Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu, nu-i o idee bună!

Varianta încheierii sezonului competițional în sudul Turciei, pe care FRF și LPF nu și-au însușit-o însă oficial, continuă să agite apele.

Permalink to Nu, nu-i o idee bună!
duminică, 26 aprilie 2020, 3:20

După ce Gazeta s-a declarat mai degrabă împotriva scenariului, Dan Udrea a venit sâmbătă cu o opinie pro, intitulându-și pledoaria „Da, e o idee bună să mutăm fotbalul în Antalya!”.

Meticulos, sagace, Udrea argumentează logic și în parte nu greșește. În Antalya există hoteluri și terenuri de antrenament (nu și de joc) numeroase și bune. Cluburile noastre n-ar avea costuri peste cele de acasă. Strânși într-o zonă limitată, jucătorii ar fi mai puțin expuși pericolului îmbolnăvirii etc. Toate acestea sunt reale și, în baza lor, eventuala deplasare în Antalya pentru cele 77 de meciuri restante (incluzând și partidele din Cupă) ar presupune unele avantaje.

Dar și la fel de multe dezavantaje, dacă nu chiar mai multe. Întâi și întâi, ar fi greu de înțeles ce-am căuta la turci de vreme ce pandemia se manifestă la ei mai rău decât la noi?! La zi, 107.773 infectați și 2.706 morți în Turcia, 11.036 și 608 în România, diferențele sar în ochi. Veți zice că, cifrată la 82 de milioane, populația Turciei e de 4 ori mai mare. Corect, numai că, raportând la un milion de oameni, la ei numărul de îmbolnăviri e aproximativ dublu!

Ca atare, ideea promovată de colegul Dan Udrea nu prea convinge. Probă că masa fanilor tricolori a respins-o ferm: într-un sondaj GSP, 80% din 15.000 de repondenți s-au pronunțat contra plecării în Antalya.

Altfel, nimeni nu va putea garanta că, în ciuda unor măsuri stricte de prevenție, nu vor apărea infectări în rândul fotbaliștilor noștri. Atunci cum se va proceda? Cel depistat pozitiv va fi trimis în țară, OK. Dar cu aceia care vor fi intrat în contact cu el, 20, 30, mai mulți?, ce se va întâmpla, vor fi băgați în carantină două săptămâni ori, în frunte cu ei, se va întoarce acasă întreaga expediție? Indiferent de decizie, cheltuielile vor spori și nu-i exclus să se ajungă la situația de a se da pe pere ce s-a luat pe mere.

Mai notez că mutarea cu pricina ar trebui aprobată de către FIFA și UEFA, care se vor trezi în fața unei solicitări lipsite de precedent. Întrucât niciodată campionatul unei țări nu s-a disputat într-o altă țară! Un meci demonstrativ da, o finală de Cupă ori de Supercupă, dar atât, niciodată altceva, de unde posibile probleme de ordin juridic.

Totodată, fără să cad în capcana unui naționalism exagerat, aș îndrăzni să întreb, și să mă mir, de ce-ar trebui să le plătim turcilor vreo două milioane de euro, costul estimat pentru cele 14 formații de L1, n-ar fi mai bine ca banii respectivi să rămână aici?! Din ce considerent ar trebui să-și care fotbalul tot calabalâcul în Antalya, ca să-și umple buzunarele nu știu ce pseudoimpresar și să-i fie recunoscător, firește, unuia dintre băieții de prăvălie ai lui Burleanu?! Dacă tot se gândește cineva să reunească echipele într-un turneu, ce-l împiedică să-l organizeze pe litoralul românesc? Și de ce în Turcia și nu, ca soluție extremă, în Austria, care stă mult mai bine privind pandemia, 15.225 îmbolnăviri și 542 morți? Întreb, nu propun, nu-i treaba mea.

O ultimă observație. În timp ce noi, mă rog, unii dintre noi, plănuim să jucăm la ei finalul stagiunii, turcii înșiși studiază posibilitatea de a duce propriul campionat în Kazahstan! Iată încă un motiv, dintre atâtea, ca varianta Antalya să pice cu succes.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Florin (215 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 15:48

Mi-a placut chestia cu banii... Ia uite ce grijuliu este Nea Ovidiu cu bugetul echipelor de fotbal! Bravo cu coronita.

