Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Războiul psihologic

Și dacă, punând răul înainte, ratăm calificarea la Euro 2020 din grupa F, tot ne rămân șanse să participăm la turneul final. Prin barajul de Liga Națiunilor. Acest ultim drum e mai complicat, dar Răureanu și Udrea au explicat azi […]

Permalink to Războiul psihologic
miercuri, 13 noiembrie 2019, 3:10

Și dacă, punând răul înainte, ratăm calificarea la Euro 2020 din grupa F, tot ne rămân șanse să participăm la turneul final. Prin barajul de Liga Națiunilor. Acest ultim drum e mai complicat, dar Răureanu și Udrea au explicat azi în GSP cum se poate ajunge la capătul lui. Intrarea în play-off-ul LN nu depinde însă numai de noi. Ar mai trebui, sine qua non, ca în grupa A Cehia să se claseze peste Kosovo. Nu pare foarte greu în condițiile în care meciul direct se va disputa joi seara la Plzen.

În situația nedorită în care nu vom reuși să batem Suedia și să scoatem măcar un punct în Spania (cunoașteți calculele, nu le mai reiau), vom accesa barajul pentru Liga Națiunilor întâlnindu-i în deplasare pe scoțieni ori pe islandezi. Misiunile se anunță dificile, nu însă imposibile.

Tocmai de aceea, cât există șanse de calificare, indiferent de traseu, am apreciat că selecționerul merită păstrat. Fără să fiu singurul, m-am contrazis atunci cu cei care, vocali, au cerut demiterea lui Contra după egalul cu Norvegia de la București. Am gândit în momentul respectiv că nu-i logic, iar fair nici atât, să-i răpești unui antrenor, oricare ar fi el, dreptul de a încerca să fructifice o ultimă șansă.

Să nu se înțeleagă că, pledând cauza lui „Guriță”, am considerat că el n-a comis greșeli. A comis multe. Ceea ce nu justifică însă, sub nicio formă, atacul la adresa sa declanșat recent de Gigi Becali. Unul între ridicol și penibil. În sensul în care n-ai voie să-i reproșezi că nu știe fotbal unuia care a îmbrăcat de 73 de ori tricoul echipei reprezentative și a jucat, între alte cluburi faimoase, la Milan și Atletico Madrid! În stilul său de a se face de râs, latifundiarul proclamă că Panțâru merita luat la lot în calitate de „cel mai bun fundaș stânga din Europa”. Doar din Europa, nu cumva din întreaga lume?! Chiar nu-și are rost atâta modestie!

Cum ce-i în mână nu-i minciună, să judecăm că ideal ar fi să nu așteptăm barajul de LN, ci să obținem calificarea din preliminarii. Altfel spus, ca prim pas, să batem Suedia, deși ea va aborda partida de pe Arena Națională din postura de favorită. Prin prisma poziției din clasament, a victoriei din confruntarea tur și, nu vă supărați!, a valorii superioare. Să nu uităm că Suedia a câștigat în Liga Națiunilor o grupă dificilă, cu Rusia și cu Turcia, antrenată la vremea aceea de Mircea Lucescu.

Întrucât și ei îi rămâne, ca și României, varianta de avarie a LN, să nu interpretăm ca aroganță faptul că nordicii și-au etalat public echipamentul de la Euro. Ca sfidare. Nu pot fi împiedicați să spere că vor juca la turneul final. Pe de altă parte însă, tot agitând sloganul că spectatorii noștri au o atitudine rasistă, suedezii întrețin un război psihologic. Subtil, discret, dar presărat cu amenințări. Menit să ne sperie ori măcar să ne intimideze. Doar că nici noi, de la jucători la suporteri, nu suntem atât de naivi încât să cădem într-o asemenea capcană. În ciuda vulnerabilităților sale, poporul român nu-i unul de rasiști, nici vorbă!

