Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lucescu zice nu

Învingând sâmbătă la Chiajna cu 3-1, Rapid a urcat pe locul 3 și speră, deși ocupă doar locul de baraj, să promoveze în L1. Nu-i va fi însă ușor.

Permalink to Lucescu zice nu
duminică, 8 decembrie 2019, 3:52

Pe de-o parte, deoarece are contracandidate serioase, UTA, Mioveniul, Argeșul și Petrolul părând cele mai importante. Pe de alta, pentru că drumul e lung, iar Rapid înseamnă, fanii vișinii să nu mi-o ia în nume de rău, o nou-promovată. În afara căpitanului Voicu și a 2-3 băieți, jucătorii lui Pancu sunt tineri, fără experiență. Tocmai de aceea, antrenorul așteaptă întăriri între tur și retur.

Rezultatele bune din ultimele etape, exceptând eșecul de la Constanța, se datorează și faptului că, după o perioadă de furtună, apele s-au liniștit în Giulești. O vreme, Pancu a fost în război cu toată lumea.

Sprijinit de suporteri, acesta nu numai că s-a luat la harță cu președintele Ovidiu Burcă și cu directorul sportiv Florin Manea (cu care s-ar fi și bătut, știre dezmințită însă de Pancu), dar a și refuzat să mai lucreze cu ei! A pus condiția eu sau ei, ceea ce a tensionat tensiunea în club până aproape de explozie.

Având senzația că Daniel Tudorache nu-l agreează, Pancu l-a înfruntat public și pe primarul sectorului 1 din București, uitând că edilul susține financiar echipa prin relațiile lui. Personal, nu m-am amestecat niciodată în politică, deci nu pot fi acuzat de simpatie pentru un partid sau altul. Ca atare, nu mă pronunț dacă Tudorache își face treaba bine sau rău. Remarc însă că fără ajutorul material al acestuia, lângă care acționează discret și George Copos, Rapid n-ar fi rezistat. Fără să patetizez, mi-e teamă că s-ar fi desființat. Mulți au promis că fac și dreg, dar au dat repede bir cu fugiții, neglijând că e vorba despre „farmecul vieții”.

Treptat, și Pancu s-a lămurit că nu trebuie să-l ignori, iar să-l sfidezi nici atât, pe cel care te plătește. Așa că s-a potolit, înțelegând că pe suportul tribunei te poți baza până la a doua ori la a treia înfrângere. Când fanii te lasă din brațe cu același entuziasm cu care te-au și luat.

În tot acest interval, Daniel Tudorache s-a străduit să-l determine pe Mircea Lucescu, fără angajament după despărțirea de naționala Turciei, să preia postul de manager al Rapidului. Chiar a declarat, deunăzi, că va asista la meciul de la Chiajna însoțit de celebrul antrenor, care va anunța el însuși revenirea în Giulești. „Sunt fericit, foarte mulțumit de discuții”, a spus primarul, plin de optimism.

Numai că, deranjat de un puseu de sciatică, Mircea Lucescu n-a mai ajuns la Chiajna. Dar mă îndoiesc că va ajunge și la Rapid, deși nu exclud ca, într-un moment de slăbiciune, să fi cedat insistențelor lui Tudorache și să-i fi făgăduit că va veni să-l ajute pe Pancu. Ceea ce va și face până în primăvară, cât nu va avea contract. Adică va oferi o recomandare, un sfat, o părere, nicidecum însă într-un cadru oficial, ca salariat ori colaborator retribuit al clubului. Vehiculat în media, zvonul că ar fi pretins 200.000 de euro să se întoarcă a fost o invenție. O prostie.

Să nu se supere giuleștenii, dar când ești unul dintre cei mai galonați tehnicieni din istorie, al doilea ca număr de trofee după legendarul Sir Alex Ferguson, când ai câștigat trofee în 5 țări, parcă nu ți se potrivește să antrenezi în eșalonul secund. Oriunde și oricât ai iubi echipa cu pricina. Mircea Lucescu iubește Rapidul și pe suporterii lui, atât că una-i una și alta-i alta. Nu i-ar cădea rangul, dar există o măsură și o logică în toate.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Ilie (135 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:27

Ce să mai facă Lucescu în fotbal? E depășit

Tudor (301 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:33

Tudorache plateste dar indirect, nu el este cel care da banii de la primarie.

