Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Excepția de la regulă

Greu de precizat din ce motive s-a produs ruptura dintre Hermannstadt și Eugen Neagoe. Ca în orice divorț, fie el și amiabil, fiecare parte a spus, ori măcar a sugerat, că vinovată e cealaltă. Prin vocea președintelui Iuliu Mureșan, clubul […]

Permalink to Excepția de la regulă
joi, 26 decembrie 2019, 3:07

Greu de precizat din ce motive s-a produs ruptura dintre Hermannstadt și Eugen Neagoe. Ca în orice divorț, fie el și amiabil, fiecare parte a spus, ori măcar a sugerat, că vinovată e cealaltă. Prin vocea președintelui Iuliu Mureșan, clubul a anunțat că Neagoe ar fi cerut renunțarea la 10-12 jucători și aducerea altor 7-8.

Pretenție imposibil de onorat, și din pricină că mazilirea unor fotbaliști, nu neapărat 10-12, ar fi presupus ca Hermannstadt să n-aibă datorii față de aceștia. Din ce se vorbește pe lângă Turnul Sfatului, nu s-ar întâmpla așa. La rându-i, deși a refuzat să intre în detalii, să dea din casă, antrenorul de 52 de ani a explicat plecarea sa prin aceea că una i s-a promis și alta i s-a oferit la Sibiu. După propria-i expresie, locul 10 în Liga 1, pe care a lăsat-o pe Hermannstadt, ar reprezenta „maximum ce se poate realiza cu actualul lot”.

Traducând, Neagoe a venit să facă performanță și, constatând că n-are nici condiții, nici cu cine, a ieșit din horă. În clipa în care a luat decizia respectivă, cel poreclit „Geană” a uitat, sau nici n-a știut vreodată, că va trebui să stea pe tușă până în vara lui 2020! Deoarece Statutul Antrenorului, elaborat de FRF, stipulează la capitolul V, articolul 22, că „într-un an competițional, un antrenor va putea semna cel mult două contracte de muncă în Liga 1”. În ideea că, înainte să vină la Hermannstadt, Neagoe a lucrat pentru scurt timp, iunie și iulie, la Dinamo, de unde concluzia că n-ar mai avea voie să antreneze pe durata campionatului în curs.

Ori ar trebui instalat pe un post-paravan, ca director tehnic, ca manager sportiv, variantă pe care însă n-o agreează. Cel mai simplu ar fi să gândim, iar unii o vor face, că Neagoe însuși era dator să-și poarte de grijă. Să fie informat că, despărțindu-se de Hermannstadt, rămâne fără serviciu, fără slujbă. N-aș patetiza scriind că rămâne și pe drumuri. Nu, întrucât sunt destui alții de compătimit înaintea antrenorilor de fotbal. Altminteri, din ce se aude, atât Iașiul, cât și Craiova ar manifesta interes față de angajarea lui „Geană”.

Nu pare exclus ca, în eventualitatea în care Pițurcă va refuza să mai continue în Bănie, să-i ia locul chiar ex-secundul său de la națională. Deși e departe de mine intenția de a solicita încălcarea sub vreo formă a Statutului amintit, unde-i lege, n-ar trebui să fie și tocmeală!, susțin că situația lui Eugen Neagoe merită interpretată ca o excepție de la regulă și tratată în consecință.

Deoarece tehnicianul în discuție n-a plecat din proprie inițiativă de la Dinamo, ci silit de împrejurări. Din pricina unui stop cardio-respirator care i-a pus viața în pericol și, logic, l-a împiedicat să-și exercite profesia. După ce Neagoe a petrecut pe banca lui Dinamo un singur meci întreg (cu Viitorul) și 22 de minute din altul (cu Craiova), medicii i-au interzis să se mai consume. Fermi, l-au trimis să-și odihnească inima.

