Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
La mica înțelegere

L-a legitimat în 6 august Comitetul de Urgență al FRF, for care a luat, cu acordul Comitetului Executiv, o serie de măsuri neobișnuite. Implicit pe aceea de a nu mai retrograda automat nimeni din Liga 1, viitoarea ediție de campionat […]

...

Răzbunare costisitoare

Chiar în rândul 1, la lojă. Deoarece, urmând să întâlnească acasă pe Astra, calculase că va câștiga meciul din etapa 10 a play-off-ului și, acumulând 24 de puncte, va termina sezonul pe locul 3, nu pe 5, cum e situată […]

...

Falșii salvatori

Nu mai retrogradează nimeni, ultima clasată va avea baraj cu locul 3 din eșalonul secund etc, nu mai insist. Ca atare, întreaga lume ar trebui să se declare mulțumită. Inclusiv deținătoarea drepturilor TV, care respinsese inițial varianta, deoarece în noul […]

...

Ca sarea în ochi

Și a decis ca învingătoarea lui să fie desemnată campioană. Având de ales între mai multe scenarii, cei 15 membri ai CEx l-au votat în unanimitate pe cel care prevedea ca, în caz de egalitate după 90 de minute, întâlnirea […]

...

Au luat ce era al lor!

Așa au și stat lucrurile, însă doar ceva mai mult de jumătate de ceas. Până când, în minutul 36, Vinicius a scăpat din marcajul lui Acka la o fază fixă și a reușit să egaleze superbul gol realizat mai devreme […]

...

Bani aruncați

După ce ziarul local l-a lăudat că "și-a reconfirmat titlul de maestru strateg", l-am sunat pe antrenorul care, grație victoriei cu Mechelen, a izbutit s-o urce pe Antwerp pe podiumul Jupiler League.

Permalink to Bani aruncați
luni, 2 decembrie 2019, 3:19

Am făcut-o pentru a-i solicita amănunte despre cum a știut să gestioneze cearta cu internaționalul belgian de origine spaniolă, Mirallas, 54 de selecții. Presa notase că între Bölöni și jucătorul respectiv, al cărui nume e fără sfârșit, Kevin Antonio Joel Gislain Mirallas y Castillo, a avut loc o neînțelegere, dar n-a dezvoltat subiectul. A sugerat doar că fotbalistul, ținut rezervă 3 etape, l-ar fi înfruntat pe tehnicianul român la meciul cu Gent. Atât, fără detalii.

Bölöni a negat că Mirallas a ridicat tonul. Când i-a atras atenția „vorbesc cu tine”, acesta a răspuns, ironic, „mă mir, deoarece două săptămâni n-ai găsit timp să vorbim!”.

Evident, l-a deranjat rămânerea pe bancă. Loți însă, mi-a povestit el, n-a pus la suflet cuvintele rostite de jucător în auzul coechipierilor. Dimpotrivă, i-a explicat acestuia calm, părintește, ce așteaptă de la el și ce trebuie să facă pentru a prinde din nou echipa.

Cum Miralles și-a schimbat atitudinea, Bölöni l-a titularizat în partida următoare, în care mijlocașul ofensiv de 32 de ani a înscris unicul gol. Apoi s-a repezit să-și îmbrățiseze antrenorul. Cel care, refuzând să se răzbune, să-l scoată pe „rebel” din lot, a câștigat un jucător, dar și un meci important. „A fost un gest pentru șef”, a glumit Kevin pe seama faptului că s-a repezit glonț la Loți. La „maestrul strateg”.

M-am bucurat auzindu-l pe Bölöni zicând că „arta de a nu considera că-ți cade rangul dacă lași de la tine în fața unui jucător am învățat-o de la Nea Imi (n.a. Emeric Ienei) în anii petrecuți la Steaua. De la același om am mai învățat ceva ce m-a ajutat în carieră: să nu pui niciodată orgoliul antrenorului înaintea interesului echipei”. Impresionant când un tehnician de 66 de ani, el însuși în situația de a fi mentor, își amintește cu recunoștință de unul dintre profesorii săi de odinioară.

Altfel, Loți nu s-a declarat surprins de faptul că, punându-se problema succesiunii lui Contra, n-a fost căutat de nimeni de la FRF. „Doar cu Vochin am vorbit mai demult, cu președintele Burleanu, niciodată. M-au invitat atunci la o manifestare aniversară, la care n-am putut veni. Sper însă că nu s-au supărat și nu-mi poartă pică. Întrucât eu sunt demult plecat și, într-un fel ieșit din circuit, chiar nu m-am așteptat să fiu contactat acum. Concret, poate că-i cam repede pentru Rădoi ori poate că nu-i. Haideți să nu ne grăbim, să vedem barajul pentru Euro. Totuși, la 38 de ani nu mai ești chiar foarte tânăr pentru postul de selecționer”.

Un singur mare regret pare să aibă Bölöni și nu s-a sfiit să-l mărturisească. Fără a face însă caz de el. „Cei din Federație știau, sau trebuiau să știe, că sunt în continuare foarte legat de Târgu Mureș, că mă preocupă tot ce se întâmplă în zonă. Au înființat acolo un Centru de Excelență pentru juniori, idee remarcabilă în sine, numai că, din păcate, prost aplicată. Un copil născut mort! Deoarece oamenii au fost aleși greșit, de investiția cu pricina s-a ales praful. Bani aruncați pe apa sâmbetei, o grămadă de bani!”.