Clujeanul (92 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 15:51

Din moment ce fiecare a jucat cu fiecare tur retur in sezonul regulat campionatul nu ar mai trebui reluat. Si mare fotbal ne-ar mai oferi el daca nu ar fi insufletit din cand in cand de CFR Cluj.

Dinu (427 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 15:54

Daca s-ar ingheta clasamentul asa cum era el inaintea suspendarii ar iesi un tambalau fara margini. Fac ei gura olandezii care sunt mult mai potoliti ca romanii asa ca hai sa ne imaginam ce scandal ar face Gigi Becali si oile lui.

Stefan (35 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 15:57

Nu este o idee buna ci este chiar una proasta. De aceea am si votat in sondaj contra ei. La fel cu toti prietenii mei din Grivita.

Cita (2118 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:09

Si mai e ceva cu risc, transportul. In avion, dar si-n autocar deopotriva, climatizarea imprastie la toata lumea picaturile din aer posibil infectate. Si suprafetele pe care le atingi in mijlocul de transport . Delicat. Propunerea vine cuiva de la grupuri de interese in vanzarea/inchirierea cu sezonul de jucatori profesionisti? Marfa din "stocul" impresarilor, mai pe intelesul nostru.

Mircea (663 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:12

Este un calcul rational dar facut mai mult de presa. Cum recunoasteti chiar la inceputul articolului nici federatia si nici liga nu au imbratisat punctul de vedere sustinut de Udrea. ***

Costea (19 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:15

Inteleg ca dupa Turcia dvs lansati varianta Austria. In gluma sau in serios? Eu consider ca cea mai buna solutie ar fi sa ne vedem de alte treburi si sa nu mai reluam prapaditul nostru de campionat. Hagi are dreptate ca mai bine ar fi sa il organizam ca lumea pe urmatorul.

nelu (213 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:18

Ce mare pierdere ar fi sa nu mai vedem derbiurile istorice dintre Clinceni si Chindia si dintre Voluntari si Hermannstadt...ati scris ca fotbalul nu mai trebuie privit ca prioritate dar tot dv va deziceti de asta. De inteles ca doar si presa trebuie sa manance o paine.

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:20

Treaba cu Antalya a venit nu pentru că ar fi buna ci pentru că se crede că acea locație ar permite legal disputarea meciurilor rămase...Se crede că în Turcia guvernantii ar permite ce nu se poate la noi...Șansele in Antalya sunt doar un pic mai mari decât cele din țară pentru că ce se întâmplă dacă un singur om din anturajul unei echipe este găsit pozitiv...?Apoi CFR a cerut întreruperea campionatului când erau foarte puține cazuri de îmbolnăviri...De ce ar accepta reluarea când acum sunt sute de morți...? Și desigur FRF joaca pe aceeași parte cu CFR...A se revedea cazurile Valiza 2,Voiculet,Omrani,Neto,Avram...

Sergiu (53 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:22

Nea Ovi, impresia mea este ca atininventat acest subiect ca sa aveti ce scrie si a inscena false polemici. Smecherul ala de la Buzau a aruncat momeala si v-ati aruncat toti dupa ea. atat ca de la Ovidiu Ioanitoaia aveam mai mari pretentii sa se respecte si sa isi respecte cititorii.

Micu (84 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 16:26

Ma surprinde ca ati luat la calculat toate aspectele insa la jucatori nu v-ati gandit sub nici o forma. Nici macar in treacat....Pe ei ii tratati ca pe o marfa. Au stat doua luni in case si acum intentionati sa ii bagati alte doua luni in hoteluri de parca nu ar fi oameni ci masini.

