Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A întors-o ca la Nyon!

Ați aflat din articolul precedent, titrat Piciorul în prag, cum și cât s-a bosumflat UEFA în clipa în care, recent, Consiliul de Administrație al Ligii belgiene a propus Adunării Generale înghețarea campionatului. În consecință, și acordarea titlului lui FC Bruges. […]

Permalink to A întors-o ca la Nyon!
miercuri, 8 aprilie 2020, 2:47

Ați aflat din articolul precedent, titrat Piciorul în prag, cum și cât s-a bosumflat UEFA în clipa în care, recent, Consiliul de Administrație al Ligii belgiene a propus Adunării Generale înghețarea campionatului. În consecință, și acordarea titlului lui FC Bruges. Deși aceasta avea în momentul suspendării competiției, după 29 de etape din 30, dar înainte de play-off, 15 puncte avans în fruntea clasamentului, însuși președintele forului european n-a ezitat să dezaprobe public intenția conducătorilor lui Jupiler League.

Diplomat, Aleksander Ceferin n-a spus-o pe șleau, dar a lăsat să se înțeleagă că UEFA nu agreează ideea discutată la Bruxelles: „Orice abandon prematur ar crea îndoieli„, a avertizat slovenul. În același registru, a sugerat chiar că, dacă nu va duce campionatul până la capăt, Belgia se va expune riscului de a nu-i fi primite reprezentantele în viitoarea ediție a cupelor continentale! O amenințare voalată, dar tot amenințare.

Iată însă că, absolut surprinzător, șeful UEFA a întors placa după două sau trei zile! În cotidianul de sport din țara sa, Ceferin a sărit hotărât, ca un fan, de partea actualului lider din Premier League: „E exclus ca Liverpool să termine fără titlu!”. În continuare, încurajat de faptul că formația antrenată de Klopp s-a distanțat la 25 de puncte de a doua clasată, care are însă (Man City) un meci mai puțin cu 9 etape înainte de finalul stagiunii, Ceferin a insistat, adăugând „Cred că Liverpool va cuceri titlul într-un fel sau altul, nu văd niciun scenariu ca ea să nu fie campioană!”.

Din poziția sa, nu era treaba lui Ceferin să se lanseze în pronosticuri. I-ar fi prins mai bine discreția. Merită presupus că Liverpool va triumfa anul acesta. E însă greu de explicat de ce încoronarea lui Bruges înainte de epuizarea campionatului n-ar fi fost în regulă, dar a lui Liverpool ar fi, ce face președintele UEFA, își schimbă părerea după cum bate vântul?!

De altfel, el a mers și mai departe: „Dacă meciurile se vor juca, (Liverpool) va fi aproape sigur campioană. Dacă nu, va trebui să găsim un criteriu grație căruia rezultatele să fie recunoscute și, în baza lui, alese echipele câștigătoare”! Semnul exclamării îmi aparține, dar el se justifică pe deplin, apreciez, deoarece Ceferin n-a făcut altceva prin cuvintele de mai sus decât să le dea dreptate, fie și indirect, membrilor Consiliului de Administrație al Ligii belgiene. Altfel spus, tocmai celor pe care s-a grăbit să-i contrazică, să-i tragă de urechi.

Ca să fie și mai clar, fără dubii, că UEFA ar putea accepta în caz extrem și varianta ca unele campionate să nu se încheie, ci să fie înghețate, șeful cel mare de la Nyon s-a referit chiar și la „o decizie ce-ar putea fi luată în afara terenului, la comisii”. Așadar, uite că începe să fie posibil ceea ce în urmă cu câteva zile părea să nici nu intre în discuție.

