Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Ca-n curtea școlii!

Cum Craiova a bătut cu 4-1 pe Dinamo, formație ce adunase 10 puncte din ultimele 4 partide, ești tentat să crezi că a făcut o partidă entuziasmantă.

Permalink to Ca-n curtea școlii!
marți, 5 noiembrie 2019, 3:47

N-a făcut. A câștigat clar și pe merit, însă n-a strălucit. N-a avut o evoluție memorabilă, dar oare se cerea așa ceva? Era necesar să fie o clasă peste Dinamo și a fost. Uneori chiar cu două. E drept, au ajutat-o și erorile individuale ale adversarilor, fundașii „câinilor” părând adesea din alt film.

Înainte de a fi al jucătorilor, din rândul cărora au excelat A. Ivan și Mihăilă, succesul oltenilor trebuie atribuit lui Pițurcă. În condițiile absențelor lui Bălașa, Kelici și Koljici, acesta a găsit cele mai bune soluții. Implicit, și cea mai bună strategie. A pretins un presing agresiv și a orientat jocul pe benzi. Unde intuise că dinamoviștii sunt vulnerabili. Realizând că defensiva bucureșteană e mai lentă, Pițurcă a recurs la 3 atacanți rapizi. I-a ieșit: Bărbuț a creat golul 1, în vreme ce A. Ivan și Mihăilă și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Primul chiar de două ori.

Insistența antrenorului pentru folosirea lui A. Ivan ca vârf împins, deși cel în cauză ar fi preferat să joace pe aripă, s-a dovedit o carte câștigătoare. Marcând pentru întâia oară după revenirea în Bănie, Andrei s-a trezit din somnolență. A spart gheața după 6 meciuri sterile și e de așteptat să se descătușeze. Să-și aducă aminte că a debutat în națională la numai 18 ani și să nu se oprească la 7 selecții.

Pițurcă a mutat inteligent de câte ori a mizat pe Mihăilă. Născut în 2000, acesta a înscris acum la capătul unei curse de 60 de metri, începută în partea stângă și terminată vijelios în zona centrală. Am mai spus-o, despărțirea de Silviu Bogdan, descoperitorul lui Mihăilă și, ulterior, al lui Ștefan Baiaram, a constituit o eroare. Nu-i întorci spatele unuia care are ochi și fler. Îl păstrezi și-l susții pe Bogdan, nu-l alungi.

Altfel, Dușan Uhrin jr., tehnicianul care i-a dat lui Dinamo altă față, dacă nu și altă dimensiune, a acuzat vehement arbitrajul. De regulă stăpânit, antrenorul ceh a răbufnit luni seara. I-a reproșat brigăzii că a anulat golul lui Moldoveanu din minutul 11, când asistentul Vl. Urzică a semnalizat ofsaid. Fază extrem de grea, la limită, care i-a împărțit până și pe experți. Crăciunescu a apreciat că golul trebuia validat, iar Balaj că intervenția de la margine s-a justificat, Moldoveanu s-ar fi aflat, din pricina umărului, într-un ofsaid milimetric. Discutabil, controversat.

Vor sări unii că, asemenea lui Porumboiu, Crăciunescu și Balaj, l-am desființat pe Feșnic după FCSB-Sepsi, dar îi tratez cu blândețe pe Avram și pe Urzică. Le acord circumstanțe atenuante. Corect, numai că diferența dintre cele două secvențe e uriașă. Nu mă refer, gen Porumboiu și Crăciunescu, la „o golănie”. Nu merg până acolo încât să afirm că greșești ca Feșnic doar dacă vrei! Subliniez încă că acesta a avut de cântărit o fază simplă, iar Avram și Urzică una confuză. Pe care n-au reușit s-o lămurească nici numeroasele reluări video.

Avram a comis-o când n-a sancționat hențul de penalty al lui M. Popescu, care și-a mărit suprafața corpului, dar era deja 3-1 și zarurile fuseseră aruncate. Fără să se facă de râs, căci Perovici a trimis balonul în bară, Puljici a irosit o ocazie imensă etc, Dinamo a pierdut pe mâna sa. Dacă te aperi ca-n curtea școlii, fără dublaj și fără coordonare, visând că neobositul Nistor va inventa ceva să te salveze in extremis, poți spera la puțin. La puțin spre deloc.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Mos Martin (54 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 15:53

Corect de data asta. Cum nu intra in discutie FCSB puteti fi si Dv obiectiv. Nici pe mine nu m-a impresionat Craiova.

