Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Bătaia de joc

Când o echipă mai bine cotată pierde la un outsider, obișnuim să spunem că a pierdut pe mâna ei.

Permalink to Bătaia de joc
duminică, 24 noiembrie 2019, 3:58

Formularea nu se potrivește însă meciului câștigat de Astra la București în fața favoritei FCSB. De ce favorită? Pentru că evolua acasă și o recomanda saltul ce a dus-o repede din coada clasamentului pe locul 5.

E drept, nici Astra, cu 4 victorii în recentul mandat al lui Bogdan Andone, nu părea o pradă ușoară, dar orișicât. Se aprecia că nu va putea fi oprită ascensiunea vedetelor roș-albastre, pe care Becali se amăgește că le va vinde cu zeci și zeci de milioane de euro. Tănase, Coman, Man, Moruțan și nu numai.

Dar uite că starurile au fost blocate, explicația răsturnării calculelor fiind furnizată la TelekomSport de fostul internațional Panduru: „Astra a făcut o partidă mare”. Același lucru l-a spus și Alibec, MVP-ul întâlnirii și autorul a două goluri, „Le-am arătat tuturor că suntem fotbaliști!”. Într-adevăr, le-au arătat!

Mai vârstnicii jucători giurgiuveni, în frunte cu Tamaș, Budescu și Alibec, le-au dat tinerilor elevi ai lui Vintilă o lecție care, ca să-l citez tot pe Vintilă, ar trebui să-i trezească la realitate.

Paradoxal, gazdele au început viguros și, exploatând o ezitare a portarului Lazar, altminteri unica, au deschis scorul prin Gnohere. Avea să fie însă un foc de paie, stins repede de un adversar realist și curajos. Care nu s-a temut, ci a căutat, urcând liniile și insistând, să reintre în joc. Chiar mai mult. Grație unui Alibec letal și unui Budescu imperial, cum inspirat i-a numit Andrei Crăițoiu în Gazetă, Astra a trecut la cârma meciului. Superioară tactic și cu moral solid, ea va obține un succes incontestabil. Pe deplin meritat.

În defensiva vraiște a gazdelor, prinsă des pe picior greșit, s-a resimțit lipsa lui Planici, suspendat. Improvizația cu Soiledis stoper a dezamăgit. Dunărenii au exploatat inteligent, prin șarje derutante, spațiile lăsate libere de visătorii fundași bucureșteni. Care, exceptându-l pe Panțâru, s-au aflat rareori unde trebuia și când. De precizat că împrăștiați, călcând parcă apa, nici mijlocașii n-au închis la timp culoarele spre careul propriu.

În schimb, au strălucit gemenii golului, cuplul Budescu-Alibec, de data asta primul la serviciu, celălalt la finalizare. E o plăcere să-i vezi lovind mingea, cum o mângâie, cum o dezmiardă, te lămurești că amândoi mănâncă fotbal pe pâine. Înscris de Alibec, care a transformat cu exteriorul, printre Bălgrădean și Cristea, pasa de virtuoz a lui Budescu, golul 2 al Astrei a constituit o veritabilă operă de artă. O realizare de nota 10.

Ca atare, s-a justificat revolta lui Budescu împotriva lui Contra, care l-a chemat la națională, dar nu l-a folosit niciun minut cu Suedia și cu Spania! De ochii lumii, pe Alibec măcar l-a introdus un sfert de oră cu Suedia, dar pe Budescu deloc, ceea ce l-a determinat pe acesta să acuze că „Guriță” și-a bătut joc de el!

După ce am atras atenția că nu-l convoci pe Budescu la aproape 31 de ani spre a-l ține rezervă, repet că acest pasator excepțional nu trebuia ignorat, dacă nu și sfidat!

