Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu-i totul pierdut!

După acest 1-1 consemnat între CFR și Sevilla n-ar strica lămurite câteva chestiuni. Plecând de la componența formației andaluze, aspect care a stârnit nenumărate discuții în contradictoriu. Unii au susținut că Sevilla a aliniat în Gruia o garnitură alcătuită preponderent […]

Permalink to Nu-i totul pierdut!
vineri, 21 februarie 2020, 4:55

După acest 1-1 consemnat între CFR și Sevilla n-ar strica lămurite câteva chestiuni. Plecând de la componența formației andaluze, aspect care a stârnit nenumărate discuții în contradictoriu. Unii au susținut că Sevilla a aliniat în Gruia o garnitură alcătuită preponderent din rezerve, opinie respinsă de alții. Adevărul e, să zic așa, la mijloc.

Față de formula utilizată de regulă în LaLiga, Lopetegui a început fără 5 titulari, Reguilon, Sergi Gomez, Banega, F. Vazquez și En-Nesyri. Dacă pe primii 3 i-a lăsat pe bancă până la final, la ultimii a apelat când a simțit, după 0-1, că se îngroașă gluma. Pe En-Nesyri, autorul golului egalizator, l-a introdus în minutul 73, iar pe F. Vasquez abia în prelungiri, în 90+1.

Nicio clipă, s-o spunem răspicat, cvintupla deținătoare a Cupei UEFA n-a rupt gura târgului. Sigur, n-a părut o echipă anonimă. Dimpotrivă, a arătat că știe fotbal. Posibil ca, în perspectiva returului de pe Sanchez Pizjuan, J. Navas et. Comp să nu se fi omorât cu firea. În consecință, nici n-au insistat foarte tare cât timp tabela de marcaj a rămas imaculată. Când s-au văzut însă conduși, spaniolii parcă au luat foc și au asaltat poarta clujenilor până au reușit să restabilească egalitatea.

Totuși, ca imagine generală, Sevilla n-a sedus. N-a strălucit. N-a epatat. Ba chiar ne-a dat de înțeles de ce presa iberică consideră că traversează un moment dificil, de reflux. Probă că a ajuns să fie recent eliminată din Copa del Rey de divizionara secundă Deportivo Mirandes, câștigătoare în „optimi” cu 3-1, după ce a avut 3-0 în minutul 90!

La rându-i, CFR a făcut o partidă decentă și a obținut un rezultat onorabil. Ca de obicei cu Dan Petrescu la timonă, campioana s-a dovedit organizată și harnică. A aglomerat cu dăruire în zona centrală și a închis etanș în apărare, adepta aceluiași stil pragmatic și nu foarte spectaculos. Din păcate, a contat rar în atac, fază în care Omrani a prins o zi ștearsă (tocmai acum!), în vreme ce Traore a părut mai inspirat în careul propriu decât în cel advers.

Familiarizați cu filosofia „Bursucului” de a nu se aventura și a-și expune echipa, nu prea ne-am așteptat la o altă abordare. La o explozie de entuziasm, la o revărsare de dezinvoltură. Pe de altă parte, nu împărtășesc părerea celor care apreciază că, după ce-a deschis scorul, CFR trebuia să forțeze mărirea diferenței, nu să caute conservarea unui avantaj fragil. De aici reproșul că Dan Petrescu a înlocuit la 1-0 un mijlocaș cu veleități ofensive (Ad. Păun) cu un închizător (Hoban).

Personal, sunt tentat să afirm că a procedat corect, el cunoscând cel mai bine formația. Resursele ei, modul de a gândi, de a reacționa. Plus că Petrescu nu-i din categoria antrenorilor dispuși să se descopere. El nu iubește riscul.

