Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu mâna goală

CFR n-a izbutit să ia un punct de pe "Olimpico" și, învinsă de Lazio cu 1-0, speră să se califice după ultimul meci din grupă.

Permalink to Cu mâna goală
vineri, 29 noiembrie 2019, 3:11

Când o va întâlni în Gruia pe Celtic, în fața căreia va trebui să nu cedeze. Dacă se va întâmpla să piardă, iar Lazio să câștige la Rennes, ceea ce n-ar șoca, atunci campioana României ar părăsi competiția.

Întrucât, la egalitate de puncte cu formația biancocelestă, CFR va fi dezavantajată de rezultatele directe, golul înscris în deplasare urmând să-i ducă pe laziali în „16-imile” Europa League. Să nădăjduim că trupa clujeană își va atinge scopul. Să nu aștepte însă vreo favoare din partea scoțienilor. În sensul în care, deja calificați, aceștia ar lăsa-o mai moale pe 12 decembrie. N-o vor lăsa.

E de presupus chiar că vor veni îndârjiți, visând la revanșă după ce băieții lui Dan Petrescu i-au eliminat din Champions League. E o utopie să judeci că, având sacii suiți în căruță, Celtic va fi îngăduitoare. Va fi cum a fost și Spania care, sigură de prezența la Euro 2020, ne-a administrat la Madrid un 5-0 de ne-au mers fulgii! Naivii să rețină că în fotbalul de astăzi nimeni nu face cadouri. Dimpotrivă, dacă are posibilitatea, îți dă o căruță de goluri. Te calcă pe cap.

În rest, CFR n-a reușit la Roma din pricină că a jucat slab primele 45 de minute. Bramburit, de nerecunoscut. Până la pauză, argentinianul Correa a marcat și tot el a irosit o ocazie monumentală. În acest interval, Clujul a arătat ca o echipă oarecare. Timidă, chiar fricoasă. Trăgând de o remiză albă, pentru obținerea căreia „Bursucul” a recurs la 5 fundași, între care, surprinzător, și Peteleu. Trasorul lui Djokovici, care a lovit stâlpul porții lui Proto, n-a salvat imaginea unei prestații dezamăgitoare. În măsura în care antrenorul a impus statul la cutie, e și vina lui.

Muștruluită la cabine, CFR s-a trezit în repriza a doua. A echilibrat jocul, ba și l-a dominat. Mai ales după ce, în disperare de cauză, Dan Petrescu a hotărât să riște și să atace mai viguros. Introducându-i în ultima jumătate de oră pe Deac și Traore, el a împins liniile și a amenințat mai des careul advers. Din păcate, deși Omrani (de două ori), Camora și Cestor s-au găsit în situații excelente, golul egalizator n-a venit.

Nu-s de acord cu tehnicianul clujean, care declara după meci că „Trebuia să câștigăm!”. Probabil în ideea că Lazio a înscris din unicul șut expediat pe poarta lui Arlauskis, pe când CFR a avut 3. Cum posesia a aparținut net lui Lazio, 63 la sută ca și raportul paselor, 594-334, formația ardeleană merita un rezultat de egalitate. Atât însă, nu victoria.

Aș vrea să infirm varianta că Lazio ar fi aliniat joi seara garnitura secundă, de rezerve. Fals. De acord că, ocupând acum locul 3 în Serie A, echipa romană pare mai preocupată de competiția internă decât de Liga Europa. Ceea ce nu l-a împiedicat pe Inzaghi să folosească contra CFR-ului 8 dintre jucătorii rulați săptămâna trecută în succesul de 2-1 de la Sassuolo: Acerbi, Bastos, Patrici, L. Alberto, Lazzari, Lulici, Caicedo și Correa. De unde echipa de rezerve?!