Simeone (96 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 17:07

Dacă ne aflam în lunile de iarna mai ziceam ca e o idee buna, Antalya e mai călduroasă, temperaturi cu 10 grade peste ceea ce avem în țară. Dar pe timp de vară, inclusiv intenția de a se juca pe o căldură infernala la 3 zile, mi se pare dezastruos pentru jucători. Sa vedem ce se va întâmpla la noi în țară, poate se va juca și nu trebuie sa se meargă în străinătate. Turcii la fel vor sa plece, însă trendul deciziilor vor fi date în luna iunie de către campionatele puternice din vestul Europei. Ce va decide Franța, Spania și Italia, acest lucru va fi decis și la noi în țară. Pe englezi nu-i pun la socoteala deoarece ei sunt altfel. Ei joaca de Crăciun și An Nou, nu contează pentru ei date și zile de sărbătoare, ei au doar munca, pub-ul și fotbalul. Ma refer la marea majoritate a englezilor. Ce vor decide italienii, spaniolii și francezii, acest lucru va fi și la noi. UEFA va accepta deciziile luate chiar dacă olandezii și belgienii nu au mai vrut sa aștepte luna iunie. Sa nu uitam ca la Bruxelles se decide soarta Europei, nu cred ca UEFA îi va da la o parte pe belgieni și olandezi. E logic.

gago747 (1 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 17:16

Nea Ovi, să-mi dai drepturi de autor pentru chestia cu mutatul pe litoralul românesc, că de la mine ai citit-o, în comentariile la articolul lui Udrea. :D Contez pe probitatea matale.

Ninu (44 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 17:22

@Andrei F (1445 comentarii). Parerea mea este iarasi ca te agiti degeaba. In nici una dintre variante si daca acest campionat se va relua pe Planeta Marte Fecesebeaua tot nu va iesi campioana. Tu invoci evenimente din trecut si le interpretezi cum iti convine dar o faci degeaba. Locul 2 sau 3 vi se potriveste perfect.

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 17:32

@ Ninu Nu sunt Mama Omida ca tine și deci te întreb...de unde știi că Becali nu termina pe 5 sau 6 și nu ratează și Cupa???

Daniel (223 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 17:59

Gago, stai calm ca Ioanitoaia nu citeste el ce se comenteaza la el daramite la altii. I se prezinta un sinopsis in care nu cred sa fi aparut propunerea ta. Tu ai propus si Austria ca Navodari, Constanta, Eforie si Mangalia era usor de propus. Cu terenuri de joc acolo si de antrenament la Techirghiol, Cumpana si 23 August.

Simeone (96 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 18:08

@Ninu , locul 2 sau 3 e prea mult pentru Fcsb. De aceea as miza pe chestiunea jucarii partidelor, eu zic ca de prinde locul 5 sa zica merci!

un roman (3 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 18:45

Sa mute campionatul romanesc in Belarus unde NU EXISTA PANDEMIE DE COVID sau de....PROSTIE. Din pacate de guturai ne vindecam dar de prostie niciodata

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 19:37

Poate e doar o idee de reciprocitate... Turcii sa vina sa joace in Romania si romanii sa mearga in Turcia....Glumesc normal ,nimeni nu e atit de idiot ca romanii ce ne conduc..

Liviu (333 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 19:41

Nu a zis nimeni ca ar fi o ideea buna deci se face cam mult zgomot pentru nimic. Trebuie sa se joace neaparat campionatul pana la final ca sa nu piarda cluburile banii de la televiziuni. Sa ii ia gramada si tot gramada sa ii dea turcilor. Gandire tipic romaneasca.

BB (155 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 19:47

Daca la Gabriel Bodescu de la federatie v-ati gandit facand comparatia cu un baiat de pravalie vavfelicit. Il prinde mai bine decat cea veche cu baiat de mingi. Dar il subestimati. Omul intruchipeaza smecheria si este dintre aia care fura si oulele de sub closca.

MZM (390 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 20:36

Adevarata problema a fotbalului nostru nu este unde sa se dispute etapele care au mai ramas, ci daca sa se mai reia campionatul sau clasamentele sa fie inghetate la data suspendarii. Eu cred ca varianta a doua este cea normala. Cu atribuirea titlului de campioana echipei CFR Cluj, iar urmatoarele 3 clasate sa participe in cupele europene. Cupa Romaniei sa se anuleze. Toti jucatorii sa fie trimisi acasa, cu o forma oarecare de somaj! Desigur, tinand cont si de recomandarile UEFA. Daca diriguitorii FRF si ai Ligii 1 se tem ca unele echipe vor protesta, sa-si dea demisia si sa lase pe altii sa conduca. Pentru ca orice hotărâre ar lua tot vor fi criticati. Traim momente foarte dificile si reluarea campionatului este la fel de riscanta ca si reluarea scolilor. Este foarte probabil ca anul acesta nu se va mai juca fotbal, in conditiile in care se asteapta o revenire a pandemiei la toamna. Problema presanta nu este fotbalul si nici scolile, ci sectoarele economice. Care ar trebui intr-adevar reluate, la inceput cu mai putine activitati si cu mare atentie la evolutia numarului de imbolnaviri. Stam pe o bomba cu ceas. Urmeaza, foarte probabil, criza economica, (cu peron pe partea stanga, a Dunarii)! Si aceasta criza s-ar putea sa ne faca sa uitam toate năzbâtiile fotbalului la care ne gandim acum!

