Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Norocul celui mai bun

Deși fără Deac, Bordeianu și Omrani, menajați până spre final pentru returul de joi cu Sevilla, CFR a deschis scorul în Bănie încă din minutul 9.

Permalink to Norocul celui mai bun
duminică, 23 februarie 2020, 10:29

Pe o contră, Rondon a înscris un gol care le-a venit lui Dan Petrescu și elevilor săi ca o mănușă. Asta în ideea că le-a permis, ba i-a și îndemnat, să pună în scenă specialitatea casei, stilul precaut și pragmatic, dar mai puțin spectaculos.

Condusă surprinzător în fața unor tribune arhipline, Craiova a trecut la atac, ca să se lămurească însă repede că are în față un adversar care nu se pierde cu firea. Organizată ca o trupă de comando, disciplinată, campioana n-a părut foarte deranjată de dominarea alb-albastră.

A așteptat și absorbit atacurile în valuri ale Craiovei, căutând să întârzie fiecare fază, uneori să provoace, să ațâțe. Cum și-a atins scopul, „centralul” Bârsan (prestație remarcabilă) s-a văzut obligat să întrerupă scurt timp întâlnirea din pricina unor obiecte aruncate de spectatori.

În măsura în care și-a păstrat sângele rece, CFR a avut și mult noroc în această perioadă. Mai ales la barele lui Nistor și A. Ivan. Adevărat e însă că și Arlauskis a intervenit miraculos la dubla ocazie irosită de Mihăilă și Koljici. Astfel, dominată de olteni, pe alocuri copios, repriza s-a încheiat, pe nedrept după aspectul derby-ului, în favoarea Clujului.

După pauză, am trăit senzația că scenariul se va repeta. Formația lui Papură a inundat iarăși jumătatea adversă, atât că echipa vizitatoare a continuat să respingă calmă, parcă superioară, suita de atacuri în valuri. După ce Rondon a trimis balonul în bară, campioana a încheiat socotelile în minutul 67: cursă vijelioasă a lui Cr. Manea, din centrarea căruia, urmărită de Omrani, balonul a lovit spatele lui Martici și a intrat în poarta lui Pigliacelli.

La 2-0, maturitatea CFR-ului a făcut legea și, ca atare, garnitura din Gruia, mai echilibrată, mai realistă, a pus stăpânire pe partidă. Totodată, sigură pe ea, dezinvoltă, s-a îndreptat spre o victorie care îi consolidează poziția de lider.

Evident, Craiova e în situația de a invoca și ghinionul din prima repriză. Numai că, să-mi fie cu iertare, de când e fotbalul fotbal, el se joacă pe goluri, nu pe impresii. Iar publicul, cât de entuziast și devotat e cel din Bănie, te împinge de la spate, te ajută și te încurajează, dar nu-ți poate câștiga meciurile.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Vizitator Cluj-Napoca (1 comentarii)  •  23 februarie 2020, 22:37

Este greu sa joci cu CFR Cluj!

Feri (85 comentarii)  •  23 februarie 2020, 22:38

Da o relatare corecta. Titlul spune tot. CFR este o clasa peste restul campionatului.

Clujeanul (92 comentarii)  •  23 februarie 2020, 22:41

Oricat te straduiesti matale sa fii corect tot se simte printre randuri ca esti oltean. Ori macar mitic.

geo (199 comentarii)  •  23 februarie 2020, 22:43

Foarte bun comentariul fara partizanat. Meciul s-a decis in repriza 1 cand Craiova chiar a avut ghinion si CFR noroc.

Viktor (278 comentarii)  •  23 februarie 2020, 22:49

Nea Ovi, asa este ca sangele apa nu se face...Adica este norocul cfr ului ca Mihaila nu poate baga mingea in plasa de la 3 metri de poarta?????Eu as fi scris lipsa de precizie ori neincredere in capacitatile tale.

Marcel (190 comentarii)  •  23 februarie 2020, 23:08

Cu 3 pusti in atac cum are Craiova nu poti spera niciodata sa bati o echipa de vulpoi cum este cea a CFR. Doar daca te cheama Papura poti visa o asa minine.