Cu alte cuvinte, campioanei n-are de ce să-i fie rușine că s-a întors cu mâna goală din Cetatea Eternă. Ea e datoare să-și lingă rănile și să strângă rândurile pentru duelul cu Celtic. Când, realist privind lucrurile, poate lua punctul necesar. Are toate resursele.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Bogdan (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 15:28

Trebuia sa scrieti direct ca Bursucul este responsabil de tactica paguboasa din prima repriza. I-a fost frica.

Clau (107 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 15:31

Sunt sanse cu Celtic pentru un meci egal dar Dan Petrescu s-a aratat sceptic si nu pricep de ce. Nu il credeam asa ca...ios.

argus (108 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 15:33

Nea Ovi, matale crezi in CFR mai mult decat crede Petrescu... Altfel nu dadea declaratiile alea speriate la Roma.

Clujeanul (92 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 15:40

Nu am inteles decizia tinerii lui Deac pe banca de rezervelor Petrescul-a descoperit tarziu pe Peteleu ori a decis sa faca echipa numai din fundasi...Vina lui cum bine sugerati.

RRobert (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 16:00

"Naivii să rețină că în fotbalul de astăzi nimeni nu face cadouri. Dimpotrivă, dacă are posibilitatea, îți dă o căruță de goluri. Te calcă pe cap." EXACT dl. Ioanitoaia, cu exceptia FCSB - Viitorul, FCSB - Astra, FCSB - Botosani, alea da, sunt cadouri.

Tudor (301 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 16:18

Clujene, cum a pierdut Bursucul un meci cum incepeti sa strambati din nas... Si va mai intrebati de ce vrea sa isi ia talpasita de la voi. De cei mai recunoscatori ce sunteti.

dan man (9 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 16:55

Rrobert,nea Ovi vorbea de fotbalul mare.

algebră booleyană (53 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 17:10

"a recurs la 5 fundași, între care, surprinzător, și Peteleu"? Peteleu a jucat acceptabil, dar dășteptul dă mitic "bursuc" l-a scos de pe teren exact când se vedea că a început să sprijine serios și cu succes acțiunile de atac. În locul lui l-a introdus pe păluga ăla care arată pe zi ce trece că-i tot mai în afara fenomenului poreclit "fotbal". Și acum, să ne uităm puțin în poza de la articol: în stînga se vede aceeași catastrofă boordeyană pe care bursucilă se încăpățînează s-o pună în teren, deși greșește ABSOLUT TOATE mingile, inclusiv pase la 7 metri distanță, fără adversar în apropiere care să-l amenințe. Mă mir că l-a schimbat, după o oră de eșece... :))) În mijlocul pozei e găina beată care nu știa pe unde e mingea, la golul italienilor. Are voință, dar nu prea are PUTINȚĂ... Omrani, la al cîtelea meci în care e complet inutil și e ținut în teren pe toată durata? A fost în schimb scos Păun, care mai știa oarecum ce face cu mingea, spre deosebire de ceilalți din atac... Cît despre ceilalți copii care vin din urmă din pepiniera Clujului si trebuie rodați inclusiv în meciuri de cupe europene, Marele bursucilă își va aminti doar după ce se va transfera din nou în China, unde-i este locul...

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 17:17

Probabil ca marele jurnalist nu a vazut ca stadionul din Roma era aproape gol...De ce credeti domnule mare jurnalist?Adica in 2 meciuri Lazio nu a contat deloc pe Immobile si Lulaku...Care o fi explicatia dumneavoastra???Pentru ca Petrescu a bagat in discutie cele 5 goluri primite de Steaua la Roma...pai domnule ce meci a facut atunci Immobillle...?!

gogu paleologu (16 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 18:25

in primu rind nu cred ca Lazio va cistiga cu Rennes, exclud asa-ceva, e tensiune mare la francezi, suporterii sint nemultumiti, au si ei sabia lu Damocles deasupra capului, o noua infringere si clubu intra-n criza, pariez deci ca Lazio nu va cistiga ultimu meci.

