Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Sancțiuni, nu sfaturi!

Scriam acum câteva zile, sub titlul "Războiul din Bănie", că nu-i deloc în regulă ce se petrece la Craiova.

Permalink to Sancțiuni, nu sfaturi!
vineri, 3 aprilie 2020, 2:48

Unde noul stadion „Ion Oblemenco”, deși construit din banii tuturor localnicilor, este folosit exclusiv de divizionara A, CSU, fruntașă în Liga 1. Pe când cealaltă formație a orașului, interzisă pe arena menționată, s-a văzut obligată să-și dispute meciurile de L3 când la Tg. Jiu, când la Filiași, când la Tr. Severin! Cu toate astea, echipa patronată de Adrian Mititelu a terminat turul de campionat al Seriei 4 ca lider detașat, cu 13 puncte avans.

Explicam săptămâna trecută cum s-a ajuns la această flagrantă inechitate. Urmare a hotărârii Primăriei Municipiului Craiova, una evident părtinitoare, clar abuzivă, ca stadionul respectiv să găzduiască numai partide ale naționalei, din Liga 1 sau, de la 16-imi în sus, din Cupa României. Iată cum U 1948 a reușit totuși să intre pe „Oblemenco” în septembrie 2019, deoarece s-a calificat, spre necazul celor din Primărie, în 16-imi, prezența sa pe arena centrală a orașului fiind prima și ultima până astăzi.

Întreaga suflare fotbalistică a înțeles, nici nu era greu, că decizia cu pricina s-a dat cu adresă. Țintit, ea vizându-l pe Mititelu, în conflict la timpul acela cu oficialitățile urbei. Cu edilul PSD din epocă, Lia Olguța Vasilescu. Din anturajul căreia probabil să fi plecat și zvonul că U 1948 are interzis pe „Oblemenco” din cauză că Mititelu ar avea datorii la Consiliul Local, versiune însușită și vehiculată de numeroși internauți. O bârfă însă lesne de demontat. Dacă lucrurile ar fi stat așa, echipei de C nu i s-ar fi permis accesul în toamna lui 2019. Logic, simplu ca bună ziua.

N-aș fi reluat subiectul dacă nedreptatea din Bănie n-ar fi fost sesizată, și condamnată, chiar de către Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. În cadrul unei emisiuni la Radio Sport 1, acesta a spus, printre altele, că nu poate identifica motivele din spatele restricției amintite. „Pentru mine nu există nicio justificare pentru introducerea acelor clauze”, a comentat Asztalos, de profesie jurist, situația de la Craiova. După care i-a sugerat lui Mititelu să trimită o plângere către CNCD pentru demararea unei anchete, ba și, spre rezolvarea definitivă a problemei, să acționeze Primăria în judecată. Pasămite, „calea instanței e cea mai scurtă”.

Oare, asta să fie calea cea mai scurtă?! Personal, mă îndoiesc, întrucât un astfel de proces, cetățean contra Primărie, s-ar lungi și 2-3 ani, interval în care, promovată în Liga 2, U 1948 va fi silită iarăși să joace pe unde apucă! Deși un meci pe „Ion Oblemenco” cu Rapid, Petrolul ori FC Argeș ar putea atrage și 15.000 de spectatori.

Ca atare, dacă e discriminare la Craiova, ceea ce însuși Csaba Asztalos lasă să se înțeleagă, atunci CNCD ar trebui să fie mai activă. Nu să constate, ci să se implice. Să vină cu soluții, eventual cu sancțiuni, nu cu sfaturi. N-am vorbit cu Mititelu de câțiva ani, dar sunt sigur că nu de sfaturi duce lipsă.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Fcu (2 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:24

Csu nu e stiinta

Emil (43 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:25

Nea Ovi, iti dau dreptate dar iar despre echipa de divizia treia a lui Mititelu, mi se pare prea mult. Dumneata scriai despre salariul lui Messi ca tot ce este prea mult strica. Cred ca se potriveste la fix in cazul Mititelu

Silviu (26 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:29

Va amagiti rau. Consiliul asta nu reprezinta decat o gaura neagra in care se duc gramada banii statului. Asztalos isi mai da si el cu presupusul din cand in cand sa isi aduca lumea aminte ca exista. Mai taie cate o amenda insa alta putere nu are.

Un sictirit (1 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:31

maestre, e o vorba- tara arde, baba se piaptana. Devine deja plictisitoare seria de victimizari ale lui Mititelu. Asa se duc naiba cititorii -v-ati trasformat in GigiMititeluSP . Toata ziua numai bazaconii despre cei doi ...

Virgil (113 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:33

A doua oara despre Mititelu intr-o saptamana...Te pomeni ca echipa lui se pregateste sa joace in Champion League si eu nu am auzit. Singurul motiv ar fi ca nu prea sunt subiecte de atacat din cauza pandemiei.

