Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Federația minte iar!

Am scris zilele trecute, vezi articolul „Iarba verde”, că FRF primește de la UEFA 4,3 milioane de euro pentru depășirea crizei stârnite de coronavirus. Pentru că am sugerat ca o parte din această sumă să fie dirijată către cluburi, mai […]

Permalink to Federația minte iar!
miercuri, 6 mai 2020, 2:30

Am scris zilele trecute, vezi articolul „Iarba verde”, că FRF primește de la UEFA 4,3 milioane de euro pentru depășirea crizei stârnite de coronavirus. Pentru că am sugerat ca o parte din această sumă să fie dirijată către cluburi, mai ales către cele din Liga 1 aflate în dificultate, i-am deranjat iarăși pe Burleanu și pe aplaudacii care-l înconjoară.

Ca atare, s-a pus imediat în mișcare aparatul de propagandă de la Casa Fotbalului, care a născut un comunicat de dezmințire. Ca să nu-l numesc de înfierare. Conform căruia „nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate COVID-19 și nici plăți cu această destinație”. Ceea ce e corect, deoarece 4,3 milioane de euro ar fi ajuns oricum la București în cadrul Programului HatTrick de dezvoltare, inițiat de UEFA în 2004. Nici n-a pretins nimeni altceva, n-am scris că banii aceia vor veni în plus, ci doar că vor veni.

Explicația federală cum că 4,3 milioane nu-s legați de pandemie e însă o minciună, lesne de demontat din moment de UEFA precizează că ei sunt trimiși în scopul „reconstruirii comunității fotbalului”. Încă mai mult, în premieră după 2004, forul continental nu mai obligă membrii componenți să îndrepte banii din HatTrick către dezvoltare, să-i bage în proiecte, ci lasă la latitudinea fiecărei federații stabilirea priorităților, modul și sectorul în care să folosească suma în discuție.

Când însuși șeful „guvernului” de la Nyon, Aleksander Ceferin, declară „Sportul nostru se confruntă cu o provocare fără precedent din cauza coronavirusului”, numai cineva rău intenționat refuză să accepte ceea ce UEFA clarifică într-o singură frază: „Alocăm 236,5 milioane pentru a ajuta cele 55 de asociații membre să facă față situației create de COVID-19”. E ceva complicat în această exprimare, ceva confuz? Răspunsul e nu, cu observația că, spre a nu da vreun sfanț echipelor din eșaloanele 1 și 2, Burleanu și curtenii lui fac pe niznaii. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Fiind stăpânii fotbalului românesc, ei nu dau socoteală nimănui.

Citesc că, pe lângă milioanele planificate de la UEFA, FRF mai primește un bonus de 402.000 de dolari de la FIFA, „COVID-19 support package”, sumă despre care Casa Fotbalului n-a suflat o vorbă, nici măcar una, ca și când comunicatul amintit nu putea depăși un anumit număr de cuvinte! Evident însă că opinia publică nu trebuia să știe nimic despre acești bani.

Cu atât mai bizară e atitudinea FRF, chiar imposibil de justificat, cu cât din martie încoace cheltuielile federale trebuie să fi scăzut semnificativ. Totuși, cum niciun lot național nu va fi circa 6 luni angajat în vreo acțiune, ar mai rămâne de plătit numai utilitățile și salariile, acestea reduse. Logic ar fi ca, având vistieria plină, FRF să ajute cluburile să iasă din tunel. În loc să ajute, ea preferă să dezinformeze. Ca să fiu elegant și să nu scriu că se fofilează. Chiar că minte.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Clau (107 comentarii)  •  6 mai 2020, 14:49

Hai ca i-ati prins iar cu *** vopsita. Personal nici nu ma asteptam altceva de la gasca lui Burleanu. Mircea Sandu a fost un smecher, Burleanu e unul de doua ori mai mare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (333 comentarii)  •  6 mai 2020, 14:52

Lasa sa manance si gura lui Dancu ceva ca prietenii adevarati nu se uita. Burleanu ma calca pe nervi din ce in ce mai tare in ultima perioada dar nu reusesc sa imi dau seama cine il tine in brate pe filfizonul asta.

Brad (1 comentarii)  •  6 mai 2020, 14:55

Excelent. Ca toti sefii din tara asta si cei de la frf isi fac interesele si impart banii dupa cum cred ei ca trag mai multe foloase. De mult nu ma mai mira nimic in aceasta tara si ma bucur ca am plecat din ea.

argus (108 comentarii)  •  6 mai 2020, 14:59

Cu toate pretentiile lor bubuie de prosti de sunt. Cum sa iti inchipui ca poti ascunde astazi primirea a 400 000 de dolari cand nici o informatie nu mai poate fi tinuta secret. Prea prost trebuie sa fii sa crezi asa ceva.