CITA (2118 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 18:52

Singura echipa romaneaca cu ceva sanse in meciurile internationale oficiale sta la mila unor rezultate care i-ar putea asigura o calificare. In aceeasi situatie era (si este!) reprezentativa de seniori a Romaniei. Asadar, concluzie! pare ca e un fenomen general in fotbalul romanesc actual.

Viorel (77 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 19:06

@Gogu Paleologu. Trebuie ca esti foarte tanar daca poti paria usor pe o echipa. Poate ca nu gresesti dar tot Lazio este favorita la Rennes iar daca va folosi titularii are sanse mai mari sa castige.

MZM (390 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 20:22

Ca sa fie consecventa cu sine insăși, respectiv cu propria ei teorie, presa noastra de sport, dupa jocul de la Roma al CFR-ului, ar trebui sa-si grupeze comentariile sub acest titlu: „Dupa o victorie rusinoasa (la Rennes), o infrangere glorioasa (la Roma)!”. Dupa ce CFR a castigat, e adevarat, chinuit si jenant cu 1-0 in Franta, jurnalistii romani au maturat pe jos cu Dan Petrescu, pentru ca echipa sa nu a aratat si fotbal, ci s-a aparat continuu, chiar si cand adversarii jucau cu 2 oameni mai putin! Criticile au mers pana acolo incat s-a sugerat, iar unii au spus-o clar, ca era de preferat o infrangera onoranta dupa o prestatie aplaudata, unei victorii rusinoase, cu orice pretz! Dar, surpriza! Infrangerea in jocul cu Lazio (dupa ce CFR a avut o a doua repriza foarte buna, si-a dominat net adversarul), nu a domolit deloc criticile la adresa ”Bursucului”, desi, cum am spus, dupa pauza, CFR a umilit Lazio. Practic s-a jucat toata repriza a 2-a in jumatatea de teren a italienilor. La un moment dat raportul cornerelor era de 7 la 1 pentru CFR, care a avut si 2 bare, plus destule situatii de a marca. Au si marcat odata, dar s-a dovedit a fi din offside. Iar jucatorii italieni cred ca isi scuipau in san si se rugau proniei ceresti sa se termine meciul inainte de a primi gol! In aceste conditii, cred ca Dan Petrescu si echipa sa, care au facut totul pentru a obtine punctul calificant, merită tot respectul nostru.

Bratu (104 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 21:53

Parere de ansamblu pozitiva dar calificare inca sub semnul intrebarii. Bursucului nu ii plac intrebarile incomode si totusi as vrea sa stiu de ce Peteleua fost trecut pe lista FIFA si Vinicius nu. Poate ca este o inteligenta a antrenorului si tocmai de aceea sunt curios ce va raspunde.

ghencea (129 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 21:58

Nu vad nici o noima pentru trimiterea cu Steaua care a luat 5 goluri si CFR doar 1. A uitat sa compare cu Vasluiul care a eliminat pe Lazio in anii lui Wesley. Cu Steaua totusi a fost aliniata echipavde baza iar acum a lipsit Curo Immobile golgeterul intregului campionat.

Vivi (19 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 0:00

Foarte obiectiv tot. Prea multe laude pentru un antrenor ca Bursucul. Un limitat.

Liviu293 (2 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 0:15

Trebuia să spuneți ceva si de burleanu,ca de obicei.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 0:25

V-ati mai schimbat ideiile ceea ce e un lucru incurajator.... Celtic va veni s-o calce pe cap pe CFR . Insa acum in aceste confruntari internationale vedem ce mare antrenor e Petrescu.... Adica e la fel ca toti ceilanti. S-o distrugem pe Lichestenstein dar cu aia care conteaza ca sa ne calificam ceva mai subtire.... Ideea e urmatoarea: Sa o zdrobim pe Malta, Feroe sau Lichestenstein sa o luam in freza de la Spania, Italia , Olanda, Serbia sau alta echipa nu conteaza care si apoi sa ne rugam ca Malta sa bata Germania ca sa-i ajungem.... A fost doar un exemplu. Nu se va intimpla absolut niciodata. Iar apoi dupa ultimele meciuri ale grupei sa ne miram cum naiba am ajuns iar pe locul 4.....

gino (513 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 4:01

Sa nu ramana cu ea goala si dupa returul cu Celtic. Daca joci cu Peteleu titular nici ca vad la ce altceva te astepti decat sa te aperi in jumatatea ta de teren. Peteleu sa duca mingea in atac...

