Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Se umple paharul!

Se recunoaște dreptul arbitrilor de fotbal de a greși. Se zice că sunt și ei oameni, de aceea, socotite omenești, unele dintre greșelile lor sunt trecute cu vederea.

Permalink to Se umple paharul!
luni, 9 martie 2020, 4:06

Scuzate, ba și iertate. Mai greu e însă cu erorile flagrante, grosolane, comise în faze clare, de neinterpretat. Din păcate, tocmai acestea s-au înmulțit de la un timp, iar ele demască slaba pregătire a unor arbitri. Implicit, lipsa de exigență și de orientare a Comisiei Centrale, organism pe care grecul Kyros Vassaras îl conduce mai mult de la Atena decât de la București.

Caruselul erorilor s-a pornit vineri la Giurgiu, unde Ionuț Coza a făcut praf partida dintre Astra și FC Botoșani, câștigată de gazde cu 1-0. Pe lângă că a inventat o lovitură liberă indirectă de la 7 metri de poarta Astrei, terminată din fericire fără consecințe, „centralul” din Cernica le-a anulat moldovenilor un gol perfect valabil, înscris de Keyta în minutul 11. Coza a văzut, numai el!, că atacantul senegalez l-a faultat pe Tamaș. În realitate, contactul dintre cei doi a fost unul bărbătesc, regulamentar.

Poate că și Astra trebuia să primească ulterior un penalty, Chindriș bruscându-l fără minge pe Al. Ioniță. Dar duelul respectiv s-a încadrat în categoria celor discutabile, controversate. Cu păreri pro și contra. Nu însă, revin, și golul lui Keita, fază lesne de judecat. Dacă Ionuț Coza ar fi arătat atunci centrul terenului, cum se impunea, meciul ar fi pornit practic de la 0-1 și putea avea alt deznodământ. Greșeala a influențat rezultatul final, apoi, poziția în clasament a combatantelor.

Pe bună dreptate, Radu Paraschivescu întreba ieri, cu adresă directă la șefii CCA, ce-a căutat Coza la o întâlnire de play-off, în condițiile în care acesta, de 6 ori rezervă în ultima vreme, fusese delegat la centru în 2020 la o singură confruntare de Liga 1, Sepsi-Iași? O lume întreagă știe că Ionuț Coza e un arbitru modest, nu din prima linie, numai Vassaras et Comp n-au aflat?! Altminteri, nu sperați că Radu Paraschivescu sau subsemnatul vom primi vreodată răspuns. Nu, deoarece arbitrajul nostru se consideră stat în stat, castă la care muritorii de rând n-au acces.

Sâmbătă, la Clinceni-Viitorul, 2-3, Lucian Rusandu i-a călcat apăsat pe urme lui Coza. El i-a făcut cadou echipei lui Hagi un 11 metri din care G. Iancu a egalat la 2. Casap a căzut între Kontoes și Fl. Bejan, nici vorbă de fault, dar Rusandu a indicat punctul cu var! Probabil în compensație, întrucât un sfert de ceas mai înainte îi anulase aceluiași G. Iancu un gol valabil. După cum o privase și pe Academica de o lovitură liberă din marginea careului, în afara acestuia, nu în interior, la intervenția lui Cr. Ganea asupra lui Merloi din minutul 3. Aceste gafe au justificat nota 4 acordată de Gazetă lui Rusandu, nu însă și ieșirile nervoase ale celor din Clinceni, care l-au agresat după meci, în frunte cu primarul și fiii lui, pe arbitrul din Sf. Gheorghe.

Ca Liga 2 să nu rămână mai prejos, Bogdan Dumitrache a fost la un pas de a vicia rezultatul partidei Rapid-CSM Reșița, încheiată cu surprinzătorul eșec al bucureștenilor, 0-1. În minutul 88, Dumitrache a sancționat cu penalty căderea teatrală a giuleșteanului Hlistei, simulare evidentă, numai că portarul Cobrea a parat șutul lui V. Alexandru. Repet c-ar fi în interesul întreg fotbalului ca Rapid, echipă cu tradiție, public și (în curând) stadion modern, să promoveze. Dar nu împinsă de la spate de arbitri precum „centralul” de duminică, autorul unei decizii stupefiante, scandaloase.

În fine, celor de la CCA le-aș transmite mesajul că paharul începe să se umple. Treziți-vă, stimabililor!

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Marcel (190 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:22

Gresiti domnule Ioanitoaia. Paharul s-a umplut de mult dar frf se face ca nu baga in seama. Sunt interese foarte mari in joc si va castiga titlul cine trebuie. Citeste CFR.

