Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Se schimbă schimbarea?!

Răzvan Burleanu a anunțat recent că FRF intenționează să schimbe sistemul competițional cu 14 formații în Liga 1, cu play-off și play-out, urmând să-l înlocuiască din 2021 cu "unul mai atractiv".

Permalink to Se schimbă schimbarea?!
marți, 25 februarie 2020, 3:45

Care, desființând play-off-ul și play-out-ul, ar cuprinde 16 echipe. Noua formulă e agreată de majoritatea iubitorilor fotbalului, de vreme ce, într-un sondaj GSP ce-a strâns aproape 45.000 de sufragii, 79 la sută dintre votanți s-au pronunțat în favoarea ei.

Ca să justifice schimbarea actualului sistem, introdus din stagiunea 2015-2016, prilej cu care s-a trecut de la 18 divizionare direct la 14, președintele FRF a invocat 5 argumente. Niciunul însă foarte convingător. Mai degrabă interpretabil, de discutat.

Pentru că, de pildă, nu poți lua în serios afirmația că „avem în prezent foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri”, întrucât media fanilor la meciurile de campionat nu-i mică, ci extrem de mică! În ideea că, exceptându-le pe Craiova și pe FCSB, nicio echipă n-a înregistrat o medie peste 3.500 de spectatori în sezonul de toamnă. Ba chiar, dintre calificatele în Top 6, FC Botoșani s-a mulțumit cu 2.340, Gaz Metan Mediaș cu 2.190, iar Astra Giurgiu cu 1.040! Firește, aceștia nu reprezintă acel „număr mare de suporteri” la care se referea șeful Casei Fotbalului!

Nu insist, să nu mi se reproșeze c-aș căuta noduri în papură, că FRF vrea să înlocuiască în 2021 un sistem pe care îl admira în 2016 și-l recomanda călduros inclusiv în 2018. Când RB se referea la „un sistem despre care noi considerăm că merită continuat”.

Conform unei declarații a aceluiași Burleanu, FRF se consultă cu o firmă olandeză, HyperCube, în vederea implementării formulei cu 16. De mirare, să nu zic altfel. Să înțelegem că distinșii specialiști Burleanu, Vișan și Bodescu-Vulcanizare se simt depășiți și, în ciuda priceperii lor, au nevoie de ajutor de la Haga sau de la Amsterdam?!

Luând-o băbește, constatăm că, în formula cu 16 echipe fără play-off și play-out, ar urma să se dispute 30 de etape, 15 în tur, 15 în retur. Adică, socoteală de clasa a doua elementară, 10 în minus comparativ cu țintarul de azi. Care înseamnă 26 de etape în sezonul regulat și 14 în play-off, adică 40. Că Hagi și alți antrenori cu nume propun 18 echipe în L1, nu 16, reprezintă altă temă. După cum alta e și cea legată de vechiul proiect federal, făcut public tot de Burleanu, ca între câștigătoarea din play-out și ultima clasată din Europa League să se joace baraj pentru C2. Asta, evident, în scopul dinamizării întrecerii.

Conform unei păreri mai largi, FRF se agită ca peștele pe uscat. Zadarnic, deoarece pâinea și cuțitul se găsesc în mâna televiziunilor. Fără contribuția cărora, 28 de milioane de euro pe an plus TVA, Liga 1 s-ar găsi în trista situație de a trage obloanele. Să nu se mai bată Burleanu cu pumnii în piept că-s bogate cluburile, pentru că nu sunt. Multe se descurcă anevoie, la limita sărăciei, iată de ce, dacă n-ar venit banii de la TV, majoritatea ar da faliment. Sigur și repede, inevitabil.

Rămâne de văzut dacă televiziunile, al căror contract în vigoare expiră abia peste 4 ani, vor accepta să achite aceeași sumă, dar să transmită 10 etape mai puțin. Deși ar fi indicat, mă îndoiesc că se va întâmpla asta încă din toamnă. Sunt sceptic că se va schimba schimbarea, chiar dacă sunt unii cărora le place să decidă pe banii altora. Ba să și vorbească în numele acestora.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Myid (2 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:21

