Gemenii golului
Obținând a opta victorie consecutivă și profitând de eșecul Clujului la Botoșani, Astra a trecut în fruntea clasamentului.

Totodată, a transformat confruntarea cu CFR, programată lunea viitoare în Gruia, în derby-ul derby-urilor. Probabil că învingătoarea ei va termina stagiunea de toamnă pe locul 1.
Ca și în întâlnirea precedentă, câștigată la Ovidiu, Astra a etalat un fotbal metodic și echilibrat, spre lauda lui Bogdan Andone, pe care Gigi Becali nu s-a lăsat până nu l-a împins să demisioneze de la FCSB după 7 meciuri oficiale! Înainte de a seduce, formația giurgiuveană joacă pragmatic, eficient. Acceptă dominarea adversarului, vezi prima repriză cu Craiova, dar o absoarbe. După care, când nu te aștepți, declanșează unul sau două contraatacuri tăioase, rareori mai multe, cu adevărat ucigătoare.
Grație antrenorului Andone, Astra a devenit greu de răpus. Să nu ne grăbim însă s-o comparăm cu Liverpool, căci până acolo drumul e ca de la pământ la cer. Altfel, oricât ar încerca cineva să explice acest șir spectaculos de succese prin jocul de ansamblu al dunărenilor, prin forța lor colectivă, consider că ascensiunea actualului lider se datorează în special lui Budescu, lui Alibec și lui Tamaș.
Primii doi, gemenii golului, se completează reciproc și, la fel de important, își schimbă cu ușurință rolurile. De regulă, servantul e Budescu, precum cu Viitorul și cu Craiova, dar se întâmplă și invers. Ambii au stofă, au clasă, de aceea, dacă se concentrează, sunt de nestăvilit. Dovadă stau cifrele: împreună au strâns 14 goluri (din 30) și 12 pase decisive în acest sezon. Remarcabil, impresionant.
Când le atrăgeam atenția selecționerilor, lui Daum și lui Contra, că Budescu și Alibec nu trebuie să lipsească dintre „tricolori”, aceștia răspundeau, superiori, că respectivii nu pun suficient osul, iar ei n-au nevoie de boemi. Scuze, ba chiar aveau nevoie, marșul triumfal al Astrei recomandându-i cu prisosință pe B&A. Atotștiutorii internauți care strâmbau din nas auzind de cei doi ar trebui să-și retragă cuvintele. Ca și în cazul lui Tamaș, capelmaistrul unei apărări care a încasat doar 18 goluri în 20 de partide!
Constant la 36 de ani, Tamaș demonstrează încă o dată că, înaintea vârstei din buletin, contează forma și dorința.
Învinsă la Botoșani, CFR a cedat șefia, eșec ce l-a scos din pepeni pe Dan Petrescu. Acesta a refuzat să participe la conferința de presă de după meci, supărat din pricina prestației echipei sale, practic însă, garnitura secundă, dar nu numai. Foarte tare l-a deranjat și că Botoșani n-a vrut să amâne întâlnirea. Dacă supărarea era, și e, de înțeles, absența de la conferință, mai puțin ori deloc. Tocmai în momentele de cumpănă arăți cât ești de puternic, de stăpân pe tine.
Deși Botoșani a respins amânarea din rațiuni financiare, Croitoru însuși invocând întârzierea plății pe Golofca, era dreptul său să procedeze așa. În fond, prezentându-se în Moldova fără Arlauskis, Camora, Burcă, Deac, Culio, Omrani și Traore, „Bursucul” a ales Europa League înaintea Ligii 1. Amănuntul că ditamai campioana nu dispune de un lot capabil să convingă pe două fronturi e chiar problema CFR-ului. Implicit, a lui Dan Petrescu, care nu trebuie să arunce vina pe nimeni. Botoșani și-a apărat propriul interes și punct, asta într-un moment în care CFR avea dreptate moral, nu și regulamentar.