Andrei (262 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 15:54

De acord cu demiterea lui Silviu Bogdan. Trebuia tinut chiar daca si el este un carcotas plin de pretentii.

alin (626 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 15:56

Este succesul lui Piturca ajutat de plasamentul gresit al fundasilor dinamovisti in frunte cu Puljici cel mai slab. La concurenta cu Ciobi.

Geo (199 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 16:02

Cel mai bun de pe teren a fost Nistor iar dv il treceti la si altii. Mereu aveti un cui impotriva lui Dinamo.

eugenpan (3 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 16:17

AM UMILIT MILITIA! restul sunt gogosi de ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (25 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 16:22

cica pe dinamo nu-i vrea nimeni in playoff.... pai e normal din moment ce nu poate, ha ha....

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 16:51

Sa radem...La Cluj -al doilea gol s-a marcat neregulamentar,la Giurgiu Hategan nu da penalty pentru Iasi,La Medias nu se da penalty desi a fost o tinere vizibila si de pe Luna...,La Craiova se anuleaza gol valabil si nu se da un penalty...la Voluntari nu se da penalty,la Ovidiu penalty neacordat....Ce ne spune acest jurnalist?Ca numai Fesnic a gresit voit....Cine nu se prinde.....?

MZM (390 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 17:16

Ce vreti sa spuneti, domnule Ioanitoaia, cu „dar era deja 3-1 si zarurile fusesera aruncate”? Ca arbitrii trebuie sa judece infractiunile uitandu-se la scor? Curios mod de a interpreta fazele de joc. Neacordand acest penalty clar si evident, Avram a protejat cu buna stiinta echipa Dinamo, iar dv. vi se pare o nimica toata! Dar daca in locul lui Dinamo ar fi fost FCSB, aveati cu siguranta alt discurs, alt punct de vedere. Ati fi fost convins ca Gigi ii promisese inainte, lui Avram, vreo 50 de... „sticle de sampanie” (ca sa ne mai amintim de practicile, si limbajul codificat ale lui Borcea!!).

Paul (25 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 17:16

Ovidiu Haţigan. ma autocenzurez (Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj intolerant)

Nicu (275 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 17:26

@Andrei F (1338 conentarii). Continui pe linia prostiei tale fara granite. Acest jurnalist care este directorul singurului cotidian de sport pe hartie din Romania a sublniat in articolul ieri ca arbitrajul romanesc este intr-o criza profunda. Astazi explica amanuntit cazul Fesnic dar unii ca tine cu cap de lemn pricep numai ce vor ei. In realitate voi aveti porniri nu si judecati din care cauza si sunteti ridicoli. La cat postezi aici cu tona este limpede ca nici nu ai alta treaba.

Cris (44 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 17:47

Sa o luam pe rind.Dinamo a avut gol valabil clar.Tot la 0-0 Acka face un fault primitiv de rosu si nu primeste nici macar galben.Revedeti faza cind pur si simplu da pe linga minge in genunchiul lui Marjliak,care ulterior iese din acest motiv. In rest un meci frumos dar cu multe greseli individuale,motiv pentru care jucatorii nostril nu au si nu vor avea apreciere.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 17:55

Va spusei eu mai demult ca oltenii ajung iara in primii 3 din playoff si nu m-ati crezut. Brava baieti, brava Piturca! Si merci ca te-ai intors la vatra sa arati cat de talentat esti!

Citanela (2118 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 18:06

Mai oameni buni, toti suntem supusi greselii, inclusiv arbitrii; acum ce-ati vrea de la tinerelul Feșnic, sa mearga uns precum Porumboiu sau Craciunescu? Si sa fie integru ca ei? E greu la varsta asta, cand n-ai apucat inca sa strangi suficienti bani munciti cinstit din job-ul tau de zi cu zi si sa-ti permiti sa refuzi orice tentatie "suculenta". Eu NU afirm ca greselile facute, inclusiv la Craiova, ar fi intentionate si "dirijate" de diverse interese financiare, nici macar nu afirm ca acest clujean are "preferinte si simpatii nevinovate" printre patroni sau cluburi de fotbal in general, eu zic ca e prea crud, mai are de invatat, si probabil ca daca primea ecusonul acela FIFA putin mai tarziu i-ar fi prins mai bine. Pentru el zic.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 18:10

Stam bine bre nenea Ovidiu cu Craiova, avem sanse sa ajungem la valoarea Maxima din anii 80-90 cat de curand. Sa mai facem turnee de pregatire prin Bari si Napoli, sa ne calim si noi in focul fotbalistic peninsular, exact la fel ca inaintasii nostri. Ca, cine stie, poate ne molipsim la modu' pozitiv de la ei! :)

