Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

FRF nu dă, doar ia!

Federația a dispus înghețarea Ligii 3 „cu validarea clasamentelor existente” și cu precizarea că nu mai retrogradează nicio echipă. Administrația Burleanu a decis astfel după ce, ca să nu fie cu supărare, ci pace și armonie, a consultat cluburile de […]

Permalink to FRF nu dă, doar ia!
marți, 12 mai 2020, 1:45

Federația a dispus înghețarea Ligii 3 „cu validarea clasamentelor existente” și cu precizarea că nu mai retrogradează nicio echipă. Administrația Burleanu a decis astfel după ce, ca să nu fie cu supărare, ci pace și armonie, a consultat cluburile de L3. Afirmația că a făcut-o în scop electoral constituie, nu-i așa?, o exagerare. Chiar o calomnie.

Ce să vezi însă? 50 din cele 78 rămase în competiție (unele s-au retras) s-au pronunțat pentru înghețare. Rezultat lesne de anticipat din moment ce toate cele 20 de formații (4X5 serii) aflate pe locuri retrogradabile, dar și alte vreo 15-20 în pericol să pice, au votat, cum altfel?, pentru oprirea campionatului. Logic, de ce să ai emoții când poți să n-ai?!

Ca distracția că fie maximă, FRF nu s-a oprit aici. Constatând că Aerostar Bacău (C1) și U Craiova 1948 (C4) sunt lideri detașați, cu avans de 7 și, respectiv, 13 puncte, le-a declarat promovate direct! În celelalte 3 serii, a hotărât să se joace baraje între ocupantele locurilor 1 și 2, Slobozia-Ulmu, Progresul Spartac-Slatina și Recea-Minaur.

Am folosit semne de exclamare deoarece nu există precedent în istoria fotbalului, e de neconceput, ca în cadrul aceluiași eșalon și al aceleiași competiții să aplici reguli diferite. Să modifici regulile din mers și să recurgi la criterii de departajare care nu figurează în Regulament! Apoi să le aranjezi după cum îți convine.

Firește că anunțul federal a iscat interpretări și, în baza acestora, proteste viguroase. Amănuntul că U Craiova 1948, practic promovată, a cerut public, prin președintele Marcel Pușcaș, continuarea campionatului a întărit ideea că hotărârea FRF reprezintă un bilet de favoare oferit lui Aerostar Bacău, echipă numai întâmplător însă din orașul natal al mult iubitului și stimatului cârmaci Răzvan Burleanu.

Pe deplin justificat, calculând că în cele 14 etape ce mai erau de jucat ar fi avut șanse să recupereze diferența de 7 puncte față de Aerostar, Foresta Suceava a contestat vehement decizia Casei Fotbalului. Ca și Progresul Spartac, care n-a înțeles, căci nici nu era de înțeles, de ce trebuie să mai joace baraj dacă înghețarea clasamentului a găsit-o pe locul 1 în C3?! În plus, oameni răi s-au grăbit să observe că o altă grupare avantajată de edictul federal e tot din Bacău, CSM. Deși penultima, cu numai 9 puncte din 81 posibile, ea nu va retrograda!

Mai mulți președinți de Liga 3 mi-au mărturisit, firește, sub protecția anonimatului, că ar fi încheiat bine mersi sezonul în curs dacă FRF le-ar fi restituit cluburilor suma de 4.000 de euro (20.000 lei) reținută înaintea startului stagiunii ca garanție de participare. În cazul în care, băteau câmpii conducătorii cu pricina, FRF ar fi catadicsit să mai adauge câte 4.000 de euro din cele aproape 5 milioane venite de la FIFA și UEFA pentru depășirea crizei provocate de coronavirus, chiar s-ar fi descurcat fără probleme. Iar FRF ar fi contribuit cu doar 300.000 de euro din 5 milioane. N-ar fi sărăcit.

Nici vorbă însă despre așa ceva. Dimpotrivă, Burleanu a precizat că nu va returna garanția amintită, având s-o păstreze pentru anul competițional 2020-2021! Puteți crede că în loc să le dea membrilor săi, să-i ajute, onor federația le ia?! Ba și manevrează banii altora, sute de mii de euro, luni în șir, de parc-ar fi bancă!, totul fără să plătească dobândă, să ofere vreo compensație. E de competența altora să spună dacă așa ceva e legal ori nu.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

nebulaEXE (22 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:02

Sa dai din gura e foarte usor, ex-comunist mic ce esti. Toti dati din gura. Care-i solutia ta pentru continuarea ligii a 3-a?

Ilie (135 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:10

Ai întors-o ca la Bacău. De unde bani să termine campionatul? De la primăriile care trebuie să investească în spitale? Cu 4000 de euro rezistau o lună măcar? Dar, dacă e ordin ,cu plăcere. Burleanu e un ***, alături de el stă fostul tău elev, Vochin. Dar nici tu nu si lămurit ce căutai că șef de delegație sportivă în vest în anii comunismului. Ce te califica pentru asta. Că după Revoluție ai făcut carieră într-un cuib de securiști, trustul Pro. Apoi te-ai mutat la domnul Voiculescu, care are verdict de la CNSAS că a făcut poliție politică. Ai curaj să îți publici dosarul?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (178 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:13

Excelent dle Ioanitoaia. Nu pot decat sa salut faptul ca un gazetar de talia dv acorda atentie si echipelor mici. Aveti dreptate in tot ce ati scris aici.

