Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Remiza scontată

Dincolo de amiciția dintre cei doi fruntași ai Generației de Aur, Clujul părea să mai aibă un interes ca formația constănțeană să se califice în play-off. În ideea că în ultimii doi ani, în faza respectivă, ea a luat toate […]

...

„Adunătură de șacali”

Nu l-am cunoscut pe Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani din 2005. Nici măcar n-am vorbit vreodată, n-am avut onoarea. Totuși, personajul mi-a plăcut și, în ciuda distanței, l-am prețuit. Ba l-am și admirat o perioadă. Pentru că a băgat […]

...

Prețul real

Obișnuit să-și ridice în slăvi jucătorii, să-i compare cu Messi, cu Lampard și cu mai știu eu ce superstar, latifundiarul a coborât tonul luni seara. Deranjat de atitudinea băieților, care au așteptat unul de la celălalt, Becali s-a trezit la […]

...

Norocul meritat

Nu-i contrazic pe cei care susțin că formația olteană a învins și cu șansă la Ovidiu, unde Viitorul a irosit câteva ocazii cât roata carului. Ba a și tras mai des la poartă (14-6) și pe poartă (8-5). Numai că, […]

...

Borcane încurcate

Și din cauza frigului și a terenului înghețat, acest Gaz Metan – CFR, 0-0, n-a oferit showul așteptat. În ciuda faptului că a dominat, pe alocuri copios, campioana n-a reușit să marcheze, formația medieșeană apărându-se strict și organizat, uneori chiar […]

...

Remiza scontată

Destulă lume a socotit că, Dan Petrescu și Gică Hagi fiind prieteni de-o viață, CFR îi va ceda un punct Viitorului ca s-o ajute să prindă la potou Top 6.

Permalink to Remiza scontată
vineri, 14 februarie 2020, 10:33

Dincolo de amiciția dintre cei doi fruntași ai Generației de Aur, Clujul părea să mai aibă un interes ca formația constănțeană să se califice în play-off. În ideea că în ultimii doi ani, în faza respectivă, ea a luat toate punctele de la Viitorul, care a încurcat-o însă mereu pe rivala FCSB. Totdeauna e mai bine să ai alături un aliat, nu un inamic.

În sprijinul presupunerii că echipa campioană nu se va omorî cu firea au mai apărut și alte argumente. Dan Petrescu nu numai că a început în premieră cu Andrei Joca, un puști de numai 19 ani, dar a trimis în teren și trei închizători. În schimb, i-a lăsat pe bancă atât pe Omrani, cât și pe Țucudean, gurile sale de foc.

Surprinzător, startul întâlnirii i-a contrazis pe autorii teoriei conform căreia combatantele din Gruia vor prefera să se menajeze, nu să se amenințe. CFR s-a instalat în terenul Viitorului, împiedicându-i pe băieții lui Hagi să pună în mișcare obișnuitul lor stil combinativ. Dominarea gazdelor a fost însă una știrbă, dovadă că până la încheierea reprizei s-au petrecut numai trei faze de reținut. La o poartă, „capul” lui Deac, parat salvator de Căbuz, apoi ratarea uriașă a lui Costache. La cealaltă, bara lui G. Iancu, la care Arlauskis n-a avut reacție. Atât și nimic mai mult, fotbal fără sclipire, modest, anonim. O repriză lipsită de evenimente și, din păcate, de spectacol.

După pauză, partida s-a iuțit și a căpătat consistență. Împingând liniile, Viitorul a devenit mai insistentă, mai periculoasă, dar tot CFR a avut mai multă inițiativă. Forțând atacul, „Bursucul” i-a înlocuit pe Bordeianu cu Păun și pe Djokovici cu Țucudean, însă degeaba. În consecință, duelul s-a terminat 0-0, egalul anticipat de care aminteam mai sus, totuși unul echitabil, corect.

