în față, de a fi cât mai prezent pe micul ecran sau în poze, ministrul TS a solicitat public ca, înainte de a intra în bazele de pregătire, sportivii să-i prezinte Domniei Sale rezultatele testelor! Reacțiile adverse n-au întârziat. Chiar dacă bine intenționată, pretenția lui Ionuț Stroe, specialist în IT, nu medic, a fost catalogată „o mare aberație” (vezi Gazeta Sporturilor de luni), iar demnitarul din Vasile Conta acuzat de ipocrizie.

În ziarul pe care vi l-am recomandat să-l citiți, ori să-l recitiți, veți găsi și o declarație a șefului FRF, menită mai degrabă să amuze decât să indigneze. Ea dovedește însă că, prin comparație cu Răzvan Burleanu, Ionuț Stroe rămâne un biet copil.

Concret, după ce precizează că UEFA alocă o parte din banii furnizați de Champions League către Europa League, care realizează mai puține venituri, Burleanu își încheie discursul apoteotic și voinicește: „La UEFA există principiul solidarității, care nu funcționează, din păcate, și în România”.

Te uiți și nu-ți vine să-ți crezi ochilor, parcă visezi! Cât tupeu trebuie să ai ca să reclami absența solidarității când tu, FRF, primești de la UEFA și de la FIFA aproape 5 milioane de euro, exact 4,68, dar nu cedezi niciun sfanț către cluburile aflate la ananghie, ba chiar încurajezi suspendarea Ligii 3 în întregime și a Ligii 2 pe jumătate tocmai din lipsa banilor?! Adică, încercând să-i prostești pe toți, să le vinzi o imagine falsă, deplângi faptul că alții nu ajută, însă primul care n-ajută ești chiar tu! Dacă nici asta nu mai e noaptea minții, atunci ce mai e?!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

marius (3 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:06

Editorial incendiar? O porcarie fara margini. La ce blaturi si manevre sunt in liga mamaliga, e normal sa fie un control riguros, peste cel al federatiei. Astia fura si cumpara tot! Puslamale sustinute de semi-ziaristi!

Myty (69 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:10

Chiar nu imi inchipuiam ca Burleanu poate fi asa prost. Cum sa scapi pe gura la pretentiile tale asa tampenie cand stii ca presa iti pandeste fiecare fraza...

Grasu (30 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:12

Tot despre Burleanu, zilnic despre Burleanu dar de data asta pe drept cuvant. Daca tu nu ii ajuti pe cei oe care ii pastoresti iti este interzis sa vorbesti despre solidaritate.

Mihai (3 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:13

Domnule Ioanitoaia! Pe Gica Popescu si pe Mihai Rotaru i-ai mentionat cu nume si prenume, insa, pe Gigi Becali (a carui echipa si-a reînceput activitatea in aceleasi conditii) deloc. Cel mai probabil, la categoria "altii". Aveti vreo retinere in a-i mentiona numele, daca primii doi asa cum scrieti au incalcat regulamentele? Consideram ca si "altii" le-au incalcat.

Mircea (16 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:14

Cei care l-au votat sa isi aduca aminte cand o sa il mai voteze data viitoare. Ma refer la Burleanu

Dinu (427 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:15

CE scrieti astazi imi confirma parerea ca Burleanu este un maimutoi care nu are ce cauta in fotbal Serviciile care l-au pus sa il retraga urgent ca sa nu ruineze tot. Sa il bage in politica mai repede pe acest fariseu.

gelu (116 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:17

Am inteles ca toti ministrii sunt numiti politic si nu trebuie sa se priceapa in domeniul pe care il conduc. Dar macar sa aiba decenta sa nu se bage unde nu se pricep di sa faca stricaciuni.

Milica (53 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:23

Iarasi Burleanu, ziua si Burleanu si cand aveti suficiente motive sa va luati de el tot parca este prea mult...

Marcel (190 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:28

In ce fel a fost ministrul Stroe bine intentionat nu inteleg. Daca politrucii nu se pricep mai bine sa isi vada de treburile lor si sa nu darame ce au construit echipele, antrenori, jucatorii si toti ceilalti din fenomen. Le lipseste competenta dar si cel mai elementar bun simt.

Liviu (333 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:30

Uneori exagerati cu critica la adresa presedintelui Burleanu insa da data aceasta l-ati prins intr-un ofsaid de sapte metri.

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:31

Din ce in ce mai bine ....Va trage in jos cand va faceti ca nu stiti de ce Popescu -Viitorul-Hagi tot se plang....Se plang pentru ca trebuie sa bage bani pentru a nu cadea in clasament ca de urcat nu au unde....altfel spus....Viitorul trebuie sa lupte ,sa finanteze ca sa ramana pe locul de acum.....Desigur ca daca gasesc portita ca sa se incheie campionatul cu Viitorul pastrand locul ei sunt foarte feriuciti.Treaba este ca nu este sportiv...Pentru ca sigur aveti cum,de ce nu-i intrebati pe Popescu sau Hagi ce se fac daca se opreste acest campionat ,se porneste in toamna un nou campionat dar iarasi se opreste campionatul pentru aceleasi probleme...?Asta ar insemna ca jucatorii sa tot adune zile de stat pe bara...O sa nasca intrebarea :acesti jucatori or sa mai fie socotiti profesionisti?Cluburilor nu o sa li se deprecieze valoarea?

