Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Degetul pe rană

FRF doar s-a aliniat, federația engleză solicitând prima ca UEFA să intervină pe lângă IFAB, forul ce răspunde de Regulile Jocului, pentru corectarea regulamentului. În Bundesliga, cel dintâi campionat de Top 5 din Europa care s-a reluat, sunt aplicate ambele […]

...

Temeri exagerate

Amânarea poate fi privită ca o bilă albă. Văzută din alt unghi, bila se închide însă la culoare. Întrucât acceptul de la Nyon nu face altceva decât să prelungească o stare de incertitudine. Concret, cluburile așteaptă lămuriri. Vor să li […]

...

L-a durut în cot!

Își dă cu părerea zilnic și despre orice, de parcă ar reprezenta o echipă de top, nu una ce se găsește la un singur punct de retrogradare. A învățat însă de la Burleanu, pe care îl socotește „salvatorul fotbalului românesc”!, […]

...

Fără cap și fără coadă

În paralel, FRF și LPF caută soluții pentru încheierea sezonului în condiții cât mai bune. Uneori le găsesc, alteori nu. De pildă, stârnește controverse intenția federală de a organiza barajul de promovare-retrogradare într-o manșă unică. Justificarea că n-ar fi date […]

...

O mizerie

Enervați, ultrașii de la CS Universitatea au ripostat afișând la stadion un banner imens, în care m-au acuzat c-aș fi primit un hectar de teren de la Mititelu! Cu care nu mai vorbisem la ora respectivă de 5-6 ani, cum […]

...

Liderul păcălit

Cum CFR a cedat, surprinzător, în fața Iașiului la Botoșani, s-a întâmplat că niciuna dintre primele 4 clasate n-a reușit să câștige în etapa cu numărul 14!

Permalink to Liderul păcălit
marți, 29 octombrie 2019, 2:57

CFR și Viitorul au pierdut, Craiova și Gaz Metan au terminat nedecis. În consecință, ierarhia s-a strâns și lupta s-a întețit. Firește că egalizarea valorilor și a șanselor trebuie să ne bucure. Pentru că se conturează un final de campionat regular mai echilibrat, mai atractiv.

În paralel, se impune să fim însă circumspecți, deoarece egalizarea amintită s-a realizat mai degrabă în jos. În sensul în care nu outsiderele au jucat mai bine, ci favoritele au jucat mai prost. Excepțiile menite să confirme regula se numesc FCSB și Dinamo, ambele în evidentă ascensiune. Parțial, și Astra.

Parcă nevenindu-i să creadă că echipa sa, care a deschis repede scorul, a pierdut cu Poli și a ratat desprinderea în fruntea clasamentului, Dan Petrescu a pus eșecul pe seama oboselii. A tracasării. Mai calm ca oricând, „Bursucul” s-a plâns doar că „suntem mereu pe drumuri, tot prin avioane!”. Întrucât programul Clujului în această perioadă e solicitant la maximum, cu meciuri dese și deplasări lungi, Petrescu are dreptate. Cine vrea în Europa, ba și speră să se califice în primăvară, e obligat să fie pregătit pentru eforturi suplimentare. Să-și asume dificultățile unui asemenea parcurs.

Din alt unghi, tehnicianul din Gruia nu are dreptate. În ideea că luni seara, contra lui Poli, el a titularizat numai trei dintre fotbaliștii aliniați joi în victoria din EL de la Rennes. Pe Arlauskis, pe Susici și pe Camora. Ulterior, i-a introdus pe Deac și pe Bordeianu dintre cei folosiți în Franța, dar nici așa nu-s suficiente motive ca „Bursucul” să arunce întreaga vină pe oboseală. CFR și-a închipuit însă că, marcând încă din minutul 10, și-a urcat sacii în căruță, drept pentru care a lăsat-o mai moale. S-a păcălit.

Spre lauda jucătorilor și a antrenorului Teja, Iașiul și-a apărat cu îndârjire sărăcia, nevoile și neamul. De aceea și afirm că nu atât CFR a pierdut meciul, cât l-a câștigat Poli. Cu organizare și ambiție. Parțial, cu noroc. Însuși Teja s-a referit la noroc. Oricum, dintr-o victimă sigură, fără succes în Liga 1 din 18 august, Iașiul a demonstrat că nu există echipă dinainte învinsă.