Bai nea Ovidiu... *** Ataci fara nici o urma de logica pe oricine este impotriva fostei camarile Sandu-Dragomir, persoane care se vede ca iti erau tare apropiate. Amandoi, ***, au distrus fotbalul romanesc. Nu spun ca actualii sunt mai breji, dar cu siguranta sunt cu mult mai putin manjiti decat celebrele CAP-uri fotbalistice din anii '90 si 2000. ***.

theo (10 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:41

Minunat ar fi, domnule, sa avem 18 echipe, ca in vremurile de glorie. Dar vazand ca PLAY-OFF-ul restrange diferentele si accentueaza lupta, ar trebui din 18 sa fie 8 in PLAY-OFF. Cu sau fara injumatatire de puncte. Pare mai echitabil fara injumatatiri, caci e furt pe fatza injumatatirea! Restul de 10 echipe in PAY-OUT, fara injumatatiri de puncte asiderea.... dar cu ultimele 3 echipe retrogradabile matematic, iar a 4-a in sus de la coada ( baraj cu a 5-a ) sau baraj cu o a 4-a pretendenta valoric la promovare, din Liga 2. Atunci ar fi dueluri la greu, ambitii sportive, interes si drama... ar creste competitia sportiv, valoric. Bineinteles, doar cu echipe licentiate pe bune si cu capacitati de finantare dovedite.

Miki (9 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:41

Tare il mai iubiti dv pe Burleanu Razvan...Dar si merita acest corporatist de doi lei si cinspe bani.

Viktor (278 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:44

Si eu am votat pentru schimbare insa acum m-am lamurit ca nu va fi foarte usor sa se modifice ceva. Televiziunile si asa dau un morman de dolari pe un fotbal de nimic.

nepriceputul (1 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:44

In primul rand, ar trebui observat ca ideea de playoff/playout este o idee falimentara, gandirea ca ai patru derby-uri in loc de 2 intr-un sezon nu a facut decat sa adanceasca non-valoarea unui fotbal fara valoare. In al doilea rand, valoarea europeana s-a prabusit de cand s-a implementat acest sistem, si, sa nu ne pacalim ca CFR s-a calificat acum, dintr-o grupa cu o echipa de playout de la noi, Celtic, si Lazio si Rennes pe care le-a interesat calificarea precum il intereseaza pe Gigi Becali sa studieze o carte despre "Evolutia tacticii in fotbal". Nu, nu trebuie sa dam comisioane unor firme din afara sa ne arate cum se revine la un sistem cu 16-18 echipe. Si consider ca un campionat cu 18 echipe si 4 retrogradate (locul 15 baraj cu locul 4 din Liga 2) este mai corect si interesant. Iar atunci, etapa 1, 9 sau 17 are valoare, nu ca acum, cand jucam in tur doar asa, de dorul lelii.

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:49

Logic articolul pana ajunge la ,,painea si cutitul care se afla in mana televiziunilor,,...Daca acest,,cutit,,inseamna batjocorirea regulilor sportive sau a Regulamentului de fotbal atunci eu unul sunt pentru renuntarea la banii televiziunilor...!!!!Nu se poate ca dupa meciul Astrei Tamas sa fie pus la colt de presarii de sport pentru ca ar fi avut curajul sa intrebe,,care surse...cine depune memoriu....?,,...Presarii trebuie sa informeze nu sa creeze tensiuni in fotbal!!!Presarii desigur ca justiicau batul prin gard de aceeasi bani bagati de televiziuni...O alta problema aste partizanatul presarilor si televiziunilor de sport!!!!Nu se poate ca sa nu apara in presa nicaieri ca de exemplu Chindia a dat gol in urma unei faze neregulamentare!!!Desigur.....in emisiuni si Craciunescu si Balaj spun ca a fost fault la Popescu dar...vai urmeaza scuze pentru Coltescu!!!!Daca faza era pentru Steaua vai ce articole scriati,nu?Desigur ,chiar de Craciunescu si Balaj ne spuneati ce au zis...Nu se poate ca nici un presar sa nu vada ca ultimele meciuri ale Stelei au fost arbitrate de la Cluj si de la Craiova!!!!Nu se poate ca Barsan sa opreasca meciul de la Craiova si de zeci de meciuri sa existe presari si arbitrii care obligau jucatorii stelisti sa joace fotbal cand in ei se aruncau cu obiecte,ba chiar au mai fost si sanctionati de arbitrii sau subiect de ras din partea presarilor ....!Nu se poate ca presarii din sport sa ne creada pe toti fara memorie cand ne spun ca Chipciu rupe norii la Cluj si ce rau ar fi fost daca mergea la Steaua!!!Va redau nenumarate articole in care Chipciu era sacul de box al presarilor cand juca la Steaua si o facea decent !!!Nu se poate ca GSP sa scrie ca Liga 1 are cele mai mari audiente din tara si presarii de sport tot sa ne vorbeasca ca ei baga bani in fotbal si ar fi vai si amar fara banii lor!!!!Televiziunile de sport au cumparat si drepturile din alte tari dar nu am auzit sa fi cerut ca Liverpool,Barcelona sau Real sa joace cum vor presarii romani!!!Cum de Liverpool,Real sau Barcelona pot juca la ora 15...????Cum de Real Madrid poate face egal acasa sau pierde imediat etapa urmatoare afara si nu sunt subiect de cancan zilnic in presa???Daca ne uitam pe clasament vedem ca Chindia a castigat la Giurgiu!!!Clinceniul a facut egal si cu Viitorul!!!Presarii insa nu duc focul decat la Steaua....