John (564 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 11:37

Nea Ovidiu, matale si restul miticilor va strofocati degeaba. Tot CFR va castiga titlul si ca sa va ofticati si mai rau se va califica fara emotii si in primavara europeana.

++ (194 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 14:00

nu a jucat atit de curajos precum o face Viitorul in cupele europene deobicei.

Dobre (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 21:45

Ma apuca rasul cand ii aud pe unii ca nu vom avea un parcurs dificil la Euro cu Ucraina. Olanda si austria. Sigur nu vom avea, asa este. Pentru ca nu vom ajunge la turneul final cu Radoi selectioner. Baiatul acesta nu are nici licenta, nici pic de experienta.

Ouioiuifi (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 23:10

"Când o va întâlni în Gruia pe Celtic, în fața căreia va trebui să nu cedeze." Când o va întâlni, ce se va întâmpla?? "Întrucât, la egalitate de puncte cu formația biancocelestă, CFR va fi dezavantajată de rezultatele directe, golul înscris în deplasare urmând să-i ducă pe laziali în „16-imile” Europa League." Întrucât, ...ce se va intampla?? Babaetz, vi s-a terminat soldul de propoziții principale și puneți punct direct după cele secundare?

?????? (831 comentarii)  •  1 decembrie 2019, 0:11

@Ați zice și că Primăria București l-a decorat pe Cornel Dinu, "ca să nu mai latre cățeiii de la clubul Dinamo", de foame, ?

?????? (831 comentarii)  •  1 decembrie 2019, 1:50

Cornel Dinu cetățean de onoare, "cățeiiȚ de la Dinamo "latră", de foame, ? ,,Un nou super interviu dat de Dan Nistor: „Ne e foame! Dacă nu vine Moș Crăciun, plec de la Dinamo!” " GSP Vă mai amintiți dacă zicea Cornel Dinu , pe la emisiunile lui Ioanițoaia, ,,zicătoarea" (citat din cuvintele folosite de Cornel Dinu) cu onoarea și cu foamea, ?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  1 decembrie 2019, 9:02

Dan Penalti a realizat maximum cu trupa lui. Cred ca a adus aproape 20 milioane, asa cum am prezis, caci nu era mare filozofie, e un lucru normal ca un antrenor neimpieDicat sa faca treaba buna cu o trupa bunicica Sa-i socoteasca cineva si lui M² cit a pierdut Gigi Be de cind e EL singurul antrenor si manger. Ei nici nu stiu saracii ca au pierdut. Ei se scoala dimineata de pe tron si se cred inca cei mai mari si cei mai tari. S-o fi spart oglinda. Clujenii se vor califica, vor juca si in primavara, apoi poate vor cistiga iar campionatul daca ramine Dan Penalti. Ce sa faca Penalti mai mult cu o trupa de doi lei ? --- Maestre, in aceasta zi minunata de inceput de 1 Decembrie - in care s-au nascut personalitati ca 1931 Johnny Răducanu, muzician român de jazz (d. 2011), 1935Woody Allen, regizor și actor american – cind respir aer curat ma gandesc cite concedii ai avut in Austria, ma uit la brazi, la munti si ma gandesc ce minunat ar fi si Bucale unde chinuie tanti Gabi, daca politicienii nu ar fi jagardine, ci niste cetateni normali, draguti cam ca fetele de la ambasada Suediei, cinstiti si cit de cit cititi ... --- Maria pentru Romania !

Comentează