Atât că și pe Contra l-a luat valul întineririi cu orice preț, gândit ca alibi de urechiștii de la FRF. Iar Budescu a demonstrat sâmbătă seara tuturor, inclusiv ex-selecționerului, că Nedelcu, Man, Coman, Moruțan și ceilați juni de la FCSB, talentați, dar suficienți, mai au multe de învățat de la el. Foarte multe.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

dan (151 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:10

Da, este talentat Budescu dar asta nu ajunge in fotbalul modern. Ati remarcat cumva ca aproape meci de meci pierde mingea iar echipa adversa marcheaza ?

petschovschi (30 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:29

Spuneți-mi și mie, ce mare jucător e Budescu ? La ce mari echipe a jucat în cariera lui ? Ce performanțe uriașe a "sărmăluța" ? Budescu e tipul de jucător care poate juca doar în fotbalul slow-motion din Liga I. În rest, nu s-a "acomodat" nici măcar în liga a doua chineză.

doilaunu (195 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:30

dati-va la o parte, a pus Ioanitoaia degetul pe rana!

doilaunu (195 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:32

@dan, ai pretentii prea mari de la domnul Ioanitoaia. El mai mult de a fost offise, nu a fost offside nu intelege...

Dan (3 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:37

Da, poate e adevărat, da’ ce zici de ceilalți care nu pierd mingea, iar echipa adversa marchează oricum (de obicei mai multe goluri). Sa-l compari pe Budescu cu “cei tineri” din lista amintita de Nea Ovidiu, mi se pare o gluma (proasta). Din păcate jucatori ca el nu or sa mai fie pe teren la calificările pentru Mondialul următor. Dar așa cum ne-am obișnuit sa auzim ca avem o “țara bogata” dar păstorită prost, de ce nu ar fi la fel și in fotbal? Sunt curios dacă acești tineri “de mare perspectiva“ ar face parte dintr-o echipa ca Liverpool de exemplu, ar putea fi vinduti pe sumele la care se gindesc unii. Hm........... sa fie chiar toți orbi?

gido (12 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:45

nea ovi, esti om cu multa experienta in fotbal... spune-mi si mie , cand au mai fost selectionati la nationala romaniei jucatori de 20 ani ca hagi jr si baluta, care nu joaca la echipele de club... inteleg sa faci exceptie pentru jucatori consacrati, cu zeci de meciuri in cupele europene si la nationala...dar cei doi n-au aratat inca nimic in fotbalul mare...

Marius (347 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:52

@doilaunu (126 comentarii) Cred ca iti este foarte usor sa fii prost si mitocan. Cand o sa realizezi macar parte din cartile, emisiunile si ziarele facute de Ioanitoaia sa deschizi gura. Pana atunci sa treci cu sapca in mana prin fata lui si asta numai daca iti permite.

Clujeanul (92 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:56

Iar fac bale la gura toti fanii fecesebelei si il jignesc pe dl Ioanitoaia pentru ca marea lor echipa care se si vedea campioana a luat-o in barba. Se supara *** ca Budescu le-a predat o lectie de fotbal. Asa sunt ei saraci cu duhul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Franz (406 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 16:58

Unde a jucat Budescu?!?! Copii ai durerii imbracati in rosu si albastru, a jucat la Astra Giurgiu care i-a tras o mama de bataie lui FCSB de i-au cazut chilotii. Acolo joaca Budescu.

Misu (234 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 17:01

@gido. Dar dl Ioanitoaia nu zice altceva. Are o pozitie realista si mai veche. Este fanul jucatorilor cu experienta si nu al pustanilor umflati cu pompa. In avancronica la Suedia a scris ca Ianis nu trebuie bagat.

Schleck (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 17:02

Sincer, mi-ar fi placut ca mai multi jucatori sa fi iesit in fata si sa fi spus aceleasi cuvinte precum Budescu ! Dar nu-s toti barbati... Contra nu era bun de selectioner, le-au luat unora de la FRF mintile si au instalat un antrenor bun de Petrolul si Dinam0, culmea ! Ma asteptam ca-n meciul cu Spania sa vad cuplul Alibec - Budescu, sa vad un stil ofensiv, asa cum toti ne-am fi dorit. Budescu stie sa tina mingea, da pase inteligente si vede jocul mai bine si decat un antrenor, dar ce sa vada Contra ? Probabil ca doar contul bancar a insemnat ptr el aceasta calatorie la nationala, una de trista amintire. Halal !

