Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Demagogie federală

Continuă discuțiile aprinse după ce FRF a oficializat înjumătățirea punctelor în play-off-ul ligii secunde, decizie care a nedreptățit-o flagrant pe UTA.

Permalink to Demagogie federală
vineri, 15 mai 2020, 1:31

Cum de la 11 puncte avans față de Mioveni și Turris a rămas doar cu 5, Bătrâna Doamnă a anunțat că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Unde e foarte posibil să aibă câștig de cauză. Pe considerentul că nu-i normal, ba e chiar inadmisibil, să schimbi regulile jocului din mers. Să începi o competiție cu o lege și s-o termini cu alta, așa ceva numai la noi se poate petrece!

Spre a justifica introducerea play-off-ului, ce nici măcar nu se va juca tur-retur, ci într-o unică manșă, altă aiureală!, Casa Fotbalului a invocat în apărarea ei faptul că s-a consultat cu cluburile. Practic, că acestea au luat hotărârea.
Dacă e ușor de sesizat populismul ieftin al unui for ce nu-și asumă nicio răspundere și preferă s-o paseze, lumea se întreabă, și pe bună dreptate, cum s-a ajuns la sistemul adoptat? Deoarece se poate afla că, printre alții, finanțatorul Rapidului, Victor Angelescu, dar și antrenorul lui Turris, Erik Lincar, n-au agreat formula cu play-off, ambii dorind disputarea restului de 14 etape.

Ni s-a explicat însă că s-a respins acest scenariu din pricină că divizionarele B nu s-ar fi descurcat cu banii încât să poată duce sezonul până la capăt. Variantă plauzibilă, deși ar fi fost de așteptat ca, plângându-se de sărăcie, grupările respective să demonstreze că din cauza pandemiei au pierdut surse de finanțare. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Totuși, e de presupus că dacă FRF ar fi dat cluburilor, cum acestea au și cerut, o parte din banii de la UEFA și FIFA, 4,3 milioane de euro, respectiv 350.000, Liga 2 s-ar fi descurcat până la finalul stagiunii. Ar fi jucat și restul de 14 etape. Burleanu a refuzat însă ferm să cedeze fie și un procent cât de mic din sumele menționate! Miercuri seara, a repetat la DigiSport ce le spusese conducătorilor din L2 pe parcursul unor videoconferințe. Că banii de la Nyon și Zurich nu-s destinați cluburilor.

Să admitem că de data asta președintele FRF n-a mințit. Că am tradus eu anapoda cuvintele lui Aleksander Ceferin când șeful UEFA a precizat „Sportul nostru se confruntă cu o provocare fără precedent cauzată de criza COVID-19. UEFA vrea să-și ajute membrii să răspundă cum se cuvine în circumstanțele lor specifice”.

De acord, să-l credem totuși pe Burleanu că banii în discuție nu-s nici pentru echipele din L1 și nici pentru cele din L2. OK, dar de ce nu spune în ce scop vor fi ei folosiți?! Pentru că, atenție, nu vorbim despre mărunțiș, de cumpărat țigări, vorbim despre aproape 5 milioane de euro! Cu privire la modul în care vor fi ei cheltuiți, FRF nu se mai consultă cu cluburile, nu mai face plebiscit?! Nu știu alții, fiecare om e alt om, dar mie mi se pare că e prea multă demagogie la Casa Fotbalului. Oare numai mie?

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Albert (124 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:45

Adevarat ca UTA a cazut la mijloc. Burleanu si federalii s-au speriat vazand ce presiune pun suporterii Rapidului si Petrolului. Astia nu vor sa admita ca in liga 1 nu promoveaza galeriile ci o fac echipele. Rapid si Petrolul sunt slabe pe sezonul in curs.

Doryn (166 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:49

Foarte buna intrebarea din final. Burleanu le cere parerea cluburilor doar cand ii pica lui bine. Stie toata lumea ca aia vor merge pentru fotbalul de fete, de sala, de plaje si alte flecustete. Burleanu baga multi bani in ele ca sa dea bine la uefa.