Deși outsideri, îi putem învinge pe suedezi și apoi da marea lovitură la Madrid. Să nu pierdem acolo, fiind o prostie fără margini să-și închipuie cineva că spaniolii, deja calificați, ne vor dărui un punct. Niciodată. Nimeni nu mai face cadouri în fotbalul actual. Ca atare, vom fi obligați să-l cucerim, iar pentru asta va trebui să credem în forțele noastre. Hai, România!

Comentarii (59)Adaugă comentariu

David (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:35

Tin sa va contrazic... Romanii chiar sunt unul dintre cel mai rasist popor din Europa...nu are rost sa mai dau exemple si ce etnii si culori ale pielii sunt incluse

Vlad (309 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:40

Stai bland Nea Ovi ca o sa ii batem pe suedezi cum i-au batut nemtii pe rusi.

Iulian (190 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:45

@David (1 comentariu). Ajunge un singur comment, iarta-ne de al doilea ca ne-am lamurit.

napoca (21 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:47

Poporul roman este un popor rasist din radacini ..este un rasism impotriva ungurilor,rasism impotriva rusilor.rasism impotriva bulgarilor,rasism a ardelenilor impotriva miticilor,rasism a bucurestenilor impotriva restului tarii..formularea ca poporul romanilor este tolerantat si ospitalier nu este conforma cu adevarul ...sa nu ne ascundem dupa deget

Mircea (663 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:54

Davide, Ar fi bine sa nu ne mai autoincriminam si sa ne punem singuri la zid. A venit vremea sa inveti si tu sa faci diferenta intre rasism si bascalie pentru ca este imensa.

Doru (127 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 15:56

Vorba matale ca ce este mana nu-i minciuna. Deci sa cautam sa ne caligicam din grupa nu sa asteptam rabdari prajite. Din cate cunosc eu Islanda are o echipa cel putin la fel de buna ca si Suedia.

Milica (53 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 16:07

Napoca tu esti altul care nu stii ce inseamna rasism. Nationalism e una, rasism cu totul altceva. Nu ne ascundem dupa degete doar facem o grava confuzie.

Adi (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 16:09

Oameni buni, eu am impresia ca nu este destul de clar ce inseamna rasism. Care sunt rasele pana la urma urmei? De xenofobie putem vorbi pt ca niste baieti cu un IQ mai mult sau mai putin la inaltime striga meci de meci despre unguri vrute si nevrute. Dupa parerea mea asta este xenofobie, nu rasism. Haideti sa nu lasam o mana de oameni care au frustrarile lor pe stadion sa ne puna noua tuturor eticheta gresita. Hai romania!

Vlaicu (32 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 16:11

Are dreptate dl Iianitoaie ca nu suntem un popor rasist. Nu raportam diferentele dintre cetateni la diferentele dintre originea ori culoarea acestora. Mistocari si plini de noi da, rasisti chiar nu.

nicu (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 16:15

total gresit rationamentul ca ,,,,contra ar trebui pastrat ca antrenor si in calificari,daca nu a reusit calificarea in grupe nimic nu il califica sa antreneze si sa contabilizeze inca un esec,doar ca sa-i plateasca burleanu salariul?

vasco (363 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 16:48

@Napoca,se pare ca nu ai cunostinta termenilor(***,daca nu,chiar nu ai nici o scuza),nu e vorba de rasism.Vine si incearca sa-ti explice @Milica,dar o da tot in balarii,cica ar fi nationalism...De fapt e sovinism sau xenofobie,in aceste cazuri. Ar fi chiar culmea sa fim rasisti cu suedezii...))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Arion (56 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 17:51

Este de inteles. In fotbalul de azi toata lumea cauta sa puna presiune pe toata lumea. Suedezii exagereaza cu intentie ca poate se prinde.

Jean (280 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 17:53

Nu presiunea pusa de suedezi este problema tricolorilor cat este valoarea lor ca jucatori si chiar ca oameni care nu sunt obisnuiti sa se sacrifice pentru victorie.