Bogdan (395 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:25

Intrebarea cheie este ce cauta un arbitru de duzina ca, Coza la un meci de top 6. Prietenii stiu de ce. Ca sa opreasca ascensiunea Botosanului echipa care a eliminat-o pe CFR din Cupa si trebuia readusa cu picioarele pe pamant.

argus (108 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:28

Vai de Rapid daca nici cu ajutorul arbitrului nu a scos macar un punct pe teren propriu. L-a dat afara pe Pancu si se aude ca il va lua pe Alexa. Impresara palmier va conduce si treburile Rapidulul.

Iulian (190 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:31

Aveti dreptate. Grecul a deusit prin relatiile sale sa ii promoveze pe Hategan si le Kovacs in clasa elite dar de restul arbitrilor l-a interesat tu. Smecher ca toti grecii.

Iulian (190 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:31

Aveti dreptate. Grecul a reusit prin relatiile sale sa ii promoveze pe Hategan si le Kovacs in clasa elite dar de restul arbitrilor l-a interesat tu. Smecher ca toti grecii.

Canadianul (29 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:34

Ce conteaza Vasaras domnule Ioanitoaia daca Deaconu trage sforiilelui echipa lui preferata si banii primiti de la proprietar !! Da Deaconu care se numeste si bricheta...si a facut junioratul cum ziceti voi steaua ..delegariile le face Deaconu NU vasaras ...hai va rog incetati cu Vasaras ca stie o tara intreaga cine e Deaconu ..si FC fcsb!!

Eu (2 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:48

@Marcel ...draga suporter fcFcsb ..vorbesti de CFR ..da ..Na ai vazut arbitrajul de ieri cu Craiova ..greseli la limita al echipei tale...dar meciulCFR ului cum a luat 11 ...vai ce fault grosolan asa e ...dar ..craiova gazul ..aaaaa ca a gresit pt craiova ...ca sa aiba ce vorbi cei de la Digi azi ca a gresit impotriva azi a gresit pro .sa te uiti la meciuri ..dar onoarea voastra nu va lasa sa vedeti adevarul ....pt.asta EUROPA cunoaste CFR ul care a batut Lazio ..Celtic ..Rennes ..A jucat la egal cu Sevilla cu arbitraj exact cum face Coltescu...norocul Andaluziilor cu furtul prin VAR...in fotbalul autochton ..dl.Ioaanitoaianu Vasaras trage sforiile ci Deaconu ...da asa zis Bricheta ...da el face delegariile ..fostul junior al lui rosi albastrii cel poreclit arbitrul de casa al lui Becali la fel siTudor Avram ..Coltescu!!! Si la incheiere comisia de disciplina cine conduce ..nu actualii fcsb isti ...dai rosu la fcsb ist dar iertat de 2 etape ..Paun fara nici un cartonas ia 3 si petrescu 4 etape ..si inca voi proscati.....ca sinteti arbitrati pe ne drept....Rusine !!!

Manu (167 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:49

Aud ca primarul Clinceniului s-a suparat asa de tare ca ameninta cu retragerea echipei...Vai, vai ce ne facem dupa ce a disparut Branesti si a retrogradat Chiajna se retrage Clinceni, mare paguba in ciuperci...

Moș Gerilă (4 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:50

Din tot articolul, mi-a plăcut gluma de final: „paharul ÎNCEPE să se umple” !! ... Nea Ovi, degeaba te ții cu mâna de lentila dreaptă, eu cred că trebuie să-ți faci alți ochelari! În jurul paharului DEJA e o lăcărie de nedescris !

Zoli (1 comentarii)  •  9 martie 2020, 16:51

De Deaconu nimic dl.Ooanitoaia

Eu (2 comentarii)  •  9 martie 2020, 17:04

@Marcel ...draga suporter fcFcsb ..vorbesti de CFR ..da ..Na ai vazut arbitrajul de ieri cu Craiova ..greseli la limita al echipei tale...dar meciulCFR ului cum a luat 11 ...vai ce fault grosolan asa e ...dar ..craiova gazul ..aaaaa ca a gresit pt craiova ...ca sa aiba ce vorbi cei de la Digi azi ca a gresit impotriva azi a gresit pro .sa te uiti la meciuri ..dar onoarea voastra nu va lasa sa vedeti adevarul ....pt.asta EUROPA cunoaste CFR ul care a batut Lazio ..Celtic ..Rennes ..A jucat la egal cu Sevilla cu arbitraj exact cum face Coltescu...norocul Andaluziilor cu furtul prin VAR...in fotbalul autochton ..dl.Ioaanitoaianu Vasaras trage sforiile ci Deaconu ...da asa zis Bricheta ...da el face delegariile ..fostul junior al lui rosi albastrii cel poreclit arbitrul de casa al lui Becali la fel siTudor Avram ..Coltescu!!! Si la incheiere comisia de disciplina cine conduce ..nu actualii fcsb isti ...dai rosu la fcsb ist dar iertat de 2 etape ..Paun fara nici un cartonas ia 3 si petrescu 4 etape ..si inca voi proscati.....ca sinteti arbitrati pe ne drept....Rusine !!!chiar va rog cu tot respectul sa numarati pro si contra arbitrajelor !!