Daminuta (63 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:36

Vai, dar câte subiecte complicate mai naște izolarea asta. Salut clone!

Cornel (96 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:39

Sictiritule, debutantule, ia spune care sunt bazaconiile????Adevarul este asa ceva decat in capul celor care nu au cap. Nu stiu sa te fi obligat cineva sa citesti si mai ales sa comentezi. Reactia ta spune din ce tabara faci parte

Liviu (333 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:48

Vorba dvs Asztalos sa faca si nu sa constate. Totusi baiatul asta cred ca ia o gramada de bani salariu ca sa taie frunza la caini. Acum chiar are priejul sa arate ca nu sta degeaba.

Daminuta (63 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dimi (65 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:51

Sincer, chiar vi se pare ca treaba asta cu Mititelu si echipa lui constituie o prioritate in aceste zile? Mie nu si cred ca sunt foarte multi cei care gandesc ca mine.

Lordul (18 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 15:56

Fiind o clona eu sunt de partea dv. Problema trebuie rezolvata cat mai repede chiar daca PSD a hotarat altceva. Sa nu se mai amageasca alde Orban ca tot Olguta si ai ei sunt la putere.

FCU Original (2 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 16:06

Felicitari domnule Ioanitoaia,sunteti printre putinii ziaristi din Romania care incearca sa-si faca datoria si sa informeze corect opinia publica.Dvs vreti sa se faca dreptate si adevarata Universitatea Craiova sa revina acolo unde-i este locul,pe stadionul unde a cunoscut atatea succese de a lungul timpului.CNCD-ul trebuie urgent sa se autosesizeze,ce sa mai astepte,suntem in 2020,e simplu daca se doreste.Sunt convins ca lucrurile vor evolua deoarece sunt din ce in ce mai multe voci care sustin adevarul si doresc ca FC Univeristatea sa joace pe stadionul Ion Oblemenco.Va veni vremea domnule Ioanitoaia cand acestei frumoase si iubite echipe,i se va face dreptate iar dvs si altii ca dvs ve-ti ramane in inimile noastre a suporterilor ca cei care ati contribuit la renasterea adevaratei Universitatea Craiova.

Un sictirit (1 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 16:06

Cornelus, ai o mana de greseli gramaticale acolo. Se vede din ce tabara faci parte, daca imi permiti sa te parafrazez. Nea Ovi scria bine pe vremuri, de aceea il citeam. Acum, cand vad ca apare cu un articol, intru doar de curios, sa vad cui aduce vreo oda-lui Jiji sau lui mITITELU. 2 articole intr-o saptamana de la seniorul presei romanesti (sic!) despre o echipa din liga a 3-a. Fascinant.

Simeone (96 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 16:57

Politicul precum diavolul își pune coada unde știe el ca e bine. Nu e normal când ai făcut un stadion din bani publici sa nu lași decât o echipa, în defavoarea altora. Centralul din Banie trebuia sa deservească toată suflarea Olteniei în caz ca alte echipe din zona jucau meciuri europene sau erau în imposibilitate de a juca pe terenul lor. Dacă plătesc trebuie sa le faci loc, mai ales ca în cazul Universității Craiova, aceasta avea meciuri dimineața sau la amiază, pe când CSU după amiaza sau seara. La fel se întâmplă și în Cluj, s-a făcut Cluj Arena din banii Consiliului Județean. Dar în afara de U Cluj care persista în mediocritatea eșalonului secund, nu încap alte echipe. S-a pus problema eventualelor meciuri din Champions League și chiar a meciului cu Sevilla. S-au lovit de refuzul entității județene, evident atitudine de ultras răutăcios. Cluj Arena are 6500 de locuri în plus fata de arena CFR-ului, putând găzdui meciuri cu 30.000 de suporteri. E diferența de la București între arena din Ștefan cel Mare și Național Arena. E păcat ca în administrarea acestor arene nu exista oameni cerebrali, care sa judece situațiile și oportunitățile sportive din zona.

Claudiu (343 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 17:00

@Un sictirit (1 comentarii). Poti scrie orice despre Ioanitoaia dar trebuie sa fii nascut ieri sau plecat de acasa sa scrii ca ii ridica ode lui Becali!!!!!Ce ode, baiete, cand sterge cu el pe jos in fiecare articol???Esti dus cu capul sau dezinformezi cu un scop anume.