Cita (2118 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 17:55

De acord cu Dl. Ioanitoaia cu referire la incetarea tirului asupra lui Cosmin Contra. Il lasam sa-si faca numarul, sa vedem ce obtine si in cazul defavorabil prezentat, apoi il judecam daca avem caderea sa o facem. Legat de rasism, ma alatur celor care au comentat aici ca e vorba de bascalie si mistocareala, specifice urmasilor valahilor, getilor si dacilor, adica noua. Rasism in adevaratul sens negativ al cuvintelor NU exista nici in interiorul si nici in exteriorul arcului Carpatic, spre Nistru, Mare si Dunare ca granite.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 18:09

Observai de-aci ca temele preponderente ale lui nenea Ovidiu in articol sunt calificarea si Contra, iar cele de pe agenda onorabililor comentatori ai domniei sale, cu cateva mici exceptii, rasismul, sovinismul si xenofobia poporului roman :) Interesanta aceasta paleta coloristica. Sunt asadar de partea celor care afirma ca da, suntem glumeti, bascaliosi si mistocari uneori, facem haz de necaz alteori, dar nu dam dovada deloc de ura de rasa in adevaratul sens al cuvantului. Cine incearca sa ne plaseze in acea zona periculoasa pe noi ca popor, ori repeta niste stereotipuri auzite din surse nesigure, ori e rau intentionat in ceea ce ne priveste. Sa fie clar!

Misu (234 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 18:12

Domnule Ioanitoaia, un om de valoarea dv nu ar trebui sa ii dea atentie unui panglicar ca Becali. Individul asta se pricepe la toate mai abitir ca Dragomir care le stie el pe toate.

mihai (182 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 18:33

Becali nu este si nu va fi campion la fotbal insa va fi la delir pe marginea fotbalului. Presa il face mare Digi si GSP pentru ca reda prostiile lui de parca ar cita biblia.

napoca (21 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 18:43

citesc cu uimire ca ura bucurestinilor(in special)impotriva ungurilor pe care ii numesc *** si ii trimit frecvent acasa ,dar si ura ardelenilor impotriva sudistilor pe care ii numesc ***..nu este rasism,ori daca s-a strigat pe stadionele din Romania "*** !"***...poporul roman este unul din cele mai rasiste popoare din Europa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romil (17 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 19:34

+++++++++++++++++++++++++++++++++ ...

Flaviu (86 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 20:57

@Napoca. Ia in mina un Dex si citeste care este definitia rasismului. Confunzi termenii cu multa gratie si dai numai exemple gresite.

keepcalm (74 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 21:01

Ce sa intamplat cu penele(tastele) “marilor” gazetari dupa meciul ardelenilor de la cfr de saptamana trecuta? Au ramas fara cerneala? Si dintr-o data au gasito de scriu articol dupa articol 😀

itu52 (239 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 23:22

Dacă ne calificăm din prima, să-l ia de mână pe Becali și ... Muntele Athos, pe două sezoane. Și-ar justifica banii și ar pune, în sfârșit, prima bravură la neputinciosul CV. Băieții să fie tari, nu sunt cu nimic mai slabi decât cei de altădată. Când erau puternice Steaua, Dinamo, Craiova adunam cu greu o echipă. Ne place să facem din țânțar ... armăsar, dar divizia A era plină de amatori. Multe echipe zăceau întrun jucător peste medie. Așa că, fruntea sus flăcăi, puneți de-o calificare și ajungeți generația de argint. În lotul actual sunt destui jucători tehnici care pot face o figură frumoasă, chiar cu Spania. Ca Dobrin, bulanul pe minge cu nădejde și treceți la floricele. Floricele și în zona ultrașilor, le ocupați mâinile și gura, scăpăm de suspendare, nu mai au cu ce arunca și cu ce împroșca . Pe viitor mai vedem noi, sunt tari pentru că la ei lucrează banii, iar la noi se lucrează la bani. Ne cam adunăm când ne ajunge cuțitul la os, e acolo și scârțâie. Hai Nistor, pune ochii pe un blond_sonn(at) și trmite-l după ceapă. Cred că suntem la momentul zero, de aici începe urcușul. Curaj, 2-0 cu Suedia, na c-am zis-o, sper să nu întâlnească nuca ... peretele.

