Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Stadionul Fl. Talpan?!

Nu l-am cunoscut niciodată personal pe colonelul de justiție Florin Talpan. Doar am vorbit în urmă cu vreo 2 ani, când l-am invitat la o emisiune de radio. A răspuns politicos și a părut încântat, însă m-a amânat.

Permalink to Stadionul Fl. Talpan?!
duminică, 10 mai 2020, 3:07

Știți cum e în armată, l-am auzit, trebuie să cer aprobare și s-o obțin. A promis că, albă sau neagră, va reveni cu un telefon. N-a revenit până azi.

În ciuda acestei întâmplări, l-am apreciat pe șeful Compartimentului Juridic al CSA Steaua. N-am încetat să-l prețuiesc, chiar să-l simpatizez. M-au cucerit ambiția, insistența și, în fond, priceperea cu care a apărat în instanță interesul clubului la care e angajat. Ca atare, a și câștigat majoritatea zdrobitoare a proceselor deschise contra FCSB, a lui Gigi Becali privind marca Steaua, numele și palmaresul. Modul în care colonelul s-a dedicat trup și suflet cauzei m-a convins și cred că nu numai pe mine.

Totodată, Fl. T. a crescut în ochii mei după ce-am citit că NATO l-a decorat pentru contribuția lui în teatrele de război din Bosnia Herțegovina și Afganistan. Acum, dacă Becali datorează CSA chiar 165.718.395 lei, cât pretinde Talpan despăgubiri pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua, sumă exorbitantă, nu-i treaba mea și nici a presei. Se va pronunța justiția.

În acest timp, am observat că, probabil luat de val, îmbătat de succesele obținute, colonelul a sărit uneori calul. A exagerat. Și-a dat o importanță prea mare în condițiile în care meritele lui sunt incontestabile. Pe de altă parte însă, Talpan și-a făcut datoria, iar demersurile sale s-au înscris în fișa postului. Prozaic spus, a fost plătit pentru tot ce-a întreprins, pentru fiecare acțiune.

Tocmai de aceea, sau și de aceea, am avut impresia că greșește de câte ori, practic mereu, a tratat FCSB nu ca pe un adversar, ci ca pe un dușman, ba încă de moarte, veșnic. Cu toate bubele și șmecheriile lui Becali, deloc puține, eram și sunt sigur că onoarea de ofițer al Armatei Române trebuia să-l împiedice pe Fl. T. să comită asemenea confuzie.

Recent, când s-a dezbătut public ce nume să primească noul stadion din Ghencea, impresia mea s-a transformat în certitudine. În loc să respingă ferm propunerea câtorva suporteri înfierbântați ca arena să se cheme Talpan!, colonelul s-a arătat flatat. S-a băgat în vorbă și în seamă. A mers până acolo încât a gândit cu voce tare „Și eu am pus temelia acestui stadion”!!! Firește, semnele de exclamare îmi aparțin.

Dacă trebuie să existe o măsură în toate, un echilibru, evident că Talpan și-a depășit atribuțiile. Să mă ierte, a dat cu bâta în baltă. A ieșit în decor, contrariind și chiar enervând prin lipsa modestiei. Atitudine menită să compromită niște merite care rămân, dar pe care o trufie scăpată de sub control le umbrește. Cum să-ți închipui tu că stadionul ar putea să-ți poarte numele când celebrități ca Emeric Ienei, Marius Lăcătuș (jucătorul cu cele mai numeroase trofee interne din fotbalul românesc), Mihai Neșu sau „profesorul” Gheorghe Constantin au însemnat infinit mai mult decât tine în istoria Stelei?! Trebuie să fii rupt de realitate, picat de pe Marte.