nic (34 comentarii)  •  25 februarie 2020, 16:52

e foarte bine daca se revine pt.inceput la 16 echipe si 30 de etape ,acest sistem cu PLAY OFF e predispus oficial la blaturi ,echipele de pe locul 5 ,si 6 nu retrogradeaza nu joaca in europa ,a se vedea ,in toti ani cu acest sistem 5 si 5 nu au mai jucat nimic ,au blatuti ,plus ca e mult 40 de etape iar 4 jocuri clinceni ,voluntari ,dar si fcsb -dinaamo bine ca nu mai se joaca 2 partide ,ce au facut suporteri la recentul dinamo fcsb e o rusine ,e plictiseala sa vezi 4 jocuri intre aceliasi echipe ,televiziunile trebui sa intelega ca echipe cu public ,RAPID ,UTA ,ARGES ,PETROLUL vor reveni incet in liga 1 frf sa treca din 2021 la sistemul cu 16 echipe ei decid nu tvleviziunile suma data se imparte la 16 in loc de 14 si gata

adi_stelistul (359 comentarii)  •  25 februarie 2020, 17:21

Doar echipele din play-out joaca 40 de meciuri. Echipele din play-off joaca 36 intr-un sezon. In proiectul cu 16 echipe totalul meciurilor dintr-un sezon ar scadea, de la 268 acum (sezon regulat, play-off, play-out) la 240 (cazul campionatului cu 16 echipe). E posibil, cum spuneti, ca televiziunile sa aiba ceva de spus. Daca se merge pe 18 echipe placinta se va imparti la mai multi (pentru ca nu cred ca televiziunile vor plati in plus). Culmea e ca acum, cand FRF vrea sa renunte la acest sistem, grecii l-au preluat (si ei joaca de anul acesta cu 14 echipe din care 6 merg in play-off, 8 in play-out). Eu cred ca sistemul e mai palpitant, mai ales intr-un campionat cu resurse putine si motivatii scazute. Nu putem compara lucrurile cu ce se intampla in campionate puternice si sa spunem ca asa ar trebui sa facem si noi. Pentru ca acolo se califica 7 echipe in cupele europene si retrogradeaza 3, deci cam pana la sfarsitul campionatului doar 2-3 echipe sunt cu adevarat inafara oricarei batalii reale. In plus banii care se castiga pentru fiecare victorie sau punct in plus sunt suficient de motivanti pentru a asista la batalii adevarate. La noi, din 18 echipe, vreo 7-8 nu se vor bate pentru nimic in ultimele 10 etape. E foarte putin ofertant. Probabil injumatatirea punctelor e o chestie discutabila si in locul ei s-ar putea decide clasament intre cele 6 din play-off, respectiv cele 8 din play-out dupa rezultatele inregistrate intre ele in sezonul regulat. Dealtfel in urma cu cativa ani, cand sistemul play-off a fost implementat in liga a doua, asa se intamplau lucrurile. Era o treaba mai desteapta si mult mai putin contestabila.