itu52 (239 comentarii)  •  13 noiembrie 2019, 23:28

Dacă ne calificăm din prima, să-l ia de mână pe Becali și ... Muntele Athos, pe două sezoane. Și-ar justifica banii și ar pune, în sfârșit, prima bravură la neputinciosu-i CV. Băieții să fie tari, nu sunt cu nimic mai slabi decât cei de altădată. Când erau puternice Steaua, Dinamo, Craiova adunam cu greu o echipă. Ne place să facem din țânțar ... armăsar, dar divizia A era plină de amatori. Multe echipe zăceau întrun jucător peste medie. Așa că, fruntea sus flăcăi, puneți de-o calificare și ajungeți generația de argint. În lotul actual sunt destui jucători tehnici care pot face o figură frumoasă, chiar cu Spania. Ca Dobrin, bulanul pe minge cu nădejde și treceți la floricele. Floricele și în zona ultrașilor, le ocupați mâinile și gura, scăpăm de suspendare, nu mai au cu ce arunca și cu ce împroșca . Pe viitor mai vedem noi, sunt tari pentru că la ei lucrează banii, iar la noi se lucrează la bani. Ne cam adunăm când ne ajunge cuțitul la os, e acolo și scârțâie. Hai Nistor, pune ochii pe un blond_sonn(at) și trmite-l după ceapă. Cred că suntem la momentul zero, de aici începe urcușul. Curaj, 2-0 cu Suedia. Na c-am zis-o, sper să nu întâlnească nuca ... peretele.

Marcel (190 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 1:50

@keepcalm. Ce vrei sa spui, nu este obligatoriu sa se scrie cu lux de amanunte despre fiecare meci jucat de CFR bine ori mai putin bine. Iar de te uiti atent vei constata ca Dl Ioanitoaia chiar a scris critic despre meci. Deci problema este doar a ta.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 3:33

Becali ne arata inca un jucator de cel putin 100 de milioane de euro. Eu nu cred ca face nici 100 de milioane de euro trasi la xerox.... E destul de multa hirtie care costa mai mult decit face real Pantiru....Si ca tot veni vorba de rasism eu nu l-as lasa sa joace mai mult de liga 3 nu prin valoarea pe care o are ci datorita numelui....Si asa as face cu mai mult de 60% de jucatori din ligile noastre....