BB (155 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:52

Atitudinea sfidatoare a federatiei se explica prin statutulei de stat in stat. Se fereste sa ia bani publici tocmai pentru a nu da socoteala nimanui de banii pe care ii manevreaza cum vrea.

Misei (20 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:54

Baietii astia de la frf sunt asa devsiguri pe ei si ca au spatele asigurat ca nu le pasa de nimeni. Altul ar fi dat un milion din cinci pentru campionatele interne dar Burleanu are nevoie de intreaga suma ca sa isi faca el damblalele.

Viktor (278 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:57

Nea Ovi isi raceste gura de pomana. Cei din federatie fac numai ce le trece lor prin cap. Zic ca se consulta de vrajeala sa ia ochii

Georges (164 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:59

Bine zis. Demagogia este si dupa mine caracteristica principala a actualei echipe de la frf. Astia spun una si fac alta.

Costy (7 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:02

Domnule Ioanitoaia va stimez si in majoritatea cazurilor cred ca aveti dreptate. Desi cred ca aveti si acum iintreb daca nu este deja prea mult sa scrieti 3 articole la rand. Va doresc o zi buna.

Dica (7 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:08

Ziua si articolul despre Burleanu si federatie... Alte subiecte nu mai exista? UTA are de ce se plange dar ce ati vrea sa ne trezim cu echipa lui Dragnea in primul esalon????Mai bine cu Rapid si Petrolul.

Mirel (153 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:11

Inteleg ca fotbalului ii merge prost din cauza pandemiei dar ca sefilor lui ii merge bine. Am citit ca baietii tot cumpara apartamente de lux asa ca nu va mai mirati ca nu dau socoteala decat ei intre ei despre banii europeni.

CITA (2118 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:38

@Dica (5 comentarii) • 15 mai 2020, cum adica "echipa lui Dragnea"? Si la care Dragnea te referi? Ca nu inteleg! UTA e echipa din Teleorman? Te rog frumos, lamurire! In rest, nu ne mai mira de nici un fel "grija" pe care o are FRF-ul pentru L2, L3, etc... Sa nu va asteptati la vreun ban de la ei, ca nu va dau nimic, tot singuri sa va descurcati in jungla asta din fotbal tipic romanesc.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:41

Zi-le mai pre sleau, bre nene Ovidiu, ca Burlica asta e zgaciov, nu vrea sa dea banul din punguta catre saraci! Ii pastreaza pentru imbuibatii lor ca nu le mai ajung vilelele si lacurile pe care le-au cumparat cu totul! Mai au sa zboare cu un picior intr-un avion si cu celalalt picior in alt avion, ambele proprietate!

kunta kinte (565 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:49

Nea Ovidiu, Burleanu-n starea de urgenta, Burleanu-n starea de alerta, de acord, dar el stie ca matale scrii de el pe-aci de catreva zile? Il informeaza cineva ca-l bagi in seama? Daca da si daca stie, cred ca e tare mandru cand se uita in oglinda dimineata, zice: sunt important, scrie presa de mine, ma baga in seama, imi face reclama, ma umplu si mai mult de bani la cata notorietate imi face presa, si GRATIS! Ai grija bre nea Ovidiu cu chestia asta, io sunt sigur ca omul nu e afectat deloc de acuzatiile aduse pe-aici, dimpotriva, cred ca se bucura de reclama gratis pe persoana fizica. Iti sugerez, draga bre nea Ovidiu, sa publici mai incolo si o lista cu "aplaudacii" lui Burleanu, cu o mica/scurta biografie a fiecaruia, sa le faci si lor reclama. Sa stie lumea fotbalului cine le piteste banii - Burleanu pe post de Ali-Ba-Ba sefu' 'al mare.