Culmea ironiei, tocmai Arlauskis, în atâtea rânduri salvator, unul dintre oamenii de bază ai campioanei, inclusiv la Rennes, a gafat nepermis la Botoșani. Dacă golul lui Passaglia i se mai poate ierta, cel primit de la Gallego e exclusiv opera lui. Uitând să închidă colțul scurt, a comis o eroare de începător.

Unica fază discutabilă a partidei s-a petrecut spre sfârșit. La 2-1 pentru Poli, în minutul 83, Bădic a jucat mingea cu mâna, iar Marius Avram a apreciat că hențul s-a produs în afara careului. Dar mulți, între care și cronicarul Gazetei, au rămas cu impresia că hențul a avut loc în interiorul suprafeței de pedeapsă și că Avram era dator să fluiere penalty pentru CFR.

În absența VAR-ului, nu-i ușor de spus dacă a fost sau nu 11 metri. Păreri pro și păreri contra. Sigur e însă un lucru. Pe cât de neobișnuit la temperamentul lui Dan Petrescu, nestăpânit, vulcanic, pe atât de neașteptat: „Bursucul” n-a suflat niciun cuvânt despre faza respectivă! Nici măcar n-a menționat-o în declarația lui de după meci! Petrescu, gură mică, cine-ar fi bănuit că-i posibil?! Iată că e. Dovadă că se poate și fără nervi. Politicos, elegant, fair.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

John (540 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:16

Daca ala a fost hent in careu eu sunt Lionel Messi. Ori Christiano Ronaldo.

alin (578 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:19

Uite ca Dumnezeu nu da cu bita. CFR Cluj nu a vrut de nici o culoare sa joace meciul la Iasi si a inventat tot soiul de argumente. Asta ca sa o ia pe coaje tocmai la Botosani.

Clujeanul (61 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:22

Daca era FCSB in locul Clujului si nu i se dadea un 11 m clar Gazeta ar fi luat foc si ar fi vorbit o intreaga saptamana despre rezultat viciat si influentarea luptei pentru titlu. Asa punem batista pe tambal, stimate domnule Ioanitoaia.

Daniel (209 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:24

Titlu la doua capete. Cfr s-a pacalit ca a crezut prea devreme ca a castigat meciul sau a pacalit-o arbitrul Avram ca nu i-a dat penalty...Scoala nu gluma

daniaania (6 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:28

Din pacate ceva este la echipa CFR-ului ,poate prime neplatite.Au jucat fara vlaga si chef parca la trecerea timpului, iar DP stie ce stie...

uzu (1 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:35

articol slab. putea fi scris de orice chibitzar din parc. chibitar stelist, evident, ca unul impartial ar intelege ca CFR momentan e pe locul 1 in liga 1 si joaca si in Europa League. dar nu, asta nu e o justificare sa fie jucatorii obositi. fizic si mental. nu, pentru ca are multi ... iar antrenorii si stafful nu conteaza... ma rog. Ioanitoaia a devenit de multa vreme un chibit batran. atata tot.

Vasi (16 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:39

Corect. Observ ca decand Fecesebeaua joaca un pic mai bine GSP si-a schimbat atitudinea. Este mai senina si da semnale ca spera ca echipa oierului din Pipera poate castiga iarasi campionatul.

ion Ion (76 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 15:40

Agitatie fara sens. Titlul este ca si castigat de CFR. Steaua va lua inca o teapa.

Bogdan (367 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 16:20

@uzu. Supararea ta de suporter este de inteles. Nu si prostia. Dupa capul tau sec dl Ioanitoaia trebuia sa scrie ca CFR a castigat meciul, nu ca l-a pierdut...CFR trebuia criticata mai tare. Nu este treaba nimanui ca Petrescu a folosit niste jucatori sau altii. CFR nu poate tine pe doua fronturi ca din Cupa Romaniei a zburat sa lase pe altii, nu sa se tot lamenteze.

Mateias (58 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 16:24

Lui CFR i s-au facut toate mendrele, sa nu joace la Iasi si sa joace luni nu duminica. Mai lipsea sa fie declarata castigatoarea meciului si campioana de pe acum...Revenirea Stelei si a lui Dinamo ii baga in sperieti pe fanii clujeni dar de ce le eate frica nu vor scapa.

Poli 21 (183 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 17:18

Si jucatorii de rezerva calatoresc la fel de mult ca titularii, asa ca si ei pot sa acuze o anumita oboseala.