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 10:46

Contra nu trebuia numit ! - nu avea expeienta si rezultate nici ca antrenor. Apoi era clar ca v-a confunda meseriile si ca „gurita“² nu v-a cere parerea nici unui antrenor al celor selectati. Ori asta ar fi prima conditie pe care ar trebui s-o puna FRF unui selectioner, sa respecte antrenorii celor selectionati, posturile, sistemele, minutele jucate, sa le ceara fise tehnice si chiar medicale. NU sa inventeze el in 3 zile posturi si sisteme. Colaborare. --- Contra trebuia demis imediat dupa meciurile cu Kazanstan si Danemarca. 1.-echipa-i ciorba de varza, joaca turca pi iarba, alt inventator si filozof cu prune in „cap“, Contra e PiTurca2, nu doar ca-i foloseste toti ratatii de acum un secol, e Tata Pius3 si Daum4 cu doar scoala vietii de la bloc, manifestarile lui erau bine cunoscute. Cu golanii defilam ? 2.- Motivul principal, lipsa de viziune, incapacitatea de a planifica. Domnule Ioanitoaia, uitati cum a inceput NOUL ? Scuze, dar primul lot convocat TREBUIA sa atraga atentia jurnalistilor si mai ales a celor de la FRF: Portari: Tătărușanu, Vesnic Pantelimon, Pisi (spectator Roma), Niță Fundași: Benzar, Hanca (oare vrea sa-l ia acasa ?), Moți (al saselea portar), Chiri-cheș (face dus de 5 ani), Grigore (Al-Camila, gasit cu ajutorul CIA), Bălașa, Latovlevici (voia Dorel sa vada ce mai face), Ganea (salvamar Spania) Mijlocași: Pintilii (chiar incepuse sa urce scarile), Hoban (Junior ?), Marin (fiul), Bicfalvi (pictor), Stanciu (doarme cu o camila de plus), Chipci, Băluță (a nu fi confundat cu Maruta), Grozav (avicultor), Bancu (singurul care merita atentie), Costica Budescu (l-a ademenit cu niste sarmale), A Ioniță (cine e, unde face dus ?), Deac (senior, s-a intors acum un secol cu coada intre piciore din fotbal, si-a tras freza, a intrat la sala ca sa-l impresioneze piti-po 2, zis si Gica Dorel Contra) Atacanți: Andone (Forrest Gump), Keșeru (post neidentificat, ratangiu de profesie ), Bogdan Stancu (Pisi2, fost-ai lele cind ai fost) De mentionat ca Sapun era accidentat si-si cauta echipa, ca si Torje si Rat, dar piticii atomici au fost mereu accidentati la „gurita“, asa ca putea fi mult mai rau. De fapt Torje chiar a fost in „viziunile“ lui Dorel si si-a aratat surprinderea ca pina la urma n-a fost convocat, ca si „ca sa zic asa“ Rat care stie ca balonul e rotund dar a jucat mereu cu unul oval.

Toader (301 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 11:22

Dacă rasism înseamnă a ține mai mult la rasa ta, firesc, cum, iarăși firesc, ți mai mult la neamul tău, cum ți mai mult la familia ta, cum ți mai mult la copiii tăi, fără a avea ceva împotriva altora, dacă stau la ei acasă, atunci ar trebui să fim rasiști Apdatații ar fi bine să vadă și să revadă interiul lui Cassius Clay la BBC (se află pe iutub)

Andrei (262 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 14:09

Credem noi ca este un razboi psihologic. Suedezii au motive sa se teamade public dar vor castiga meciul oricum. Cu o echipa de rezervisti ca a noastra poti bate numai adversari de ultima mana. Si pe aceia cu noroc.

keepcalm (74 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 17:04

@Marcel, poate a scris doar pt tine(eu nu am gasit nimic scris de “maestru”), daca e asa no coment, ai o relatie speciala cu domnul ioanitoaie

gica (73 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 21:42

Dupa ratarea calificarii " Selectionerul ""Mister""Contra" poare relua Nationala de Fotbal feminin a Romaniei. Capitanul echipei o sa fie Laura Andrasan. Tot DAUM este de vina.

cn (31 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 9:12

Dle Ioanitoaia, stiu ca nu mai aveti rol executiv in ziar dar va rog gasiti un pic de timp sa educati mai tinerii jurnalisti cu privire la elementele de baza ale limmbii romane. Chiar acum e un titlu despre "Adrian Martian, ultimul de pe lista de doritori al clubului Dinamo". Invatati-i acordul genitival. E jenant ce se intampla la ziarul dvs dpdv al gramaticii (asta, pe langa promovarea desantata a unor personaje penale). Sunt un cititor al dvs de peste 30 de ani.

gilos (96 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 11:27

Problema rasismului, a xenofobiei, a discriminarii este una foarte serioasa in ziua de azi. Nu stiu daca noi suntem mai breji ca altii, dar as fi foarte incantat daca la meciul de diseara spectatorii se vor abtine sa : - fluiere imnul adversarilor - scandeze impotriva ungurilor - arunce cu petarde si torte HAI ROMANIA !!!