Poli 21 (189 comentarii)  •  25 februarie 2020, 17:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gygy (1 comentarii)  •  25 februarie 2020, 17:34

domnule Ovidiu, in play-off sunt 10 etape,nu 14,cele 14 etape sunt in play-out, cat despre posibila schimbare a sistemului, nu cred ca vine de la Burleanu si Co, ci mai degraba de la televiziuni, care a pierdut mult rating prin neparticiparea lui Dinamo in play-off.Burleanu si Co. habar nu au sa numeasca toate echipele din liga 1,dar sa mai le puna sa joace si in sisteme nascocite de ei.....adevarat, sunt echipe in liga a 2a cu foarte multi suporteri gen Rapid,UTA,Petrolul,FC Arges,Farul,Poli,U Cluj.Un campionat cu 18 echipe, poate chiar 20, printre care si cele enumerate mai inainte, ar fi mult mai interesant.

Parneava (26 comentarii)  •  25 februarie 2020, 18:02

Cred ca cel mai nimerit sistem ar fi cu 18,poate chiar 20 de echipe.Asta pentru ca, din 41 de judete cate are Romania,24 de judete nu au fotbal de Liga 1 sau Liga 2. Cum sa fie nivelul de selectie si aria de selectie ridicat,cand tinerii fotbalisti,poate chiar talentati,se pierd in hatisurile fotbalului judetean. Din aceasta cauza, au disparut si spectatorii,dar ce este mai dureros,a disparut asa numitul "patriotism local"adica sustinerea echipelor locale.Neexistand aceste echipe, chibitul, s-a indreptat spre echipele pe care le poate urmari la televizor. Asa au aparut fani FCSB,chiar daca nu sunt bucuresteni,fani CFR cluj,chiar daca nu sunt clujeni, fani Dinamo,fani Universitatea Craiova,etc. Pana nu se va reimplementa in sufletul microbistului,apartenenta la o grupare sportiva pe care o poate urmari pe viu si nu la televizor,numarul spectatorilor va fi din ce in ce mai mic.Actualul sistem,a fost cea mai nefericita alegere,ca sa nu zic proasta facuta de conducerea FRF .S-a mizat pe faptul ca in presa ,se facea referire la faptul ca vor fi cate patru meciuri Steaua-Dinamo si acest fapt se considera a fi suficient,pentru multumirea microbistului bucurestean.Da,poate ca asa o fi fost,dar polul fotbalului nu mai e demult la Bucuresti:este acolo unde se plateste mai bine.Reintroducerea campionatului de tineret rezerve, sau obligativitatea fiecarei echipe de Liga 1,sa aiba o a doua echipa intr-o liga inferioara,ar fi benefica pentru tinerii ce urmeaza a fi promovati la prima echipa.Si o ultima problema: sa dispara finantatorii din fotbalul romanesc si sa apara patroni de echipe,sau daca sunt societati pe actiuni mai multi actionari.Asa finantatorul,imprumuta clubul,dupa care vinde un jucator si isi ia banii inapoi iar cluburile raman din ce in ce mai sarace si dependente de finantatori.

BigBear (42 comentarii)  •  25 februarie 2020, 18:43

Eu cred ca omiteti aspectul principal din toata povestea, si anume interesul pentru fotbalul autohton. Multi din investitori au fost inchisi pentru diferite fapte, multe echipe s-au desfiintat si ce a ramas din bani publici sunt echipe anonime care nu au fani si nu intereseaza pe nimeni, gen Chiajna sau Chindia. Elefantul din camera este faptul ca nimeni nu vrea sa vada meciuri de genul Sepsi-Chindia sau Clinceni-Voluntari. Au introdus sistemul de play off in speranta ca elimina genul asta de confruntari, ca le separa si scot ceva mai mult din meciuri de genul Dinamo-CFR insa acum au vazut ca nivelul e si mai scazut si cand DInamo si Viitorul sunt in play out nu mai raman echipe interesante de vazut, lumea nu e interesata de Astra-Medias cand exista Liverpool-Chelsea. Nu conteaza ce vor incerca sa faca, nu exista solutii la faptul ca echipele de traditie care aveau publicul lor local au disparut si/sau se zbat prin B, gen Rapid, Petrolul, Timisoara etc. Omul vrea sa isi vada echipa de suflet sau un meci frumos. Nu mai exista echipe de suflet in Romania, maxim 2-3 si atunci oamenii se uita unde e spectacol iar asta nu este in Liga 1, cu siguranta.