Dacă asta va însemna, sau nu, păstrarea ultimei ierarhii din Liga 1, implicit încoronarea CFR-ului în dauna FCSB și a Craiovei, e un alt subiect, străin de această relatare. Pe care sunt convins că unii o vor răstălmăci și o vor interpreta în funcție de simpatiile ori de interesele lor. Îi privește, dar se înșală.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Gio (50 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:07

De fapt cele 15 puncte ale lui Bruges sunt doar 7-8, acolo functionand cu injumatatire, deci cu inca1 etapa de regulat si 10 de play off titlul inca se mai joaca un pic, mai ales ca vor fi duble contra rivalelor. La Liverpool sunt 25 de puncte cu 9 etape + 1 restanta a lui City, e ca si terminat in Anglia.

Radu (178 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:17

Ciudata schimbarea lui Ceferin dar cred ca si-a dat si el seama ca s-a grabit sarind cu gura. In clipa de fata nu se poate face nici cea mai mica previziune cand se va relua activitatea.

John (564 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:20

Observatie corecta. Nu cred ca trebuie sa ne asteptam la cine stie ce din partea lui Ceferin. Ca avocat stie sa vorbeasca insa cu fotbalul se descurca mai greu. A picat din luna si a ajuns presedinte pe interese multinationale. Este copia lui Burleanu la nivel mai inalt.

paul (50 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:23

Nea Ovi, hai bre ca l-ai prins si pe asta cu mata in sac. Ce mai Sherlock Holms ai fi fost matale...

alin (626 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:27

Poate ca unii dintre noi isi imagineaza ca sefii de la Uefa sint mai pregatiti decit cei de la Frf. Nu fac parte dintre acestia. Cred ca, Ceferin nu este decit un parvenit stilat si nepriceput ca Burleanu.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:28

Nu e nicio contradictie in ce-a spus Ceferin. El nu a dezavuat intentia Consiliului de Administratie al Ligii Belgiene ci graba cu care acesta si-a anuntat-o. Ceferin vrea ca toate competitiile nationale sa se termine pe teren. Exista si chestiunea sportiva si cea financiara - in toate campionatele vor fi pierderi din drepturi TV si sponsorizari daca meciurile nu se joaca. Dar, ca pana la urma exista si posibilitatea aceasta, daca independent de vointa cuiva meciurile nu se mai pot juca atunci trebuie stabilite niste ierarhii in functie de rezultatele existente. Asta e ce spune Ceferin: jucati pana la capat, daca e posibil si doar daca nu se poate fixati ierarhiile, nu lasati campionatele neincheiate (adica nu anulati aceasta editie in competitiile interne). Citita in cheia asta, nu e nicio contradictie intre cele doua pozitii ale lui Ceferin. El le cere belgienilor sa nu se grabeasca, atat.

Doryn (166 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:32

Pana in cele din urma tot pandemia decide daca se reia activitatea in asa fel incat sa se mai joace fotbal anul acesta. Deci UEFA si toate federatiile o scalda si asteapta parerea medicilor. Si nici nu gasesc vreo pierdere ca nu se reia repede amaratul nostru campionat.

BigBear (42 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:33

Gio de mai sus descrie evidenta - Liverpool e 90% campioana pe cand Brugges e doar 60-poate 70% favorita.

ion ion (93 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:35

Stiam ca se zice a intors-o ca la Ploiesti dar constat ca dvs vreti sa imbogatiti limba romana cu proverbe false. Ca sa va citez nu este treaba dvs.

Vio (188 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:38

Nimeni nu poate prevede cand va lua sfarsit criza mondiala. Deci nici Ceferin care baga si el batul prin gard. Chiar facea mai bine daca nu isi dadea cu o parere azi si maine cu una contrarie.

Ducu (121 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:43

@adi stelistul (322 comentarii). Ca orice stelist te crezi mai destept decat esti in realitate. Pentru ca nu conteaza ce vrea Ceferin sa faca, conteaza ce va putea face. Iar in ce spune el este o mare contradictie de vreme ce admite posibilitatea ca titlurile sa se dea inainte de incheierea campionatelor. Pana acum zicea invers.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:53

@ Ducu: Ca orice tip care, daca stie sa citeasca, crede ca si pricepe, n-ai inteles nimic. Dar tu sa fii sanatos, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Oae (38 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:54

Cu alte cuvinte a mutat mortul pe Academiei.