Firește, rămân de comentat suspiciunile, speculațiile. Cât de tentante, acestea nu trebuie confundate cu certitudinile. E recomandabil să avem imaginație și să dezvoltăm scenarii, dar nu și să exagerăm cu ele! Până la urmă, acest 0-0 fără glorie nu ajută foarte tare nici pe CFR, nici pe Viitorul. Viitorului îi mai oferă o șansă, atât.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Clujeanul (48 comentarii)  •  14 februarie 2020, 22:42

Nea Ovi, las-o bre moarta, care rezultat echitabil cand CFR putea castiga la scor dupa cate ocazii a ratat.

Bogdan (344 comentarii)  •  14 februarie 2020, 22:45

Calcule corecte dar Viitorul risca sa ia teapa daca Gaz Metan bate in ambele partide. Si nu vad de ce nu ar putea sa bata.

Barbu (85 comentarii)  •  14 februarie 2020, 22:47

Dan Petrescu este plecat departe de casa...Iar a vazut un 11 metri pe care nu l-a mai vazut nimeni in afara de el. Jenant.

Gelu (3 comentarii)  •  14 februarie 2020, 22:52

Boss, ai uitat sa mentionezi ca tanarul Joca a fost inlocuit cu Omrani in min.15. Sunt sigur ca ai uitat....

Doryn (132 comentarii)  •  14 februarie 2020, 23:02

Din ce scrii matale se cam deduce ca meciul o fost bara bara ca sa scape Hagi si Viitorul. Nu il vad pe Dan Petrescu facand favoruri cuiva. Nu ii sta asa ceva in obicei.

Manu (121 comentarii)  •  14 februarie 2020, 23:13

Un meci prea slab ca sa fie adevarat. In urma lui CFR nu ar merita sa castige campionatul iar Viitorul nu ar merita sa joace in play off. Tocmai pentru ca fotbalul nostru este la pamant probabil ca se va intampla invers decat am prevazut aici.

Viktor (241 comentarii)  •  15 februarie 2020, 0:17

De acord cu @Doryn (132 comentarii). Daca ar depinde numai de Dan Petrescu tipul este atat de mort dupa glorie si bani ca nu i-ar lasa de la el un punct nici maica sii daca ar avea nevoie sa mai traiasca.

matrioska (24 comentarii)  •  15 februarie 2020, 0:32

*** SI-A ARANJAT minimum un punct din ce avea nevoie, cu ajutorul arbitrului de centru! Specialitatea Casei Regale... Blatistul fara statuie - ca a fost mai slab decit Dobrin si altii - dar cu puisorul de statuie in constructie, in Curtea lui Gerrard cu ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (496 comentarii)  •  15 februarie 2020, 0:49

Va e rusine sa spuneti ca a fost blat???? Asta nu face altceva decit sa dea Viitorului alta sansa sa ajunga in play-off , sa se califice pt vreun tur preliminar in vreo cupa si sa se faca iar de ras..si sa distruga in continuare coeficientul de tara. De ce sa nu intre in play-off cine merita??? Ca se supara Hagi???? Nu ne mai facem bine niciodata... Cineva spunea ca un bolnav ca sa se vindece trebuie in primul rind sa vrea asta. Pare o nebunie la prima vedere dar este purul adevar.

a dica (236 comentarii)  •  15 februarie 2020, 8:12

Și dumneata, nea Ovi? Titlul sugerează un blat și nu e cazul. Dacă dorea să-și „ajute” prietenul, Dan Petrescu menaja prima echipă, așa cum a facut până acum, pentru EL și ceda toate punctele. Cu un punc, de doi lei speranță, Viitorul tremură. Așa, hai să mai dăm un pic de sămânță de scandal. Nu mă așteptam.

Ninu (38 comentarii)  •  15 februarie 2020, 10:22

Nu scrie nicaieri in articol ca a fost blat, doar ca ar fi putut fi ceea ce este plauzibil. Cand lumea vede un ziarist de talia lui Ioanitoaia nu poate inchide ochii chiar daca tine prietenie cu amandoua echipele implicate.