Frenemy (32 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 18:09

Mitul asta cu echipa care se apara in 11 si ataca in 10 este cea mai mare ineptie si fraiereala din ultimii 30 de ani! Ai nevoie de cel putin doi jucatori "speciali" in echipa, indiferent de conditia lor fizica si de viteza de reactie. Ei devin inutili doar daca "grupul-grupul" nu reuseste sa trimita in jumatatea adversa macar 20 de mingi intrun meci. Un jucator special va reusi sa se lipeasca de o minge favorabila cel putin o data in 90 de minute si eventual sa o valorifice. In schimb, daca ai doar 10 caratori de pian, doar un noroc porcesc te poate salva, iar istoria nationalei Romaniei e plina de asemenea izbanzi izolate sau chiar nemeritate.

Ilie (135 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 18:27

Bun Budescu cu Steaua, Clinceni și altele... Maestre, când îl lauzi pe Lucescu jr. care a reușit să îi bată pe desculții ăia? Meci mai slab nu am văzut. Dar Lucescu jr măcar a atacat

Jean (280 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 19:32

Iliuta, tu esti altul care cauta pete in soare. Tazvan a castigat o finala pe care marele Reghe a pierdut-o. Iar Japonia are 25 de jucatori in campionate serioase din Europa. Razvan v-a dat cu tifla si va impacati greu cu ideea asta. Cupa Campionilor Asiei este un trofeu dorit de orice antrenor. Apropo Olaroiu nu a castigat-o niciodata.

Radu (178 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 19:34

Are dreptate maestrul. Pe Budescu nu il chemi la echipa nationala ca sa nu il titularizezi. Dar la interesele lui Contra...

Feri (85 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 21:06

Fanii Stelei nu ar trebui sa se supere ca o echipa mai buna a batut-o pe favorita lor. Respectil fata de cei mai buni tine de lumea civilizata.

Ali Bec (212 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 21:07

Corect rezultatul alegerilor. 67 % un semnal cât se poate de clar. Mai ales pentru toate fosilele comuniste. Și pentru toți cei cu apucături naționaliste. Cred ca Tov director este complet de acord!

alin (626 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 21:09

Articol valabil. Cel mai mult mie mi-a placut caracterizarea pseudo vedetelor lui Becali prin cuvintul suficient. Gasit perfect pentru Florinel Coman si coechipierii lui care se multumesc cu putin.

Dan (8 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 21:42

Bădescu este jucător pentru plaiurile mioritice.Asa că pentru noi este un jucător bun dar doar atât. Pe unde a fost nu a făcut absolut nimic.A jucat în liga a doua chineză și nu a făcut față.

Lila (47 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 0:24

Meseria e meserie, da inainte nea Ovi, caci inainte era mai bine!

Lila (47 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 0:27

Meseria ii meserie, da inainte nea Ovi caci inainte era mai bine!

dilimache (657 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 10:02

Vai dar cati carcotasi pe aici...sau postaci sau cum sa le zic. Problema cu voi, mai copii e ca nu intelegeti ce scrieti, *** *** pt cativa banuti sau ca sa dati bine in fata sefului imberb. Dar nimeni nu e pe viata pe functii, de-abia astept sa-l matraseasca cine l-a pus si sa va vad cum alergati prin federetie ca gandacii cand ii surprinzi noaptea in bucatarie cand aprinzi lumina.

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 10:41

Mie mi se pare o bataie de joc sa mi se vorbeasca ca de o somitate de domnul jurnalist Craitoiu dupa meciul Steaua-Astra!!!!De ce?Pentru ca acest Craitoiu inaintea meciului Steaua-Astra a participat la un articol...,,Zmeii de la Giurgiu devin miei la București...,,unde a scris ca Astra la Bucuresti este zero barat!!!!Nu se poate ca sa ridici in slavi un om care spune despre acelasi lucru doua lucruri contrare!!!!Apoi sa-mi vorbesti de implantul cu Soiledis cand nu scoti o vorbulita de ce nu a jucat titularul de pe post Planici????Desigur ca nu ma mira!!!Pentru acest jurnalist este o noralitate ca Steaua sa fie victima arbitrilor!Planuici a fost el fautat dar tot el eliminat!!!Si cand cadeti in admiratie la golul doi al Astrei nu stim cu totii ca daca Steaua marca in acel mod erati foarte vehement???Adica cine nu a vazut unde a ridicat Alibec piciorul cand centrarea venea pe el si mingea ajunge la Budescu?Porumboiu o fi fost intrebat si de hentul la Nedelcu care a precedat golul trei....?