Myty (69 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:56

Exagerati nitel insa pe fond aveti dreptate. Functia trebuia sa il impiedice pe Ceferin sa dea pronosticuri. Dar ce a fost si ce a ajuns.

Geo (199 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 15:59

Ma apuca rasul cand ii vad pe unii cum calculeaza ei in procente sansele lui Liverpool si Bruges de a deveni campioane. Astia nu vor sa inteleaga ca este vorba despre un principiu cand respectat si cand incalcat de maharul UEFA.

JFM (116 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 16:03

Sunt doua situatii diferite. Belgia a declarat inchis campionatul in aprilie, fara a mai astepta avizul UEFA, data limita acceptata de acestia, probabil in iunie. Liverpool desi are cel mai clar avantaj nu a solicitat nimic, federatia engleza n-a decretat nimic asteptand decizia forului conducator din Europa. Doua situatii diferite. Ceferin a zis direct si indirect ca acolo unde nu se mai pot relua partidele functie de diferenta dintre prima echipa si celelalte va putea fi decernat titlul. Dar nu acum, fara sa astepte o decizie a UEFA.

itu52 (239 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 17:06

Aici Radio Europa Liberă, ați ascultat „Povestea Vorbei”. Ce bine că acum vă putem „citi” în libertate. Citim, triem, lipim și deslușim, iată câte posibilități ne oferă aceste vremuri ciudate. Sănătate, #sătrăițibine, că rău nu ați dus-o niciodată.

Dilimache (657 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 17:07

Sa te razganesti pare acum un sport mondial, nu se intampla numai la noi!

Mateias (70 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 18:03

JMF, hai zii zau, trebuia sa ceara Belgia permisiune de la UEFA sa suspende campionatul cand pandemia incepuse sa faca victime!Nu trebuia decat sa informeze, nu fa tu pe priceputul care a hotarat ca sunt situatii diferite. Nu importa ca mai sunt de jucat 12 meciuri sau 9, principiul este acelasi. Ceferin intai l-a respectat si apoi l-a incalcat.

argus (108 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 18:07

@JFM (79 comentarii) Pentru unii e alba si pentru altii neagra dupa cum a dormit peste noapte Ceferin. Nu mi se pare ok.

Flaviu (86 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 19:56

Aceasta inconsecventa in atitudinea presedintelui Ceferin se datoreaza incertitudinii care caracterizeaza viitorul fotbalului. Ceferin bajbaie pentru ca nu poate anticipa cand se vor relua campionatele din Europa. Din aceasta cauza astazi spune una si maine alta. Pare posibila inclusiv varianta ca in decursul anului 2020 sa nu se mai joace fotbal in nici o tara.

Canadianul (29 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 21:39

Domnule Ioanitoaia in Romania sa terminat campionatul ..si pe primul loc a iesit CFR ul daca nu ma insel cu 6 puncte avans de locul 2 si 8 cu FC fcsb....acum se joaca un alt campionat numit plyoff ....la Belgieni nu sa terminat campionatul...deci vistigarea campionatului de CFR este total corect ..!!!

gio (50 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 22:01

@Geo Cel care a calculat sansele lui Bruges prin comparatie cu Liverpool a fost Ioanitoaia, fara sa ia in considerare injumatatirea de puncte insa.. Exact cum a zis adi_stelistul mai sus, nu e nici o contradictie in ce a spus Ceferin, el militeaza pentru terminarea campionatelor si cupelor europene pe teren iar daca nu se poate si nu se poate UEFA va stabili directia de urmat. Pozitionarea lui Ceferin fata de federatia belgiana este normala, aia s-au grabit sa anunte finalizarea campionatului iar UEFA i-a anuntat ca au sanse sa ramana fara echipe in cupe europene.

