Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A dovedit că se poate

Cum CFR s-a calificat în „16”-imile Europa League, ba și cu record de puncte pentru echipele noastre, 12, firește că i-am lăudat pe Dan Petrescu și pe elevii lui imediat după victoria cu Celtic.

Permalink to A dovedit că se poate
vineri, 13 decembrie 2019, 3:13

Unii însă, destui, mi-au cerut să mă temperez, deoarece isprava clujenilor nu rezolvă problemele fotbalului românesc. Multe și complicate.

Evident că nu le rezolvă. Dar nu văd de ce trebuie să judecăm așa. În măsura în care nu împărtășesc entuziasmul fără limite al „Bursucului”, uluit de ce-a realizat, nu-s de acord nici cu atitudinea celor care expediază isprava campioanei. Aceasta a reușit o performanță cu adevărat istorică, din moment ce s-a calificat dintr-o grupă imposibilă, cu campioana Scoției, cu locul 3 din Italia și cu 4 din Franța, reprezentantele unor competiții net superioare Ligii 1.

Cu asta, Dan Petrescu le-a cusut gura contestatarilor. Căutătorii de pete în soare care, printre altele, i-au reproșat că dă vrabia din mână pentru cioara de pe gard. Că, obsedat de reputația Ligii Europa, dar și de o rețetă financiară estimată la 11 milioane de euro, ar fi riscat sacrificarea campionatului în favoarea EL. Aliniind în grupă o echipă cu medie de vârstă ridicată, a părut că fuge după doi iepuri și că nu va prinde niciunul.

Trebuie spus, alt reproș adresat Clujului, că jocul CFR-ului n-a entuziasmat. A fost mai degrabă precaut decât dezlănțuit. Preponderent anost, rareori atractiv. Numai că pe Petrescu, a recunoscut-o el însuși, nu l-a interesat neapărat să placă, ci să câștige. Ca atare, el a conceput și pregătit meciurile pentru victorie, nu pentru spectacol. Dacă a venit și acesta, cu atât mai bine. Dacă nu, la fel de bine.

Dincolo de organizare și de experiență, campioana a avut și un dram de noroc. Deoarece, mai preocupate de situația din interior decât de reprezentarea internațională, Lazio, Rennes și, în retur, Celtic au folosit în partidele cu CFR multe rezerve. Decizia adversarilor de a proceda așa nu știrbește însă din meritele formației din Gruia. Una care, spre deosebire de colegele din grupă, și-a fixat ca obiectiv prioritar calificarea în primăvara europeană. Pentru atingerea sa a strâns rândurile și s-a concentrat la maximum. Nu o dată în detrimentul evoluțiilor din Liga 1, lăsate pe plan secund.

Să ne reamintim că, deși cu un om în plus din minutul 5, apoi cu doi între minutele 46 și 82 (eliminarea lui Susici), CFR s-a chinuit la Rennes. A învins la limită, după mari emoții, garnitura de rezerve a gazdelor dominând-o și presând-o pe cea de titulari a ardelenilor. Dar cea din urmă, chit că n-a încântat, și-a îndeplinit misiunea. S-a întors acasă cu 3 puncte uriașe, care au atârnat greu în cântarul calificării. Vechea gardă a CFR-ului, cu Culio de 36 de ani, Camora și Deac de 33, Arlauskis de 31 și așa mai departe, a rezistat eroic. A mai și șchiopătat, a suferit, dar a dovedit că se poate.

În ciuda calificării, CFR n-a prea impresionat. Câteodată chiar a rămas datoare, însă n-aș bate monedă pe asta. Frumos sau nu, tern sau nu, a contat mai puțin spre deloc. În actuala conjunctură, după recenta ratare a echipei naționale, cel mai important pentru fotbalul românesc era să câștige, indiferent cum. Întrucât CFR a izbutit, e datoria noastră, a tuturor, să-i mulțumim. Și s-o felicităm!

