Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Norocul meritat

Cu două victorii din tot atâtea partide, Craiova trebuie considerată revelația începutului de stagiune.

Permalink to Norocul meritat
luni, 10 februarie 2020, 3:07

Nu-i contrazic pe cei care susțin că formația olteană a învins și cu șansă la Ovidiu, unde Viitorul a irosit câteva ocazii cât roata carului. Ba a și tras mai des la poartă (14-6) și pe poartă (8-5). Numai că, citez din Papură, contează mai puțin spre deloc cum câștigi. Important e să câștigi, iar modul în care ai făcut-o se uită repede. Fotbalul nu mai înseamnă demult poezie, romantism.

Pe lângă șansă, Craiova a arătat duminică organizare și, ce-i lipsise uneori, încredere în capacitatea proprie. Grație încrederii, a răsturnat scorul de la 0-1, pentru a obține în final un succes greu de contestat. Iar asta, atenție!, în absența play-maker-ului Cicâldău și în condițiile în care ex-dinamovistul Nistor, adus ca superstar, întârzie să iasă în evidență. A rămas, să spun așa, la nivelul celorlalți, în nota echipei.

Confruntarea de la Ovidiu a mai demonstrat ceva. Că galeria alb-albastră, mă rog, o parte a ei, a greșit atunci când s-a îndârjit împotriva lui Papură și a lui Pigliacelli, pe care i-a huiduit cu patimă. Pe antrenor, în ideea că, promovat pe ochi frumoși, n-avea experiența necesară ca să tragă la titlu. Pe portar, deoarece ar fi contribuit la îndepărtarea lui Pițurcă, tehnicianul care, la rându-i, îl expediase în eșalonul 3!

Acum, chiar nu pare normal să-i compare cineva pe cei doi. Unul e ucenic, celălalt meșter. Iată însă că, surprinzător, Craiova are momentan rezultate mai bune cu Papură pe bancă!

Acesta a reușit să se deblocheze pe sine, a ținut un speech rezonabil după întâlnirea cu Viitorul, dar și echipa. Ea a jucat, inclusiv la 0-1, dezinvolt, fără teamă. Dacă n-a nimerit-o titularizându-l pe Acka, „gaura” din defensivă, Papură s-a dovedit inspirat în clipa în care l-a înlocuit pe A. Ivan, voluntar, însă confuz, cu Bărbuț. La capătul unui contraatac de manual, Bărbuț a trimis centrarea transformată impecabil de Mihăilă, cu capul, din întoarcere, în golul de 2-1.

Pe Mihăilă, 20 de ani împliniți pe 2 februarie, l-am mai lăudat, nu mă mai repet. Părerea mea e că acesta, descoperit de Silviu Bogdan (ulterior dat afară din club!), poate deveni cel mai profitabil transfer din întreg fotbalul nostru actual. Băiatul posedă tot ce-i trebuie pentru a realiza o carieră excepțională, de vârf. Între alte calități, modestie, bun-simț.

Pigliacelli a decis învingătorul partidei. Italianul a intervenit providențial în minutele 38, 41 și 72, la ultima ocazie salvând de-a dreptul miraculos șutul lui C. Matei din apropiere. Printr-un reflex uluitor. Și Piglia a avut noroc, mai ales la bara lui Rivaldinho (42), când a recuperat mingea in extremis, cu o fracțiune de secundă înainte ca ea să depășească linia porții cu întreaga circumferință. Numai că norocul lui a fost, acceptați formularea, unul pe deplin meritat.

Referitor la Viitorul, am avertizat aici că, de va continua să vândă jucători pe bandă rulantă, va risca prezența în play-off. Își va îngusta singură drumul. Așa a ajuns, promovând alți și alți tineri, să sufere vizibil în privința omogenității și, la fel de logic, a maturității. Alternează perioadele de iureș cu cele de apatie. E inegală, e inconsecventă. Pasează mult de-a latul terenului fără efect. Hagi ar fi identificat boala, urmează să vedem dacă va găsi și remediul. Oare îl va găsi?

* foto: facebook.com/UCVOficial

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Misu (234 comentarii)  •  10 februarie 2020, 15:33

Corect insa la fotbal este ca si in viata. Fara un dram de noroc se alege praful si de cei buni.