Dac-ar fi alcătuită numai din antrenori, ceea ce, din păcate, nu e!, Comisia Tehnică a FRF, condusă de Mihai Stoichiță, ar avea datoria să manifeste înțelegere față de EN. Să-i acorde, cum s-o numesc?, o dispensă. Totodată, să intervină pe lângă Comitetul Executiv, abilitat să ia hotărârea finală, ca să-i permită lui Neagoe să preia, de se va ivi ocazia, o a treia echipă de L1 în această stagiune. Comisia Tehnică și, deopotrivă, CEx se vor afla în fața unui important examen de competență. Dar și de solidaritate de breaslă. Într-un fel, și de omenie.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

BigBear (42 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:27

Nu are sens ideea asta, sincer. Regulile sunt simple, 2 cluburi pe sezon. De ce ar trebui o dispensa ca sa antreneze la al 3-lea? Nu l-am pus eu sa aleaga al doilea club si nici sa plece de acolo, e simplu.

ducu (121 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:29

Nici de Sfantul Craciun nu lipseste un atac la adresa federatiei de fotbal.Macar astazi puteati sa va abtineti...

Anton (84 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:30

Nea Ovi, Craciun fericit. Geana este un baiat de calitate si o victima. Si eu cred ca el ar trebui ajutat la cat a avut de patimit.

Marcel (190 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:32

Nu inteleg de ce nu vrea director tehnic sau ceva gen cum fac toate celelalte cluburi. Ii cade rangul domnului Neagoe sau ce? Ca sa nu spun ca nu il prea dau rezultatele afara din casa pe domnul acesta.

Matei (93 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:33

Oltenii se apara unul pe altul si e frumos. Sangele apa nu se face nicaieri pe pamant.

Mihai (182 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:36

@BigBear (28 comentarii). Nu cred ca ai inteles diferenta desi este la mintea cocosului. Omul asta a fost nevoit medical sa plece de la Dinamo, nu a vrut nici el si nici clubul. Esti un adevarat sufletist, felicitari.

John (1 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:37

Neagoe ar trebui sa mai si construiasca ceva. Sa ii ia paia din lot si sa scoata untu din ei. Bine ca bate pe Dinamo si apoi dupa inca un meci isi da demisia. Un antrenor dupa chipul, asemanarea si pregatirea lui Mircea Radulescu. Dau licente la toti dupa dorinta.

Gio (76 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 15:40

Cluburile schimba antrenorii ca pe sosete dar si antrenorii schimba cluburile la fel. Nu cred ca e normal ca un antrenor sa antreneze 3 echipe din aceeasi competitie intr-un singur campionat.

Marius (347 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 16:04

Gio, tu esti cap patrat. Aici nu este vorba despre un antrenor ci despre un anume antrenor care era sa moara pe banca in timpul unui meci. Are dreptate dl Ioanitoaia in ce sustine. Stopul cardiorespirator il pune pe Neagoe intr-o situatie speciala.

Tini (1 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 16:07

Regula trebuie respectata dar si exceptiile de la ea la fel. Oamenii au facut regula si tot ei pot sa o schimbe. In cazul acesta s-ar impune.

doilaunu (195 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 16:35

se plictiseste rau Ioanitoaia.

Vlad (309 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 16:53

@doulaunul (130 comentarii). Mai rau te plictisesti tu care nu ai nimic de spus dar iti dai multa importanta.

Marcus (279 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 17:06

Cea mai buna solutie pentru Neagoe ar fi sa isi vada de treburi si sa treaca analist la o televiziune. Este un tip instruit si capabil. In caz contrar risca sa moara pe banca tehnica de infarct in timpul unui meci.

Doryn (166 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 17:57

Nea Ovi, ar trebui data o derogare insa fitosii de la comisia tehnica se vor face ca ploua. Unsurosul de Slughita va spune una in public si va face pe dos in realitate. Iar parasutatul Burleanu nu isi va asuma nici cea mai mica responsabilitate.

vali mocanu (6 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 18:00

povestea cu drobul de sare, daca, daca, daca...nici piturca n-a plecat de la Craiova, nici pe Neagoe nu l-a angajat nimeni acolo, asa ca toate aceste discutii sunt doar provocatoare de polemica, absolut nimic constructiv...probabil ca omul nici n-ar aavea chef sa se lege la cap cu alta echipa de pluton, gen Poli Iasi, asa ca plansul fara motiv era absolut necesar intre craciun si revelion...vai delume, ce subiect tare!

Unu’ (102 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 18:07

@Marius Când Nesu a avut accidentul nefericit, cei din club l-au ținut sub contract până la final, nu au terminat amiabil. Dar Neagoe s-a dus la alt club după 2 luni și singur s-a cam cărat, nu a fost dat afara. Deci nu e vorba de nici o situație specială. Iar dacă vorbim de moralitate cei de la Dinamo ar fi trebuit să îl țină sub contract cel puțin până la finalul sezonului.

