Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Uși închise

În ciuda opoziției lui Dan Petrescu, partida Botoșani-CFR din etapa 20 se va desfășura duminică, de la ora 17:30, pe terenul formației moldovene.

Permalink to Uși închise
vineri, 6 decembrie 2019, 3:47

Faptul că întâlnirea va avea loc l-a scos din pepeni pe antrenorul clujenilor. „Bursucul” i-a atacat pe cei din Botoșani că s-au opus amânării, dar și pe propriii conducători. Acestora le-a reproșat că n-au fost destul de convingători.

Sub aspect moral, CFR era pe deplin îndreptățită să nu joace duminică. Să stea între meciul de miercuri cu Sepsi, câștigat la limită în Gruia, și cel de joia viitoare cu Celtic, decisiv pentru calificarea în „16-imile” Europa League. Pentru a prinde primăvara europeană, campioana României, singura noastră echipă rămasă în competiție, va trebui să confirme remarcabilele evoluții anterioare.

Repet că trupa lui Dan Petrescu era îndreptățită să ceară amânarea, deoarece în actualul sezon ea a disputat până azi nu mai puțin de 34 de partide, 19 în Liga 1, 13 în cupele continentale, una în Cupă și una în Supercupă, un adevărat record! Comparativ, FCSB a bifat 28, Craiova 27, Viitorul 23 etc. Ca atare, dacă era logică starea de oboseală a lotului clujean, unul și cu o medie de vârstă ridicată, la fel apărea și solicitarea lui Dan Petrescu.

Conform regulamentului, ca să dea curs cererii CFR-ului, Liga Profesionistă avea nevoie de acordul scris al Botoșaniului, dar și de cel al deținătorului de drepturi media. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, s-a străduit din răsputeri să obțină cele două aprobări. Surprinzător, FC Botoșani însă s-a opus. A respins categoric demersul campioanei, deși de-a lungul timpului a colaborat des și profitabil cu ea. Căreia i-a vândut pe Bordeianu, pe Burcă și, mai nou, pe Golofca.

De ce surprinzător? Pentru că, la prima vedere, și pe gruparea moldavă o avantaja amânarea. Venea după o deplasare lungă, la Craiova, alta că în aceste zile condițiile meteo nu-s cele mai prielnice în zonă. A nins și e frig, gazonul arată rău. Cu atât mai mult se găsea în situația de a onora cererea clujenilor, cu cât FCB va avea, în raport cu duminică, o zi de odihnă mai puțin față de CFR. La reprogramare e de presupus că s-ar fi schimbat situația.

Totuși, Botoșani a zis nu și niciun argument, inclusiv acțiunea LPF, nu i-a schimbat atitudinea. Una care, am mai spus-o, l-a înfuriat pe Dan Petrescu. Acestuia i-aș aduce însă aminte proverbul că fiecăruia îi e mai aproape propria cămașă. În consecință, s-ar cuveni ca „Bursucul” să înțeleagă că interesul botoșănenilor a fost, și e, ca meciul să se desfășoare duminică, ei sperând să exploateze starea de oboseală a adversarilor. Mă îndoiesc că au existat alte interese obscure, că și-a băgat coada cineva din afară. De notat că Botoșani s-a comportat față de CFR precum CFR, în urmă cu câteva etape, în raport cu Poli Iași, când campioana n-a vrut să joace în Copou și meciul s-a disputat chiar la Botoșani. Ce ție nu-ți place altuia nu-i face, așa-i?

A mai intrat în discuție, se aude, și orgoliul lui Valeriu Iftime, nemulțumit că șefii din Gruia au tot întârziat plata a 250.000 de euro, ultima tranșă din transferul lui Golofca. Posibil ca patronul FCB să fi încercat să le forțeze mâna clujenilor și să ia banii acum, legând amânarea de achitarea restanței. Lămurindu-se că bate la o ușă închisă, a zăvorât-o și el pe-a sa.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 16:46

O mare greseala este in articol!!!CFR se poate califica si daca este invinsa joi!!!Asa este domnule jurnalist?????Atunci de unde ,,va trebui să-i ia măcar un punct ,,....?Daca Italienii nu castiga in Franta CFR se califica indiferent de scor...----Apoi daca CFR facea caz de cumpararea biletelor de avion si de asta nu ar fi acceptat sa joace la Iasi.... Botosaniul echipa mai micuta poate spera si ea sa-i prinda obositi pe clujeni...Si spre aducere aminte...Steaua a jucat un meci cu Iasul cand avea 10 jucatori la loturile nationale...In cazul astora nimeni nu s-a plans...Ba a mai fost un episod controversat pe timpul lui Reghe cand Astra,televiziunile si FRF au tinut sa joace un meci intr-un decembrie geros...Nici atunci nu a plans nimeni de grija echipei din Europa...Cum spuneau jurnalistiii?,,Daca este echipa mare nu se poate plange ca joaca din 3 in 3 zile ca doar cei de afara...,,............

Andrei F (1607 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 16:55

O alta greseala este cu Golofca ....Uite de ce...,,Anunţul a făcut chiar de Valeriu Iftime, finanţatorul de la FC Botoşani: "Eu am fost înţelegător cu dânşii, dar acum văd că aceşti oameni nu mi-au mai dat niciun semn, deşi a trecut şi sfârşitul lunii octombrie. Până la sfârşitul lunii octombrie conducătorii de la CFR îmi ceruseră să îi păsuiesc, iar eu vâd că timpul a trecut şi nimeni nu mă mai caută să discutăm de banii pentru Golofca", a declarat Iftime pentru ProSport. ,,,.......................Nu se poate spune ca Botosaniul ar fi fortam mana clujenilor,nu?La cat banet a spus GSP ca a incasat CFR Cluj anul acesta oficialii clujeni era de preferat sa nu mai ceara nimic de la Botosani...