Cita (1949 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 17:33

Vedeti? Poate ca daca acceptau sa joace la Iasi, asa cum au solicitat gazdele si n-au primit aprobarea, altul ar fi fost acum deznodamantul pentru CFR. Unul mai bun. D-aia n-are ursul coada!

zapacitu’ (769 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 17:36

Lasa bre ca-i bine, Craiova egal si Clujul / Constanta pierzatoare, ne indreptam spre podium de pe locul trei! Acu e momentul sa profitam de zapaceala liderilor clasamentului, ca de FCSB ne ocupam noi sa nu ne-o ia inainte!

Kunta Kinte (511 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 17:41

Per total e bine ca se relanseaza campionatul, asa cum zice nea Ovidiu sa fie cat mai multi care sa ameninte linistea primilor 3 de pe lista si uite cum vom vedea meciuri frumoase si spectaculoase in continuare!

dudu (1 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 18:03

plang *** dupa penalty asa cum plang copii dupa sanul maicii lor,sunt obisnuiti meci de meci cu lovituri de pedeapsa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

militari (106 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 18:10

@ion ion (72 comentarii). Multumesc de informatie. Ai vorbit cu Sfantul Duh si el te-a asigurat ca titlul este luat de CFR. Bravo, te rog sa il intrebi si cand castig eu la loto

Andrey (230 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 18:15

Baietii veseli din Koloszvar se si vad campioni😛Numai sa nu le ramana sarmaua in gat...

adrian (18 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 19:05

Ptr. cei care rad de baietii veseli din Colojvar...in ultimele 11 sezoane CFR a castigat 5 campionate ( 3 ani a fost in insolventa si nu avea dreptul de joc in Europa , si POATE a lasat o mai moale , deci implicit in ultimele 7 sezoane ) , a jucat de 3 ori in UCL . si in fiecare sezon de Europa , in aceasta perioada a campionatului se afla pe lpocuri gen 9 ..6 ..etc. ...singura echipa cu 10 pct. in UCL , singura echipa Romaneasca anul acesta in Europa ....si echipa ce conduce in liga 1....va doresc o zi frumoasa

anca (92 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 20:41

@adrian. Nu te contrazice nimeni. Aceeasi echipa a pierdut clar cu Iasi desi a apelat la toate subterfugile posibile ca sa castige. Mai avea nitel si cerea sa se joace meciul la Cluj. O atitudine rusinoasa.

gogu (128 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 22:31

Clujul s-a pacalit singur asa ca nu ii mai cautati scuze fara acoperire.?Este si Petrescu vinovat ca prea ii roteste pe jucatori si afecteaza omogenitatea echipei.,

adrian (18 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 22:41

@anca...multumesc ptr. o replica decenta....apoi...cred ca adevarul este undeva la mijloc cu ideea ca CFR nu a dorit sa joace la Iasi ci neaparat la Botosani....a jucat si ci Celtic cu 60. 000 de suporteri...oricum ...Iasi a meritat sa castige....incontestabil.....dar e foarte tare cand esti suporter al campioanei , sa citesti cum o critica toata lumea....chiar distractiv...plus adrenalina ....pe care altii nu o au ...ca an de an sa traiesti cu sufletul la gura ca suporter CFR ...daca castigi in Europa si daca castigi campionatul.....spre deosebire de altii care se zbat sa nu retrogadeze sau daca au NOROC sa intre in play off....e FOARTE MISTO SA FI FAN CFR IN ULTIMII 10 ANI...seara faina

Nicu (8 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 22:46

@anca, Tu ce meci ai vazut? Cum a pierdut CFR clar cu Iasul cand Arlauskis le-a facut Iasului doua goluri cadou. Fara cadourile lui Arlauskis, mai ales cel de al doilea, Iasul nu ar fi batut chiar daca s-ar fi jucat mereu timp de o saptamana. Clujenii s-au batut singuri. Au crezut ca meciul e deja castigat si au jucat la trecerea timpului, ca la Rennes. Marca inregistrata Dan Petrescu. Numai ca nu au luat in calcul si cadourile lui Arlauskis.

