Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

M. Rotaru și „brelocul”

După plecarea lui Pițurcă, supărat că nu i s-au adus întăririle solicitate, Craiova a negociat, ori a mimat asta, cu doi antrenori

Permalink to M. Rotaru și „brelocul”
luni, 13 ianuarie 2020, 3:11

Mai întâi cu Edi Iordănescu, apoi cu Cristiano Bergodi, dar ambele formule au căzut. Ca atare, echipa se pregătește în Antalya sub comanda lui Corneliu Papură, ex-secundul lui Pițurcă, uns principal după ce a mai răspuns de echipă și anul trecut.

De ce scriu că ar fi mimat cele două variante? Deoarece Mihai Rotaru n-a urmărit altceva decât să-l păstreze pe Papură, omul său de casă și de încredere, care nu-i iese din vorbă și care execută ce i se cere, dar și ce i se sugerează. Nu degeaba se spune despre Papură că-i feblețea patronului. El și preparatorul fizic Cornel Blejan, neschimbat de aproape 7 ani, sunt marionetele lui Rotaru. Păpușile unuia care începe, ori continuă?, să calce pe urmele lui Gigi Becali. Să taie și să spânzure, să hotărască în toate domeniile. Inclusiv în cel tehnic.

Rotaru a lăsat impresia, falsă, că vrea să-l aducă pe Iordănescu jr. de la Mediaș. A renunțat întrucât Edi trebuia să achite Gazului, ca să devină liber, 150.000 de euro. Sau 200.000, conform altor surse. Dacă ar fi ținut cu adevărat să-l ia pe Iordănescu, Rotaru nu s-ar fi împiedicat de suma pretinsă de Gaz Metan. Unul care tocmai și-a dus yachtul personal la iernat în Sithonia, la Porto Carras, unde parcarea costă de 3 ori mai mult decât (de pildă) la Istanbul, chiar n-ar fi trebuit să-și facă griji dintr-un mărunțiș de 150.000 de euro!

Părerea mea e că povestea tratativelor cu Iordănescu jr. n-a fost decât o încercare, parțial reușită, de a calma spiritele în Bănie. Unde Papură e din ce în ce mai contestat de fanii alb-albaștri, care consideră că echipa lor de suflet merită un antrenor de calibru. Cu ștaif, cu anvergură. Craiovenii au trăit o scurtă experiență cu tehnicianul respectiv între aprilie și august 2019, dar n-au rămas cu amintiri prea plăcute. Corect e însă de precizat că nici șederea lui Pițurcă n-a rupt gura târgului. Bilanțul ex-selecționerului în Liga 1, 14 partide, 6 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri, e comparabil cu cel al lui Papură, 13-7-1-5. Ba chiar inferior!

Altminteri, antipatia față de Papură se transmite și asupra mentorului acestuia. A unui Rotaru așteptat să apară în cantonamentul din Antalya pe drumul de întoarcere din vacanța petrecută în Filipine. Recunoașteți stilul lui Gigi Becali, șeful sosit în inspecție la echipă, să verifice, să încurajeze, să dea indicații.

La fel, așa-zisele tratative cu italianul Bergodi, purtate de Marcel Popescu pe durata absenței lui Rotaru din țară, au însemnat altă formalitate. Craiova le-a inițiat mai ales ca să le închidă gura suporterilor, nu ca să rezolve problema. N-am auzit de la unul ori de la altul, ci însuși Bergodi mi-a confirmat de la Roma că i s-a condiționat semnarea contractului de menținerea cuplului Papură-Blejan! Cum tehnicianul italian, dornic să lucreze cu staful său, a interpretat cererea drept o lipsă de încredere, dacă nu și ca un afront, firește că dialogul s-a frânt.

Cu alte cuvinte, mi-e teamă că Rotaru n-a făcut decât să încurce intenționat lucrurile ca să-l poată avansa pe Papură, „brelocul” său. Și-a atins scopul, ba chiar a câștigat teren prin achiziționarea lui Nistor de la Dinamo, numai că e de văzut cum va reacționa publicul craiovean la cel dintâi eșec cu actuala conducere tehnică, impusă de patron. Mă îndoiesc că frumos.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Emil (43 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 15:30

Excelent. Corecta comparatia cu Gigi Becali. Rotaru si-a luat si el cam tare viteza si nu il mai opreste nimeni.

Tudorache (179 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 15:34

Pacat ca si Craiova a ajuns ca si Steaua la cheremul unui meltean imbogatit peste noapte din tot felul de invarteli. Rotaru parea din alta stofa decat oierul dar pe zi ce trece isi da in petec.

Costel (28 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 15:36

Nu il mai periati atat pe Piturca pentru ca palmaresul lui la Craiova nu este peste cel al injuratului Papura. Atunci de ce sa bage Rotaru bani in antrenor daca se poate si fara...

Dinu (427 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 15:37

Probabil ca Rotaru gandeste la fel ca Becali numai ca fiind mai acoperit tace mai mult. Rezultatul va fi acelasi si Craiova se va duce la vale.

Serban (5 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:00

Din "analiza" lui "nea ovi", lipsesc doar osanalele ridicate mititelului ! Ca doar "nea ovi" este telepat si stie oricand ce-i trece prin cap lui Rotaru, bineinteles numai nasoale ! Si se mai mira de ce, cu ceva timp in urma, GSP-ul a primit eject din partea CSU ...

Andrei F (1607 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:25

Văi doamne ce problema!!! Cică patronul vrea să aibă la echipa un om de incredere- și cică asta ar fi rău!!! Unde în lumea asta patronul recurge la altfel de oameni( am sa revin...)?Jurnalistul spune cu jumate de gura că Papura a avut rezultate mai bune decât marele Pițurcă!!! Pai tot e greșit domnule jurnalist pentru că marele Pițurcă a mai cerut și obținut și întăriri care au costat,nu???Nu țin cu oltenii dar Pițurcă a tras pe linie moartă portarul,pe închizătorul Mateiu,pe Barbut și a folosit mai mulți tineri jucători pentru a respecta regula decât Papura...Ce ne spune asta?! Că un alt antrenor poate restructura iarăși echipa și e clar că nu e timp in pauza scurta de iarna ! Daca aș fi fost Rotaru aș fi dat credit mai repede lui Papura decât antrenorului demis de la echipa de pe ultimul loc care mai cerea și colaboratori noi! Adică Pițurcă a putut lucra cu Papura dar marele Bergodi nu!!!Și revin la Pițurcă...Pai numai eu îmi amintesc de Pițurcă care nu are nici un rezultat la echipele de club și mai ales pe la ce cluburi a antrenat Pițurcă mereu a fost însoțit de scandaluri??? Apoi Pițurcă nu fuseseră ajutat de soartă și obținuse acțiuni la Steaua? Ce a făcut cu ele spune clar că patronii pentru el nu sunt buni decât de jumulit...Și să fiu iertat dar nici acest jurnalist nu ne- a arătat care este modelul lui de patron...Pană una alta Becali și Rotaru încă nu și-a au băgat cluburile in insolventa și asta la ce se întâmplă în România este lucru mare.Eu pentru asta ii felicit și probabil că asta se obține și fiind implicați în problemele echipelor...In oglinda...cati cititori simt că GSP este interesata doar de ce vrem noi sa citim...?

Flaviu (86 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:31

@Serban (5 comentarii). Alt bolnav la cap. Acest articol nu are nici cea mai mica legatura cu Mititelu. Care Mititelu, de unde Mititelu, cata minte sa n-ai ca sa judeci asa.

alin (626 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:34

Serbane, revin-o tati ca stirnesti risul. Toate judecatile din articol sint logice si orice om cu cap gindeste la fel. Rotaru l-a vrut pe Papura si dl Ioanitoaia explica si de ce. Ca bilantul lui nu a fost mai slab decit al titanului Piti din Orodel.

Obi san (14 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:41

@serban: Ioanitoia chiar are dreptate,acest articol îmi confirmă ceea ce știam.

Che Guevara (363 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:55

Nu ma intereseaza echipa despre care tratati in acest articol. Am o singura intrebare: de ce Eugen Neagoe are o presa atat de favorabila iar Corneliu Papura nu? Care e diferenta dintre cei doi? Cel putin matematic, Papura cred ca are un procentaj de reusita mai mare decat Eugen Neagoe. Adceti-l pe Emil Sandoi in cazul in care nu gasiti un antrenor mai bun decat Papura!

Motatei (29 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 17:05

Rotaru nu stie ce inseamna Craiova. O echipa de prim plan care trage la titlu si nu poate fi antrenata de un servitor al lui. Iar daca are bani sa isi cumpere yacht atunci sa faca bine sa plateasca 20 000 de euro un antrenor. Daca CFR Cluj poate sa poata si Craiova ori Rotaru sa ne lase.

Matei (93 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 17:09

@Che Guevara (358 comentarii). Neagoe are presa mai buna decat Papura pentru ca echipele antrenate de Neagoe desi cu jucatori mai slabi decat ai Craiovei au jucat in permanenta un fotbal mai frumos decat Craiova. Atat Sepsi cat si Hermannstadt.

Mirel (153 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 17:12

Sigur ca Rotaru il vrea pe Papura. O data ca il asculta orbeste si alta ca il plateste te miri ce. Cand te cheama Universitatea Craiova cauti sa iti tii rangul sau daca nu poti lasi pe altul in locul tau.

Terra Nova (7 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 17:35

Nea OVI, cu fiecare articol "de analiza", stergi munca de o viata, respectata si apreciata de toti. De la o varsta, mai bine ti-ai dedica articolele paginilor memorabile ale fotbalului roamanesc la care ai fost partas si pe care le-ai comentat, asa pot afla mai multe si cei tineri. Te contrazici: Suporterii vor antrenor de calibru dar Piturca , mare calibru pe hartie, a fost mai slab in realizari decat Papura. Cred ca ai vazut, cu ochiul dumitale format, ca Papura a mai avut o idee si o organizare de joc, la Piturca, nimic, doar orgolii si pretentii prostesti. De ce sa mai dai bani la Pomul Laudat? Iti contrazici chiar colegii. Nu Rotarul s-a facut ca negociaza, ci Iordanesccu a fost neserios.Chiar ce GSP scria zilele trecute, prin Dan UDREA: "Cum le-a tras Edi Iordănescu țeapă oltenilor » Antrenorul știa de la început că nu va pleca de la Gaz Metan" Orice patron are un om de casa, de incredere.Alfel nu ar avea informatii si l-ar fura "Satanele", cum a patit-o Mititelu. Restul sunt rautati de GSP: Nu sunt sigur daca Rotarul se implica la alcatuirea echipei, vom vedea pe parcurs Dar vad nimic rau din cand in cand, la inceput de sezon sau in perioada de criza ,cand au ramas fara antreonor cu o zi inainte de inceperea pregatirii, cel care baga banii sa faca"inspecție la echipă, să verifice, să încurajeze, să dea indicații." Sa nu zici mata ca actionarul/patronul/boss-ul vostru nu venea periodic prin redactie pentru inspectii, verificari sau indicatii :))

CITA (2118 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 18:13

Stie cineva ce afaceri are Rotaru? Ca vad ca maestrul Ioanitoaia vorbeste de yaht-uri, excursii in Filipine, etc. Probabil ca Papura e antrenorul potrivit, daca asa a decis patronul. Nu stiu nimic de el, cum isi face banii, etc, de-aici si prima intrebare. Ce firme are? In ce domeniu? Exporta? Importa? Produce? Ce? Unde? Merci!

grandetorito (8 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 18:21

Cornel Papură este cel mai "oltean" dintre toate numele din acest editorial. Merita toată susținerea! E singurul care muncește pentru club si echipa si tratează presa cu oarecare răceală. Asta nu place mass mediei si asta este motivul pt care imaginea ii este terfelita. Urat! Respect CP!

Myty (69 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 19:38

Excelent articol, bravo domnule Ioanitoaia pentru sinceritate si curaj. Papura o fi cel mai mare oltean dar el nu este angajat la echipa ca oltean ci ca antrenor. La capitolul acesta nu mai este cel mai cel dintre toti.

Romica (63 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 19:46

@Terra Nova (7 comentarii). Nu ai inteles nimic dintr-un articol care nu il lauda deloc pe Piturca. Scrie chiar ca a avut bilant mai slab decat Papura. Articolul il ataca pe patron si nu pe antrenor. In sensul lui comunicatul nu vine de la club ci de la investitor care se substituie clubului ceea ce confirma teza dlui Ioanitoaia.

vasco (363 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 20:29

Rotaru este atat de mic incat se viseaza....Jiji becali:))))Ce performante poti astepta de la un asemenea"patron"."investitor","manager"...?Cata vreme fotbalul romanesc se va baza pe acest gen de.....nu va fi nimic de facut! Cititi mai atent ce spune Laszlo Bolonyi despre ce a ajuns fotbalul occidental:-o adevarata industrie in care n-ai sanse daca nu esti competent.Ce afacere i-a reusit vreodata lui jiji,gica popescu et comp,***Asa e usor sa fii "patron" de club de fotbal,dar du-te in orice tara normala,din occident si fa asa ceva....Milionari de carton intr-o societate de carton.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

argus (108 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 22:56

Inca un milionar de carton cu yacht si cu ifose, dar si ***. In loc sa dea comunicat clubul si sa-l semneze Cartu sau Marcel l-a dat ...Rotaru!!! Asa aroganta nici Gigi Becali nu a indraznit dar Rotaru se crede frate cu Turnul Eifel sau cu Arcul de Triumf. Bietul de el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (50 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 22:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (239 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 0:40

Păi, la Craiova se joacă bătuta pe loc. Că e Pițurcă sau Papură tot un drac. Un orgolios și un introvertit, un limbut și un mut, un supeficial în vorbe și un ins care incearcă și dă câteodată greutate cuvântului. Parcă parcursul lui Papură a fost mai bun decât al experimentatului, iar jocul mai frumos. Oricum campionatul se joacă în play-off, pentru 4 etape e bun Papură. De ce nu vine SMURD_ul, el este artizanul actualei formații, e un cooperant, ar putea încerca un tandem cu Săndoi. Par compatibili. În rest, mergem înainte. Mi-a plăcut „unanimitatea lui Mutu”, care s-a trezit candidat unic, mi-a plăcut modestia lui(era și cazul). Da, era și cazul să treacă la modelarea tinerilor fotbaliști, e polivalent și polipotent. Mi-a plăcut mult interviul lui Bölöni plin de conținut și floricele literare, mi-a mai plăcut surpriza Islandei la handbal. Sunt acolo unde noi am visat cu rezultate surpriză și s-ar putea să ne-o coacă la fotbal.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 2:58

Comparatia cu Gigi n-are nici un rost. Gigi macar baga bani. Asta e mai rau ca Gigi Becali de o mie de ori...Si pe deasupra e si un mare *** care spera sa obtina ceva, macar si bani cu Papura in staff....Aveam impresia pina acum ca doar Mititelu avea probleme la mansarda, dar asta vrea cu tot dinadinsul sa ne demonstreze ca e peste Mititelu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (72 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 8:17

Bre Ioanitzoiule... nici Papura ...nici Pitzurca....dar nici tu ! Cum stii tu sa bagi zizanie ....

Andrei F (1607 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 9:08

@motanul incaltat La comparatia cu Becali...pai ce comparam?E rau ca Rotariu sa o ia pe urmele lui Becali cel care potrivit lui Piturca si GSP a invins Craiova de doua ori?Sa intelegem ca Piturca si GSP cu jurnalistul de fata vor ca mereu Craiova sa fie inferioara lui Becali,echipa olteana fiind condusa de antrenori de soi ca Piturca?Logic ar fi ca daca Rotariu este egal cu Becali si meciurile dintre ei sa se incheie la egalitate...Nu ar fi un pas in fata pentru Craiova?Sau...ar fi rau ca Rotariu 16 ani sa nu bage echipa in insolventa sau faliment si in timpul asta sa joace si 12 ani in Europa cu ceva rezultate ?Va aduceti aminte cand jurnalistii ii faceau statuie lui Stan -fost Otelul , Bucsaru-fost Unirea Urziceni,Paskany-fost sau...la CFR?Tare aia cu suporterii nu accepta...Care suporteri?Cei care nu mai aveau nici o echipa din oras in Liga 1?Citesc aici ca daca Rotariu nu face una -alta sa plece...Probabil numai eu nu am auzit dar de fapt Dinamo nu-si gaseste patron desi echipa se da aproape moca pentru ca patronii stau la coada ca sa-l inlocuiasca pe Rotariu!!!!Clar articolul este de destabilizare a Craiovei!!!Vad ca unii se intreaba pe cine jigneste ziaristul!!!Probabil ca si ei la locul de munca sunt Brelocuri sau din contra trag patronul la raspundere!!!

Mugurel (6 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 10:29

Cam in toate articolele referitoare la Universitatea Craiova se observa frustrarea GSP-ului dupa retragerea acreditarii de catre clubul U Cv. GSP-ul pupa mainile lui Becali si mai ales mainile lui Negoita (probabil reclamele de la primarie sunt importante - trebuie sa mancati si voi jurnalistii ce scrieti la comanda cate o paine).Domnule Ioanitoaia, de la colegii dvs. nu am mari asteptari dar de la dvs mi-as dori sa va indreptati coloana vertebrala.

Andrei F (1607 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 11:12

@Mugurel (5 comentarii) • 14 ianuarie 2020, 10:29 Poti sa argumentezi cum GSP este proBecali?Nu de alta dar si astazi GSP vorbeste de cooperativa Becali-Iftimie cand Becali a platit pe jumatate de jucator transferat de la Botosani mai mult decat a platit CFR pe trei jucatori si in plus anul acesta a inregistrat prima victorie a Botosaniului contra lui Becali...Mai mult...cand in acest articol jurnalistul spune ca patronul Craiovei se ia dupa Becali crezi ca intentiona sa-l laude?

Mugurel (6 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 12:11

@Andrei F - majoritatea articolelor din GSP discrediteaza maxim Universitatea Craiova, rautatea unora dintre aceste articole este atat de evidenta incat nu cred ca are rost sa sa fac acum o recapitulare. Daca doresti facem o lista: eu cu articole evident rauvoitoare la adresa U CV. iar tu cu articole cu tenta laudativa sau macar neutra (obiectiva - obiectivitate care lipseste GPS-ului Vezi articolele din Fanatik si ai sa intelegi). Am totusi sentimentul ca lista ta va fi scurta sau inexistenta. Referitor la articolele Steaua-Becali - ponderea articolelor pro este clar in avantajul Becali chiar daca uneori mai scapa si articole anti-Becali pe aici.Ponderea articolelor pro Negoita - Dinamo este aproape 100% la GSP . Evident, ma repet, se pare ca ***.

gilos (328 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 12:38

Aveti dreptate, modelul lui Rotaru este Gigi Becali... El hotaraste, el le stie pe toate, s-a inconjurat de yess-mani, partea proasta este ca nu intelege ca un asemenea comportament nu duce la succes. Eu cred ca indepartarea lui Mangia a fost o greseala. Echipa se legase, juca ceva. Daca facea un mic efort si pastra/aducea inca 2-3 jucatori ne bateam la titlu de adevaratelea, cu sanse. Asa, cu Papura...din lac in put

Andrei F (1607 comentarii)  •  14 ianuarie 2020, 12:59

@Mugurel (6 comentarii) • 14 ianuarie 2020, 12:11 Insist!Da exemple de articole proBecali!Ai sa vezi ca nu prea sunt si oricum in majoritate sunt antiBecali...Inaintea meciurilor Craiova -Steaua toti gazetarii isi suflecau manecile de bucurie asteptand sa rada de Becali care trebuia sa ia papara mare de la Piturca...

IMGB (72 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 7:10

Andrei... Mugurel are dreptate 100 %

Comentează