Marcel (190 comentarii)  •  9 martie 2020, 17:17

@Eu (2 comentarii), visezi sau ce? Kovacs a arbitrat fara partinire dar dusmanii Stelei vad doar ce le pica bine.

leopold (5 comentarii)  •  9 martie 2020, 18:23

Dacă scoatem arbitrajele dubioase unde Botoșaniul a avut 2 (două) goluri anulate (aici dispare faza „poate dădea sau poate nu dădea gol), până în acest moment clasamentul ar fi arătat astfel: 1. CFR - 29 (un meci mai puțin) 2. Botosani - 27 3. Craiova - 26 4. FCSB - 25 5. Astra - 23 6. Gaz Metan - 22 Un gol anulat în prima etapă = 2 puncte în plus la Botoșani și unul în minus la FCSB Un gol anulat în a doua etapă = 1 punct în plus la Botoșani și 2 minus la Astra. Botoșaniul sigur nu are tradiția FCSB-ului, a Craiovei sau a Astrei (sic) dar totul este o competiție sportivă unde ar trebui să primeze criteriul sportiv nu: tradiția, nr de suporteri, nume, oraș, zonă geografică, componența echipelor (vezi exemplul Tamaș) etc.. Poate ar trebui să vă faceți voi jurnaliștii și televiziunile campionatul vostru cu echipe de tradiție și valoare .. toate îm play off, gen FCSB, CFR, Craiova, Rapid, Dinamo, Viitorul, Timișoara, Argheșul, UTA, Pandurii Sportul, etc să joace de măcar 10 ori între ele fiecare iar ceilalți în ligile 8, 9. șin 10. De aia nu se vrea VAR ... Viitorul în ultimii ani a intrat cu arbitrii în play off de fiecare dată în detrimentul Botoșaniului, dar na regele e rege ....

CITA (2118 comentarii)  •  9 martie 2020, 18:33

N-au bre nene Ovidiu pe cine sa puna mai competent la meciuri de play off, asta-i nivelul arbitrilor si ne multumim cu putin! Toti suferim de faptul ca dupa Revolutie scoala serioasa cu examene pe bune a fost luata in deradere. Avem acum efectul, si ma refer la majoritatea scolilor romanesti, cazul de fata fiind pentru cea de arbitri de fotbal.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  9 martie 2020, 18:40

Nea Ovidiu, matale ai in permanenta doi clienti pe care i-ai facut "celebri" la cat box le-ai administrat prin diverse articole de-a lungul vremii: numesc aci pe Burleanu si pe Vassaras. Cred ca au sughitat foarte mult la cat i-ai tot pomenit.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 martie 2020, 18:53

Da ce tare ii doare pe presari de evoluția arbitrilor încât nu au scris un rand că un jucător a fost băgat în spital și presarii au recompensat arbitrul cu nota 7...

petre petre (86 comentarii)  •  9 martie 2020, 19:16

@Acelasi bezmetic Andrei F. Cetatene, cei doi jucatori au sarit la cap si s-au lovit reciproc E drept unul mai rau iar el din intamplare era de la fcsb si tu si luat foc. Incearca sa folosesti furtunul ca poate te stingi.

Radu (178 comentarii)  •  9 martie 2020, 19:20

@zoli (1 comentarii). Nici sa nu te astepti la vreo critica a lui Deaconu. Vassaras e luat la ochi mereu desi capul rautatilor este Deaconu, sef direct peste delegari. Probabil ca este prieten cu dl Ioanitoaia de pe vremea nasului si de aceea nu intra niciodata in colimator.

Dinu (427 comentarii)  •  9 martie 2020, 19:48

@leopold. In teorie tu ai dreptate, nu si in practica. Un campionat cu Branesti, Otopeni, Clinceni, Chiajna si Snagov ar fi respectat criteriul sportiv dar nu ar fi interesant. Ar fi un campionat al primarilor din jurul capitalei, unul mai bogat ca altul. Cine are ochi sa vada 5000 de spectatori meci de meci la Rapid poate intelege ce vreau sa spun.

