Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Polemici încinse

Când am deschis aici discuția despre riscul ca Liga 1 să nu se mai joace în actuala ediție, destui s-au grăbit să mă suspecteze de un pesimism exagerat.

Permalink to Polemici încinse
luni, 23 martie 2020, 3:42

Iată însă că pe măsură ce COVID-19 nu se predă, dimpotrivă, se extinde, sunt din ce în ce mai numeroși cei din interiorul fenomenului care-mi împărtășesc temerile. Îi veți afla imediat.

Și aceștia încep să realizeze că termenele vehiculate de FRF pentru reluarea campionatului, mai întâi 16 aprilie, apoi 16 mai, vor fi dificil de respectat. Dacă nu chiar imposibil, deoarece coronavirusul a ajuns să facă și la noi, fie și prin asociere, primele victime. Iar prognozele specialiștilor nu-s încurajatoare. În cazul în care starea de urgență va fi prelungită, cum se pare că se va întâmpla, puțin probabil, foarte puțin, ca Liga 1 să poată fi reluată până spre 15 iunie cel mai devreme.

Întrucât jucătorii vor avea nevoie de minimum o lună de pregătiri pentru a termina meciurile programate în play-off și play-out. Atunci însă, la mijlocul lui iunie, ar fi prea târziu pentru a mai încheia stagiunea întreruptă. Scuze, un asemenea scenariu sună înspăimântător. Cu părere de rău, pare ori chiar e cel mai aproape de realitate.

Printre cei care se îndoiesc că L1 va reîncepe să funcționeze figurează Gică Hagi și Victor Pițurcă, foarte fermi pe aceeași poziție. Hagi n-a lăsat loc de dubii: „Să ne gândim foarte serios la noul sezon, gata cu Liga 1! În această perioadă de pauză, cum o numesc eu, trebuie să reflectăm la ce vom face la anul”. Pițurcă a completat: „Cred și eu, ca și Hagi, că acest sezon e compromis. Nu cred că se va mai juca, nu văd cum!”. Iar cei doi foști internaționali și selecționeri nu-s singurii care judecă așa. Lungă, lista îi mai cuprinde pe Sorin Cârțu, pe Edi Iordănescu, pe Florin Prunea, pe Dan Petrescu, pe alții.

Să punem răul înainte și, cu tot regretul, să admitem că nu va mai exista campionat până la toamnă. În clipa în care FRF și LPF își vor asuma decizia „înghețării” Ligii 1 și o vor anunța, se va porni furtuna! Se va declanșa o polemică încinsă din pricină că unii vor dori să se țină cont de ierarhia la zi (după două partide din top 6), iar alții de cea consemnată la finalul sezonului regulat. Și fiecare, de acord cu Panduru, „va propune ceva în funcție de ce-i convine!”.

De pildă, dacă Pițurcă, neimplicat personal, înclină către varianta 1 („Probabil că se va păstra actualul clasament”), Dan Petrescu o susține pe cealaltă și explică de ce: „Pentru că, spre deosebire de alte ligii europene, noi am jucat deja tur-retur”. De precizat că, lider în ambele ierarhii, CFR ar primi trofeul de campioană în oricare dintre situațiile amintite.

Deși între cele două clasamente nu-s diferențe la vârf, doar Astra și Botoșani concurând pentru calificarea în Europa League, cu certitudine că soluția FRF, oricare ar fi ea, va provoca dezbateri aprinse și contestări vehemente. Nu detaliez referitor la FCSB, care ar putea ajunge în C2 fie direct (locul 2 în play-off, dar 4 după sezonul regulat), fie câștigând Cupa României, dacă semifinalele acesteia se vor mai disputa. Dacă se vor mai găsi date pentru ele și într-o manșă unică, nu tur-retur.

În cazul în care însă, și el posibil, semifinalele nu se vor mai desfășura, Poli Iași, Dinamo și Sepsi chiar vor avea motive să se considere nedreptățite. Numai și din acest unghi, decizia pe care o va adopta Casa Fotbalului va fi greu de luat. Foarte greu. Totuși, să sperăm că virusul va da înapoi și toate calculele de mai sus vor rămâne niște simple speculații. Doamne ajută!

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Serbu (1 comentarii)  •  23 martie 2020, 15:57

Frumos finalul. Pana la urma si comunistii fara sa fie aluzie la dvs tot la ajutorul divinitatii apeleaza. Atotputernicul ii ajuta pe toti. Nu face diferenta intre rai si buni.

caro (11 comentarii)  •  23 martie 2020, 16:01

In multe privinte ma declar de acord nu si in privinta cupei Romaniei. Intr-o mansa ori doua semifinalele trebuie jucate pentru ca nu este corect sa le rapesti unor echipe un drept castigat cinstit pe terenul de sport.

