Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Complot eșuat

Realizând aici portretul lui Ciprian Paraschiv, din februarie curent președinte la Poli Iași, Dan Udrea l-a numit propagandist.

Permalink to Complot eșuat
duminică, 17 mai 2020, 2:32

Reușit portret, cu două mici corecturi. Unele dintre datoriile lui Poli datează dinaintea instalării lui CP. Alta că media mică de spectatori înregistrată de formația din Copou se explică prin aceea că Poli a disputat mai multe partide la Botoșani.

Altminteri, Udrea n-a greșit numindu-l propagandist pe Paraschiv. Deoarece acesta, sosit la Iași după ce a lucrat 6 ani în cadrul FRF, i-a sunat pe omologii săi de la celelalte grupări din play-out și i-a sfătuit să refuze să mai joace restul de 12 meciuri! Să facă un puci astfel încât, strânsă cu ușa, LPF să n-aibă pe unde scoate cămașa, să se predea și să înghețe sezonul. Se pare că inițial demersul cu pricina a găsit ecou. Adeziune ce n-a surprins foarte tare în ideea că, stipulându-se că nu va mai retrograda nimeni nici din L1, modelul federal aplicat la L2 și L3, echipele amenințate au gândit că scapă de orice grijă și și-au dat acordul.

Nu știu dacă Paraschiv s-a consultat sau nu cu Burleanu. Cel despre care nu s-a sfiit să declare, provocând hohote de râs, că „a salvat fotbalul românesc”, uitând însă să ne spună de ce l-a salvat, de invazia tătarilor, de înec, de ce?! Ce nu știu nu susțin. Probabil însă că a făcut-o, iar Burleanu a avut toate motivele să se simtă cointeresat de suspendarea play-out-ului. Pe de-o parte, ar fi destabilizat LPF, care-i stă ca un spin în talpă. Pe de alta, ar fi căpătat confirmarea că decizia lui forțată de a îngheța pe jumătate L2 și în întregime L3 a fost una întemeiată. Deși n-a fost.

I-am auzit pe unii pretinzând că s-ar fi cuvenit să procedăm și noi ca belgienii, care au închis sezonul din pricina coronavirusului, asemenea olandezilor și a francezilor. Adepții acestei teorii omit esențialul. Că în țările în discuție hotărârea suspendării campionatului sau a anulării lui (Olanda) au luat-o autoritățile naționale, nu federațiile sau ligile. Guvernele au ordonat oprirea sportului-rege, care a trebuit să se conformeze. Spre deosebire de ce-a visat Paraschiv și de ce se va petrece la noi în L2 și L3, acolo se va retrograda. Beveren în Belgia, Amiens și Toulouse în Franța. Plus că țările respective au înghețat campionatele cu totul, nu pe bucăți, doar părți din ele!

Renunțarea la play-out ar însemna și o lovitură sub centură pentru cluburile din L1. Cum ele au încasat bani în avans din drepturile TV, ar fi obligate să restituie măcar 6 milioane de euro. Neavând de unde da, suma li s-ar reține din viitoarea înțelegere, numai că firma eAD Interactive a avertizat că, neprimind niște servicii pe care le-a plătit, va renegocia următorul contract și va diminua serios oferta.

Între timp însă, după ce fuseseră tentați să zică da propunerii lui Paraschiv, oficialii sunați de la Iași s-au trezit la realitate. Ca atare, majoritatea au respins varianta și complotul a eșuat. Echipele au intrat în cantonament, au început pregătirile și e de așteptat ca play-out-ul să ia startul pe 13 iunie. Firește, dacă pandemia va mai ceda și va permite.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Dinu (427 comentarii)  •  17 mai 2020, 14:47

Mai punctual decat Udrea mai convingator si mai bine urmata judecata. Dar si Paraschiv este de inteles. Vasalul trebuie sa isi serveasca stapanul.

Barbu (100 comentarii)  •  17 mai 2020, 14:49

Interesanta pozitie. Intrucat Hagi si Gica Popescu s-au pozitionat la inceput de partea Iasului inseamna ca dl Ioanitoaia a vorbit cu ei si a aflat ca s-au sucit. Altfel ar fi tacut.

geo (199 comentarii)  •  17 mai 2020, 14:52

Poate ne explica Nea Ovi ce se intampla cu prietenul sau Gino Iorgulescu disparut de la inceputul pandemiei. Posibil sa fi demisionat de la sefia ligii si a tinut demisia la secret...Nu se vede si nu se aude nicaieri.

laur (111 comentarii)  •  17 mai 2020, 14:56

Cred in acest aranjament. Gasca lui Razvan Burleanu are multe tentacule si este capabila de orice masinatie. Eu sunt gata sa fac prinsoare ca ala de la Iasi nu facea atata zarva daca nu ar fi avut aprobarea lui Burleanu. La ei ca la mafie este ca o mana o spala intotdeauna pe cealalta.

Jean (1 comentarii)  •  17 mai 2020, 14:59

Mi se pare pus cap la cap tot ce spuneti. Ideea sa nu pice nimeni si sa se faca 17 echipe in liga 1 si 23 in liga 2 este o enormitate. Din liga 2 s-au retras anul acesta 2 din 20. Asa ca din 23 o sa se retraga 4 sau 5 sau chiar mai multe. Frf judeca cu picioarele.

Augustin (268 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:11

Inaintea lui Paraschiv chiar Hagi a cerut sa nu se mai joace coada sezonului. Atat ca Hagi si a spus parerea public si nu a incercat sa le convinga si pe celelalte cluburi.