Manu (167 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 18:20

Nu cereti sa se incalce regulamentul in vigoare dar de fapt cereti. Articolul este scris cu cifru, o mostra de smecherie gazetareasca.

BigBear (42 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 19:23

@Mihai - Stii cum e aia cu Dinamo, ca jucatorii care cad, se zvarcolesc si dupa ce primesc penalty sar imediat in picioare. Da, a avut un accident la Dinamo insa nu a fost asa valoros ca Dinamo sa astepte dupa el si la scurt timp era iar antrenor. Daca era ceva asa grav atunci isi lua pauza macar un an de zile, nu crezi? Sau daca era destul de valoros statea Dinamo dupa el, cum au facut spaniolii la nationala. La a doua echipa a renuntat el, nu a fost dat afara. Aia e o chestie foarte importanta, a plecat ca nu ii convenea lotul, cum joaca echipa. E dreptul lui, insa nu ii pot plange de mila si sa militez pentru exceptii pe motiv ca.. nu mai avea el chef sa fie antrenor in niste conditii identice cu ce era cand a semnat contractul.

MZM (390 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 20:11

Apreciez ca varianta cea mai buna este cea propusa mai sus de Marcus. Neagoe trebuie ajutat, in primul rand, sa traiasca. Are deci nevoie de o munca usoara lipsita de stres. Daca a facut intr-adevar infarct, inseamna ca i s-au pus unul sau mai multe stenturi, ceea ce impune un tratament medicamentos indelungat si o viata echilibrata departe de tumultul de pe stadioane.

Darius (9 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 20:28

Bine ca il vad si pe maestrul Ioanitoaia scriind ceva de bine despre cineva ca de regula loveste in stanga si in dreapta si mai ales in Federatie. Dar astazi este inca Craciun si asa cred ca se explica.

Bogdan (395 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 20:33

Nu este nimeni de vina ca Neagoe sau altul sufera un atac de inima. Fiecare cu soarta lui. Este de discutat pe larg daca pentru asa ceva trebuie incalcat regulamentul. Legea in general. Eu sunt contra si cred ca fac parte din majoritatea suporterilor de fotbal.

Marean (270 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 20:35

Neagoe Eugen pare un tip serios si un antrenor de calitate. Deci il sustin sa poata fi numit si la a treia divizionara A.

George (164 comentarii)  •  26 decembrie 2019, 23:33

Si eu sunt de acord cu cei care cred ca Neagoe ar face bine sa lase fotbalul cu emotiile lui daca vrea sa traiasca. Asa o sa il mai tina 4-5 ani si o sa moara pe vreun stadion.

Myty (69 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 1:01

De aja suntem coada Europei ca nu am respectat niciodata regulile. Le-am facut sa le incalcam si sa le ocolim.

Eugen Qy (1 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 7:55

Deci nea Ovi, sa inteleaga TOATA lumea, dumneavoastra de fapt, doriti ca Neagoe sa MOARA , nu-i asa ? Deja a avut un preinfarct, in timpul meciului de trista amintire, de pe banca dinamovistilor... Ce ii mai trebuie atata stress ? De ce vreti cu tot dinadinsul sa antreneze echipa dupa echipa ? Nu e mai bine pentru el, sa isi ia nitica PAUZA ,de vreun an sau poate doi si sa se relaxeze ??? Ori poate -in viziunea dumneavoastra- e mai IMPORTANTA banca Universitatii Craiova ? ASTEPTAM cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra ...

anca (109 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 9:06

Este nobil ce sustineti insa nu sunt convins ca merita sa va bagati in treaba aceasta. Nu meritau nici persoana si nici situatia. Mai ales situatia.

Mirel (153 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 11:11

@Eugen Qy. Ba problema este corect pusa. Neagoe sa aiba primul grija de el. In plus ca daca nu il opresc cardiologii sa antreneze or stii ei mai bine decat muritorii de rand. Vad ca unii dintre noi sunt si medici.

Dilimache (657 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 13:09

Sunt de acord cu ceea ce sustineti!

Comentează