Comentarii (52)Adaugă comentariu

Ardelean (2 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 16:01

Cand o sa ne trezim din visul acesta cu fotbal spectacol? Noi vrem si rezultate si spectacol? Inca nu am ajuns acolo, au incercat echipe sa faca spectacol si momentan au inca 0 puncte aduse, si aici ma refer la Viitorul. In europa trebuie sa joci la rezultat, daca CFR ar fi jucat frumos si am fi pierdut fiecare meci atunci s-ar fi multumit lumea? Fotbalul din romania nu va mai face spectacol niciodata si sa fim sinceri nici nu prea a facut, deci nu stiu de unde obsesia asta cu fotbalul spectacol. Ah ca la noi in campionalt ce se joaca o putem numi spectacol aia e partea a doua.

Mozzie (24 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 16:09

Nea Gigi si-a cam inghitit limba sau ce e cu linistea asta. O sa se mai uite macar un tur la TV, la primavara.

alin (626 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 16:28

Defectul Clujului se va accentua cu vremea si se va vedea ca CFR ca orice echipa antrenata de Petrescu nu stie sa joace decit urif. Observatia dv este cit se poate de reala.

Dimi (65 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 16:30

M-as bucura sa fie asa. Petrescu stoarce echipa care se prabuseste dupa ce pleaca el. Sau chiar se desfinteaza, cazul Urziceni.

Clujcampion (28 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 16:45

Domnule Ioanitoaia, hai sa ne amintim ca ieri rezervele rezervelor de la rennes au batut cu 2-0 Roma. Ca CFR a batutr Roma cu 2-1 si ca doar ghinionul nu a dus la un egal la Roma. Ca a facut simetrie cu Celtic. Ca a dat 7 goluri si a primit 5. Ca a avut 4 victorii, 12 puncte intr-o grupa in care ciobanul si oameniii lui prevesteau 0 puncte, iar colgii dvs, stiti care, erau in culmea fericirii la tragerea la sorti. Ce ar mai fi de spus?

gigix (141 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 17:02

Eu nu inteleg de unde vine ideea asta cum ca Rennes a folosit echipa de rezerve impotriva CFR-ului, ca am mai citit-o undeva zilele astea. Cred ca ar trebui sa va mai uitati o data peste componenta echipelor. Faptul ca intr-un meci lipsesc 3 oameni care au jucate multe meciuri in acest sezon, nu inseamna ca aceea este o echipa de rezerve.

Mos Martin (54 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 18:00

Laude cu lingurita di scrasnite pentru ca, calificarea in Europa Lig a fost obtinuta de CFR si nu de echipa favorita a Gazetei Sporturilor. Toata lumea stie ca aceasta este fecesebeaua din Berceni a profetului Gigi Becali.

Laur (111 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 18:02

Final foarte bine gasit. Nu importa cum a fost obtinuta calificarea dar era nevoie imperioasa de ea. Bravo, CFR.

Doctor (14 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 18:28

Va rog sa-i transmiteti d-lui Radu Naum insanatosire grabnica. Las ca trece si asta, nu poate sa o tina CFR-ul chiar asa pana la nesfarsit. O sa-si revina si dansul, peste cateva luni, prin semifinale asa... Multumesc

CITA (2118 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 18:34

E bine ca insistati pe subiect, si anume recunoasterea meritelor acestei echipe de readuce fotbalul romanesc, macar partial, in reflectoarele reprezentatiilor europene la nivel inalt. Si-n plus, insist sa spun ca acest succes de etapa al Clujului poate motiva Nationala sa incerce o calificare la Euro in extremis.