Madona Dudu (133 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 17:05

Ai dta pica pe Rotaru ca v-a retras acreditarile si nu te lasi...Nu stiu daca tipul merita atata concentrare dar nici bine nu este. Erai foarte apreciat la Craiova si esti din ce in ce mai putin.

jonescu (3 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 17:11

...lasa bre nea Ovidiu ca isi face Mititelu el stadion...si blocuri...si parc de agrement...si mai si zugraveste "New York"-ul acu de Pasti ! Are baiatu' bani ca doar a vandut Balta Craiovita,mostenire de la boieru ala care a avut-o de la Mihai Viteazu !PS Ia sa-l intrebi matale,pe timpul "Centralului" cam cum statea cu platile pe la Primarie,pe la firmele de paza,pe la salariatii lui !

Andrei F (1607 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 17:22

Sa ne reamintim...Am fost pe aceeasi parte cu dv. cand ati mai abordat subiectul cu Mititelu si stadionul din Craiova...Daca mai amintesc ca in articolul trecut ati recunoscut ca articolul era menit sa starneasca polemici ....indraznesc sa va ,,agresez,,si eu...De ce nu abordati aceeasi logica la toate stadioanele din tara???Adica de ce Dinamo sa aiba stadion propriu si ei sa plateasca doar utilitatile?Dar stadionul din Cluj e bine ca a fost dat unei singure echipe si CFR nu a fost primita pe el?Sau nu aveti ,,lantul,,atat de lung sa va luati si de lideri ai altor partide politice?Mai mult ,ce veti face si ce o sa spuneti cand stadioanele Rapid si Ghencea au sa fie terminate?O sa militati ca si pe acelea sa joace cine plateste?A...revenim la fabula cu cainele,catelusul si dulaii-,,Cainele si catelul,,?

Viktor (278 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 17:48

@Andrei F (1431 comentarii). Gresesti si intreb daca intentionat. Pentru ca stadionul Dinamo e al Internelor iar echipa a lui Negoita care plateste chirie cand joaca. Pe Cluj Arena joaca U pentru ca CFR are stadionul ei in Gruia, nu vad care este problema.

Andrei F (1607 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 19:12

@ Viktor Sunteți neinformat sau rău intenționat...Dinamo nu plătește chirie iar CFR chiar a vrut să joace pe stadionul nou din Cluj....Cine a trăit în România știe aceste lucruri...Dinamo chiar a avut probleme in a plăti utilitățile la stadion...Și nici de milă CFR nu plâng pentru că știu că și ei au primit la stadion ce alții nu au visat(Rapid de exemplu care și ei erau la ,,Transporturi,,...)...

Andrei (262 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 20:20

Poate ca Mititelu isi facea un ministadion daca nu venea pandemia. Acum ce sa-si mai faca, poate sa-si maxim o bicicleta pe criza care urmeaza. E si motivul din care maestrul pune presiune mare pe primaria Craiovei...

Marius (347 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 20:23

Alo Andrei F, iar le stii tu pe toate...Dinamo nu plateste chirie sustii tu aiurea. Plateste cum sa nu plateasca.

Andrei F (1607 comentarii)  •  3 aprilie 2020, 21:09

@ Marius Ai uitat războiul cu Lipa??? Caută informații pe net...cam in jur de 2013...Vezi că se vorbea de datorii imense uitate...S- a mai dezgropat puțin când nu s- a putut construi stadionul nou...

motanul incaltat (603 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 0:21

Nu stiu care este situatia, dar de ce nu se duce la un tribunal in strainatate???? Ar putea cistiga zic eu pt ca arena nu e nici a lui Rotaru nici a Olgutei dar trebuie bani de avocati internationali......In Romania sigur n-are cum sa cistige ca stim cu toti ce justitie e pe la noi...Insa la un moment dat---gasise o mlastina prin Craiova pe care voia s-o transforme in stadion....Normal asta ar trebui sa se faca intr-o lume civilizata. Vrei sa ai echipa de fotbal pai trebuie sa ai si stadion.... Apropo , la Bruxelles in cartierul Anderlecht exista o echipa de fotbal pe care o stie toata lumea. Au un stadion ce se numeste Constant VanDen Stock.... O fi numele vreunui primar sau senator din Brussel???Nu, e numele patronului. Dar acolo e o lume normala.

Maxx (3 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 9:28

Mi-ar placea ca domnul Ioanitoaia sa ne demonstreze ca nu este partinitor! Stim cu totii ca Mititelu a fost dat afara de pe stadion, pentru niste datorii mari acumulate, in ciuda contractului foarte avantajos, incheiat pe atunci cu primaria condusa de Solomon. Asa ca, domnule Ioanitoaia, cu tot respectul fata de suporterii si fanii FCU, va rog sa scrieti un articol despre aceste datorii, sa nu ne mai induceti in eroare ca acesta este de acord sa plateasca taxa pentru ca echipa sa sa joace pe noul stadion, ca si cand ar fi fost absolvit de acele datorii. Ce parere aveti? Puteti scrie un articol cu titlul: ADRIAN MITITELU! ACHITA-TI DATORIILE ACUMULATE CATRE PRIMARIA CRAIOVA! APOI, POTI PLATI NOI TAXE SI VEI AVEA DREPT DE JOC! Asta asa, ca sa fie pe intelesul tuturor. Va intelegem afinitatea pentru domnul Mititelu si echipa sa, dar incurajati-l sa-si achite datoriile. Nu mai induceti cititorii in eroare! Daca ati reusit sa intelegeti ceva din acest text, va multumesc!