După un sfert de ceas, i-am mulțumit și i-am urat succes în continuare.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Luis (31 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:26

Ca de obicei Boloni este prea educat si prea modest. Trebuia cautat de maharii frf dar locul lui nu era in cloaca din fotbalul romanesc.

dinu (385 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:27

Boloni este un meserias de top. Insa eu nu uit cum s-a tirat data trecuta de la nationala si ne-a lasat cu ochii in soare. Nu ar trebui sa uite nimeni.

Dali (1 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:32

Trebuia sa mai gasiti in prilej sa va legati de cei de la federatie. Cu toata stima pentru cariera dvs stralucita dar parca este prea mult ziua si critica federatiei. Poate merita dar nu chiar atat de des si de inversunat.

Bogdan (373 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:34

A mai imbatranit si Boloni dar a ramas acelasi pm manierat. Iar treaba cu gentlemanul Jenei il ridica si mai sus in ochii suporterilor.

Feri (76 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 15:35

Mare lucru este sa nu uiti de unde ai plecat. Bravo Laci Boloni.

Matei (84 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 17:25

Bun articol. Si Boloni trebuia intrebat ce planuri are. Daca stiu eu bine la vara incheie contractul cu Anvers si ar fi disponibil pentru orice angajament. Dar federalii nostri vor un selectioner care sa nu le iasa din cuvant si la personalitatea lui Boloni nu era omul potrivit. Acesta trebuie sa asculte de Impostorul Burleanu, de unsurosul Vochin si de smecherul Stoichita.

sorin (111 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 17:29

Tot nu imi iese din cap ca frf a invitat la tragerea la sorti a Euro tot felul de anonimi slugarnici, nu si pe jenei, Lucescu, Hagi, Popescu si altii cu care orice roman se mandreste. Atitudibea asta descalifica si mai tare conducerea fotbalului cu Burleanu capul rautatilor.

Mihail (25 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 17:33

Nu numai la Targu Mures frf a luat teapa cu centrul de excelenta ci si la Buzau, Timisoara si intr-o alta licatie al carei nume nu mi-l amintesc acum. Bani cheltuiti fara justificare si mai grav copiii si parintii lor pusi pe drumuri degeaba. Mai mare rusinea nicii ca exista.

Nica fără frica (267 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 18:31

Boloni nu e altceva decât un mercenar care a fugit de la națională ca s-o antreneze pe sporting pentru bani mai mulți!

Doryn (149 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 18:54

@Dali. Eu sunt de alta parere. La cat sint de aerieni indivizii care conduc federatia de fotbal cu Burleanu sef, si daca ar fi criticati de zece ori pe zi tot ar mai fi loc pentru inca o critica. Auzi aici sa nu ii inviti pe Lucescu si pe Hagi la Rom Expo dar sa o faci cu un potlogarca Brasovwanu Auras depaseste orice imaginatie.

CITA (1991 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 18:57

Mi-am expus opinia in legatura cu acest comitet executiv FRF si seful acestuia intr-un post anterior aici asa ca nu insist pe subiect. Asta legat de investitia de la Targu Mures. Laci Boloni putea fi o foarte buna solutie pentru selectioanta Romaniei, probabil totusi ca ceea ce argumenteaza el aici e raspunsul la intrebarea "De ce nu el?". E plecat de prea mult timp si a pierdut contactul cu atmosfera din fotbalul intern dar mai ales cu FRF-ul.

Bazil (70 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 19:41

Nea Ovi, glumesti bre ca Mirellas nu i-a zis nimic lui Boloni. Daca era roman il injura de mama si de morti si atunci mai intelegeam de ce sa il lase antrenorul rezerva. Dsr asa?????

Dicu (22 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 19:45

Imi place ca Boloni este un mercenar fara scrupule.?Ok insa mult laudatul Dan Petrescu si prea cuviosii Olaroiu si Reghecampf or fi niste sfinti. Ca si Razvanel Lucescu si altii.

John (546 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 20:00

Daca ii facea aceeasi figura lui *** spaniolul asta cu 7 nume o lua rau pe cocoasa de la antrenor si nici nu mai pupa echipa pana cand nu era mister *** pus pe liber.

Radulian (109 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 20:05

Un articol de rutina salvat de ideea ca Boloni Laszlo este un tip educat. Nu stiu cat de mare antrenor este insa cert este un gentelman. La fel si cel pe care il invoca Emerich Jenei. Nici nu este de mirare ca Etnicii maghiari se lauda unul pe celalalt. Doar romanii se barfesc pe unde apuca.

Milica (47 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 22:03

@Bazil (61 comentarii). Faci teoria chibritului desi nu stii nici cum ul cheama pe jucatorul lui Boloni. Miralles nu este tot una cu Mirellas dar la tine merge oricum.

Mielu (23 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 23:48

Totusi Boloni s-a autodeclarat antrenor de scoala franceza iar acum il lauda pe Ienei. Imi place. Nu vreau sa cred ca este un laudatio de la maghiar la maghiar ci ma gandesc ca i-a venit mintea la cap si a ajuns sa inteleaga cat ii datoreaza tarii in care s-a nascut si s-a format.

Tyty (121 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 10:10

Azi putine comenturi ieri multe dar ieri era cu scandal, cu polemica. Ce ne mai pasa noua de sport si uite de aceea si merge cel romanesc asa de bine.

Comentează