NoName (1 comentarii)  •  25 februarie 2020, 18:50

Liga1: 16 echipe , locurile 15-16 retrogradare directă, locul 14 baraj. Liga2: 16 echipe , locurile 1-2 promovare directă, locul 3 baraj,locurile 15-16 retrogradare directă, locul 14 baraj. Liga3: 4 serii a cate 14 echipe, locurile 1 din sezonul regulat sa formeze o grupă de 4 echipe (6 meciuri)locurile 1-2 promovare directă, locul 3 baraj.  Cupa României: 4 grupe a cate 6 echipe ,4 echipe din liga1 + 2 echipe din ligile inferioare in fiecare grupă(10 meciuri).locurile 1 calificate direct in sferturi , locurile 2-3 optimi de finală .Dupa faza grupelor sa se joace un singur meci direct eliminator (un maxim total de 14 meciuri) Avantaje: echipele din liga 1 ar putea sa isi ruleze rezervele(ex:fcsb,cfr,craiova cu mulți Jucători valoroși)                  Echipele din ligile inferioare ar avea ocazia să joace cu 4 echipe din liga1 , implicit ar atrage lumea la stadioane (mai ales orașele care nu au mai avut demult echipa in liga1)                     Echipele din L2 cele care luptă la promovare ar avea ocazia să își măsoare forțele cu echipe din L1                     Am scapa de obositorul play-off/out

Poli 21 (189 comentarii)  •  25 februarie 2020, 19:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Javert (1 comentarii)  •  25 februarie 2020, 19:40

Fotbalul românesc nu produce atâția jucători încât să se justifice creșterea numărului de echipe. Când scoate capul unul mai răsărit, imediat e vândut în străinătate pe bani mai mulți sau mai puțini. Iar de a importa africani sau sud-americani de calitate, nu cred că poate fi vorba în viitorul apropiat. Singura hibă în sistemul actual este înjumătățirea punctelor. Practic echipele mai slabe sunt recompensate, iar cele bune pedepsite, vezi doamne pentru creșterea (artificială) a dramatismului. Cum zicea cineva mai sus, mult mai corect ar fi să intre în a doua parte cu punctajul din meciurile directe.

CITA (2118 comentarii)  •  25 februarie 2020, 20:00

Daca imi permiteti va rog o mica aroganta prieteneasca: desi nu-mi e deloc simpatic seful FRF iar Dvs DA, uite ca aici a avut dreptate cu suporterii, ei se gasesc insa in fotoliu in fata TV-ului. De-asta drepturile de TV sunt afacere buna, pentru ca suporterii fac audienta de la distanta prin TV sau tableta/smartphone :)

Marius (1 comentarii)  •  25 februarie 2020, 20:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (4 comentarii)  •  25 februarie 2020, 21:14

Cred ca Gica hagi are dreptate cu 18 echipe se apropie si de pretențiile tv 34 meciuri fata de 30 si-o sa vedeți cum cluburi ca uta fc Argeș farul u Cluj cluburi cu tradiție in fotbalul românesc daca vor reveni in liga 1 vor primi ajutor si de la forurile locale

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 februarie 2020, 0:49

Chiar nimeni nu poate sa vada problema reala???? Chiar si asa cu sistemul asta si cu injumatatirea punctelor cele ce reusesc sa ajunga in Europa se fac de ras....Asta inseamna ca nu trebuie un campionat mai lejer ci unul si mai restrins si cu mai multe piedici.... Daca ar fi doar 6 echipe si s-ar califica una in Europa si aia ar ajunge in primavara europeana atunci am avea un cistig.... Daca insa se mai adauga inca 5 -6 echipe satesti am pus-o pe vecie.....Poate se observa ca jucind cit de cit corect , Viitorul nu mai prinde primele 6 echipe dintr-un campionat asa penibil cum este el.... Si ar fi vrut ca in 2 ani sa joace in Grupele C.L. Asa ceva.....Daca ar fi un campionat 100% corect, Viitorul ar retrograda....

Savi BRATESCU (8 comentarii)  •  26 februarie 2020, 4:03

buna dimineata frati romani

Savi BRATESCU (8 comentarii)  •  26 februarie 2020, 4:24

buna dimineata fratilor romani

Fotbal minut cu minut (28 comentarii)  •  26 februarie 2020, 8:29

Sa revina la 18 , nu la 16. Fără play off si play out. Sa o introducă acum din 2020 din august cand incepe noul campionat! Cu 14 si 16 echipe e o prostie. Nu mai vorbesc de play off si play out. Gheorghe Hagi vrea si el 18 , Petrescu Dan la fel, altii la fel. Hai cu 18 echipe.