Andrei (262 comentarii)  •  23 februarie 2020, 23:11

Bai baieti Ioanitoaia nu prea o lauda pe cfr decat in finalul cronicii si atunci subtireanu. Iar la inceput chiar o face varza. Voi in reclama articolului scrieti exact invers...

Franz (406 comentarii)  •  23 februarie 2020, 23:24

Titlul exprima foarte bine toata desfasurarea. Craiova a dat-o de la stanga la dreapta degeaba. Totusi in repriza secunda nu si-a creeat nici cea mai mica ocazie de gol.

Andu (56 comentarii)  •  24 februarie 2020, 1:57

CFR are un joc urat insa eficient siinselator. Te lasa sa vii peste ei si te prind descoperit chiar cand capeti incredere ca nu ti se poate intampla nimic rau. Este campioana dinainte de playout.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  24 februarie 2020, 4:07

Pt Marcel: opriti-va de la vorbit prostii. Pusti???? Haland, Mbappe si daca vrei iti mai dau vreo 100 exemple de fotbalisti sub 21 de ani care ar fi facut instructie cu CFR.... E vorba doar de valoare. Sunt din Craiova dar CSU n-are jucatori peste CFR...CS U a facut o mare prostie ca nu l-a cedat in vara pe Bancu la PSV Eindhoven pt 1 milion de euro pt ca eu nu cred ca face mai mult....Si s-a cam vazut azi....Cum sa-si bata joc de tine un jucator dat afara de FCSB???? Cristi Manea...Ma refer la faza golului 2 ... Pai se poate ca e mai valoros.

Cristian (29 comentarii)  •  24 februarie 2020, 4:23

Dupa 2 meciuri mai puțin reușite, Nistor a dat luminat jocul Craiovei. Este cel mai bun mijlocaș din România. Ca dinamovist sunt îmi pate rău ca l-am pierdut dar ma bucur pentru el și sper sa joace la același nivel ca in meciul de azi și in playoff. Cu el și cu Bordeianu in teren avem o șansa cu Islanda. Îmi pare rău de Craiova dar Bancu, Kelici și Ivan au fost foarte slabi. Cu lotul Craiovei, Dan Petrescu se califica in CL și iese și din grupe. Cu tot respectul pentru Papura care a schimbat fata Craiovei după eșecul experimentului Piturca, Petrescu este cel mai bun din țara la disciplina tactica. Felicitări CFR-ului și succes la Sevilla!

Bingo (96 comentarii)  •  24 februarie 2020, 4:40

Cronica este asa si asa insa titlul chiar este foarte misto. Nu ajunge sa domini ci esentialul este sa dai gol. Craiova nu reusea sa ii dea gol lui Arlauskis nici daca meciul dura trei zile.

Andrei F (1607 comentarii)  •  24 februarie 2020, 9:01

Dincolo de jocul bun trebuie felicitați Dan Petrescu și Bârsan care au oprit suporterii olteni agresivi!!! Presarii se simt oare în ofsaid după atâtea Dinamo- Steaua pline de jucători obligați să joace în condiții impropri...??? Când vă plângeți de fotbalul tot mai sărac presarilor ,ar trebui sa vă amintiți cum ați încurajat agresivitatea care nu este permisă în nici un sport!!!

Manu (167 comentarii)  •  24 februarie 2020, 9:58

Victoria asta este a lui Dan Petrescu. Cred ca trebuie scris nai mult despre el si el trebuie ascultat mai mult cand sustine diferite subiecte. Cum ar fi legea u 21 sau injumatatirea punctelor. Omul chiar este meserias.

Viorel (77 comentarii)  •  24 februarie 2020, 11:00

Trebuia sa va indoiti Dvs de victoria categorica a Clujului. Altfel nu v-ati mai fi aratat inca o data fidel culorilor ros albastre si oierului care s-a facut proprietar peste clona stelista. Forza CFR, campioana Romaniei pentru cea de a treia oara consecutiv.

balint (1 comentarii)  •  24 februarie 2020, 11:40

S-au limpezit lucrurile ca viitoarea campioana va fi chiar fosta campioana. Suprematia Clujului continua.