John (564 comentarii)  •  23 martie 2020, 16:14

Daca fecesebe nu se califica nicaieri poate vom avea norocul ca oierul sa desfiinteze aceasta caricatura de echipa, clona celei din liga a patra. Becali tot ameninta ca ia 3-4 jucatori cu el si pleaca in alt campionat. Duca-se.

Bingo (96 comentarii)  •  23 martie 2020, 16:19

Dupa fotografie si titlul articolului ma asteptam la altceva. Cel mai mult la vreun sucar. Nu este nimic din toate acestea doar un mod abil de a vinde marfa.

Liviu (333 comentarii)  •  23 martie 2020, 16:23

@caro (8 comentarii). Prietene asta ar fi tot ce ne mai lipseste. Ca niste jafuri de echipe gen Dinamo, Sepsi ori Iasi sa reprezinte Romania intr-o cupa europeana. Ca si cand nu ar ajunge cat ne-am facut de ras si trebuie sa incercam sa ne intrecem noi pe noi.

Mihai (182 comentarii)  •  23 martie 2020, 16:26

Lasa bre nea Ovi ca nu o fi dracul chiar asa negru cum crezi dumneata ca este. Nu inteleg de ce nu s-ar putea juca fotbal de la 15 mai incolo. Argumentele invocate aici nu m-au convins.

Florin (215 comentarii)  •  23 martie 2020, 17:38

Nu vor ramane speculatii ci va urma tot ce este mai rau. Fotbalul va avea nevoie de multi bani ca sa supravietuiasca si nu va avea de unde sa ii scosta.

Simeone (96 comentarii)  •  23 martie 2020, 17:54

Oricât de antifecesebist as fi, nu putem ascunde cele doua meciuri jucate în play off. Unele echipe au făcut puncte mai multe, altele mai putine. Dacă e sa fie înghețat campionatul, atunci sa fie înghețat la nivelul clasamentului actual. E cel mai corect și nu cred ca dezavantajează echipe. Dacă era invers, cu siguranță dezavantaja, ca nu se ținea cont de ultimele meciuri jucate. S-au făcut puncte, sa le eliminam? Eu spun ca nu este ok. Au fost victorii, egaluri, s-au dat goluri. Le ștergem cu buretele? Eventual locul 4 din clasamentul Ligii 1 și câștigătoarea Cupei, sa joace un meci sau o dubla, iar cine câștiga sa meargă în preliminariile Europa League.

Aurel Craciun (18 comentarii)  •  23 martie 2020, 18:15

@Liviu Vorbești prostii. Aceste echipe și-au câștigat acest drept pe teren. Nu contează cât și cum de "jafuri" sunt. De asta suntem în starea de azi, pentru că sunt mulți ca tine care nu respectă pe ceilalți doar pentru că au ură

Liviu (333 comentarii)  •  23 martie 2020, 19:05

@Aurel Craciun. Tu vorbesti prostii. Din cele patru echipe numai una va avea drept de joc in Europa League insa tu tremuri ca s-ar putea ca ea sa nu fie clona din Popesti Leordeni. Eavtrebuie sa joace neaparat in Europa ca astaveste visul oierului sef. Daca nu ca reusi oierul sef ii va gasi sa joace la vreo cumetrie, nunta ori botez.

Claudiu (343 comentarii)  •  23 martie 2020, 19:10

Cred ca aveti dreptate dar asa este la Romanica. Indiferent de decizie care se va lua unii tot se vor supara si va iesi scandal. Dar sa se califice FCSB pentru ca altfel nu vom mai scapa la tv de Becali din zori de zi pana noaptea. GSP care este ziarul de curte al filantropului Becali va plange in hohote pe umerii sefului de stana.

Manu (167 comentarii)  •  23 martie 2020, 21:04

Parerea mea este ca va grabiti sa dati note. Stati sa mai vedem. Au mai fost pandemii care au facut ravagii si au trecut. Trece si asta dar depinde cat de repede.