Marinel (3 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:19

@nebulaEXE, @Ilie. Intrebarea voastra este tampita rau. Cum de unde bani cand articolul raspunde clar la intrebarea asta. Faptul ca in loc de argumente folositi fitile si injurii va descalifica. In acest articol totul este real de la prima pana la ultima litera.

Dimi (65 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:24

Felicitari, salut ca mai exista cineva care denunta manariile din fotbalul romanesc. Cine a zis ca de la Sandu la Burleanu s-a cazut din lac in put a avut perfecta dreptate.

liviuemil (22 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:25

Burleanu trebuie sa dispara !!

Stress Caro (1 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:27

Felicitări pentru articol!

ravani (1 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:30

dinozaur comunist ce esti...***?

Boghy (3 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:32

*** "***"?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian (190 comentarii)  •  12 mai 2020, 14:57

Alo smecherasi de cartier ori cazul lui Ilie deraiati de pe sine, aici sunt expuse argumente multe si solide. Voi nu aveti contraargumente sa le combateti asa ca debitati aberatii gen dinozaur comunist. Cu ele nu convingeti pe nimeni si doar va faceti de bacanie.

Flaviu (86 comentarii)  •  12 mai 2020, 15:00

A draku coincidenta ca tocmai echipele din Bacaul prezidential sa iasa in castig. Ca sa vezi ce mai brodeala...Trebuie sa fii nascut ieri ca sa nu mergi cu mintea la avantaje necuvenite.

Dilimache (657 comentarii)  •  12 mai 2020, 15:28

Cum scrie careva ceva despre federatie, impostura, nepotismele si lipsa de profesionalism de acolo, cum se activeaza o armata intreaga de troli care la ordin arunca cu mizerii. Ce jenant trebuie sa fie sa-ti castigi existenta servind un stapan si asteptand cuminte sa iti arunce o ciozvarta pentru serviciiile jalnice prestate!

Lucian (7 comentarii)  •  12 mai 2020, 15:33

Domnule Ioanitoaia, Craiova si Bacau aveau un avans linistitor (Aerostar are cel mai bun lot din serie, in 2-3 etape lejer ar fi mărit diferenta). Iar in seriile unde se joaca baraj diferenta e mica. 3p sau mai putin, acolo se mai juca promovarea asa ca s-a decis un baraj intre primele 2 clasate. Unde diferența era evidenta, s-a promovat fara baraj.

Mirel (153 comentarii)  •  12 mai 2020, 15:40

Foarte legitime observatii si un sfat. Va rog sa nu va lasati impresionat de oastea de slujbasi a lui Burleanu. Cum sa primesti atatia bani de la uefa si fifa si sa ii tii pe toti pentru tine ca Burleanu????

Boghy (3 comentarii)  •  12 mai 2020, 15:53

Nea Ovi, te saluta bunul tau prieten "ne-a Ady". Un "adevarat" din 2017

Crâng (1 comentarii)  •  12 mai 2020, 16:02

Nea Ovi, pai din ce crezi ca saracanul de Bodescu care schimba rotile clientilor la serivisul din Buzau si-a luat trei apartamente in centru ca nu din salariu. Prietenii stiu din ce.

Dinu (427 comentarii)  •  12 mai 2020, 16:31

Eu nu cred ca toti cei avocatii platiti ori nu de Burleanu sunt prosti ci cred ca ei fac pe prostii. Pentru ca nu este vorba in articol despre banii care veneau la divizia c de la consiile locale sau judetene, este vorba despre banii care trebuiau sa vina de la federatie. Bani pe care federatia i-a primit de la forurile superioare tocmai ca sa ajute echipele si nu o face.

Liviu (333 comentarii)  •  12 mai 2020, 16:38

Bun articol. Si cea mai buna dovada este aceea ca toti oamenii frf au sarit sa arunce cu noroi. Unii angajati ai federatiei si altii ca @Ilie (26 comentarii) frustrati si cu idei fixe.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  12 mai 2020, 16:48

Inteleg ca toate cluburile au reprezentanti in comitetul executiv FRF, asa ca cele din L3 care se plang acum sa-si aduca aminte cu cate maiini au votat actuala conducere, care acum ii dezavantajaza. Chiar si indirect, sustinerea acestora s-a dovedit, iata, neinspirata pentru actuala conducere. Si vizati sunt si cei din L1 si L2, oricine poate avea nesansa sa ajunga in L3 la un moment dat, sau chiar L3/L4 precum au patit echipe celebre gen Steaua Bucuresti. Asa ca toata lumea din fotbal sa-l mai asculte din cand in cand si pe nea' Ovidiu, ca le zice bine pe subiect, si data viitoare la vot sa aleaga o alta conducere, mai cinstita si mai orientata spre ajutorarea echipelor mai sarace, cum sunt cele din L3 si chiar L2.