Urmare a egalului de joi seara, Sevilla pornește ca favorită în retur. Practic, așa a fost din capul locului, iar meciul din Gruia n-a schimbat datele problemei. Campioana României păstrează o șansă mică, foarte mică, însă reală. Ca s-o fructifice, înainte de orice, trebuie să creadă în ea. Să nu comită eroarea de a renunța, având datoria să spere și să lupte. Sevilla e puternică, nu și invincibilă.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Viktor (278 comentarii)  •  21 februarie 2020, 17:27

Nea Ovi, te minti singur. Totul este pierdut pentru CFR Cluj din clipa in care si-a aflat adversarul din etapa de 16imi.

Michael (76 comentarii)  •  21 februarie 2020, 17:30

In afara lui Gabi Muresan nu a mai zis nimeni ca Dan Petrescu trebuia sa atace dupa 1-0... Marele rupator Muresan care era sa-l orbeasca pe Rusescu.

Clujeanul (92 comentarii)  •  21 februarie 2020, 17:32

Ei daca ar fi jucat asa fecesebeaua ce ar mai fi sarit presa miticilor sa o laude. CFR insa a jucat doar decent...

Bresciano (12 comentarii)  •  21 februarie 2020, 18:01

Cvintupla campioana Europa League are mega echipa,cu antrenorul are un minus.Cat despre CFR Cluj place sau nu .... prin palmaresul realizat in ultimul deceniu si jumatate,este echipa fanion a ardelenilor moderati (netalalibanizatii din orice etnie) cel putin,daca nu chiar si a provincie in epoca post decembrista,prin performante.

alin (626 comentarii)  •  21 februarie 2020, 18:08

Sinteti realist dar intretineti o falsa iluzie. Desi pe alte echipe le-a mai incurcat CFR sigur nu ii va merge si cu Sevilla. Ea va incerca sa isi salveze un sezon slab prin cistigarea Cupei UEFa pentru a 6-a oara. Dupa cum a jucat la Cluj de slab nu va reusi si va fi halita inca din optimi.

Bogdan (395 comentarii)  •  21 februarie 2020, 18:11

Dle Ioanitoaia, cred ca glumiti... CFR va avea in retur sansa porcului de ignat. Ar fi bine sa nu ii enerveze foarte tare pe cei de la Sevilla ca sa nu se intoarca la Cluj cu o cocoasa de goluri. Sa fie repede 1-0 si mai tarziu 2-0 ca daca cumva dau ei vreun gol o pot incasa rau.

CITA (2118 comentarii)  •  21 februarie 2020, 18:38

De acord cu Dvs ca trebuie sa isi joace sansa, in primul rand cu mult curaj. E greu cu spaniolii la modul general, dar cine stie? Poate se intampla vreo minune dinspre Cluj!

Dumi (60 comentarii)  •  21 februarie 2020, 20:17

Ba e pierdut, nea Ovidiu. Dar a fost pierdut din momentul tragerii la sorti. Desteptii de clujeni au refuzat sa vada realitatea.

emil (43 comentarii)  •  21 februarie 2020, 20:54

Am aflat de la dv cine a jucat prost din formatia clujeana. Ok insa eram curios ca dupa un rezultat de 1-1 si cine a jucat bine. Sau nu a jucat nimeni dar a iesit 1-1...

Bresciano (12 comentarii)  •  21 februarie 2020, 21:44

Prezentarea scurta,nepartinica si la obiect,a primei manse din dubla CFR Cluj-Fc Sevilla dintr un articol https://www.g4media.ro/cfr-cluj-sevilla-1-1-in-saisprezecimile-europa-league-ardelenii-pastreaza-sanse-de-calificare.html

Florin (215 comentarii)  •  21 februarie 2020, 22:53

Asa cum a gandit Petrescu meciul din nou la mica ciupeala nici nu putea spera la mai mult. In privinta returului numai Ioanitoaia ii mai poate da vreo sansa unei echipe fricoase ca CFR.

Gelu (116 comentarii)  •  21 februarie 2020, 22:59

Nea Ovidiu, dumneata stii foarte bine ca, CFR e pas si pusi din Europa League. Dar bagi vrajeala de rigoare ca poate ceva pustime mai pune botul. Mai cinstit ar fi sa recunoasca toata lumea ca atat poate aceasta echipa la cum este ea gandita si este antrenata de Dan Petrescu.