Du te și te culca la loc (2 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 18:13

Nu fiți duri cu nea Ovidiu a ajuns si el la o anumita varsta. Parcă ar fi bătrânelul din Muppets: trage un pui de somn la balcon și apoi prin fundurile de șampanie își da cu părerea. Mare antrenor Piturca, Mihaila cel mai bun de pe teren din min 80 când a intrat pe teren, Craiova 2 clase peste Dinamo în a doua repriza când nu a trecut de jumătatea terenului.....haha mare cunoscător nea Ovidiu a dormit la meciul ăsta ca fundașii lui Dinamo

Roman (15 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 20:53

I-auzi la fraierul de @Du-te si te culca (2 comentarii) cica Mihaila a intrat in minutul 80 si Craiova nu a trecut centrul in repriza a doua...Asta ar fi comic daca nu ar fi prost ca noaptea.

Tyty (127 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 20:57

@MZM. Nu este greu de inteles ce vrea sa spuna Ioanitoaia si are dreptate. Un penalti neacordat spre finalul meciului la scorul de 3-1 nu atarna la fel de greu in stabilirea rezultatului cat unul neacordat in aceleasi conditii dar la scorul de 0-0. Chiar nu este foarte greu de inteles.

Ali Bec (212 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 21:47

Lista prietenilor invitați in deja celebra emisiune a crescătorului de ziarici e foarte sugestiva

Lupe (39 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 22:11

I am tinut de multe ori partea d lui Ioanitoaia cand era atacat de catre cititori, ba chiar intrand in clinciuri cu ei. Dar cu acest articol sunt de acord ca isi atrage pe buna dreptate critici de subiectivism, iar de nu, mai grav, chiar de competenta. Iar acest articol este o mostra de acest gen. Nu poti ca dupa scorul acestui meci sa spui ca echipa Craiovei a fost o clasa superioara lui Dinamo, in conditiile in care rezultatul a fost influentat grav de catre greselile arbitrilor. E suficient sa retinem golul invalidat lui Dinamo si eroarea in defavoarea lui Dinamo care a precedat golul doi al oltenilor, ca sa ne dam seama ca scorul si rezultatul puteau avea o alta evolutie. Poate ca e necesara o pauza, d le Ioanitoaia (sau poate o abtinere de la comentarea meciurilor Craiovei, daca nu puteti fi obiectiv).

Heljiu (1 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 22:47

Esti la fel de penibil ca de obicei! Un gazetar partinitor. Echidistanta ar trebui sa va caracterizeze. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian B (29 comentarii)  •  5 noiembrie 2019, 23:48

Adevarat ca apărarea lui Dinamo e un fel de armată italiană in al 2 le-a război mondial, corespunde doar la poziția din teren și la număr. Nistor este Ștefan cel Mare la Podul Înalt! Nu exista fotbalist roman la ora actuala sa aibă o evoluție asemănătoare cu a lui. Băieții ăștia care au cu 10-12 ani mai mult decât el nu au nici o tragere de inima când sunt pe teren. Luați oricare jucător roman și comparati-l cu Nistor și o sa vedeți ca băiatul asta dacă avea 25 de ani juca la o echipa din top 10 in Europa. Iar dacă Dinamo avea un atacant ca Dănculescu, Nistor avea 30 de pase de gol pe sezon. Din păcate la vârsta de 25 de ani încă nu aflase ca vorbitul pe teren se face cu picioarele nu cu gura. Nici acum nu e târziu, fără el Dinamo retrogradează și poate mai important cu el in teren din primul minut ne calificam la euro. Mihăilă dacă e serios și corect cu fotbalul ajunge mare. Brânza e buna, trebuie însă pusă într-un burduf pe măsura.

?????? (831 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 0:08

@Dacă Gheorge Becali ar fi avut și telefonul antrenorului de la Genk opinați că l-ar fi sunat, pe antrenorul de la Genk ,să îl bage și pe Ianis Hagi ,titular sau chiar și la schimbare, în echipa de la meciul cu Liverpool, ?

George (164 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 0:26

Dl Ioanitoaia are dreptate in tot ce scrie in acest articol. Fanii lui Dinamo care mitocani, care politicosi nu vor deloc sa vada realitatea. Ca o echipa care face 3-9 si bate cu 3-1 a fost evident superioara, Dragostea pentru caini le intuneca judecata.

IMGB (72 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 6:59

Ioanitzoiule, FCTB-istule , Gigistule si narcisistule , esti un MAESTRU in periat ! Evident, toti tre sa traim intr-un fel sau altul.... Ok....acum cenzureaza-ma....