John (529 comentarii)  •  15 februarie 2020, 10:27

Nea Ovi dumitale ti s-a parutca echipele s-au menajat reciproc ca si cind le astepta un meci decisiv...sincer e ca si eu si prietenii mei am avut aceeasi senzatie.

Andrei (212 comentarii)  •  15 februarie 2020, 11:00

Adica omul spune clar ca nu a fost blat si sa nu dezvoltati scenarii iar voi intelegeti ca...a fost blat. Adresat celor cu mintile inguste...

feri (67 comentarii)  •  15 februarie 2020, 11:02

Aranjament evident. Nu o mai dati zadarnic de gard ca s-a vazut si de catre orbi.

Comisar Rene Rolla (58 comentarii)  •  15 februarie 2020, 12:28

Hagi dixit ”Bah ce-mi plac femeile cu lanturi pa eleeee....” si mai nou ”lasati-ma in *** mea ” spre spectatorii care-i reprosau blatul de aseara cu miros de pireu acrisor .Am fost la meci si am vazut un spectacol degradant, Camora si Djokovic doi actori de vodevil luftand la fiecare minge, pasang de zeci de ori mingea adversarilor, contorsionandu-se spasmodic dupa mingi relativ usoare.Un penibil Arlauskis tragand de timp pentru acest rusinos 0-0, cu precadere in repriza secunda, un Deac care se uita atent cand centra unde se afla aparatorii Viitorului pentru ca acestia sa respinga fara probleme balonul,un Andrei Joca inalt dar care a pierdut cat timp a jucat toate duelurile aeriene cu jucatori de 1,70 el avand 1,90, din nou Arlauskis cu degajari in tusa ca la rugby pentru a nu periclita punctul regelui , iar in final daca bara lui Iancu era gol, Paun ar fi nimerit din 10 metri poarta lui Cabuz pentru un 1-1 prietenesc.O mizerie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (490 comentarii)  •  15 februarie 2020, 12:40

Pai si ce daca i-a dat meciul, o prietenie e mai valoroasa decat un meci, cum s-ar spune - meciurile vin si pleaca, prietenia ramane...

Birlic (63 comentarii)  •  15 februarie 2020, 14:06

Un articol descriptiv, așa ...ca să fie. Pentru clone, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (555 comentarii)  •  15 februarie 2020, 20:52

Hagi si-a facut-o cu mina lui cind a vindut pe banda rulanta. Intre bani si performanta a ales banii, deci sa nu se lamenteze si sa dea vina pe altul.

Vio (147 comentarii)  •  15 februarie 2020, 20:56

@Birlic. Oricum este acest articol numai descriptiv nu este...Cum sa fie cand baga fitilul ca a fosu un meci strategic?

duoilașinși (24 comentarii)  •  16 februarie 2020, 0:21

Motani, nini, joni, komisari și alte lighioane văd aiurea "blat" la Cluj, dar NIMENI nu vrea să vadă BLAT-ul di la Ieși...

Birlic (63 comentarii)  •  16 februarie 2020, 2:09

@ Vio, îți respect punctul de vedere și am prins ideea cu ''fitilul'', dar articolul în cea mai mare parte tot descrierea unei descrieri este.

Zapacitu’ (725 comentarii)  •  16 februarie 2020, 16:03

De acord cu Dilimache, doi prieteni buni fac meci nul ca sa nu supere pe nimeni!

Poli 21 (179 comentarii)  •  16 februarie 2020, 17:16

Jalnic personaj acest ovi.

relu (1 comentarii)  •  16 februarie 2020, 18:04

Ma bucur ca i-au tras-o cel de la cfr rejelui,ma bucur ,ma bucur .....doua campionate a luat cfr-ul datorita rejelui ,acum cand a avut nevoie de ei i-au dat ca la *** un punct care nu o sa-i ajute caci in meciurile directe botosaniul e castigatoare iar sa nu castige botosaniul cu iasul e putin probabil,au nevoie de numai 3 puncte in doua meciuri si *** e out.Nasolul a luat-o pe coaja.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează