Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Pleacă Pițurcă?

Pe 28 octombrie, în articolul "Craiova anonimă", scris după ce formația olteană terminase 0-0 pe terenul nou-promovatei din Clinceni, notam că ea "nu poate emite pretenții la câștigarea campionatului".

Permalink to Pleacă Pițurcă?
vineri, 27 decembrie 2019, 4:38

Detaliam cu „Ori poate emite, căci nu-i interzis nimănui să viseze, dar fără șanse de izbândă. Mai direct, Pițurcă vrea, dar nu prea are cu cine”.

Astăzi, când echipa din Bănie a terminat stagiunea pe locul 4, la 7 puncte de liderul CFR, până și cei ce m-au bănuit atunci c-aș avea un dinte contra Craiovei, pasămite, deoarece clubul i-a retras Gazetei acreditările (pagubă-n ciuperci!), trebuie să-mi dea dreptate. Cum ea, cu un program dificil în finalul sezonului regulat, pare mai aproape de play-out decât de titlu, inclusiv Pițurcă s-o fi convins că l-a luat gura pe dinainte în clipa în care a anunțat că și-a stabilit ca țintă campionatul!

Făcând declarația respectivă, ba și repetând-o, Pițurcă a fost sincer. Dacă n-ar fi crezut că se poate bate la campionat, n-ar fi luat echipa. La vârsta, la averea și la reputația lui, chiar n-avea nevoie să se mai expună. Iată de ce acum, când simte că obiectivul se îndepărtează, încearcă prin orice mijloace să recupereze terenul pierdut. Cere întăriri în regim de urgență, conștient că măcar două adversare, CFR și FCSB, sunt superioare valoric. Fără să se supere nimeni, chiar sunt.

De aici încolo lucrurile se complică. Întrucât antrenorul și patronul, mă refer la Mihai Rotaru, omul care decide în club, nu lasă impresia că vorbesc aceeași limbă. Tocmai pentru a nu-l refuza în față pe Pițurcă, Rotaru tot amână o întrevedere menită să clarifice situația. Conform informațiilor mele, investitorul se pregătește să plece în vacanță tocmai în Filipine.

Cum clubul a cumpărat numai în stagiunea asta jucători de 2,5 milioane de euro, Rotaru nu se grăbește să bage și alți bani. E drept că, vânzându-i pe Mitriță, Gustavo, Screciu, Al. Băluță, pe alții, a încasat mai mult, dar povestea e veche. Aproape uitată. La rându-i, Pițurcă ripostează că oamenii aduși gratis la propunerea lui, Zakarici și Cosic, au corespuns. Pe când A. Ivan, reîntors contra 1,5 milioane de euro, a dezamăgit atât ca atacant de bandă, cât și ca vârf împins. Cu o medie a notelor în GSP de numai 5,46, el a marcat două goluri (zero assisturi!) în 13 meciuri de L1, în 10 dintre ele fiind titular, iar în 8 integralist! Fără comentarii, nu?

Fără s-o spună public, Rotaru îi mai reproșează antrenorului atmosfera din vestiar. Tensionată, încordată. Niciodată însă Pițurcă n-a fost foarte agreat de elevii săi, deoarece s-a purtat totdeauna ca șef al lor, nu ca prieten. Dovadă că l-a exclus recent din lot pe italianul Pigliacelli cât ai zice pește. Ferm până la încăpățânare, Pițurcă are principii și nu admite, sub nicio formă, încălcarea lor. Îi place să conducă și să hotărască totul. Pare un dictator ori chiar e. Amintește de Dan Petrescu, pe care însă, opinia mea, îl depășește.

De urmărit ce se va întâmpla. În ce măsură oltenii Rotaru și Pițurcă, mândri, pietre tari, vor ajunge la un numitor comun. Ar fi imperios necesar, căci Craiova suferă din pricina lipsei de valoare, dar și a unității, a armoniei. Nici atitudinea nu-i cea așteptată, majoritatea fotbaliștilor, exceptându-i pe Cicâldău, pe Mihăilă și pe încă vreo 3-4, jucând în dorul lelii. Nepăsare amendată prompt de suporteri.

Atât cât îl știu eu, anticipez că, dacă Rotaru îl va asculta și îi va da satisfacție, Pițurcă va rămâne la Craiova. Altminteri, nu. M-aș bucura să mă înșel, însă mă îndoiesc.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Motatei (29 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:00

Bine scris si realist. A dezamagit Andrei Ivan dar nici cu Piturca nu imi este rusine. Barbugiul a dezamagit si mai tare.

Bebe (155 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:02

Ivan nu mai este bun pentru ca au dat pe el 1,5 milioane de euroi. Intrebarea mea este daca acelasi jucator avea valoare cand era vandut de Craiova la Krasnodar cu 3 milioane.

alin (626 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:04

Dv cautati sa tineti un echilibru si reusiti. Nefiind asa diplomat ca Dv eu zic ca ar fi in folosulCraiovei de la jucatori la fani ca domnul Piturca sa isi faca urgent bagajele.

Andu (56 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:07

Piturca este un tip incuiat dar macar are secunzi de o calitate deosebita. Sub Papura plange pamantul iar Rica Neaga are mintea unui elev de clasa a saptea elementara.

Filip (44 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:10

Nu il mai ridicati in slavi pe smecheritul asta de Piturca...Auzi aici trimitere la reputatia lui. Care reputatie bre, Nea Ovidiu, aia de pokerist iri de barbugiu?

Ilie (135 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 17:44

Ivan nu a fost niciodată un fotbalist bun, dar a scris gsp.ro că e urmărit de Barcelona. Și asta l-a nenorocit de tot.

Enache Dan (1 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 18:29

Eu cred ca Piturca mai rau a zapacit echipa asta cu formule diferite tot timpul la jocuri....echipa care si-asa are jucatori slabi exceptie 3-4 care au cat de cat valoare...

Bita (9 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 18:31

Iliuta, ziarele scriu si rescriu dar Andrei Ivan este mai mult sprinter decat fotbalist. Alearga nimic de zis si atat ca nu prea se descurca cu cotofana.

Viktor (278 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 18:35

Rotaru este altul care isi face popularitate cu echipa asta si suge de la tatele eu. Sa nu aiba aceiasi soarta cu Dinel Staicu care nici lui nu ii mai ajungeai cu prajina la nas.

Liviu (333 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 20:13

Nea Ovi, lasa-l bre sa plece ca nu a facut nici o branza decand a preluat-o pe Craiova. Doar a pierdut puncte si a bagat zazanie in vestiar si pe teren.

Oprea (3 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 20:14

Piturca e un tip cu toane daca nu poti sa il intelegi e greu sa poti avea o continuitate fotbalistica cu el .Dar are si calitati bune ca antrenor, Craiova la ora actuala nu cred ca are lot de fotbalisti pt a se bate la castigarea campionatului, cu exceptia a4-5 jucatori restul sant de pluton.

Lucian (206 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 20:30

Sa nu se mire nimeni daca, Craiova rateaza intrarea in play off. Cu antrenorul si echipa de astazi chiar ar fi operformanta sa se califice dar nu cred. Mediasul si Botosianul au echipe mai solide.

CCC (137 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 20:39

Piturca, sprijinit de corifeii “Nasul” si “Corleone” a distrus Craiova Maxima, cea adevarata! Pentru mine a fost o enigma bucuria oltenilor la instalarea lui Piturca in Banie.... . Masochism? Se prea poate .....

motanul incaltat (603 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 0:37

Pleaca Piturca???---paguba-n ciuperci ca sa va copiez.... Ce a facut in comparatie cu Mangia?? In afara de timpenii-ca l-a scos din lot pe cel mai valoros portar din Romania in 2019 -absolut nimic.... Puneti-ma pe mine antrenor la Craiova si aducetimi-l pe Messi, Neymar, Cavani si Suarez si iau campionatul la pas....Chiar si cu Aka si Fereira in defensiva....

Dinu (427 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 2:16

Nu va fi mare lierdere plecarea lui Piti. De data asta nu a reusit sa sensibilizeze nici echipa si nici publicul. Poate ca prea face pe autoritarul si nu creaza o atmosfera placuta.

Dumi (60 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 4:31

Sa plece ca nu prea cred ca il va regreta nimeni. Asa va ramane Satana in istoria fotbalulub ca unicul antrenor care a prabusit pe rand ambele echipe ale Craiovei.

Marcel (190 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 9:33

Sa plece ca nu va plange nimeni dipa el. Poate doar momaie alea de secunzi pe care i-a luat ca sa aibe pe cineva sa ii toarne in pahar si sa ii duca geanta cu echipament. Cand iei secunzi pe Rica si pe Papura asta spune totul despre ce valoare ai tu ca antrenor.

Tinel (19 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 9:44

De data asta dl Piturca a aratat ca un antrenor oarecare. Nu l-am remarcat cu nici o miscare si cu nici o ideea. Acum cred ca aveti dreptate ca nu ii mai trebuia si s-a plictisit.

Adrian (33 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 9:53

Piturca a fost un rau nenecesar Craiovei si asa a ramas. Si inainte de al lauda cu prea peste masura pe antrenorul amintit haideti sa ne aducem cum juca Universitatea cu un lot mult mai subtire dar cu alti antrenori.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 10:59

Se numeste PiTurca si joaca Turca Pi iarba … cu „cotofana“. S-a nascut in alt secol pardon mileniu, nu mai are nimic de-a face cu noi, oameni si oameni moderni si europeni. Nu-l mai intrebati despre fotbal caci filozoful PiTurca va raspunde de sus, din singurul copac ramas la unitatea militara - la rugamintea bucatarului care nu voia sa foloseasca spatii neigienizate - unde baga in el ciorbe angajatul meu si al tau cu nume sugestiv Talpan, din inaltimea caruia PiTi raspunde aidoma filozofului Radulescu Sapte Craca, care nu se dadea jos din virf nici sa se … E total depasit, va imaginati ca nici Domnul Becali nu mai da doi bani pe el, prefera niste neica nimeni, baieti frumosi cu fond frumos, pina si pe M² il asculta, nu pe un amarit de oltean batos cu prazul in … --- In fond eu am prezis ca nu-l apuca paltonul la CraiOlga, ca CcraiOlguta are alt pacient caruia sa-i manince sarmaua, ca dupa ce-o sa se ia de jucatorii cu personalitate o sa-l mature pe faras nea asta, ?, patron platit de mine si de tine, nici nu-i oltean ci rapidist ca mai toti oltenii, nea asta, na ca-mi scapa ca-ti intra ca pastravu in fondul problemei pacientilor, rapidistu asta care e principalul pacient al sectiei d-v condusa de la sediul din Rahova. Dar e neobisnuit de cald, rapidistii de sub Tabla Ondulata CraiOlgana inca il indura ! --- Despre Clona. Infiintata ilegal direct in liga secunda, echipa adevarata fiind data afara pina si din parcurile mele si ale tale de catre neocomunisti – pacientii sectiei d-v – inventia Nasului, cu acordul G P care avea sa-i asigure Nasului un loc in Rai si Steleeea care ii cara immobiliarului diplomatu cu praz si zaibar pentru pacienti in timpul campaniei pentru sefia Nasului in Raiul FRF. Promovata ilegal de catre domnita Burleanu si ziaristul pentru care fotbalul e „fuga inainte de toate“ ! Si numar de cornere ! Ma bucur ca Steaua le-a tras-o asa cum trebuie dar daca eu eram Steaua eu nu ma prezentam la meci ! Pentru mine aceasta Clona Neocomunista nu exista. La fel ar trebui sa procedeze orice alta echipa profesionista din Romania, anume sa nu se prezinte la meci, sa joace neocomunistii cu DrAgnea si Olguta, minca-v-ar … coliva de jurnalisti care scrieti despre ceva care nu exista decit in mintea pacientilor – aici ma gandesc mai ales la „v“, mai toti liderii comunisti au avut probleme fisilozofice, ca tapul ala in spirt. Idea mea ar fi ca la intrarea in Tabla Ondulata sa fie deja amplasat un Ou al lui Brancus din sticla plin cu spirt si scris: aici v-a odihni bulgaroaica care a stat sub masa prm-istilor clujeni …

forzaSS (15 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 11:10

Da Doamne sa ramana satana la clona sa-i distruga si pe astia ca pe mitichelu Craiova e una si aia e in liga a 3-ea forza stiinta uee clona din liga 1 si mitichelu

Obi wan (14 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 12:34

Nentori și forza ss ,mai băieți ,geme prostia in capul vostru !

Gelu (116 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 12:57

Duca-se si sa nu se mai intoarca,

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 15:35

Multumesc tuturor stelistilor. Nu ma asteptam sa am si suportul unor noi comentatotori, care poate nu sint stelisti ca mine dar sint anticomunisti convinsi. Hai Romania, hai Steaua !!!

Obiectivul (14 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 15:54

Cu asemenea conducători ,care în ultimii ani aduc numai ciurucuri în apărare, nu poți emite pretenții ?! Cărțu n-are nici o treabă,mai degrabă îl intereseaza ce face fcs b și prietenu' jiji! Piti e depășit, in trei luni echipa trebuia să joace ceva ,dar joaca mai rău decât în" era "Papura! Daca nu aduc doi fundași centrali de calitate și să de-a afară parnaile,atunci poate sa vina și Guardiola antrenor,că degeaba ! Botosaniul și Mediasul va da lecții la transferuri d-le Rotaru,iar ciobanu va baga in buzunar pe toți ! Ăla îi dădea de mult afară pe Kelic, Fereira,Acka și Bălașa. Până și un copil de grădiniță vede lucrul acesta,in schimb vouă, specialiștilor din club ,va trebuie un secol .

Andrei F (1607 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 18:21

Jurnalistul tot ne spune ce oracol tare a fost ...O fi uitat cand ii cerea demisia lui Papura cand rezultatele erau un pic mai bune?Acum ce sa vezi,Craiova nu are echipa...Astfel de oracole distrug fotbalul romanesc...

cosmin (2 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 23:58

CS U Craiova este o echipa iubita si are un antrenor foarte bun.Sa nu-i subestimam antrenorul si investitorul.Nu poti sa faci din r..at bici in cateva luni in conditiile in care jumatate din lot nu are valoare. Piturca va face echipa daca va fi ajutat cu cei 3-4 jucatori ceruti.Sa nu uitam ca ne-a calificat de 3 ori la nivel de echipa nationala.Trebuie sa I se dea o sansa.Sunt stelist dar m-as bucura sa existe cat mai multe echipe gen Craiova,Cluj,Astra,Viitorul...Fara competitie fotbalul romanesc va dispare.

Craioveanu (42 comentarii)  •  29 decembrie 2019, 7:48

Bai Andrei F, iti propun sa ne scutesti... Visezi ca U ar fi avut rezultate mai bune cu Papura care astazi oricum este secund. Dl Ioanitoaia nu i-a cerut niciodata demisia lui Cornel Papura, am cautat in arhiva si n-am gasit. Aiurezi in stilul tau de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 decembrie 2019, 11:24

@Craioveanu....Poftim !!!Spicuiri din opera de pe acest blogsi poate-ti ceri scuze..... ..Să zicem că Mangia pierduse vestiarul și trebuia schimbat, dar de ce tocmai cu debutantul Papură, în ideea că-i omul de casă al patronului, confidentul lui Rotaru?! S-a demonstrat că n-ajunge.,, .............,,În Bănie, la 1-0 pentru Sepsi, s-a cerut insistent demisia antrenorului. Logic, în condițiile în care Universitatea a suferit trei înfrângeri la rând. Papură a dat mai întâi vina pe oboseală, 10 meciuri susținute într-o lună, apoi pe faptul că „Sepsi a făcut antijoc”.,,.............,,Papură e vinovat, dar vinovați sunt și cei care, apăruți în fotbal pe ușa din dos, l-au numit antrenor fără ca el să aibă o minimă experiență.,,

Craioveanu (1 comentarii)  •  29 decembrie 2019, 18:50

@Andrei F. Acum m-am dumirit ca esti aerian complet. A scrie ca Papura este vinovat cand era inseamna a analiza situatia nu a ii cere demisia antrenorului. Tu citesti una si intelegi alta ca atat te duce capul. Tu trebuie sa iti ceri scuze sau asteptai ca Dl Ioanitoaia sa scrie ca Papura are experienta dupa...4-5 meciuri in liga 1.?

Andrei (262 comentarii)  •  31 decembrie 2019, 9:53

Toti oltenii au perceput venirea lui Piturca, ca si a lui Mesia. Iar aroganta acestuia ca va lua titlul ca o certitudine. Uite ca si oltenii se inseala uneori dar nu le place sa recunoasca treaba asta. Portretul lui Piturca bine conturat aici.

Comentează