Mannix (17 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 8:17

Atențiune, atențiune! Diseară va avea loc un eveniment inedit. Nea Ovi se va saluta cu un prieten cu care (cică) nu s-a salutat de 15 ani. Asteptam cu sufletul la gura ședința de partid!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 9:26

As fi preferat una manita dar si asa Nistor tot beculete colorate a vazut. Dind vina pe arbitraj arata ca baiatul de la tara n-a inteles nimic. Da ba, te-a pus Avram sa ari, sa sapi, dar toata viata ta ai uitat sa pui boabe ca sa rasara ceva. Succes la urmatoarea sechestrare caci poate te uita ultrasii la cimitir. Iar PiTurca, tot turca pi iarba a jucat. --- Din cite am vazut Dinamo a jucat mai bine, la militieni s-a vazut o idee de joc, i-au dominat pe prazari la ei acasa. Golurile au fost de autor, ale unor fotbalisti care au prins o forma de duminica, nicidecum ale lui PiTurca care tot turca a jucat. A invatat ceva, nu stiu cum dar la mijloc foloseste un fotbalist mobil si tehnic precum Cicaldau. L-a fortat si regula U21 caci altfel ii titulariza pe Cocis, Rat si Torje iar pe Mihaila se gandea sa-l faca portar. Pe Ivan sa-l invete sa nu mai cerseasca ca are doar fite in cap ori sa ia lectii de comedie de la Costache caci asa cum arata acum e penibil. Hai noroc caci altfel nu are PiTi nici o sansa sa incheie anul la CraiOlga. Acum e inca blind si respecta regulile jocului dar pina la urma tot o sa se impuna EL si o sa faca tot ce-l taie capul. Pe Cicildau si Bancu, cei mai buni de pe teren, cred ca deja i-a luat in colimator, in schimb o sa vrea sa faca din prazul Ivan cel Groaznic fotbalist. Gaseste el si un Cocis. Rabdare.

Andrei F (1607 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 10:41

@Nicu (257 comentarii) • 5 noiembrie 2019, 17:26 Bine ma asa este!!!!Deci s-a gresit la fiecare meci in aceasta etapa dar numai Fesnic trebuia sa vada...Cand Chindia a fost ajutata desigur ca fazele au fost supergrele...Vai de capul tau ca degeaba-l ai....Numai cei ca tine pot vedea ceva pozitiv in a fi directorul unui ziar de cancan care se da de sport...

?????? (831 comentarii)  •  6 noiembrie 2019, 17:28

@ Cum ați comenta și despre afirmația lui Dan Petrescu că nu este pus antrenor la echipe cu buget pe cât este de de pregătit ca antrenor, cum o fi fot și pe la echipa cu care a retrogradat , în campionatul chinez de fotbal, ?

IMGB (72 comentarii)  •  7 noiembrie 2019, 2:19

Du-te si te culca bey pensionarule !

IMGB (72 comentarii)  •  7 noiembrie 2019, 2:24

17 Nentori Tirana.... Tu ai fost doar sporadic la scoala....n'asa ?

?????? (831 comentarii)  •  7 noiembrie 2019, 10:11

@Opinați că Dan Petrescu a trebui "să își ajusteze" "pregătirea de antrenor" după nivelul bugetului echipei pe care o antrenează, ?

Nica fără frica (297 comentarii)  •  8 noiembrie 2019, 5:47

Tataie sunt un contestatar de al tău de mult pentru felul cum scrii și subiectivismul tău dar azi m-am uitat la înregistrarea emisiunii cu Mircea Sandu și trebuie să recunosc că am fost plăcut impresionat! Ți-ai lăsat invitatul să vorbească și nu l ai întrerupt cum făceai la recursul etapei când numai Ioanitoaia voia să vorbească! Felicitări!

?????? (831 comentarii)  •  8 noiembrie 2019, 13:20

@ Cum ați comenta și despre faza în care francezii de la Rennes au înscris în meciul de la Cluj, gol anulat de arbitru, ?

Florin (215 comentarii)  •  8 noiembrie 2019, 20:24

@IMGB (59 comentarii). Nimeni in drum, pana si noaptea este mai desteapta ca tine daca poti sustine *** ca Dl Ioanitoaia este gigist. Huo

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Savi BRATESCU (8 comentarii)  •  12 noiembrie 2019, 5:31

CE scoala din ROMANIA ca n curtea scolii ARE CURTEA SCOLIII cat un teren de fotbal cu tribune stadion IN CURTEA SCOLIII?

Comentează