ACB (4 comentarii)  •  26 februarie 2020, 9:46

Domnule ioanitoaia,ma asteptam sa cunoasteti mai bine societatea romaneasca si fotbalul ei.Noi suntem saraci!!! Marirea numarului de echipe ar fi o masura devastatoare...Nu avem bani, nu avem jucatori, nu avem implicare politica in fenomen.Este lucru de mirare ca televiziunile platesc atat de mult pe nimic. Echipele cu traditie nu pot face fata rigorilor primei divizii ...uitati-va ce jucatori au,si nu au bani sau terenuri moderne.Se vor retrage din competitii...Solutia-regandirea actualului sistem!

Daniel G (3 comentarii)  •  26 februarie 2020, 10:39

Hei, dar nu avem echipe de fotbal. Nu avem bani, fotbalul e slab. De ce nu facem ca in Elvetia? 10 echipe si se joaca de 4 ori. Sau hai 12. Si tot de 4 ori?

Daniel G (3 comentarii)  •  26 februarie 2020, 11:33

De ce nu se face campionat ca in Elvetia? Cu 10 echipe si 4 meciuri intre echipe. Oricum campionatul nostru e slab si nu avem nevoie de 16-18 echipe.

thvs86 (12 comentarii)  •  26 februarie 2020, 13:44

"Să înțelegem că distinșii specialiști Burleanu, Vișan și Bodescu-Vulcanizare se simt depășiți și, în ciuda priceperii lor, au nevoie de ajutor de la Haga sau de la Amsterdam?!" Să înțeleg că e o problemă că au apelat la olandezi? Sau că nu e în regulă dacă te simți depășit într-o anume situație să apelezi la o entitate specializată? Nu sun fanul niciunui conducător FRF sau LPF (nici anterior, nici actual), dar, în acest caz, cam asta e diferența între un manager care știe să își facă treaba și O. Ioanițoaia care a adus GSP la stadiul de jurnalism de can-can.

Bresciano (12 comentarii)  •  26 februarie 2020, 16:24

Se schimba cooperativa ?! :))

Dan (273 comentarii)  •  26 februarie 2020, 19:10

@thvs86 (12 comentarii). Observatia ziaristului e justa si ironica. Ce mare chestie e sa fixezi numarul de echipe ca sa fie nevoie sa angajezi o firma straina...Poate doar sa iti faci vreo intrare sau sa sifonezi niste bani. Burleanu are 6 ani la sefia frf si Nu a invatat nimic? Acuzatia cu cancanul este prosteasca cat timp toate ziarele de sport au sucombat pe hartie iar gsp traieste

Dilimache (657 comentarii)  •  26 februarie 2020, 19:47

Dar pe burleanu cand il schimba? Si nu numai atat, cand da socoteala pentru dezastrul pe care l-a produs domnia sa? Iar impreuna cu el ar trebui sa dispara si cateii pe care i-a adus in federatie ca sa il slujeasca si sa muste din toti cei care indrazneau sa deschida gura impotriva comandantului suprem.

Gio (1 comentarii)  •  27 februarie 2020, 1:07

Campionatele de 16 din europa au si play off play out (Belgia, Cehia, Polonia, Serbia), exceptie facand tarile cu iarna grea care n-au date ot mai mult de 30 de etape (Rusia, Suedia, Norvegia). Noi totusi avem clima similara cu dealde Cehia deci nu vad motiv sa ne limitam la 30 de etape intr-o epoca in care mai multe etape inseamna mai multi bani din TV. In rest sistemul cu play off play out este adoptat de cca 15 campionate din europa si nu este chiar rau.

Hombre (93 comentarii)  •  27 februarie 2020, 16:40

Formula asta cu playoff a fost pusa exact ca sa se imparta mai multi bani (40 de meciuri) la mai putine echipe (14 in loc de 18). Acum vor sa forteze echipele sa incaseze mai putin, caci televiziunile nu le vor da toti banii conveniti, daca nu joaca 40 de partide. Cred ca Liga1 va protesta foarte vehement la noul sistem.

Comentează