Poli 21 (189 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 19:59

Ca de obicei nea Ovi incepe cu o lauda pentru ca apoi sa verse galeata cu *** peste capul oricui ce nu se numeste fcsb.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simeone (96 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 20:20

CFR adica Campioana Fotbalului Romanesc

MZM (390 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 20:36

Domnule Ioanitoaia, spre deosebire de cei care v-au cerut (dar nu v-au obligat!) sa va temperati, eu, dimpotriva, consider ca este momentul bucuriei, al felicitarilor si al strangerilor de maini, fara nicio retinere. Calificandu-se in primavara europeana (ca si FCSB acum 2 ani) CFR a realizat o performanta mai mult decat onorabila, mai ales daca tinem cont de nivelul scazut al fotbalului nostru. Asa ca trebuie sa felicitam jucatorii, pentru imensul lor efort si, mai ales, pe Dan Petrescu, pentru capacitatea de a... resuscita si de a tine in forma un lot cu o medie de varsta cam prea ridicata, lot ce a facut fata cu brio pe doua fronturi, in Europa si in Liga 1. Deci, eu cred ca nu e cazul sa le vânăm greselile pe care cei de la CFR le-au facut, ci sa ne bucuram de performanta lor. Desigur ca „victoria clujenilor nu rezolva problemele fotbalului romanesc”, dar va intreb: trebuia sa le rezolve? Desigur, „jocul CFR nu a entuziasmat”, dar era obligatoriu sa entuziasmeze? Nu cred ca e momentul sa le amintim invingatorilor ca au castigat si cu „un dram de noroc”, ca au „un stil lipsit de entuziasm” si ca „s-au chinuit la Rennes”, ci sa le multumim si sa-i felicitam pentru realizarile lor. Ma gandesc cum s-ar fi manifestat presa noastra daca, sa zicem, Dinamo ar fi fost in locul CFR-ului? Daca Dinamo ar fi jucat vreo 35 de meciuri in plus fata de colegele din Liga 1, ar fi obtinut, in grupa, 4 victorii din 6 jocuri, s-ar fi calificat in primavara europeana (dintr-o grupa foarte grea!) si, pe deasupra, ar fi adus clubului din Stefan cel Mare vreo 11 milioane de euro, cum ar fi primit si cum ar fi comentat presa noastra aceste succese? Tot tern, asa... si plat ca s-a facut ceva, dar nu ce ne asteptam noi? Parca si vad titluri precum Mersi, Dinamo!, Bravo, Dinamo!.

Doryn (166 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 22:42

@Clujcampion (11 comentarii) GSP poate fi acuzata de dusmanie fata de CFR, nu si dl Ioanitoaia. Datorita prieteniei cu Dan Petrescu ori din alte motive dl Ioanitoaia a fost singurul din redactie corect fata de CFR.

Doctor (14 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 22:55

Cel mai mult dupa aceasta calificare mi-au placut comentariile lui *** Buzarin, a lui *** Radulescu si a lui Radu Naum ( sau Daum, nu mai tin minte...) . Din toata aceasta fituica , iei au fost cei mai buni....

Mister (46 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 10:55

Nu mai tot invocati norocul legat de cfr ca nu este cazul. In meciul de la Rennes ambele eliminari franceze s-au justificat. In asemenea situatii prea multa obiectivitate strica.

Feri (85 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 10:59

Ca de regula sunteti stapan pe cuvinte si foarte greu de contrazis. Parerea mea este ca aveati totusi mult mai multe motive de lauda decat de facut observatii. Nu procedati asa si de aceea mi se oare normal sa va critice unii.

Duru (31 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 11:03

Nu stiu de ce lasati de mai multe ori impresia in acest articol ca nu sunteti foarte incantat de calificarea ceferistilor. Daca gresesc sunt gata sa imi retrag cuvintele...

keepcalm (74 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 11:29

Chiar si cand incercati sa “laudati” performanta ardelenilor nu puteti sa nu incercati sa le minimalizati succesul de pana acuma, va e frica, ca va taie cineva de la portie daca dati drumul creionului(tastelor) sa scrie in voie

Teo (36 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 11:45

Uite ca mai are si GSP cuvinte de lauda pentru CFR Cluj desi ziarul este *** marii echipe din Berceni si patronului ei inegalabilului Gigi Becali. Uite alta dovada ca la acest ziar nu stie stanga ce scrie dreapta. Redactorii improasca venin si numai directorul ziarului mai spala din cand in cand imaginea. Tot este ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei (93 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 11:48

Iar ameninta Piturca cu demisia conform gazetei...Voi nu v-ati saturat de figurile de superstar ale acestui loser ca eu da...decat amenintari Piturca mai bine ar obtine niste rezultate bune...