Cita (2118 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 14:24

@gilos: chestiunea cu fluieratul imnului e CEA mai serioasa situatie ce ar trebui urgent corectata. Expune public lipsa de educatie, de bun simt, de respect, precum si libertatea de exprimare (foarte!) prost inteleasa in ce priveste limitele. @cn: in majoritatea mediilor de informare cu audienta semnificativa din Romania se intalnesc exemple precum cel detaliat de dumneavoastra. Nu are rost nici macar sa citam vreunul, dar un lucru e sigur: calitatea actului de invatamant in scoala primara si chiar liceu in unele cazuri a scazut constant in ultimii 36 ani. Iar valoarea noastra cea mai de pret - minunata Limba Romana - agresata consistent inclusiv prin mijloacele moderne de comunicare. Principalul vinovat: Internetul. Acolo poate oricine sa se exprime in orice fel, pentru ca inclusiv pe paginile unde exista moderatori acestia nu corecteaza si erorile de exprimare, ci doar continutul care e interzis prin regulile respectivei pagini de internet.

Cita (2118 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 14:27

.............si HAI ROMANIA!!!! - doua meciuri mari, doi adversari redutabili, hai sa-i batem si sa ne aratam valoarea!

bogdan (15 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 17:35

Rasisti in adevaratul sens al cuvintului probabil nu cel putin nu ca natiune intreaga, dar ne-educati si primitivi, da, categoric...si, apropos, cind "mistocareala" si insinuarile cu tenta rasista depasesc niste limite, incet incet se ajunge la rasism adevarat, sau xenofobie sau ce mai vreti Dvs.. Haideti sa fim seriosi, la nivel de populatie cam ce % ati zice Dvs, dintre romani, se uita cel putin strimb la intreaga etnie roma ? A ?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 noiembrie 2019, 21:10

Atentie, eu scriu iar inainte de meci !!! Asa am scris mereu ! Altii scriu doar dupa meci ! ---- „Scrisoarea deschisa“ a FRF e o mare greseala. Ne-a diminuat cu 80% sansele de victorie, a pus o noua presiune pe tricolori. Textul cu „avem noi problemele noastre“, „rasa“, „culoare“, „nu va asteptati sa ne punem in genunchi“, „nu va iubim“ este sub orice jena, e textul unui pacient al sectiei d-v, iar cel care l-a scris trebuie „eliberat“ si trimis sa-si gaseasca de munca. Pot sa-mi imaginez cine a fost, dar seful are si el mereu o vina. Apoi, cum am sta daca se va intimpla ceva ? Pina acum cum a fost ? Care sint sansele sa apara incidente ? --- „Ce vina au PRIETENII nostri suedezi ?“ 1.- Ei stiu ca in ultimele meciuri de la Bucuresti si Ploiesti au fost probleme. 2.- Ei stiu ca la Gala FIFA alla Scala am fost alaturi de fratii bulgari si turci mentionati negativ !!! 3.- Istoria a facut ca in Suedia spiritul cetatenesc sa fie foarte dezvoltat dar eu nu cunosc cetatean european care sa nu se mire de pozitia de Gica Contra-Democratie a Romaniei din ultimii 30 de ani. 4.- Cum sa nu se teama ca sar unii peste ei cind ii vad moaca lui Contra ? Cind ii vad „prestatia“ pe margine. Si da, Ambasada Suediei le-a tradus cu siguranta necesitatea acestui golan de a-i rute toti mortii familiei lui Puscas exact in fata a 30 de mii de copiii sub 14 ani, Puscas un adoloscent care spre deosebire de Contra si Stanciu si-a asumat o lovitura de pedeapsa – penalti inventat. --- Vad titularii, Dorel asta e de spaima, nu intelege nimic. Mijlocul l-am pierdut. Nu vom putea ataca. Apararea si asa destul de noua din cauza incapacitatii lui Dorel de a planifica ceva, mai are de suportat un experiment, moldoveanul Moga ! Pentru acest meci pare o solutie mai buna decit Benzar fiind bun in careu dar NU se fac experimente in meciuri decisive !!! De ce n-a jucat cu Feroe ori cu Norvegia macar citeva minute. Nu stia prostul ca urmeaza meciul cu Suedia ? Ce sa mai faca Deac, imi pare rau dar Dorel asta trebuie sa fie cazut in cap. Va juca si calificarile din toamna ? Doamne ! Keserü e in plus, alt bolovan, ratangiu de profesie, --daca n-o baga in ate din greseala, cu genunchiul, dintr-un ricoseu, vom juca cu un om in minus. Daca Dorel speculeza pe un penalti al amaritilor de arbitrii era mai bun de zece ori Costache ! A uitat meciul din Suedia ? Am inceput sa jucam doar dupa ce-a intrat Hagi !!! Stanciu doar incurca in aparare, Deac si Mitrita nu ajuta, pe mine ma doare deja capul, ba, numai oameni prosti. Uite-l si pe Stoichita, stia echipa, stia sistemul, eu am crezut ca macar asta mai poate gandi. --- PS 1. - am vazut conferinta de presa a SELECTIONERULUI Contra si a portaruluiTata. „Ma bucur ca ANTRENEZ acesti baieti.“ Exact ce-am scris, Dorel nu-si cunoaste nici postul ! Iar Tata, baiat bun dar cu lipsuri de educatie care nu depind de el, lipsuri pe care si le mascheaza prin indolenta si impertinenta, nu trebuia supus unei presiuni suplimentare mai ales ca cel mai bun si cel mai in forma portar italian, alaturi de Hagi si Puscas un lider de necontestat al noii generatii, nu a fost convocat, din motive care tin de golanismul lui PiTurca2 – nu degeaba Domnul i-a dat suflarea Contra. Asa s-au nascut sanse mari ca Tata sa greseasca iar grav, le estimez tot la 80% !

