Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Misiune îndeplinită

Ca să nu stea la mâna meciului dintre Rennes și Lazio, CFR trebuia să obțină măcar un punct din confruntarea de acasă cu Celtic.

Permalink to Misiune îndeplinită
joi, 12 decembrie 2019, 10:06

Spre lauda ei, le-a obținut pe toate trei și s-a calificat en fanfare în „16-imile” Europa League. Cu cea mai mare zestre, 12 puncte, adunată vreodată de o echipă românească în cupele europene!

În formula ei continentală, dar cu Cestor în locul nerestabilitului Boli, trupa lui Dan Petrescu a reușit ce și-a propus. Adevărat e că a ajutat-o și adversarul. În sensul în care, scăpată în câștigătoare a grupei, Celtic a aliniat în Gruia o garnitură de rezerve. Concret, cu doar doi dintre titularii folosiți în finala Ligii Scoției de duminică, Jullien și Morgan. Alături de care au mai apărut la Cluj Bitton și Johnstone, intrați pe parcursul finalei tranșate de Celtic cu 1-0 în fața lui Rangers, eterna rivală.

În rest însă, campioana britanică nu i-a făcut nicio concesie celei a României. Dimpotrivă, ea a pus osul, s-a bătut în manieră englezească, cu risipă de energie și angajament maxim. Uneori chiar în exces. Asta și pentru a-i răsplăti pe numeroșii suporteri, aproape o mie, veniți de la Glasgow.

Din pricina mizei, pe de-o parte, prestigiul, pe de alta, peste un milion de euro garantat, CFR a început crispat, cu emoții. Precaut. Ca atare, Celtic a avut mai mult mingea o jumătate de oră, fără să pericliteze însă serios careul lui Arlauskis. Totuși, cea mai mare ocazie a aparținut, în minutul 17, lui Omrani. Din păcate, francezul a tras pe direcția goalkeeperului Gordon.

Cum Rennes conducea pe Lazio la pauză, CFR a abordat repriza secundă mai relaxat și, pe cale de consecință, mai curajos. Rolurile s-au inversat și, la prima fază fixă, formația gazdă a deschis scorul: Burcă a deviat în plasă, cu capul, cornerul executat impecabil de Deac. Același Deac care va rata imediat majorarea scorului și pe care îl va imita Traore la jumătatea mitanului. În tot acest interval, dominat copios de CFR, s-a văzut încă o dată maturitatea trupei lui Dan Petrescu, modul inteligent în care ea a știut să gestioneze o confruntare decisivă. Iar ce a urmat, golul de 2-0 înscris de Djokovici, a consfințit superioritatea tricoloră din finalul întâlnirii.

Sunt convins că, în ciuda acestei splendide victorii, unele voci vor reclama iarăși stilul lipsit de entuziasm, rareori seducător, al campioanei noastre. Aceștia să nu uite însă, ci să prețuiască, faptul că echipa clujeană a jucat tactic, puternică psihic, exact ce trebuia pentru a-și atinge ținta. A ochit punctul și l-a lovit. Pentru asta, jucătorilor și, nu în ultimul rând, lui Dan Petrescu li se cuvine o adâncă reverență. Împreună, prin unitate, organizare, echilibru și realism, CFR a obținut o performanță de care întreaga suflare a fotbalului românesc trebuie să fie mândră. Felicitări!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Andrei (262 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:10

Corect spus. Nici nu trebuie sa fie frumoasa o calificare. Ajunge ca este calificare. Bravo CFR!

Clujeanul (92 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:15

Hai sa ii mai aud facand gura pe toti hateri fecesebisti care obisnuiesc sa il manance pe Dan Petrescu de...spate. Da,da, noroc cu arbitrul si cu adversarul, mor de curiozitate ce vor mai inventa toti ofticosii astia.

Horia (12 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:19

Felicitari gramada, chiar vorbim despre o performanta fabuloasa pentru ca nu este deloc usor sa bati o echipa de rezerve si de pustani ca a lui Celtic. Mai greu este cu Botosani si cu Astra

militari (120 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:25

Esti multumit, Nea Ovi? La ce boala ai matale pe FCSB cred ca o sa te imbeti de fericire...Iar daca era Craiova in locul Clujului nu te-ai mai fi trezit o saptamana. Obiectiv nevoie mare.

Adi (1 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:31

Un discurs demn de Campioana României!!! Felicitări dl. Ioanitoaia!!! Felicitari CFR pentru parcursul bun din cupele europene și Succes mai departe în competiție!!!! Hai CFR!!

GopoSapiens (25 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 22:53

E limpede: CFR a ochit punctul lovit. După juma' de oră.

Noname (2 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 23:11

Dar care echipa romaneasca are stilul ala asa de seducator? Vrei si spectacol, si calificare. Ce pretentios esti nea Ovi...

Campioana CFR (3 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 23:36

Acum e "superioritatea tricoloră"... Cand a fost vorba de amanarea meciului cu Bot'sani, atunci nu era interesul fotbalului romanesc ci doar al CFR-ului, al clujenilor. Brusc s-a umflat patriotismul! Bai, cum sunteti, voi, astia.. miticeii! Ieri scuipati CFR-ul si azi il lingeti! Mari caractere sunteti, bai! CFR a dovedit ca e singura echipa romaneasca care joaca fotbal competitiv, chiar daca in Mamaliga 1 ciobanul puscarias blatuieste si aranjeaza in speranta sa mai puna mana pe niste bani in plus.