Gorila (9 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 0:20

ptr. baietii care cred ca CFR o sa ramana cu sarmalele in gat...va propun sa tineti pumnii CAMPIOANEI in EL...cand vor iesii din competitia Europeana , si va avea D Petrescu timp sa antreneze si sa pregateasca echipa DOAR ptr. Liga 1....vai de aia ce INCEARCA sa ajunga campioana din URMA...ca DOAR ASTA FAC...pardon MAI SI CRITICA SI DAU LECTII...CIOCU MIC si MERS PE BURTA....poate intrati in PLAY OFF...apropo....CFR ARE STADION PRIVAT ...ca si Astra si Viitorul....altii depindeti de DANCILA...SI DE POLITICA....deci.... HAI MAI USOR CU CRITICA....NOI VA RESPECTAM

anca (92 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 0:53

@Nicu. Tu ai vazut alt meci pentru ca in repriza a doua CFR nu a avut nici o ocazie clara de gol. Iar Arlauskis este portarul CFR nu vreun cal troian al Iasiului. A gresit el cum insista si dl Ovidiu dar nu este vinovat Iasiul pentru asta. Cand CFR a castigat pe gafele adversarilor i-ati tratat pe Petrescu si jucatorii sai ca pe niste eroi.

Teo (35 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 0:56

Ca rapidist sunt neutru dar va spun tuturor ca daca FCSB continua sa joace ca in ultimele etape castiga campionatul cu 15 puncte avans. Poate sa se dea Bursucul, Hagi si Piturca peste cap ca tot nu ii mai ajunge nimeni pe oamenii lui Gigi Becali.

Clujcampion (18 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 8:55

@Nicu De ce te miri ca vorbeste in balarii? Nu vezi cat e de subiectiva? Mai lipsea un pic si cerea sa se joace la Cluj. Adica ti Poli Iasi anunti federatia ca nu ai stadion, adversarii isi fac rezervari si isi programeaza deplasari apoi in ultima clipa anunti ca vrei acasa, dar nu ai stadion omologat. Toti trebuie sa iti faca mofturile ca asa vrei tu. Penibil. Cat depre pacalit, da. Asta e o meteahna a cfr si nu stiu cum sa scape de ea. Joaca pana dau gol apoi o lasa moale. Si lasatul asta moale e cu 2 taisuri...

Manu (135 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 10:26

Treaba cu cadourile lui Arla nu tine. Arla a gresit grav si nu este treaba Iasului asta. Iar jocul greseala asteapta deci ziua slaba a portarului nu trebuie privita ca o scuza. Ca explicatie da.

Dorin (148 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 12:03

@Clujcampion (8 comentarii). Nu stii sau dezinformezi intentionat. Iasiul a anuntat ca vrea sa joace pe terenul ei si nu la Botosani cu 10 zile inainte de data meciului. Deci a respectat litera regulamentului. Insa liga a luat partea lui CFR ca este echipa campioana.

Clujcampion (18 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 13:43

@Dorin Iarta-ma, dar tu dezinformezi. Iasul a anuntat federatia cu 10 zile inainte, dar nu avea omologat terenul. Regulamentul spune ca pentru a se juca terenul trebuie sa fie omologat. Chestia asta se pare ca au uitat-o.

Milica (46 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 15:43

FCSB a castigat 3 meciuri si *** se si obraznicesc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

uzu (1 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 16:28

"egalizarea valorilor". cum s-au egalizat valorile ? intreb de curiozitate ca m-as astepta de la un ziarist cu experienta (chiar si fara mare talent) sa stie ce spune. au plecat jucatori de la echipe ? au mai invatat fotbal de spatamana trecuta ? au mai uitat ? cum ?

uzu (1 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 16:31

@bodan. *** e ***. nu ma faci tu pe mine prost ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (828 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 21:57

@Vi-l amintiți pe CT Popescu zicând ,,Ce v-am spus eu ? Ați văzut că așa e ?" Deci de vremurile când CT Popescu era mai sigur decât "babele pricinoase" ,de ceea ce spunea, ?

?????? (828 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 22:04

Deci , despre CT Popescu ați mai zice și că are, "îndestulătoare" ,,convingeri ferme", așa cum se mai exprima dumnalui, ?

?????? (828 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 22:43

Considerați și că și ziariști ca și CT Popescu, cu ,,convingeri ferme", ,,au contribuit substanțial", cum zicea și CT Popescu și la formarea unor personaje și precum Mitică Dragomir , zis și, "Oracolul din Bălcești", "Guru", "Mama Omida" sau cum i s-a mai zis, chiar și de către CT Popescu, ?

?????? (828 comentarii)  •  31 octombrie 2019, 1:45

@Ați remarcat că Murinho nu e ca Gheorghe Becali, ?

Comentează