Dilimache (657 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 14:04

Consiliul asta nu face nimic, doar toaca banii statului...

Mos Martin (54 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 15:58

@Maxx (1 comentarii). L-am vazut pe Mititelu la un post tv local declarand ca nu are nici un leu datorie la primarie. Nu cred ca daca avea l-ar fi lasat sa joace meciul de cupa. Ce sustine domnul Ioanitoaia mi se pare mai logic decat ce sustii tu.

itu52 (239 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 16:15

Citind articolul mi-au revenit în minte documentarele cu maimuța ce bagă bățul în mușuroiul de furnici ca să scoată larve. Se agită furnicile, dar nu se mănâncă între ele. Aici e mai complicat, bățul nu ajunge la hrană, nici nu umblă după așa ceva, el vrea păruiala deranjaților. După cum se vede ați reușit. Mai bine am vedea ce este cu fotbalul, mai sunt 3 săptămâni de vacanța și se reiau luptele. O să joace toată vara, că vacanță și-au luat, în nocturnă că este plăcut. O să vedem meciuri până la 2 noaptea. Ar fi bine să exersăm și la 2 ziua, ne-ar prinde bine în speranța că ne calificăm la Dubai. O să avem europeanul în August, sunt nopți plăcute pentru așa ceva. Uite câte avem de pus la cale și dumneata cu joarda printre uluci.

Bodin (1 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 19:19

Este clar ca clona *** csu este sustinuta de aceiasi *** care au masacrat adeverata universitate. Daca fc univ craiova intra pe oblemenco csu v a disparea din fotbalul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian (190 comentarii)  •  4 aprilie 2020, 21:04

Aia de le convine magaria de la Craiova, @itu52 gen, schimba vorba si pretind ca subiectul nu merita atentie. Daca se intampla Doamne Fereste invers si sa fi fost clona nedreptatita aceiasi indivizi ar fi facut ***.

Maxx (3 comentarii)  •  5 aprilie 2020, 11:26

@ Mos Martin. Si, banuiesc ca l-ai crezut pe cuvant! Dar, nu consideri relevant comunicatul Primariei Craiova, desi oficial, privind refuzul cererii FCU de a juca pe stadion ca urmare a acumularii de datorii, fiind identificate aceleasi persoane ca reprezentanti ai echipei sportive. Pai, cum facem? FCU are continuitate si palmares prin patron, dar la debite nu??? Cred ca, daca si-ar spala pacatele cu achitarea lor, nu s-ar impotrivi nimeni ca echipa lui sa joace acolo.

CITA (2118 comentarii)  •  5 aprilie 2020, 11:55

In mod normal un stadion construit din bani publici ar trebui sa fie accesibil pentru toate echipele fara discriminare. Poate ca se mai gandesc cei ce-l patroneaza (edilii orasului, banuiesc), mai precis poate se razgandesc. Ca sa citez un celebru in viata, “numai prostii nu-si schimba ideile” 😊

Sandu Gigel (37 comentarii)  •  5 aprilie 2020, 12:17

Nea Ovidiu, e clară discriminarea! Dar nimeni nu face nimic!

Daminuta (63 comentarii)  •  5 aprilie 2020, 13:25

''Anamaria Prodan, provocatoare în izolare » A pozat topless la piscină''- ''ador'' stirile din Gazeta tuturor sporturilor, unic în România și în lume.

Zapcitu (911 comentarii)  •  5 aprilie 2020, 14:38

Sa lase pe toata lumea sa joace pe Oblemenco.

Nikoal (4 comentarii)  •  7 aprilie 2020, 15:28

Daca ați citi și ultimul interviu al lui Rotaru, ați observat că CS Universitatea Craiova plătește foarte multi bani pentru arena Ion Oblemenco, nu joacă gratis, iar Mititelu are o grămadă de datorii. Deocamdată echipa înființată în 2017, nu este continuarea echipei dezafiliate pentru simplul motiv că Mititelu nu a reactivat acea echipa, platindu-i datoriile și aducand-o în competiție, el doar a înființat o noua echipă, care a schimbat sigla, numele, nciiacar culoarea nu mai este aceași, un albastru mult mai închis, asta e, eu sunt împărțial, dar prea se aruncă cu noroi in CS Universitatea Craiova care face performanță și aduce Craiova în Europa.

Comentează