Geo (199 comentarii)  •  8 aprilie 2020, 23:03

Bai gio, voi cititi una si intelegeti alta. Bruges are 15 puncte avans care pot deveni 18 in ultima etapa regulara dar nu vreti voi sa fie campioana ca sunteti prea destepti. Apoi va dati iar vu stangul in dreptul tu si adi stelistul. La Bruges Ceferin a zis ca neaparat trebuie jucat titlul pe teren iar la Liverpool ca il poate castiga si la comisie deci nu este obligatoriu sa il castige pe teren. Contradictia se vede si din avion insa nu vreti voi si pace. Sunteti penibili.

Romeo (17 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 1:18

@gio(11 comentarii). Bun de acord cu tine. Dar am o intrebare. Daca pe belgieni UEFA i-a amenintat ca ii da afara din cupe nu au avut aceeasi atitudine si fata de englezi. Daca nu se va termina in timp util nici un campionat din top 6 UEFA va juca in cupe numai cu echipe de mana a doua. Si cine se va uita la ele ca sa mai subventioneze televiziunile la greu.

doilaunu (195 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 8:44

Suport chinul de a citi articolele lui OI doar pentru a ma delecta cu comentariile lui adi_stelistul.

Andrei (262 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 14:38

@doilaunu (133 comentarii). Nu te obliga nimeni sa il citesti pe Ioanitoaia. Dar nici pe noi sa inghitim prostiile lui adi_stelistul si rautatile tale, domnule academician profesor.

Mis (234 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 14:45

@adi_stelistul. Ba chiar este o contradictie flagranta intre interventiile lui Ceferin iar @Geo a explicat perfect. Tu scrii placut dar de de data aceasta nu ai dreptate.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 15:33

@ Andrei: e dreptul tau sa nu "inghiti prostiile" mele si nu as fi avut nimic de zis, dar sincer cred ca esti in eroare cand te legi de @doilaunu. Eu cred ca omul a fost ironic la adresa mea. Cel putin asa cred/sper.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 16:16

@Mis: Imi pare rau, nu iti dau dreptate. Contradictia era daca, dupa ce a spus in cazul belgienilor, Ceferin ar fi spus in celalalt caz "opriti campionatul si dati-i titlul lui Liverpool". Ar fi fost o contradictie evidenta. Ori n-a spus asta. Mie nu mi-e simpatic Ceferin, dar pozitia lui e logica si e structurata pe 2 teze: 1. Toate competitiile interne trebuie sa isi desemneze o ierarhie si niciuna nu trebuie anulata, indiferent de situatie. 2. Toate competitiile interne ar fi ideal sa se dispute pana la capat (sunt argumente sportive si financiare pe care nu le reiau), sigur, DACA SE POATE. Nu e nicio contradictie intre cele doua teze, ele pot coexista si impreuna explica si pozitiile lui Ceferin: i-a "tras de urechi" pe belgieni pentru ca n-au tinut cont de teza 2 si a vorbit in apararea cormoranilor in virtutea tezei 1. Ma rog... salutare.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 17:14

Parca s-a mai zis pe aci pe blogul nenea OVI ca asta ar fi o solutie sa se opreasca la nivelul la care a ramas in TUR, sa faca un clasament, apoi sa se corecteze acest clasament de iarna cu punctele obtinute de fiecare echipa in retur, pana-n interzicerea meciurilor. Ceea ce ar fi echivalent cu clasamentul la zi, daca nu ma inseala matematica din scoala. Stabilesti campioana, echipele de pe 2,3 etc, dar ce te faci CU_CU? PA? :) - acolo chiar trebuie sa joci niste meciuri pe bune ca sa stabilesti si castigatoarea cupei! - aici se complica matematica, nu mai e din scoala, e de facultate sau chiar de doctorat! :) :) :)

Kk (1 comentarii)  •  9 aprilie 2020, 18:04

....eu zic ca da....adică, nu....adică...nu știu..... Clar!!

Comentează