John (564 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 17:00

Mirala este ca Botosaniul ii face Clujului ce i-a facut Clujul Iasiului...Pe lume exista mereu un echilibru si se mai vede odata asta.

Dumi (60 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 17:03

Petrescu face gura de cate ori nu iese cum vrea el. Alti sefi nu i-ar permite sa se ia de ei dar Bursucului ii se inghite orice numai sa castige iar campionatul. Nenorocirea va fi daca nu-l castiga.

Toader (37 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 17:04

CFR se da mare dar trebuia sa isi plateasca datoriile catre Botosani pana la meciul direct. Iftimie numle-a fortat mana ca el avea de luat si nu de dat.

Liviu (333 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 17:07

Golofca este cea mai reusita afacere a lui Iftime. A luat de la FCSB 400000 de euroi si n-a jucat dupa care mai ia 500000 de la CFR tot fara ca Golofca sa joace....Tot sa gasesti fraieri ca Becali si ca Varga.

onlinegsp (6 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 17:27

@Andrei F - Corect. Mulțumesc frumos!

bibicu (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:09

lasati sa se joace meciul,la fel a jucat si steaua in anii trecuti cand castiga campionatul cfr-ul,in plus va fi un dublu castig,pierde si cfr-ul si mimamo in lupta ptr.play-off caci botosaniul are cele mai mari sanse sa se califice in dauna lui mimamo.hau hau.

CITA (2118 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:12

In primul rand sut acei 250,000 euro intarziati la plata, categoric! Apoi, chestia e amplificata si de solidaritatea pe care moldovenii o au intre ei, contra ardelenilor, din motive explicate de domnul Ovidiu mai sus.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:17

Mai oameni buni, pai nu vedeti bre cum s-a inrait lumea in toate domeniile, nu doar in fotbal? Cum se ambitioneaza prosteste si fara sa mai puna mintea la contributie? Pai nu vedeti ca se iau de guler de la bani pana si cei mai buni prieteni de ieri? Pai ce sa mai zic de vecinul meu Gogu dator la carciuma din sat pentru o duzina de cinzeci daca se iau de par bartai cluburile mari de fotbal din Liga I?

marius (8 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:33

Aroganța se plătește. În tur Botoșani joaca fotbal la CFR, încasează 4 bucăți, nu face antijoc, drăguți moldovenii. CFR avea meci cu Slavia, parcă. Îl cedează pe Burca la un preț modic. Vine și Golofca, nu vin banii. În meciul de cupă te bate o echipă de debutanți + 3 de U21 din care 2 de 18 ani, și tu ca o muiere depui contestație. Și tot nu vin banii. Apari pe la TV ca tu ești miezul din dodoasca, cel mai tare din parcare. Și dintr-o data îți revii din vise, ai nevoie de Moldoveni! Ghinion. Eu v-aș urca pe garduri duminica, chiar dacă termin în 7.

gorila (20 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:41

penibil...oricum iubim moldovenii...nu am pus ghilimelele de rigoare....dar acuma sigur ii ibim mai mult....apoi...la cei 250 000 euro ptr Golofca au aujuns la o intelegere cele 2 cluburi ptr. o plata in ianuarie si o penalitate de 15 000 euro....asta cu mult inainte de doalentele lui Dan Petrescu....dar doamne ajuta sa piarda CFR si cu MOLDOVENII si cu Celtic sa vedem MITICI si Moldoveni bucurosi,,,,e visul nostru al ARDELENILOR

Clujeanul (92 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:42

Din surse sigure daca Varga scotea aia 350 000 Euroi Botosanii amanau meciul instant la ordinul lui Iftime. Dar Varga nu a vrut sa plateasca sau nu a avut din ce si Iftime s-a incapatanat.

argus (108 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:45

Am inteles din finalul articolului ca nu a fost o chestiune de principii ori de onoare ci una materiala. Nea Ovidiu nu este asa ca am inteles exact ce trebuia?

Marcel (190 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 21:12

De acord cu @Clujeanul (42 comentarii) ca totul este decat o chestiune de bani. Daca CFR platea meciul se juca la primavara si castiga cine trebuie.

Radu Calin Irimia (60 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 7:38

In fiecare an ,aceeasi poveste.Echipele din Romania se dau peste cap sa prinda cupele europene si apoi plang ca au prea multe meciuri. Ipocrizie & prostie ...

?????? (831 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 10:42

Cum ați comenta și despre faptul că la înâlnirile dintre echipele de fotbal conduse de Gheorghe Becali și Edward Iordănescu, de regulă, învinge echipa condusă de Gheorghe Becali ?

?????? (831 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 14:14

Și altfel zis, Gheorghe Becali iar l-a bătut p'ăla micu' a' lu' Iordănescu, la fotbal, ?

Fane (53 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 15:41

Asa este ca totul incepe si se termina cu banii. Noi macar suntem saracani dar spaniolii care au schimbat formatul la supercupa si au mutat-o la arabi numai pentru ca iau o suma uriasa...

Comentează