Campioana CFR (45 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 12:59

Oameni buni, nicio echipa romaneasca nu va face spectacol in Europa minim 20 de ani de acum incolo! N-are cum. Singurii care pot face spectacol sunt echipe precum PSG, Bayern, Barca, etc. Dar acolo sunt bugete de zeci de ori cat toata Mamaliga 1! Deci lasati basmele astea ca nu tin. Daca era echipa ciobanului puscarias in locul CFR-ului, toti ziaristii de pe Dambovita erau in *** cum ca echipa a jucat magistral tactic, ca e o echipa de luptatori, antrenorul suprem Jijica e geniul carpatin si alte *** de genul..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

++ (194 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 15:52

stie herr ioanitoia cit costa o echipa ofensiva- de la aparatori la atacanti? in ziarul asta, nu cel mai teribil, conceptul de masa bogatiilor si a saracilor e un lucru normal. daca te plasezi singur in astfel de categorii, trebuie sa te bucuri cu ce ai. nici macar cu liga maghiara sau austriaca te poti compara, pe departe, si atunci ce vrei? asta e liga Hagi-Becali si muntele athos si asa va ramine. sint intre 300 si 500 spectatori pe meci, asta-i adevarul. trei sferturi dintre asa zisi "profesionisti" au o meserie gresita si 70% din echipe sint finantate de stat, oras, sat etc. si atunci vine herr ioanitoia sa ne socheze cu adevaruri din astea. cum era intrebarea? cu ce sa impachetez pestii astia?

?????? (831 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 17:17

@Cum ați comenta și despre faptul că la Iași, "un ospătar de arbitru" a acordat două "penalty-uri becalice" pentru echipa antrenată de Edward Iordănescu, șansele ca echipa din Iași să mai joace cu FCSB în acestă ediție de campionat fiind mai puține, iar cu echipa antrenată de Iordănescu FCSB a făcut 6 puncte, ?

Mircea (663 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 18:01

Frumoasa performanta si acest aspect este reliefat in cronica dlui Ovidiu Ioanitoaia. Dorinta unora de a lauda o echipa ca CFR si cand ea joaca slab nu poate avea ecou.

make (1 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 22:43

CFR nu joaca spectaculos, dar care echipa din tara asta joaca asa ? Fotbalul romanesc din liga intai e de nivelul ligii a patra din Anglia, Spania sau Franta, asa ca sa fim obiectivi. E o performanta uluitoare calificarea asta in primavara europeana, dar mi-e ca patronii actuali din Gruia il vor copia pe Paszkany si vor fugi cu banii castigati in Dubai, in Monaco sau in cine stie ce insule fara tratat de extradare. Nu se aud stiri de bine de la Varga & Co, se impute branza la club si Bursucul e cu un picior in Rusia.

gogu (131 comentarii)  •  14 decembrie 2019, 22:55

@Campioana CFR. Ce spui tu nu constituie o scuza oentru evolutiile dezamagitoare ale Clujului. Noroc si cam atat.

di livio (214 comentarii)  •  15 decembrie 2019, 0:13

nu împărtășesc entuziasmu da nici nu sînt de acord cu cei care critică...moș teacă are tăria opiniunilor lui...adica nici laie nici bălaie, mare păcălici...jocu CFR-ului n-a entuziasmat...a fost precaut, anost, rareori atractiv...ezact ca scrisu marelui gazetar moș teacă, anost și tern

IMGB (72 comentarii)  •  15 decembrie 2019, 1:38

Cit de rau tre sa-ti para ca lauzi CFR-ul ... N-ai primit avertisment de la Becali si Hagi ?....Tie chiar nu-ti place pescuitu' ??

Romica (63 comentarii)  •  15 decembrie 2019, 1:43

@Campioane, pai asupra aspectului tehnic textul il remarca. Trebuia sa i se iveasca prilejul si s-a invit

Comentează