romulus65 (8 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 22:09

Nea Ovi, pseudoimpresarul ala are multa omenie in el si stie al naibii de bine tabla impartirii. Deci nu va fi singurul care-si va umple buzunarele.

gino (513 comentarii)  •  26 aprilie 2020, 23:58

@MZM (346 comentarii). Multa lume crede ca tine pentru ca asta este varianta normala. Dar ce faci cu patimasi ca Andrei F care nu accepta sub nici o forma ca FCSB a mai pierdut un campionat... Astia ca el vor spera pana in ultima clipa iar daca titlul va fi dat Clujului nu vor obosi sa se considere victimele unui complot universal.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 aprilie 2020, 0:50

@ Gino te crezi mai rotund decât este cazul!Ai dreptate într-o un aspect totuși...Oricine ar fi declarat campioana fara să fie conform Regulamentului în vigoare nu ar fi o campioană meritorie.Despre faptul că Steaua câștigă sau nu campionatul te- ai aruncat în declarații fără acoperire...Nu am declarat nicăieri că dacă se joacă toate etapele ar câștiga sigur Steaua campionatul...@MTZ Ce te face să crezi că din toamnă se poate juca fotbal daca tot spuneți că virusul o să lovească într-un nou val? Eu cred că este o mare probabilitate că fotbalul sa fie oprit in mai multe rânduri pentru că se izolează și carantineaza după un singur pacient pozitiv daca acesta este din fotbal...Daca ar fi așa cine sa fie campioana???De ce nu se pot juca oricând se poate etapele rămase...?Poate in toamna asta se poate juca o lună,în primăvara la fel...totalizat se poate sa fie mai puțin ca anul acesta și poate fi chiar bucatica lipsa din actualul campionat...Ați vrea și pentru anul urmator competițional o alta campioana deși se poate sa se joace și mai puțin ca acum sau ați dori o singură campioana sigur meritorie pentru că ar câștiga campionatul conform Regulamentului...?Probleme au sa fie și la retrogradare...În plus se poate schimba Regulamentul pentru anul viitor...se poate juca fara play off și play aut....

Daminuta (63 comentarii)  •  27 aprilie 2020, 2:24

Am citit un reportaj zilele acestea în care eram informați că singurul continent neafectat de Covid 19 ar fi Antartica. Domnule Ioanițoaia având în vedere că ați vizitat toată această lume și aveți relații peste tot, nu cunoașteți dvs pe cineva (de pe vremea când călătoreați în calitate de șef de delagații) pe acest continent care să faciliteze organizarea unui turneu pentru echipele din Liga I? Asa ar fi salvat/salvați și campionatul și fotbalul și galacticii jucători români. Clone, ciocu mic.

andrei (6 comentarii)  •  27 aprilie 2020, 13:13

asa am ajuns sa scrie jurnalistii gsp..pateaza memorii ,,Eu nici nu știam dacă mă las de sport sau voi continua la un moment dat, era luna februarie și am crezut că undeva prin luna septembrie-octombrie o să-mi reiau din nou antrenamentele și o să revin în activitate. După ce m-am întors de la Romatsa, m-am întâlnit cu Iolanda Balașorte, care a spus «Măi Gabi, după tot ce ai făcut pentru sportul românesc, cum să te lăsăm?». Așa am ajuns să lucrez în sport, datorită ei, la Federație”

Ioanicoaia (1 comentarii)  •  27 aprilie 2020, 13:13

Nu ti-am citit editorialul, nici nu am de gand s-o fac, sper doar SA CRAPI in PASTELE *** DE *** COMUNIST, pus doar pe invrajbire. Nenorocitule, din cauza ta s-a dus pe *** ceea ce a mai ramas din aceasta ***. Sper sa ***, in chinuri, NEMERNICULE!

Comentează