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 0:15

@Faptul că Gheorghe Hagi ar fi afirmat că echipa nțională de fotbal ar putea câștiga o cupă mondială, peste vreo 10 ani, opinați că i-ar fi "condiționat" pe jucătorii antrenați de Cosmin Contra să joace precum FC Viitorul în cupele europene, ?

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 0:34

O remarcă pozitivă ar fi că după intrarea lui Alibec în teren ,Mogoș a început să fie mai prezent în în joc, arătând și calități tehnice,

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 2:53

@ Ce opinii aveți despre Fatih Terim ,sau chiar și Bora Milutinović, ca antrenori cu performanțe, ?

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 3:27

@ Ați zice că PSD, deci bolșevicii și securiștii, au "parazitat" și fotbalul, ?

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 3:31

@ I-o fi adus Ioan Becali, că e impresar, când zicea de ei, ?

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 3:44

Ați zice deci și că bolșevicii și securiștii locali au făcut și din fotbal o fortăreață de jucătorii căreia nu mai sunt interesate și cluburi din alte campionate, relațiile cu alte campionate la nivel de schimburi de jucători, îndeosebi referitor la jucătorii formați de cluburile românești, devenind mai mult simbolice, ?

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 4:05

Remarcați deci, că de la instalarea individului ăla cu pregătire în școli de apărare militară și școli politice și mai puțină pregătire fotbalistică, susținut și de Dîncu profesoraș de siguranță națională, fotbalul tinde să devină o fortăreață ce dă mai puțini jucători în alte campionate, rezultatele la nivelul echipelor de club și la echipa națională au scăzut și nici apărarea nu joacă după regulile ce le-a învățat ăla de la conducerea FRF la școli militare, iar tinerii jucători ce obțin rezultate internaționale încep să devină plafonați până la a ajunge să joace la echipa reprezentativă, ?

aldo_m (164 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 9:09

nea Ovidiule matale si in general ziaristii de sport nu aveti nici o vina pt aceasta necalificare zau asa chiar nici o vina ia sa vedem bre cand l au pus pe lucescu junior ati tacut desi baitaul lui tata nu avea nici UN MERIT l au pus pe hagi ati tacut desi nu avea nici un merit doar al chema hagi l au pus pe contra pe asta saracu spaniolii l au vandut in china unde nici acolo n a fost in stare de nimic la noi ziaristii SANT COMPLICI la aceste catastrofe dupa mine nationala ar trebui desfintata pe timp de cinci ani iar ziaristii sportivi la fel de ce ziaristii pai se complac in mediocritate de cate ori echipele de club au pierdut in europa ziaristii nostri au tacut paraca se uitau si aplaudau asa si cu nationala echipa national alaturi de ziaristii complici au adus un afront acestei natuni cand vine vorba de nationala mi e rusine sa spun numele tarii acolo am ajuns