Ilie (135 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:33

Într-un articol m-ati acuzat că nu respect performanță lui Răzvan Lucescu. El lucrează pentru unul care a dat ordin să fie executat un coleg de breaslă de-al Dvs. De aceea nu respect acea performanță. Angajatorul anterior umbla pe teren cu pistolul și era prieten bun cu Putin, al campion al respectării ziariștilor.

Ene (8 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:35

Fotbal fain daca a ajuns unul Corsicanul gen sa stabileasca cine trebuie sa fie antrenor la Rapid Bucuresti.

Andrei (262 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:38

Nea Ovi, jucatorii Rapidului nu au experienta dar Pancone de unde o are ca nu a antrenat la viata lui nici o echipa nici macar de copiii.

Catalynn (2 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:40

Mai nea Ovi, sa îl compari pe Lucescu Sr cu Sir Ferguson e ca ai cum te-am compara pe matale cu regretatul Ioan Chirila …

Jean (280 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:40

Dle Ioanitoaia, parca era cu strictete interzis de lege ca primariile sa bage bani in cluburile sportive. S-a schimbat ceva in acest sens si nu am aflat eu?

Viktor (278 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:42

@Ilie. Asa e ce sa mai faca Lucescu in fotbal, sa daci tu ca vad ca te pricepi... Alt hater care nu isi vede lungul nasului.

Claudiu (343 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:45

@ilie (4 comentarii) Incurci rau borcanele. Sa nu folosesti nici un fel de marfa chinezeasca pentru ca chinezii incalca drepturile omului. Ia vezi ce ravagii fac in Hong Kong si nu inghiti asta...

Traian (21 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 16:50

Dle Ovidiu cum adica primarul Tudorache da bani prin relatiile lui???? Ii da de la el, de la primarie ori de la cine????Si de ce il bagi pe Copos in toata ciorba asta???? Matale daca stii ceva in plus spune nene clar ca sa inteleaga orice prost de rapidist cum se prezinta situatiunea.

Manu (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:11

Beeei @Ilie Pronosport (4 comentarii), asa depasit cum il crezi tu si Mircea Lucescu tot valoreaza cat un milion de neica nimeni ca tine. Care ai atata minte cat respect pentru cei care il merita.

alin (626 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:33

M-as bucura ca Rapidul sa promoveze insa nu sint foarte convins ca se va intimpla asa. Am urmarit ultimele 3-4 meciuri ale ei si nu stiu daca am vazut mai mult de 3-4 fotbalisti. Ceilalti sunt doar prieteni cu fotbalistii.

Emil (2 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:37

Mister ....care sunt cele 5 tari?.acelasi subiectivism ca atunci cand vorbiti de maradona....titlul in italia?si Verona a luat titlul cu Elkjaer Larsen si nu era Napoli...trofee in Turcia. Ukraina.Romania...Ce mare antrenor esti daca nu ai antrenat intr.un campionat de top la o echipa de top...cu respect...va stau la dispozitie oricand sa discutam dar cu argumente despre fotbal...apropo....in afara de 86 cand a jucat fabulos cu belgia ..o faza cu anglia si o pasa de gol decisiva cu germania...cam putin pe langa messi..multi nici nu stiu ca maradona a jucat la barcelona..asta spune totul sau ca lucescu a antrenat in italia ;))

Radu Nicolescu (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:42

@Andrei: Despre Pancone: n-o fi antrenat, dar cand il schimbi pe Draghiceanu la pauza si il bagi pe Alami care inscrie in 20 de minute, inseamna ca "vezi in teren" si ai si pregatire si aptitudine de antrenor bun.

nebulaEXE (22 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (135 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 18:23

Când te afișezi public cu cineva înseamnă că aveți mai multe lucruri în comun. Cine se aseamănă, se adună. Ce are în comun Mircea Lucescu cu Tudorache? Să îmi răspundă cei care sunt interesați de valoarea mea. Sunt mulți la comentarii.

?????? (831 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 18:25

Având în vedere declarațiile lui Dan Petrescu referitoare la necalificarea pe viitor a echipelor românești de fotbal în etapele superioare ale cupelor europene considerați că CFR Cluj îi va reînoi contractul lui Dan Petrescu la o valore ,,diminuată corespunzător'', așa cum se mai exprima Dan Petrescu,?

Viorel (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 18:34

Ce să caute Lucescu la Rapid.? O echipă care a trăit numai din subvenții de la stat, adică pe banii noștri, care nu a reprezentat nimic și nu reprezintă nimic în fotbalul românesc în afară de urletele așa zișilor fani ai ei? Hai si..r!