MZM (390 comentarii)  •  23 martie 2020, 23:15

Cand vad cu cata seriozitate se discuta despre fotbalul din Liga 1, despre soarta campionatului si a Cupei Romaniei, inteleg mai bine de ce atata lume nesocoteste si chiar ia in deradere Ordonanta militara privind starea de urgenta din Romania, in conditiile de pandemie cu Covid-19. Situatia este foarte grava. Autoritatile ne menajeaza din doua motive principale: 1. Nu vor sa creeze panica si 2. Nu vor sa ia masuri foarte dure pentru ca se gandesc la... alegerile care vor veni. Daca si cand vor mai veni... Medicii si persoanele avizate stiu, si unii ne-o si spun, ca Romania va trece prin aceleasi etape prin care trec acum Italia si Spania. In cel mult 3 saptamani spitalele nu vor mai putea face fata numarului de infectati cu noul coronavirus. Numarul insuficient al testelor, al costumelor speciale , al mastilor si al dezinfectantilor se va resimti acut. Medicii si celalalt personal medical vor fi excedati si vor ajunge la capatul puterilor. Vom avea in curand, ca si Italia sau Spania sute de decedati in 24 de ore. Cine crede ca e gluma, sa revada discursul de disperare cu care un primar dintr-o localitate din Sicilia se adreseaza italienilor si Europei. Traim momente unice in istoria omenirii. Nicio calamitate naturala, cutremur, tsunami, eruptii vulcanice, inundatii si nici chiar un razboi mondial, nu au cuprins niciodata intreaga planeta in acelasi moment. Au mai ramas zone neafectate. Acum, Covid-19 ocupa tot globul. Sa incercam sa ii facem fata cu responsabilitate si civism. Sa respectam cu strictete ordinele si hotararile autoritatilor. Trebuie sa ne salvam viata. E cea dintai prioritate a momentului.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  23 martie 2020, 23:37

Daca tot s-a terminat cu virusul in China, sa se duca in China sa joace. Sau sa faca exact ce-o sa faca Italia, Anglia, Spania sau Germania.... Nu credeti c-ar fi mai simplu???? Pt ca totusi facem parte din Europa sa facem ce face Europa....Deci chiar nu cred ca intereseaza pe nimeni ce zice Hagi, Piturca sau Dan Petrescu.

itu52 (239 comentarii)  •  23 martie 2020, 23:49

„ Totuși, să sperăm că virusul va da înapoi și toate calculele de mai sus vor rămâne niște simple speculații. Doamne ajută!”. Ar fi o retragere greu de explicat și de digerat. Dacă tot am dat-o pe Doamne ajută, hai să mobilizăm BOR_ul. Busuioc și apă sfințită, țăruș și glonț de argint pentru fiecare minuscul inamic ce s-a răspândit aproape exponențial.

Viktor (278 comentarii)  •  23 martie 2020, 23:50

@MZM (340 comentarii). Bravo domnule, asa stau lucrurile, le prezinti ca un tata. Dar presa nu face rau cand incearca sa ne mute atentia si in alte directii. Altfel am lua-o cu totii si mai razna.

pitone (10 comentarii)  •  24 martie 2020, 2:15

motanule incaltat se vede ca esti de-a lui Becali,da n-o sa fie cum vrea el. Asa cum e logic si normal CFR CLUJ va fi noua campioana a ROMANIEI. O merita cu prisosinta. Cui nu i convine sa-i scrie la PAPA de la Roma. noi nu mai trebuie decat sa invingem COVID-19. Asa sa ne ajute DUMNEZEU.

Daniel (223 comentarii)  •  24 martie 2020, 11:51

Nu stiu cum dar trebuie sa scapam de carcalacul asta. Nu inteleg ironia ieftina a lui itu52. Cand medicii nu mai pot ajuta singurul care o mai poate face este Dumnezeu. Pana si ateii ar trebui sa realizeze asta.

Maxentiu (65 comentarii)  •  24 martie 2020, 12:33

Parerea mea ca niciun trofeu nu ar trebui acordat anul asta. Pur si simplu, sters cu buretele, barat, o mare linie, zero. Domne, noi in 2020 n-am avut nici campioana, nici cistigatoarea cupei. De ce? Pai, coronavirus. Cu toate implicatiile care decurg din asta: nu vom avea reprezentante in cupele europene. Si atit. Hai ca v-am dat solutia, si nici n-a fost greu. Puteti sa ma angajati la FRF. Apropo, nimic despre Burleanu azi?

Dilimache (657 comentarii)  •  24 martie 2020, 15:08

Nu e pesimism excesiv, e doar realism, din pacate nu toti au suficienta minte sa inteleaga ceea ce ni se intampla.

Vio (188 comentarii)  •  24 martie 2020, 15:55

@Maxentiu (54 comentarii). Esti prost de bubui. Daca s-a jucat deja un campionat tur retur de ce sa nu se dea titlul lui CFR? Ca nu vor domnii fecesebisti in frunte cu alde tine. Dar ai dreptate ca la cat esti de prost ai putea fi angajat usor la FRF.

Maxentiu (65 comentarii)  •  30 martie 2020, 12:47

@Vio, nu-i în regulă să-ți insulți interlocutorii, chiar dacă ții cu CFR și atîta te duce capul. @Ioanițoaia, vi se pare acceptabil comportamentul comentatorului „Vio”?

Comentează