Altminteri, fanii sunt deciși, vezi sondajul GSP, ca noua arenă să se numească Steaua. Simplu și frumos, numai că lucrurile se vor complica în clipa în care echipa CSA, actualmente în L4, va promova în L2 și, obligată la profesionism, nu va mai ține de MApN. Dar despre asta, poate, cu alt prilej.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

cristian (2 comentarii)  •  11 mai 2020, 9:41

Daca suporterii CSA isi imagineaza ca, in momentul in care vor ajunge in L2, va aparea super mega finantatorul doar pentru ca Steaua are stadion nou, se inseala amarnic. Uitati-va la DInamo ( care are cea mai puternica galerie din tara ) cum se chinuie sa gaseasca un investitor.Sau Rapid ( care va avea stadion nou ). Chiar si CFR Cluj....nu va imbatati cu apa rece. Clubul Steaua ar fi castigat mult mai mult daca ar fi lasat totul lui GB si ar fi stabili o cota parte din incasari / profit. Dar na...cred ei ca va veni mega seicul lui peste.

Strul (42 comentarii)  •  11 mai 2020, 11:30

Domnule , nici ilustrul Dobrin nu făcea atîtea fente pe metrul patrat că OI ! Cînd pe stînga , cînd pe dreapta , demn de un schior de slalom . Mereu aceeași judecată rabinică : toți au dreptate și nu au în același timp . Obositor !

Moș Gerilă (4 comentarii)  •  11 mai 2020, 12:33

Vă salut, Nea Ovi și...sper că sunteți (încă) în putere / sănătos pentru a împiedica decăderea (și mai mult) a ceea ce a fost cândva GSP! Eu, ca unul „din vechi”, știu prea bine ce a reprezentat în gazetarismul sportiv această entitate (nu e nevoie să ”dau Google” pentru a afla). Problema e că cei din noile generații percep cu totul altfel situația. Practic, calitatea / standardul de altă dată este menținut (încă) doar de gazetarii care au însemnat / continuă să însemne ceva în această meserie. Dar, având în vedere de ceea ce se întâmplă la „demisol”, acolo unde (așa-zișii jurnaliști) prestează în mod jalnic și, mult mai grav, aplică în mod ABUZIV moderarea / cenzura, încălcând într-o manieră grobiană DREPTUL LA LIBERA OPINIE / PĂRERE, mă întreb dacă șefii GSP cunosc, în totalitate, ceea ce se întâmplă ”acolo” și dacă zecile / sutele /... de mesaje șterse au fost văzute / verificate vreodată?! Postez de mulți ani pe GSP (de dinainte de CENZURĂ) și, treptat-treptat, am observat că am ajuns un user foarte incomod pentru unii angajați. Iată ultima mea postare la un articol scris de Eduard Apostol: ... [Eduard Apostol, după frecvența și, mai ales, promptitudinea / rapiditatea cu care îmi ștergi comentariile, nu e greu de dedus că ai ceva personal cu mine ! Dacă mi-am exprimat LIBER părerea despre conținutul și valoarea articolelor tale (inclusiv faptul că, eu așa consider, îmi ironizezi, mai tot timpul, echipa de suflet), acest lucru am făcut-o fără să-ți adresez injurii / amenințări ci, dimpotrivă, doar în virtutea DREPTULUI LA LIBERA opinie. Prestația și, mai ales, comportamentul subiectiv / abuziv în exercitarea a ceea ce tu, probabil, consideri meserie de gazetar, mă pune, inevitabil, în postura de a mă întreba (retoric) pe bază de ce anume ai fost angajat la GSP ?! Și nu numai tu. Despre greșelile de gramatică sesizate nici nu mai are rost să pomenesc, observ că, și aici, ești (foarte) sensibil. Îți este mult mai la îndemână să corectezi (la blat), după care...în loc de mulțumire (nu că aș avea nevoie)...da, chiar și în această situație, ai grijă să-mi „dispară” mesajul. Probabil, ca să nu atragi atenția șefilor. Nu e greu să deduc că, în eventualitatea în care aceștia ți-ar cere vreodată socoteală, explicația ta referitor la ștergerea comentariilor mele s-ar baza pe principiul „cuvântul tău vs cuvântul unui user” iar moderarea (în cazul meu, de cele mai multe ori, direct ștergerea / banarea) pe acele șabloane prestabilite / stereotipe care invocă, cum altfel, „jignirea, amenințarea, etc” !! Voi copia acest mesaj și voi intra cu el la secțiunea ”Editoriale”. ]

Comentează