Ilie (135 comentarii)  •  15 mai 2020, 14:59

Se putea fără o manipulare!? Angelescu spune așa ceva pentru că știe că nu se poate. Și își mai face reclamă într-un articol publicat de un "controversat om de fotbal " . După ce i-a dat voie lui Lucescu să abereze mai ceva decât Cornel Dinu și Becali la un loc, acum îl perie pe un recuperator, pentru că asta este meseria lui Angelescu. Pentru cei care înjură PSD, să știți că atât Angelescu cât și Lucescu sunt "lipiți " de dom' primar Tudorache, unul dintre cei mai nocivi pesediști. La fel cum tata Puiu, împreună cu odraslele, este asociat cu Pandele-Firea și Gabriel Oprea. Dar asta a învățat nea Ovidiu pe vremea când conducea delegații sportive comuniste în Occidentul decadent. Să manipuleze. Îmi pare rău dacă a sunat că o scuză pentru ce face Burleanu, acest cancer al fotbalului românesc.

Dan (8 comentarii)  •  15 mai 2020, 15:04

Nea Ovi, cu tot respectul cuvenit, ar trebui să faci puțină ordine prin redacția voastră. Așa bătaie de joc la adresa userilor n-am mai văzut niciunde. Scriu ”***” și imi taie comentariu. Dacă la nivelul ăsta de cenzură odioasă ați ajuns, mai bine inchideți șandramaua, sunteți cea mai mare jignire la adresa celor care au murit in 90.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (262 comentarii)  •  15 mai 2020, 15:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (35 comentarii)  •  15 mai 2020, 15:37

Era mai bine daca puneati si punctul pe ,R,. Caci EL stie unde e puterea politica reala...

Andrei (262 comentarii)  •  15 mai 2020, 20:56

Ati cam inceput sa exagerati cu cenzura. Sau aveti voi o politica ciudata. Celor care il ataca pe dl Ioanitoaia li se permite orice jignire iar cei care il lauda sunt banati. Iar Ilie (28 comentarii) tot prost si rauintentionat ramane.

Anton (84 comentarii)  •  15 mai 2020, 21:00

Unora nu le convine dar domnul Ioanitoaia are dreptate aproape in tot ce scrie. Nu este de conceput ca oricine trebuie sa dea socoteala numai cei de la frf fac ce vor muschii lor cu banii si nu ii intreaba bine.

Jean (280 comentarii)  •  15 mai 2020, 21:28

Nu se mai mira nimeni de smenurile lui Burleanu. O sa dea grosul banilor pentru inventiile lui, fotbal satesc, fotbal de sala, fotbal scolar si alte smenuri. Parca astea ar face nationala si ar aduce prestigiu. Un farseur.

doilaunu (195 comentarii)  •  16 mai 2020, 7:06

Ioanitoaia despre Burleanu: Burleanu este cel mai rau, cel mai incompetent, e varza, nu stie nimic... Burleanu despre Ioanitoaia: care Ioanitoaia?

Simeone (96 comentarii)  •  16 mai 2020, 14:17

Mi se pare normala decizia FRF-ului in vremuri anormale. E o decizie de criza iar faptul ca se joaca un play-off intre primele 6 echipe, inseamna ca va dinamiza admiterea celor merituosi in Liga 1. La prima vedere UTA pare dezavantajata, dar va juca 3 meciuri acasa. In acest context, daca isi va castiga meciurile acasa, nu o va mai interesa rezultatele din deplasare.

Dilimache (657 comentarii)  •  16 mai 2020, 15:24

Nu mai pot cu astia, sincer, nu mai pot cu incompetenii astia minicinosi, de trufia si amatorismul lor, de angajatii lor care sunt postaci cu norma intreaga, de toata mizeria asta morala, nu mai pot! Cat o sa mai dureze pana cand in fruntea fotbalului romanesc o sa fie niste oameni competenti si corecti?

Comentează