?????? (831 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 10:24

Opinați că numele lui Dan Petrescu este folosit pentru funcția de selecționer al echipei naționale pentru a se vedea dacă și-ar putea depăși condiția, Dan Petrescu afirmând anterior despre faptul că, cluburile românești de fotbal nu vor mai reuși calificări în fazele superioare ale cupelor europene, după evoluția echipei CFR Cluj din acest an, ?

Romil (17 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 11:15

@aldo_m Într-adevăr "ziaristii SANT COMPLICI", dar NU în sensul descris de d-ta. De exemplu, dl. Ovidiu Ioanițoaia scrie articole ca și acesta de față, dar nu citește comentariile, ci alt tovarăș le citește și le face moderarea, ceea ce constituie o totală lipsă de respect, chiar de dispreț total față de noi cititorii. Iar cel care face moderarea este un "corect politic" care cenzurează la greu (vezi sus că scrie 47 de comentarii, iar când le numeri sunt de fapt 44 de comentarii...). Desigur le sunt aprobate în schimb comentariile ***, care iau în derâdere sau duc în derizoriu orice comentariu de bun simț. "Prietenii știu de ce"... Complici sunt și FRF, respectiv Răzvan Burleanu și cei care ar trebui să se ocupe de sancționarea celor care aprind torțe, petarde și artificii și le aruncă în teren, scandează insulte și jigniri DAR NICIODATĂ NU SUNT PEDEPSIȚI, ci li se permite mereu să vină la meci !!! Toate acestea fac parte dintr-un scenariu, prin care niște forțe oculte de care aparțin acei care fac aceste lucruri insultătoare doresc denigrarea poporului român. Tot COMPLICI sunt și suedezii, începând cu politicienii lor, care fac acest joc "curat murdar"... Dovadă stă faptul că deși am trimis două comentarii la acest articol, primul dintre ele nu mi-a fost aprobat deși nu conținea nimic nimic jignitor la adresa cuiva, ci doar semnala anumite lucruri pe care tovarășul moderator le-a considerat probabil incorecte politic... Desigur, nu va fi aprobat nici acesta, așa cum nu a câștigat nici România meciul de aseară, dar eu îmi fac datoria de a-l trimite pentru ca nu cumva în ziua Dreptei Judecăți să aibă cuvânt de îndreptare că nu au știut !!! Iertare și Doamne ajută tuturor celor care caută SINCER Adevărul !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toader (301 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 11:35

Cred că cenzurează nu numai după IP ci, mai nou, după poreclă şi adresă email. Urîte vremuri trăim!

++ (194 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 20:01

fotbalul rominesc e ca ziarul asta, zero.

++ (194 comentarii)  •  16 noiembrie 2019, 20:15

si apropo, al citelea selectioner e Contra care nu face fata? Contra, Daum, R. Lucescu, ect. trebuie adus Hagi, un patriot romin care nu lasa fotbalul rominesc in clipe grele si nu jumatate grec si jumatate aromin cum spun unii. da si inca ceva, Burleanu e marele vinovat si toti de la Federatie, e clar. doar fotbalul rominesc e sanatos, cinstit si foarte eficient si international forte cerut. traiasca gsp si redactorul ei sef.

marin (98 comentarii)  •  17 noiembrie 2019, 11:11

unde sunt blogerii acizi? oriunde se intampla ce sa intamplat cu nationala, TOTI isi dadeau demisia iar ziarele din carnati nu ii scoteau, pana la proba contrarie....

Comentează