Dilimache (657 comentarii)  •  24 februarie 2020, 12:00

Au fost net superiori, in sfarsit mai vedem si la noi o echipa disciplinata si cu pofta de viata!

Andrei F (1607 comentarii)  •  24 februarie 2020, 12:12

@Dilimache (493 comentarii) • 24 februarie 2020, 12:00 Net superiori???Pana si Dan Petrescu a vorbit de faptul ca a avut printre altele si noroc...Cand Arlauskis este cel mai bun de pe teren chiar ca este vorba si de mult noroc!!!

Pelendova, Orașul Luminilor în ochii lui Giedrius (53 comentarii)  •  24 februarie 2020, 15:01

1. Arlauskis a trimis în bară, in extremis, mingea lui A. Ivan. Se vede foarte greu și pe reluări, dar Giedrius Arlauskis a deviat traiectoria mingii și a salvat golul la acel moment. Vorba aia: "norocul ți-l mai faci și singur!"... Nu a fost "noroc" pentru Cluj, ci GHINION pentru olteni! ...că tot a votatără ei în proporție de 45% cu Klaus Werner în 2014 - cică - conform datelor oficiale ale alegerilor prezidențiale... 2. "minutul 67: cursă vijelioasă a lui Cr. Manea, din centrarea căruia, urmărită de Omrani, balonul a lovit spatele lui Martici și a intrat în poarta lui Pigliacelli"... Cristian Manea trebuia creditat cu GOLUL acela! "Auto-gol" e atunci când o dai evident în poarta proprie, nu când traiectoria mingii e deviată 15° de omoplatul unui jucător advers atent la atacantul tău. Dar era prea mare ofensa în media, pentru cadorisitorul de brânză cu cazier, privilegiat de presa miticească și de C.C.A., să fie înscris cu marcarea golului fundașul harnic la care a renunțat după doar o lună. 3. Dacă tribunele din Gruia făceau ce au făcut ieri cele di pi Jii, acum deja era dată decizia miticească de sancționare cu suspendarea meciurilor de pe teren propriu pentru două luni! Că așa e scoarța - groasă - la sud de Carpați... Dar sunt sigur că nu se va scrie vre-odată ce au strigat oltenii din tribune împotriva "ungurilor"! Nu de alta, dar C.N.C.D. trebuie să se ocupe de 800 de săteni secui și de preotul lor romano-catolic din Ditrău, LA EI ACASĂ, nu de 30000 de juveți pravoslavnici aflați PE DOMENIUL PUBLIC... Că, se știe, pravoslavnicia înseamnă, prin definiție - e chiar scris și-n stele - IUBIREA APROAPELUI! ...nici nu se pune în discuție asta, indiferent de context... și de "ațîțători"...

vio (2 comentarii)  •  24 februarie 2020, 15:21

Șansa face parte din sport , incontestabil , dar nu ajunge . La bara lui Rondon tot sansa a fost . Daca Martic a scapat de rosu (putea primi al doilea galben ) tot șansă (?) . La o saritura la cap in afara careului cfr Burca ia un cot in fata (repriza 1 ) tot sansa (?) . Da, sansa arbitrului !Nu inteleg dece la finalul jocului un Nistor , Ivan chiar si Papură se apără evocand sansa CFR-ului ! Sa tragi din 3m in portar de 2 ori consecutiv si odata in fundas ( aceeași fază ) nu e norocul portarului ci prostia ( valoarea ) atacantului ! Și nu sunt ocazii de 3 goluri ci doar de unul ! Sa fi ndepasit in apărare de câte ori a apăsat cfr pedala nu e sansa atacului ci prostia apărării !? Gânditi-vă la Pigliacelli ce vedetisme făcea in poarta cu ieșiri de mare sculă si era sa și-o ia odata sau de două ori .Să vorbești de jocul adversarului mai mult decât de-al tău , tot prostie se cheamă . Asta vine din neputintă și invidie !

zapacitu’ (911 comentarii)  •  24 februarie 2020, 16:25

Nu fuseram destui in tribune, desi tribunele fusera pline. E mai bun Dan Petrescu, la ce experienta britanica are, nici n-ai ce sa-i zici. FCSB n-are nici o sansa in fata lui.

Comentează