Miki (9 comentarii)  •  6 mai 2020, 15:03

Desi constat ca ati facut o obsesie din atacarea federatiei de data asta sunt tentat sa va dau dreptate. Nu stiu daca decide chiar Razvan Burleanu sau este sfatuit de cineva dar de datavasta l-ati prins in ofsaid.

Nero (2 comentarii)  •  6 mai 2020, 15:11

Nea Ovidiule, auzi bre matale nu mai gasesti si alte subiecte in afara sa il ataci zilnic pe Burleanu...Cred ca il visezi si noaptea la cat de tare il indragesti...

Doryn (166 comentarii)  •  6 mai 2020, 15:14

Era foarte clar ca minte dar nu asta mi se pare cea mai importanta problema. Ci problema ca un ziarist de talie isi pierde des timpul cu politrucii de la frf. De la Nasu la Burlan frf a cazut din lac in put.

Dumi (60 comentarii)  •  6 mai 2020, 15:16

Fotbalul romanesc isi merita soarta, sa nu il planga nimeni. L-a ales pe Burleanu si sa se spele pe cap cu el.

miami (7 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:21

Un politruc lacom si tupeist,asta e Burlanu.Nea Ovi trage iarasi un semnal de alarma.Zadarnic insa,nimeni nu l poate opri pe Ciurli Burli.Nici macar DNA -ul !El vrea sa plece atat de bogat de la FRF incat sa nu mai munceasca toata viata.Isi joaca aceasta carte si iata ca nimeni nu l deranjeaza. Va schimba si statutul FRF si va mai sta vreo 3 mandate ca presedinte.Asta in caz ca Romania va mai avea fotbal cu acest politruc sinistru la conducere !

Doru (127 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:29

Sper ca papitoiul isi va da seama ca a gresit si in cele din urma va destina o parte din banetul primit catre cluburi. Nu ar ajuta la nimic sa isi puna toate cluburile in cap mai ales ca acestea au mare nevoie de bani.

George (164 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:33

Burleanu chiar ne ia de prosti pe toti. Citatele reproduse sunt f convingatoare numai oamenii din federatie sustin contrariul. Negarea realitatii nu este un lucru care sa onoreze pe cineva.

Milica (53 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:36

Nu a gresit cel care a spus ca Burleanu minte cum respira. Si promite la fel. Cred ca Dragomir a spus asta despre Burleanu.

CITA (2118 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:55

Totul depinde si de planurile bugetare ale FRF dinainte de declansarea starii de urgenta, cand nimeni nu banuia ca ar trebui ajutate cluburile. Daca aveau de dat bani spre stadioanele in constructie sau cine mai stie ce alte planuri pe 2020 fara legatura cu criza, atunci n-ar fi de acuzat ca-s rau intentionati si nu vor sa ajute cluburile de-acolo. Ideea e ca noi si poate nici Dvs nu stiti ce cheltuieli si-a propus sa faca federatia cu acesti bani. Din ce inteleg citind articolul, banii astia nu sunt cu dedicatie ajutor cluburi in pandemie, asa ma duce mintea. Posibil ca o parte sa fie redirectionata catre cluburi, dar ce parte? Imparti 2 paie la 3 magari?

zapacitu’ (911 comentarii)  •  6 mai 2020, 16:57

Muica, iar bani multi! Iar FRF-ul asta, stat in stat precum scrie mereu nea Ovidiu, vad ca s-a pus si pe minciuni. Cine stie bre ce manevre aveau planuit demult sa faca cu bistarii astia, si iaca le-a stricat nea Ovidiu ploile.

kunta kinte (565 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:01

Aolica ce boer eram eu daca ma inscriam in FRF sa fiu macar fochist la centrala sau femeie de serviciu, ceva acolo. Preferam aci cu aceeasi bani ca in Germanica la cules, ca vad ca bani sunt destui. Si fac si mai putin de la muca pana-acasa. Si platesc taxe in tara mea!