Gelu (116 comentarii)  •  9 martie 2020, 19:51

Hai ca facu si Botosani doua meciuri mai rasarite si se gasi sa emita pretentii... Sa stea in banca lor moldovenii si sa se inchine ca au reusit pentru prima oara calificarea in play off.

dragos_chiva (1 comentarii)  •  9 martie 2020, 20:11

Domnilor noi știm foarte bine că arbitrului român îi este lene și să se pregătească corepunzător și să își facă jobul cum se cuvine. Adjectivul "nepărtinitor" îi este de obicei necunoscut, este mai tot timpul depășit de fază iar ulterior are remușcări și simte nevoia să acorde unele compensații (ex.te-am privat de un gol valabil dar m-am prins că am greșit în pauza meciului și iată am inventat un 11metri special pentru tine...) care nu fac nimic altceva decât să sporească tensiunea în teren. Este adevărat că și șeful cel grec al arbitrilor are o prestație lamentabilă și mie personal îmi este greu să înțeleg de ce nu am găsit în țară un arbitru de calibru român, retras din activitate, care să conducă arbitrajul românesc. Având în vedere aceste circumstanțe implementarea din campionatul următor a tehnicii VAR va fi o adevărată izbăvire pentru echipele din prima ligă de la noi și va duce greul acestei meserii extrem de bine retribuite (cunoașteți pe cineva care poate câștiga peste 5000 RON în mai puțin de două ore?) dar atât de fentată de ...ciobănașii fluierului românesc. Cu sau fără Vasaras, arbitrajul obiectiv românesc va începe abia din sezonul 2020-2021.Vă mulțumesc domnule Ioanițioaia că ați atacat acest subiect care pentru mulți pare desuet dar care se referă în final la schimonosirea rezultatelor și implicit a clasamentelor competiționale finale.

dorulet (74 comentarii)  •  9 martie 2020, 20:21

Asa e, Leopoalde, sa promoveze numai echipe comunale si satesti ca sa mearga la stadion nimeni cu sotia si cu copii. Esti baiat superdestept.

Mos Martin (54 comentarii)  •  9 martie 2020, 21:34

Toti se plang de arbitraje dar cel mai tare o face Bursucul de juri ca este furat in fiecare meci. La fel si Becali care l-a reclamat pe Kovacs Istvan ca a nedreptatit fecesebeul la un meci castigat cu 4-1 in fata unei rivale. Astia se plang ca sa puna presiune pe fluierasi sa ii ajute la meciurile viitoare. Bursucul este un maestru al intimidarilor.

gogu (131 comentarii)  •  9 martie 2020, 21:38

Cum adica Coza a fost de sase ori la rand arbitru de rezerva la liga 1 ca nu inteleg. Cineva te plateste doar ca sa manevrezi tabela cu schimbarile si timpul suplimentar? Sa mai tipe careva ca fotbalul romanesc este sarac.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 martie 2020, 22:31

@ Petre Petre La fotbal nu este cu jucători care se lovesc ci cu cine și cum joacă mingea! Mingea- obiectul ăla dupa care se aleargă la fotbal și este o bucurie când este băgată in poartă...

Mielu (27 comentarii)  •  10 martie 2020, 1:32

Beei Andrei F, tu delirezi cum respiri. Dar esti foarte util pe blog ca are boborul de cine sa rada.

Andrei F (1607 comentarii)  •  10 martie 2020, 8:30

Presarul șef de la GSP este rugat sa ne spună ce a spus aseară Crăciunescu despre băgarea în spital a lui Olaru!!!! Altfel....când o să tot amintească de ce a spus Crăciunescu in alte ocazii o sa- i amintesc cu drag de ce a spus Crăciunescu aseară...Un jucător sa fie băgat în spital și să nu te intereseze- sensibilizeze????Oare când o să mai joace Olaru???+++++ Crăciunescu a spus că dacă jucătorii sunt sancționați pentru că folosind mâinile sparg fata adversarului...și în cazul când se dă un cap in fata este același lucru... Fotbaliștii trebuie protejați dincolo de interesele unora sau altora...

Barbu (100 comentarii)  •  10 martie 2020, 10:45

Hai bre Nea Ovi ca paharul s-a umplut demult numai prietenul matale Burleanu se face ca nu vede. Noi ceilslti am vazut demult.

Mihai Tudor (1 comentarii)  •  10 martie 2020, 13:09

Cine sa umple paharul Nea Ovi ??? Borcea? Pinalty? raposatul Nea Jean sau Sechelariu ? Va este dor de Procesul Etapei cand cu tigareta in coltul gurii analizati cu nonsalanta doar ce convenea altora... Sau paharele golite la piscina Floreasca cand pe genunchi se edita Sportul Romanesc ...pam pam

Comentează