Adrian (98 comentarii)  •  21 februarie 2020, 23:18

Daca CFR deschidea scorul mai repede cu siguranta ca Sevilla ar fi egalat mai repede. Dl Ioanitoaia are parerile dansului cu care nu sunt in totalitate de acord Dar s-a vazut diferenta intre echipe desi Sevilla a folosit mai multe rezerve.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  22 februarie 2020, 1:54

Ca un jurnalist sportiv chiar de Romania cu atita experienta chiar si in comunism , comentati de parca ati vrea sa va angajati acum prima data la un ziar de sport.... Logic CFR nu are absolut nici o sansa si daca ma contraziceti citi bani ati paria pe o calificare a CFR??????Dupa cum tot logic Braga o sa dea 1-0 lui Rangers---deajuns s-o trimita la plimbare....Normal ,printr-o minune, se poate intimpla si invers ca CfR si Rangers sa se califice si Becali sa-l vinda pe Coman, Man , Tanase sau Morutan cu 20 de milioane de euro Dar eu pe variantele astea din urma n-as paria nici macar 1 ban....,.

Andrei F (1607 comentarii)  •  22 februarie 2020, 8:02

Ba eu cred că CFR are șanse mai mari decât i se acordau la început.Este chiar meritoriu că merg in Spania cu ceva șanse de calificare....

Clujeanul (92 comentarii)  •  22 februarie 2020, 11:11

Motane, nici nu mai era nevoie de inca un destept ca tine...Fiind formator de opinie ai vrea sa scrie Ioanitoaia ca echipa campioana a tarii sale nu are nici o sansa????A scris ca ea este foarte mica dar tu nu esti multumit, tu ai vrea sa scrie ca FCSB este in competitie si mai buna decat CFR????Articolul este foarte echilibrat insa nu pe placul haterasilor bucuresteni. Care nu dau nici o sansa Clujului pentru ca ...nu este echipa oierului.

George (164 comentarii)  •  22 februarie 2020, 12:09

Pentru noi ca tara si popor este totul demult pierdut. Iar dv o stiti foarte bine ca doar nu v-ati nascut ieri.

Vasca (166 comentarii)  •  22 februarie 2020, 14:51

De acord cu @Clujeanul (50 comentarii). Marele defect al campioanei consta in faptul ca este din Cluj si nu din Bucuresti. Ar fi momentul ca unii sa se impace cu ideea.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  22 februarie 2020, 19:45

Pt. Clujanul: Nu sunt din Bucuresti---sunt din Craiova. Si ce rost ar fi avut sa vorbesc de FCSB sau chiar de Craiova pt ca ele nu joaca in Europa League....Insa te inteleg----fiind clujean poti sa visezi.... Realitatea insa o sa te loveasca nu mai tirziu de saptamina viitoare.Sper insa sa luati bataie si de la CS U nu de alta dar ca sa va obisnuiti.... Ca nu poti juca numai cu Clinceni sau Voluntari tot timpul.

Dimi (65 comentarii)  •  22 februarie 2020, 19:55

Sa fie bine ca sa nu fie rau. Vorba lui Gica Hagi sa nu umblam cu rautacisme ci sa tinem pumnii pentru CFR in meciul retur.

Suru (1 comentarii)  •  22 februarie 2020, 19:59

Conform obiceiului @Andrei F sta drept si judeca stramb. Omul e fecesebist si cauta cele mai nastrusnice scuze pentru echipa lui favorita.

Anghel (107 comentarii)  •  22 februarie 2020, 21:54

Motane, las-o mai moale ca o sa bata Craiova pe CFR cand iti vei vedea tu ceafa. Clna abia a facut ochi si toti oltenii v-ati luat viteza de TGV daca stii despre ce vorbesc.

Comentează