Craiu (67 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 19:32

@Viorel (1comentarii). Ai dreptate, Luce sa mearga la Dinamo sau la Steaua ca sunt echipe venite cu tancurile sovietice si date cadou comunistilor din Romania. Ia spune, *** ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei (93 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 19:36

Auzi la un prost ca Lucescu este depasit...De cine este bai baiete depasit, de Vintila, de Bogdan Andone ori de Neagoe? Unii poseaza pe aici dar asta nu inseamna ca si gandesc.

AliBaba (223 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 20:24

De acord cu Matei de mai sus. Un antrenor este ca vinul. Cu cat acumuleaza nai multa experienta cu atat este mai bun. De aceea sunt foarte cautati penplan mondial antrenorii de peste 60 si 65 fe ani. Vedeti ce ridicata este media de varsta a celor care au calificat echipele la Euro 2020.

Ciollo (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 20:51

Nu stiu ce rol ai matale in acest amarat de site se sport dar cei care supravegheaza postarile sunt niste nulitati. Adica, pe mine ma injura niste adolescenti fata cultura dar, daca eu raspund fara sa jignesc, primesc cartonas galben si nu mi se publica comentariul. Spune-mi, draga directorasule, care este explicatia ta?

Ali Bec (212 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 20:56

Tov director, ne explicați va rog logica din următoarea fraza? “ Marius Croitoru (39 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre victoria reușită de echipa sa contra campioanei en-titre CFR Cluj” Va mulțumim.

Vlad (309 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 20:58

Deduc ca pe Lucescu l-a luat gura pe dinainte la primar si vrea sa dea inapoi si nu mai stie cum. I-a trasat sarcina vechiului sau prieten sa faca anuntul ca el nu mai merge la Rapid. La valoarea lui nici nu vad ce cauta la o echipa mediocra si cu un antrenor tot timpul nervos.

Tyty (127 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 1:12

Nu stiu daca vine ori nu Luce. Rapid insa daca vrea sa promoveze trebuie sa scape cat mai repede de Pancu. Pentru ca nu are nici cunostiinte si nici temperament de antrenor. Se cearta cu toti si are multe ifose.

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 9:42

Eu cred ca prin acest articol faceti un mare deserviciu fotbalului romanesc...Daca Mircea Lucescu nu trebuie sa intre in fotbal alaturi de o echipa fanion a tarii oare cine altcineva ar mai veni....?Va legati ca Rapidul este in al doilea esalon?Pai poate asta trebuia sa fie un plus,valoarea se vede mai repede cand pleci de jos ...Pana la urma cine sa mai investeasca-material sau sufleteste...-in fotbalul romanesc daca cei care au trait din fotbal sunt sfatuiti sa nu se bage?Ziaristii....?O parte din ei intra doar in politica si mai nimeni in sport...Daca nu era Fetecau...Cei de la federatie sunt doar profitorii de conjunctura...

room de giulesti (109 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 10:01

Cred ca fostele echipe cu traditie in footbalul Ro.sa revina in L1,Rapid,UTA,Petrolul,Oradea,caci acum avem o cooperative de Ilfov, si as vrea sa-I amintesc lui Balint l-am apreciat ca fotbalist ,dar nu stiu daca pe vremea cand juca la Steaua ce avantaje aveau ei si Dinamo din partea FRF???? acum vine si spune caci CFR,nu reprezinta RO???? vezi caci cineva acolo sus vegheaza,Steaua din "86,dupa tine nu reprezenta RO???? asa ca ciocul mic la adresa lui DAN.

Normal (1 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 14:57

Rapid este singura echipa din Romania cu traditie si performante iar Lucescu este o garantie a performantei !

CITA (2118 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 16:31

De acord si nu prea cu afirmatiile pe care le faceti spre finalul articolului. De acord pentru ca DA, aveti dreptate, pentru nea Mircea Lucescu ar fi totusi o coborare prea jos fata de nivelul pe care l-a atins in fulminanta cariera fotbalistica a domniei sale. NU PREA pentru ca acum are o mare oportunitate de a arata recunostinta fata de minunatii suporteri ai acestui legendar club, datorita carora a reusit sa se faca mult vizibil si in afara pe vremea cand antrena Rapiduletul. Opinie personala, evedent!

Comentează