Cerlinca dorel (1 comentarii)  •  12 mai 2020, 17:05

Cum promoveaza AEROSTAR daca a jucat un singur meci cu FORESTA pe care la pirdut de ce nu se joaca un meci de baraj, dar stiu care e problema cand a venit BURLEANU LA SUCEAVA LA HUIDUIT TOT STADIONUL si el iarta dar nu uita

CITA (2118 comentarii)  •  12 mai 2020, 17:11

"Incurcate sunt caile Domnului" - se zice. Marturisesc ca m-am fortat sa inteleg aceste manevre ciudate ale unei federatii de fotbal europene a anului 2020, dar m-am lasat pagubas dupa ce mi-am amintit, fie si vag, ca cineva tot pe aici pe blog spunea ca Burleanu si echipa domniei sale sunt "pusi politic" in functii iar nu pe criterii de competente. Dovada ca-si iau jurnalisti printre ei, din cei celebri si cu audienta, exact la fel cum fac si partidele politice mai nou. La FRF cel vizat e Andrei Vochin, un baiat serios si inteligent, dar si el om cu nevoi de banuti mai multi, ca fiecare dealtfel. Ca trebuie "sa cante" dupa cum dirijaza angajatorul, asta e clar, dar uite ca politicul isi "baga nasul" si in fotbal. Si-asta pentru ca sunt bani multi si audienta sanatoasa de tip electoral, se stie.

Dan (3 comentarii)  •  12 mai 2020, 18:01

Nea Ovi! Las-o moale! FCU a fost avantajata inca de la inceputul competitiei, cand a fost repartizata intr-o serie cu echipe satesti! Sunt convins ca ai observat asta dar, nu spui nimic! Acum, a ajutat-o pentru a doua oara, prin inghetarea campionatului. Daca ai repartizat-o in serie cu echipe slab cotate, fara viitor, i-ai creat un avantaj, da? Avantaj, care s-a concretizat prin acumularea de puncte si, implicit, asigurarea unui decalaj confortabil, care, ce sa vezi? Ii este prielnic. Mai mult, domnul Mititelu spune, ca ar fi vrut sa nu se inghete campionatul. Intreb, pentru un prieten, daca nu ar fi avut acest avantaj si trebuia sa sustina baraj sau era pe locurile 2-3, mai solicita sa joace? Si cand te gandesti ca dupa retrogradare, abandon sau ce o fi fost echipa lui a fost reprimita direct in liga a 2-a, cum se numeste asta? Favorizare? Poate ca da! Si, cand te gandesti ca hotul striga: "hotii! " ti se face lehamite. Toate cele bune!

Viktor (278 comentarii)  •  12 mai 2020, 19:14

Dane, degeaba te incordezi ca gresesti. Mititelu este un *** care a pus mana pe niste terenuri si s-a imbogatit de pe urma lor, dar echipa lui este singura de C care nu a pierdut nici un meci in tot campionatul. Daca a reusit asta imediat ati gasit explicatia ca a fost repartizat intr-o serie slaba. Special a facut federatia si l-a ajutat sa nu dea peste PSG, Real Madrid Bayern si Juventus Torino. Iar faptul ca a vrut sa joace mai departe este frumos. Tu si alti carcotasi il vedeti urat. Nu va place realitatea si nu va opriti din marait.

Tyty (10 comentarii)  •  12 mai 2020, 19:18

Tot Buzaul comenteaza ca Gabi Bodescu s-a imbogatit peste noapte si intreaba de ce nu se baga organele pe fir. Inca o demonstratie ca, corb la corb nu isi scoate ochii.

Mario (56 comentarii)  •  12 mai 2020, 20:36

Desi unora nu o sa le cada bine Ioanitoaia este ziarist. Nu stiu daca are dreptate suta in suta ori mai si pune de la el dar combate, ataca, lupta, critica. Altii fac exercitii de stil mai frumoase si tanarul Craciun insa Ioanitoaia merge direct la tinta. Are tonus, e bataios.

miami (7 comentarii)  •  13 mai 2020, 4:00

DANE, bai tata tu esti cazut din luna.Spui ca echipa lui Mititelu a fost acceptata in liga 2 ! dar echipa Olgutei cum a fost primita ? cum a fost infiintata? ba tu esti aerian rau.Ca daca si cu parca,bla la.Ca daca Mititelu nu era pe primu loc ,ca daca si parca.Bai,tu esti chiar Burleanu ?! sau Vochin?! articolul lui nea Ovi e la obiect ca intordeauna.Si ft realist .Iate bai de manuta cu Burleanu si aruncativa in Bahluiul bacauan !

Dragu (26 comentarii)  •  13 mai 2020, 21:09

Daca imi place ceva la dvs e si detaliul ca nu le raspundeti trolilor care macane aici. Ar fi prea mult prea mult sa ii bagati in seama pe frustratii care se plimba zilnic de pe un blog pe altul si fac pe interesantii.

Comentează