Vio (188 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:51

@Andrei F (1458). Discutia asta s-a incheiat demult. Viitorul s-a rasucit si echipa a inceput pregatirile. Dta nu te uiti deloc la tv?

zapacitu’ (911 comentarii)  •  19 mai 2020, 14:54

Chestia cu izolarea la antrenamente e la fel ca in cantonament in afara localitatii - te duci in Turcia in cantonament si, normal, stai "izolat" acolo, doua saptamani sa zicem, nu te duci acasa la tine in firecare zi. Pai atunci, care-i diferenta cu masura asta de izolare? Nu e normala in conditiile actuale? Nu e echivalenta cu un cantonament in tari straine si cu costuri mult mai mici? Eu cred ca da, si-n plus ajuta si industria hoteliera aflata in mare suferinta! Pai cand fuserati in armata si nu avurati permisie chiar daca parintii locuiau la 2 pasi de unitate, cum era atunci? Mai faceati "fite" d-astea gen Gica Popescu, sau respectati regulamentele militare? Mai sarirati voi gardul unitatii, dar o facurati pe barba voastra, cu riscul sa "v-o luati"! Legat de razboiul permanentizat intre nea Ovidiu si nea Burleanu, ce sa mai zic, e cu flacari mari si sunt tare curios in ce priveste deznodamantul. Adica, ori isi da demisia nea Burlica, ori cei doi cad la pace si-l ia pe Gica Popescu in staff-ul federal! Zic si io.

Adi (97 comentarii)  •  19 mai 2020, 15:35

Zapacitu, ai motive sa te semnezi asa. Numai daca te-ai nascut ieri poti sustine aberatia ca Popescu si Burleanu vor cadea vreodata la pace. Popescu este capos ca orice oltean iar Burleanu nu are interes sa imparta puterea si banii cu altcineva. Si daca ar trebui Popescu ar fi ultimul pe lista.

Andrei F (1607 comentarii)  •  19 mai 2020, 15:40

@Vio (158 comentarii) • 19 mai 2020, 14:51 Scrie in articol ca majoiritatea echipelor au inceput pregatirea....La tv. ce as fi vazut mai mult?Asta nu inseamna ca Popescu-Hagi-Viitorul nu au sa-si urmeze interesul...

anca (109 comentarii)  •  19 mai 2020, 15:41

Doi pigmei care nici ei nu stiu cum au ajuns in functii atat de dus puse astia sunt Stroe si Burleanu. Niste parveniti care si-au pierdut orice bruma de decenta.. Tata mi-a povestit des despre comicii Stroe si Vasilache. Acum vad ca a intrat pe fir si alt comic.

titi v. (1 comentarii)  •  19 mai 2020, 16:13

imi pare rau sa o spun... toata lumea se cam zbate degeaba. sportivii pe uscat si hraparetii cu buzunarele pline. oricum nu mai conteaza. realitatea e una.cand nu exista nu performanta , ci macar o bruma de incredere in fotbalul nostru sigur vom ajunge unde ne e locul.adica la desfiintare. P.S dupa toate deciziile luate pana acum de la anul sigur nu se va mai juca pe teren. ci doar in birouri. nu mai este nevoie de efort fizic pe teren. o decizie"desteapta" care numeste campioana,retrogradele,promovatele si tot asa va sta "LA BAZA MARETELOR IMPLINIRI ALE LIGII SI FEDERATIEI" halal...

argus (108 comentarii)  •  19 mai 2020, 17:56

Stroe si Burleanu sau Tusea si Junghiul. A tunat si i-a adunat pe cei 2 parveniti. Indivizi protapiti in niste jilturi care ii incomodeaza.

Dilimache (657 comentarii)  •  19 mai 2020, 18:44

Citesc si ma crucesc, stiam ca burleanu e minicinos si tupeist, dar atata obraznicie nu am mai vazut nici macar la psd-isti. Intreb din nou, ce cauta omul asta in fruntea federatiei, ce anume il recomanda, ce performante profesionale a avut ca sa ajunga acolo, caci dupa ce a ajuns stim cum a dat iama in bani, cum si-a angajat *** si cum a distrus ce mai ramasese din fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clujeanul (92 comentarii)  •  19 mai 2020, 22:27

Nea Ovi, la ziarul asta nu prea stiti unul de celalalt. Dta scrii cam ce a scris Alin Buzarin iar Cristian Geambasu tocmai scrise ce ai scris dta alaltaieri. Nu mai aveti subiecte si atunci pasati de la unul la altul tastatura.

Simeone (96 comentarii)  •  19 mai 2020, 22:58

Pe buna dreptate acest strigăt a lui Nea Ovidiu! Din păcate ca fi doar auzit, nu și ascultat.

emil (2 comentarii)  •  20 mai 2020, 10:30

Am observat cu regret ca nu a-ti avut nici-o reactie la aberatile lui Lucescu ,ciudat pentru ca deobicei imediat interveniti cu un articol...Omul e *** rau...cand spui ca jucai cu Victoria si cu Moreni pe viata si pe moarte parca anuleaza meritele ca ai luat titluri totusi usoare in campionate destul de slab cotate cu echipele de vaza....vezi galata,sahtior,besiktas,dinamo,rapid.....personal cred ca e mai greu sa iei cu sporting si cu standard ......sau chiar cu PAOK......deci explicatii ca nu a inventat el nimic si decat sa ne explice marea calificare din 84 mai bine ne spune cum nu a luat nici.un punct cu irlanda nord in preliminarii 86...irlanda nord de nivelul bulgariei de azi....poate ii dati o replica la amicul care bate campii rau...doar titluri?retrogradari pisa,brescia...............

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Georges (164 comentarii)  •  20 mai 2020, 12:42

@emil (2 comentarii). Lucescu a luat-o pe ulei insa tu il imiti. Ai cazut in extrema cealalta contestand meritele lui Lucescu care trebuie condiderat un mare antrenor. Ceea ce ramane si cand sustine neadevaruri.

Comentează