Mircea (663 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 23:38

Dupa pauza s-a vazut ca Celtic a venit cu rezervele. Scotienii nu au mai avut suflul din repriza 1 pentru ca nu aveau meciuri in picioare si CFR a profitat de caderea lir fizica.

Ciollo (5 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 23:38

# Horia; Sper sa nu poti face copii,

Corin (60 comentarii)  •  12 decembrie 2019, 23:41

Vreau sa ii ascult pe fanii fecesebelei cum injura ei Clujul si pe Petrescu ca nu joaca un fotbal spectaculos. Il joaca Florinel Coman si cu Gnohere dar departe de Europa si vad cupele europene numai la tv.

NR (12 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 0:03

Vă salut domnule Ionițoaia. Aveți perfectă dreptate în rândurile așternute. CFR a dorit și s-a impus. Mai mult nici nu contează. Sincere felicitări antrenorului și elevilor săi. Merită.

Mielu (27 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 1:06

Frumoasa performanta si conteaza mai putin daca a fost sau nu obtinuta printr-un joc deosebit. Performanta in sine trebuie remarcata si dl Ioanitoaia o face. Nu cred ca din pozitia de fan al CFR si de inamic al FCSB.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 4:40

@Corin, dorinta indeplinita.Bravo Dan. Se poate tata si fara penalti. Bravo Cluj, pardon Brasov. Bravo ardeleni, militienii moldoveni – floricicile cu fusta de la U - va admira si ei, dar nu spun. S-au pozat degeaba cu Rangers, care a venit aia cu rezervele la Medias dar totusi a fost o victorie clara. Edi Iordanescu a alcatuit foarte bine primul 11, pardon 12 cu arbitrul. Celting o sa se bucure. Mai citeste tata, ai lu Radu Paraschivescu au decretat deja la pauza ca la Cluj nu se joaca fotbal ! - si au bagat rezerve. ---- Pentru un amic: orice sut bine plasat e un pas inainte !: @Corin tata, draga anti, stelistul vizat a prezis in vara ca Dan Penalti va aduce 20 milioane Clujului. Tu erai in papausoi. Se bucura toti stelistii, cu punctele voastre vom juca – noi ! - mai sus in Europa, asa cum v-ati bucurat si voi de punctele noastre – stii tu. Ne-ati furat si valiza dintr-o masina parcata legal chiar in fata sediului DNA. Vise placute !

room de giulesti (109 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 7:22

Lea rupt gura carcotasilor de la Digi sport TV. care ii criticau pe CFR-sti.ca nu e in interesul Ro. calificare, acum au dato la intors deeehhh sant langa Ploiesti nu dau nume dar dintre toti am respect numai pentru ILIE D.

Attila (2 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 7:34

Este "superioritate clujeana"... Sa uitam de piticii de peste Carpati - ca nu au ajutat Clujul cu nimic... Mai degreaba comenteaza fiindca sint invidiosi....

vasglomerulul (1 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 8:18

@Clujeanul Daaaaa jijiștii sunt fie cu ochii în lacrimi, fie se ptegătesc să mearga cu colinda la palat.

mal. (71 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 9:25

En fanfare, maestre! Fanfare! Chiar credeți că scoțienii au luptat? S-au răzbunat pe Lazio... Sigur, e bine că s-au calificat clujenii dar... mai ușor cu superlativele... să nu credem că am rezolvat problema fotbalului în România...

Bazil (77 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 10:27

@mal. Nu zice nimeni ca aceasta calificare rezolva problemele fotbalului romanesc. Asta nu inseamna ca ea nu trebuie laudata mai ales in conditiile unor adversari cu renume.

argus (108 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 10:30

Nu dumneavoastra personal dar multi ziaristi sunt deranjati de succesul realizat de CFR. Sigur ca lucrurile s-ar fi intors cu 180 grade daca in locul lui CFR ar fi fost celebra FCSB a prea milostivului Gheorghe Becali zis Gigi.

CITA (2118 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 10:36

Bine zis, bravo voua clujenilor, e de admirat o realizare frumoasa intr-un mediu fotbalistic greu incercat (ma refer la Nationala deocamdata schioapa si la atmosfera de tristete profunda din Liga I - intern). Hai sa speram totusi ca succesul Clujului ii va motiva si pe baietii lui Radoi sa produca o minune pe ultima suta de metri!

dan (5 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 13:16

felicitari cfr!condoleante si doliu placut fcsbeilor

vest (10 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 14:22

Ce inseamna "superioritatea tricolora"?

zapacitu’ (911 comentarii)  •  13 decembrie 2019, 18:40

@vest, intrebarea e ironica/la misto? Daca e naturala, speram sa avem un raspuns de la nea Ovidiu, indiferent calea prin care ne comunica, pentru ca are cel putin trei astfel de cai la dispozitie.

Comentează