Cosmin (13 comentarii)  •  10 februarie 2020, 15:36

Ati uitat sa spuneti ca pana sa suteze in bara Rivaldinho a primit mingea intr-o pozitie suspecta de ofsaid. Desi Cristian Balaj i-a dat credit tusierului la Telekom GSP a avut o alta parere. Dv ati simplificat si nu ati mai pomenit nimic despre acea faza.

Doctorasul (2 comentarii)  •  10 februarie 2020, 15:39

O intrebare.in ce pozitie se afla Acka la primul gol cand a deviat mingea?

Dinu (427 comentarii)  •  10 februarie 2020, 15:56

Sa mai tipe haterasii ca loviti in Craiova pentru ca v-au retras acreditarile de pe stadionul Oblemenco. Nu imi aduc aminte ca Papura sa fie atat de laudat si tocmai de maestrul Ioanitoaia...

John (564 comentarii)  •  10 februarie 2020, 15:58

Bravo Nea Ovi ca te-ai intors la sentimente mai bune fata de Craiovita noastra.

Motatei (29 comentarii)  •  10 februarie 2020, 16:31

Doctorasule, ce vreai sa spui?! Norocul Craiovei a mai constat si in faptul ca s-a accidentat Acka si a trebuit sa fie inlocuit. Alfel cine stie ce boroboata nai facea.

gino (513 comentarii)  •  10 februarie 2020, 16:36

Va dau dreptate ca daca avea jucatori mai varstnici si mai experimentati Viitorul putea trage de 1-0 si castiga partida. Dar Hagi isi vinde repede valorile. Nu ii lasa sa se coaca. Si atunci este imposibil sa vinzi si sa ai si mari rezultate. Ori esti cal ori magar amandoua impreuna nu se poate.

tudor (301 comentarii)  •  10 februarie 2020, 17:30

Imi rau rau insa Cicaldau este mai mult decat un simplu conducator de joc. Daca nu gresesc el este golgeterul Craiovei. Restul de acord cu multe observatii caci este si parerea mea ca Acka nu este un fundas central indicat pentru o echipa care isi propune castigarea campionatului. Tot aud ca este foarte puternic si cred asta. Atunci ar fi trebuit sa se orienteze spre box sau spre haltere.

Daniel (223 comentarii)  •  10 februarie 2020, 17:35

Inteleg ca s-a stins marea dv dragoste pentru Craiova. Desi invinsa echipa Viitorul pare sa fie mai aproape de sufletul dv decat Stiinta. Mi-a spus cineva ca dragostea aia ar fi incetat dupa disparitia Craiovei Maxima si Ma gandesc ca este posibil. Dificil pentru un om care a trait epoca de glorie sa tina cu clona pesedista a Olgutei.

CITA (2118 comentarii)  •  10 februarie 2020, 19:01

N-am vazut meciul, dar il cred pe cuvant pe nea Ovidiu ca Stiinta e pe val, mai ales cu tineri talentati si modesti precum cel descris (si laudat!) in articol. Un merit esential in are si descoperitorul lui, Silviu Bogdan, care se pricepe la fotbal. Cu consecventa si seriozitate, Craiova se poate apropia incet de gloria de altadata, nu de alta dar sunt o sumedenie de fotbalisti olteni tineri foarte talentati si pasionati de fenomen.

Radulian (110 comentarii)  •  10 februarie 2020, 19:14

@Daniel (200 comentarii). Inca un adept al brutarului care isi da cu parerea...Clona cum ii xivi tu face 20000 de spectatori la meciurile slabe iar Mititelu maxim 1000. Asa ca ciocul mic...

DINU (1 comentarii)  •  10 februarie 2020, 20:06

fara arbitrii re-jeleu e carne de tun,un lucru bun este infaptuit ,mimamo se va lupta pentru titlul de campioana in play-off ,astept al doilea lucru bun sa se infaptuiasca ,viitorul sa lupte alaturi de mimamo ,in rest pace.

a dica (283 comentarii)  •  10 februarie 2020, 20:18

Nea Ovidiu nu-i mai lăuda atâta. În mod normal, după cum au jucat, Craiova trebuia sa ia 3, 4. Viitorul a jucat slab, nu mai au echipă. Dacă ratează play off-ul vor avea emoții mari la retrogradare.