Mateias (70 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 11:18

@Andrei F continua seria lui de gafe nesfarsite. A cita din cineva nu nseamna a ridica in slavi nici in cazul lui Craitoiu dar individul este pus pe critica si nu il mai opreste nimeni sa dea in gropi.

Teo (36 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 11:21

Dane, vezi ca pe Budescu nu il cheama Badescu... Otilia Badescu a fost o foarte buna jucatoare de tenis de masa. La ea te refereai cand te dadeai rotund ca mingea? Atunci ai dreptate.

gio (76 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 11:31

@petschovschi Mie mi se pare destul de mare, stie mai mult fotbal decat Stanciu, Ianis Hagi si Coman la un loc. De ce ar trebui selectionat Coman care joaca si el tot in fotbalul "slow motion" din Liga 1 in conditiile in care cand se intalnesc in meci direct Budescu il surclaseaza? Sau de ce trb selectionat Iamnis rezerva la locul 10 din Belgia? Sau de ce stanciu anonim in cele 10 meciuri din preeliminarii si care joaca in mediocrul campionat al Cehiei? Unde a jucat Budescu.. Pai a jucat la Astra cu care i-a scos pe Lyon, pe West Ham de 2 ori, cu care a luat titlul si a ajuns in primavara europeana, a jucat la FCSB cu care a ajuns in primavara europeana, are 14 goluri in cupele europene si 5 goluri pt nationala desi n-are mai mult de 10 selectii. deci continuam cu Stanciu si cu necalificarile sau ne trezim si schimbam ceva?

Andrei F (1607 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 12:19

@Mateias (52 comentarii) • 25 noiembrie 2019, 11:18 Mateias dragule, stii care este problema cu acesti jurnalisti?Sunt aceeasi care la meciurile trecute Steaua-Astra vedeau numai lucruri necurate...Nu ca daca batea Steaua era tot din cauza relatiilor lui Becali?La fel s-a scris si inainte de meciul cu Botosani...acum cu Astra...Tie ti-o traduc si altfel printr-o intrebare....Este normal ca in GSP sa citim despre Simona ca se logodeste si apoi sa apara comunicatul sportivei ca nu este adevarat?La fel a fost si cu Hagi care ar fi fost abordat de FRF...Cate astfel de articole trebuie sa citesti ca sa ti se aprinda beculetul...?Sau esti din redactie...?

Laurentiu (50 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 12:28

Domnule Ioanitoaia, jucatori gen, Budescu si Alibec, ca si cei de la Academia regelui sunt buni doar aici, in mocirla fotbalistica din Romania. Tot fotbalul romanesc e o mizerie.

Vlad (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 12:49

Astra a avut pe cine sa bata, atâta tot. Cat a tăcut Becali și-a mai revenit puțin echipa dar după câteva meciuri mai bune iar s-a trezit mare antrenor. Se vede. Un fotbalist bun evoluează constant la un nivel ridicat, nu 2-3 meciuri pe an ca Budescu și mai ales Alibec. De asta nici nu au confirmat pe unde au fost plecați.

CITA (2118 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 14:24

Imi e greu sa afirm ca folosindu-i cel putin o repriza pe Budescu&Alibec s-ar fi putut schimba ceva in legatura cu rezultatele dezastruoase cu Suedia si Spania, dar nici nu contest cele afirmate de Dvs in articol. Posibil sa aveti dreptate. Ce-i sigur, strategia aceasta cu intinerirea Nationalei cu orice pret (in cazul nostru pretul e cam mare! - risc crescut de ne-calificare la Euro 2020!) a fost una gandita prost.

Adi (338 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 11:37

Daca din lipsa lui budescu nu ne-am calificat noi, m-am lamurit ce fotbal stie si ioanitoaia...

Comentează