Ilie (135 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:13

Altfel se întâmpla pe vremea când *** conducea delegații sportive comuniste în Occidentul decadent. Se ordona, se executa. Și la propriu, și la figurat .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (663 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:14

Misiunea federatiei si a ligii profesioniste este sa se joace fotbal nu sa se inghete campionatul ori sa se anuleze. Dar la noi principalul obiectiv este sa faca fiecare cat mai putin dar sa castige cat mai mult. Principiile si regulamentele sunt numai pe hartie si mai mult impiedica.

toto (3 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:17

Nemtii au reluat deja campionatul iar noi tot tragem de timp si analizam 14 scenarii. Ca va fi alba ori neagra sezonul trebuie reluat cat mai repede daca ne lasa carcalacul.

argus (108 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:23

Nu va mai ratoiti asa la Paraschiv doar pentru ca este fan Burleanu... A incercat si el o manarie si nu i a tinut. Dar nu este nici primul, nici ultimul. Mai bine l-ati determina pe Gino Iorgulescu daca aveti forta sa demisioneze sau sa se apuce serios de treburile ligii. Dragomir era un fitilist si un pradator dar macar nu disparea cu lunile.

ion ion (93 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:28

@geo (176 comentarii). Din surse sigure pandemia l-a prins pe Iorgulescu in Italia in vizita la ucigasul de fie su. Nu a mai avut cum sa se intoarcandar nici in spital la fie su nu mai poate intra de doua luni din cauza lui covid 19. Dumnezeu nu bate niciodata cu biciul.

Cita (2118 comentarii)  •  17 mai 2020, 15:53

Firms asta cu drepturile TV cui apartine? Cred ca aici in fotbal se va negocia pe banii platiti in avans la fel ca in turism, adica: ori sumele se reporteaza pentru la anu sau vremuri mai sigure, ori platitorul in avans pierde niste bani dar se joaca acum in conditii de audienta/incasari mult scazute fata de normal. Sper ca m-am facut inteles, daca nu, desenez. 😎

Codrin (4 comentarii)  •  17 mai 2020, 16:52

Burleanu vrea sa fie un rege fara regat. Ia o caruta de euro de la UEFA si tine de ei cu dintii in loc sa ajute cluburile care abia respira. Parca e dusmanul fotbalului nu pastorul lui.

eu (4 comentarii)  •  17 mai 2020, 18:05

Punem pariu ca sarlatanii care au drepturile TV, daca si dupa ce se va termina sezonul asta, vor cauta renegocierea drepturilor TV invocand criza provocata de pandemie!??? Garantez ca acesti impostori, pardon, oameni de afaceri, vor gasi motive sa plateasca doar jumate din viitorul sezon, si asa le trebuie celorlalti impostori, LPF si cluburile de fotbal de la noi.

Lucian (7 comentarii)  •  17 mai 2020, 18:52

Domnule Ioanitoaia, aveti dreptate cu un singur lucru din tot articolul. Si anume, cel ca media mica de spectatori de la Iași e legata de disputarea a 4 etape la botosani. Sincer, ma mira ca nu ați remarcat anomalia. Echipa din liga 2 care va juca barajul, va avea doar 5 etape, iar echipa din liga 1 care va juca barajul va avea 12 etape. Echipa de liga 2 va fi avantajată fiind mult mai odihnita.

Dudu (133 comentarii)  •  17 mai 2020, 19:06

Poate este prea mult spus complot dar baietii au incercat. Paraschiv a ajuns la Iasi pe post de mare erou cand el a jucat la Poli in divizia A doar vreo 15 sau 20 de meciuri. Pe langa el Simionas si Romila ar merita statui in Copou.

Simeone (96 comentarii)  •  17 mai 2020, 19:36

Paraschiv a beneficiat de preambulul facut de Hagi si Popescu de la Viitorul Constanta, care, in ultimele 2 luni, asta au spus, sa se inghete campionatul si sa se reia din toamna intr-o liga de 18 echipe, cuprinzandu-le pe primele clasate ale Ligii a 2-a. Pe de o parte, au dreptate, participarea in Play-Out nu le aduce in contextul masurilor de prevenire Covid 19, decat cheltuieli mai mari care nu le mai justifica veniturile. Viitorul care e fara speranta de a progresa in acest sezon ar fi fericita sa incheie conturile acum si de a pregati in liniste urmatorul sezon. Totusi, Paraschiv nu trebuia sa gandeasca astfel, mai ales ca Iasiul e implicat in lupta pentru castigarea Cupei, de unde poate sari un iepure mare spre locul de Europa League.

Crin (13 comentarii)  •  17 mai 2020, 20:44

@Mircea (634 comentarii). Absolut de acord. Frf si Lof trebuie sa creeze cobditii sa se joace campionatele de care raspund si nu sa caute solutii sa nu se joace. Ca Paraschiv este portavocea lui Burleanu se cunoaste. Paraschiv enerveaza si prin faptul ca se da profesor universitar. El ca anefist nu cred ca stie ce inseamna asta si cum se ajunge. . Profesor universitar de educatie fizica inseamna mare bascalie.

Manu (167 comentarii)  •  18 mai 2020, 13:17

Un articol la locul lui. Spune multe adevaruri numai ca nu cred ca are cine sa le asculte. Era rau cand conduceau fostii fotbalisti fotbalul dar mai rau este cu politrucii de astazi.

Silviu (26 comentarii)  •  18 mai 2020, 13:35

Complot e exagerat spus. L-a pus Burleanu, a facut o tentativa si a dat inapoi. Cel care l-a indus in eroare a fost Hagi care s-a sucit pe parcurs.

Comentează