ionut (23 comentarii)  •  10 februarie 2020, 20:19

Mi se pare curios ca nu se baga sa comenteze faniii olteni...Astia vin la meciurile de acasa ca asa este la moda sa te vada lumea din oras cu gagica si nu pentru ca iubesc echipa

Dinamovistul (23 comentarii)  •  10 februarie 2020, 20:26

Sunteti nedrept cu Nistor de la care ii cereti sa se integreze intr-o echipa noua si cu alt stil dupa doua saptamani. Lui Andrei Ivan nu ii reuseste nimic desi este venit inapoi la echipa de mai multe luni. La experienta pe care o aveti ma surprinde neplacut faptul ca folositi alte unitati de masura cand ii judecati pe fotbalisti.

alin (626 comentarii)  •  10 februarie 2020, 20:33

Nu sint deloc de acord cu @a dica. Viitorul nu a jucat slab de vreme ce a marcat si si-a creeat multe ocazii de gol salvate de Pigliacelli. Dar cum scrieti a vindut numerosi jucatori si nu mai este echipa puternica din campionatele trecute. Cind inamicii lui Hagi doresc Viitorul in play out eu cred ca nu se va intimpla asa.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  11 februarie 2020, 1:37

Pt Viitorul nu va ingrijorati, Hagi o sa-l rascumpere pe Ianis cu 5 milioane si se va repune pe picioare. Pt Craiova o cam dati in bara si anume: Papura e aceelasi antrenor slab numai ca are taria si "recunoaste" ca fara Pigliacelli ar fi in play-out....E un cistig fata de Piturca...

Adrian (33 comentarii)  •  11 februarie 2020, 5:45

Nenea Ioanitoaia a uitat proverbul cu usturoiul si continua sa ne spuna ce fata mare si neprihanita este. Si darnica dar sa nu se afle. Domnule care va doriti statui si recunoasteri de guru, noi l-am criticat pe Papura, sau pe Piti, din dragoste de Craiova nu din venin netratat, ca domnia voastra. Si noi nu am uitat ce am spus si ne dorim zilnic sa fim contrazisi de realitate, asa cum s-a intamplat in aceste doua etape. Domnia voastra a uitat ca a injurat si crede ca daca ne mustruieste pe noi si noi uitam. Greu de crezut.

adrian.o (16 comentarii)  •  11 februarie 2020, 12:16

In mod normal clona nu putea scapa fara cateva goluri primite la ce aparare de toata jena are.De la Steaua putea primi 4-5 goluri,de la Astra la fel,Alibec putea sa le dea cu terenul in cap daca isi regla mai bine tirul.Dar mereu scapa fara sa ia o caruta de goluri la ce aparare slaba au.Au scapat o data,au scapat de doua ori dar pana la urma tot se vor face de ras cu linia asta defensiva foarte,foarte slaba.

Marius (347 comentarii)  •  11 februarie 2020, 12:44

@adrian o (14 comentarii). Pana sa se faca de ras Craiova si sa ia o caruta de goluri se fac de ras alte echipe. Cainele moare de drum lung si tu de grija Stiintei.

itu52 (239 comentarii)  •  11 februarie 2020, 13:14

Adus cu surle și trâmbițe Pițimanul, superantrenorul autodidact, zeitatea fotbalului de pretutindeni, și-a făcut numărul de grandomanie, a dezbinat tot ce se poate în jurul lui, iar când s-a împuțit brânza a spălat putina. Cu autoritatea șifonată, zace ca un câine bătut și visează la ciolanul pe care tandemul Dragomir-Sandu i l-au servit cu generozitate. Sper ca acest ultim încălecat să-l trimită definitiv în bălăriiile fotbalului alături de celebri impresari și mai ales impresare. Acum se mai respiră la Craiova, visul cel mare a fost adaptat la realitate, titlul a devenit celebra luminiță. Cine știe, tunelul fotbalului românesc e plin de surprize, se poate întâmpla, căci numai întâplare poate să fie. Viitorul parcă nu mai are viitor, a început să-l apuce fâstâceala în zona de finalizare și-a intrat în vrie. Ca totdeauna fotbalul nostru mic e cuprins de-o mare zarvă, păcat că nu ne bagă nimeni în seamă.

Comentează