Khaled (1 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:06

Byrleanu e prea tânăr, nu se numără printre prietenii de afaceri ai lui Ovidiu, nu are un copil razgaiat, drogat, ucigaș, asa ca n-are cum sa fie protejat de maestrul presei sportive dâmbovițene. Șo pa el!

sorinescu (2 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:21

Nea Ovidiu, scrie matale la fel de dur despre ala de la Astra care isi trateaza angajatii ca pe niste sclavi in anul de gratie 2020, si voi fi primul care te va aplauda. Ai curaj sa il critici pe Niculae de la Astra?! Acum sa te vad...

Dilimache (657 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:24

@Khaled - draga troll cu un singur comentariu la activ pe platforma asta, hai sa iti explic eu cum stau lucrurile. Burleanu e pus acolo politic, pe el si pe gasca lui nu ii recomanda nimic dpdv profesional. De cand conduce federatia, acest ciuri-buri nu a inregistrat decat esecuri, forbalul nostru fiind, sa ma scuze cei mai pudici, in buda. Ce au facut insa bine, si-au angajat flamanzi d-astia ca tine sa ii apere si sa scrie de bine despre ei, adica troli. Asa ca, draga Khaled, eject!

Sorin (1 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:29

Nea Ovidiu, Critica-l la fel de tare pe ala de la Astra care isi trateaza angajatii ca pe niste sclavi in anul de gratie 2020 si voi fi primul care te va aplauda. Intrebarea este: ai curaj?! Acum sa te vedem.

Costi (27 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:37

@sorinescu (2 comentarii). Desi giurgiuvean, dl Ioanitoaia i-a tot tras-o lui Nicolae. Imi aduc aminte de un articol dur dupa care marele aranjor Buduru, puscarias din operatiunea Tigareta a facut un pas inapoi si a disparut de la echipa. Important e sa aiba informatiile la care te referi.

Lulu (12 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manu (167 comentarii)  •  6 mai 2020, 17:48

@Khaled (1 comentarii). Nu este treaba mea dar vreau sa vad un articol sau macar un rand in care Ioanitoaia il apara pe fiul lui Gino. Sau are vina Ioanitoaia ca e giurgiuvean...Si daca l-ar fi aparat pe baiatul lui Gino tot nu ar scoate din discutie tupeul lui Burleanu de a schimba pana si sensul unor comunicate oficiale ale UEFA.

Simeone (96 comentarii)  •  6 mai 2020, 18:38

Discrepanta mare intre luxul celor de la FRF si saracia cu care se confrunta cel putin jumatate din echipele Ligii 1, nu mai spun de Liga a 2-a. Probabil au vrut sa foloseasca banii in alte scopuri obscure, de fapt, in investitii de unde sa rupa din bani. Tapsanul unei comune unde sa fie investiti milioane de euro, concomitent la FRF sa apara limuzine de sute de mii de euro si figuri....ca deh....cine stie cand mai prind ei un nou mandat pe acolo!

Ilie (135 comentarii)  •  6 mai 2020, 18:39

Tu nu minți? Nu ai mințit niciodată? Dar când l-ai apărat pe Mario Iorgulescu tot cinstit scriai? Când, pe vremea comunismului, conduceai delegații prin Vest, cum erai?

Manu (167 comentarii)  •  6 mai 2020, 20:34

@Ilie (24 comentarii). Ajunge cat esti de prost, nu forta nota ca totul are o limita. Citeste ce i-am scris mai devreme lui Khaled ca n-am timp de toate nulitatile. Iar cu tampenia ca Ioanitoaia a fost de delegatie in occident o tii snur. A condus 15 rezerve ale Rapidului in niste comune din nordul Italiei unde au intalnit echipe locale de ospatari. Mare delegatie, mare conducator.

Dinu (427 comentarii)  •  6 mai 2020, 20:40

Bai *** de @Ilie (24 comentarii), de ce colportezi (stii ce inseamna?) minciuni in stilul Burleanu???Ia arata tu cand si unde l-a laudat sau macar l-a aparat dl Ovidiu pe Mario Iorgulescu. Niciodata nicaieri asa ca slabeste-ma cu rangile tale de bolnav la cap.

Dinu (427 comentarii)  •  6 mai 2020, 21:01

Bravo GSP ati inceput sa ii cenzurati si pe cei care ii tin partea dlui Ioanitoaia. Inteleg ca pe Burleanu am voie sa il laud deci o sa ii dau drumul,

doilaunu (195 comentarii)  •  6 mai 2020, 22:10

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco (401 comentarii)  •  7 mai 2020, 1:08

@ilie (24 comentarii). Tu ori esti pus ori esti prost ori esti amandoua. Desi mai este posibila o varianta la ce obsesie ai. Sa nu fii zdravan la cap.

Comentează