Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Becali ori Vintilă?

Al 8-lea meci de Liga 1 petrecut ca antrenor al FCSB i-a adus lui Bogdan Argeș Vintilă un succes categoric, 4-0, cu Hermannstadt la Tg. Mureș.

Permalink to Becali ori Vintilă?
duminică, 27 octombrie 2019, 3:25

De altfel, șederea lui pe banca formației din Berceni a debutat tot cu un 4-0, numai că în favoarea adversarului! Pe 25 august, FSCB a pierdut categoric la Gaz Metan. Drumul dintre acești doi de 4-0 vine să ilustreze frumoasa ascensiune a roș-albaștrilor, neînvinși după Mediaș.

Sâmbătă seara, Vintilă a obținut a 6-a izbândă din 9 meciuri, trecând aici și 1-0 cu Metaloglobus din Cupă. În ultimele 7 etape de L1, FCSB a bifat 5 victorii, între care 1-0 cu Craiova și 2-1 cu Viitorul, alături de care a înregistrat egalurile cu Dinamo (1-1) și cu CFR Cluj (0-0). Bilanț remarcabil, 17 puncte din 21 posibile, argument că BAV merită laude. Bile albe. Cum am făcut-o în editorialul „Al doilea Vintilă” din 22 octombrie, nu mai repet. Iată însă că, de unde părea o variantă pasageră, încă un capriciu al patronului, Vintilă dovedește, sau măcar promite, să fie o soluție de durată. Mă rog, cât rezistă în timp deciziile lui Gigi Becali.

După un start de sezon catastrofal, FCSB a reușit acum, prima oară în cursul stagiunii, să ocupe o poziție de play-off. Și dacă nu va rămâne pe locul 5 în urma duelului direct dintre Botoșani și Astra, e greu de crezut că va coborî în play-out. Ca să cadă sub locul 6 ar însemna ca Poli Iași s-o bată luni pe CFR. Sigur că nimic nu-i imposibil în fotbal, numai că, la calculul hârtiei, campioana pornește ca favorită. Totodată, grație scorului din întâlnirea cu Hermannstadt, FCSB posedă pentru întâia dată în această ediție, altă premieră, un golaveraj pozitiv, 20-19.

Împotriva trupei preluate recent de Eugen Neagoe, care a dezamăgit crunt, nefolosindu-i la nimic posesia de 60 la sută, chiar încurcând-o, FCSB a arătat, să zic așa, mai echipă. Echilibrată, omogenă. Alcătuită logic, fără impovizațiile dictate de gusturile îndoielnice sau de interesele comerciale ale latifundiarului din Pipera, dornic mereu să vândă jucători.

Ca atare, Bălgrădean a apărut în poartă, preferat lui Vlad, Crețu fundaș dreapta, nu Manea, iar Adi Popa și Gnohere au intrat titulari. Aceștia doi au răsplătit încrederea acordată, fiecare marcând câte un gol. Cu un Fl. Coman sclipitor, autorul unei „duble” și a două assisturi (încântătoare pasa servită cu călcâiul lui Adi Popa), FCSB și-a surclasat adversarul, deși i-au lipsit suspendații Planici și Tănase, adică fundașul cel mai constant și căpitanul.

Fiind în discuție Gigi Becali, nu-i ușor de precizat cine a stabilit echipa, cine a stabilit schimbările și așa mai departe. Ieri, Dan Udrea a pus problema la fix în Gazetă. S-a întrebat dacă Becali a strâns experiență și a devenit mai realist ori, reversul medaliei, cucernicul Vintilă l-a convins pe patron că-i meseriaș și că poate avea atâta încredere în el încât să-l lase să hotărască singur ce și cum?

Personal, pe bază de intuiție, sunt tentat să înclin spre versiunea secundă. În măsura în care Becali va vorbi mai puțin la televizor, spre binele echipei, DigiSport nu-i va mai cere părerea din 5 în 5 minute după ce l-a jignit pe Dan Filoti!, iar lui Vintilă i se va permite mai des să ia decizii singur, FCSB va urca în clasament. Anticipez chiar se va implica în lupta la titlu cu șanse rezonabile. Asta deoarece, v-o spune unul care nu-i suporter al ei, are calitate. Are valoare.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

SAG (1 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:39

"FCSB a bifat 5 victorii....." ? Excelenta partida facuta de ADEVARATA Steaua Bucurest in prezenta unui stadion aproape plin de IUBITORI DE STEAUA ! Talpan cu cei cateva sute de suporteri ar trebui sa se intrebe cine este CSA, vazand cate MII de IUBITORI DE ADEVARATA STEAUA sunt in tara. Si nu doar cu cativa sustinatori din cartierul Ghencea pt o echipa infiintata in liga a 4 a ! Bravo Steaua si cat mai multe victorii spre locul 1 !

Clujeanul (92 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:44

Au luat si ei niste puncte si gata cu laudele. Ca sa ia FCSB titlul CFR Cluj ar trebui sa se retraga din campionat. Dl Ioanitoaia zice ca nu este suporterul lor dar scrie ca si cand ar fi.

gogu paleologu (16 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:44

a tremurat cu Chindia si s-a descatusat in sfarsit cu Hermanstadt, aportul lui Coman e capital, e intradevar Mbappe de Romania, asta va ajunge ca Hagi sau Mutu la echipe de mare valoare.

Craiu (67 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:46

Nu imi place Vintila si am fost sigur ca va fi dat afara dupa 2-3 meciuri. Dar ce este si nu poate fi contestat ca a schimbat atmosfera si a obtinut rezultate.

Dumi (60 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:55

Finalul face toti bani. FCSB are cel mai bun lot din tara si gasesc normal sa traga la campionat. Conditia ar fi ca Gigi Becali sa isi vada de oile si afacerile lui si sa nu se mai bage toata ziua in treburile tehnice.

geo (199 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 15:58

Stati sa mai vedem. Ziceti ca nu sinteti suporter insa actionati mai exact ca unul. V-am auzit in dialogul cu MM ca nu vorbiti de zece ani cu Gigi Becali. Va felicit pentru aceasta atitudine. Dar de scris scrieti mai des decat ar trebui

Lucian (206 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 16:00

@SAG. Prietene, ar trebui sa traduci ce ai vrut sa spui. In caz ca chiar ai vrut sa spui ceva care sa intereseze.

Ali Bec (212 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 16:19

Prietenii lui Ovidiu

Cornel (96 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 17:09

@Clujeanul. Gata sariti cu gura ca simtiti primejdia...Mai bine echipa voastra de old boys cu antrenorul vostru Dan Petrescu care isi iese din minti la fiecare doua faze. Sansa voastra la inca un campionat este egala cu a porcului de ignat.

keepcalm (74 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 17:13

Hai nea ovi, chiar nu te-ai putut abtine sa ii dedici lui jiji cateva randuri? Sau mai disputat ceva meciuri in etapa asta insa nu te-am vazut sa scriu cateva randuri despre ele. Aaaa, am inteles de ce, nu sunt de la capitala, provincia bato vina nu e interesanta, osanalele trebuiesc dedicate altcuiva ...

Mircea (663 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 17:14

Are perfecta dreptate Gheorghe Becali zis Gigi. Va lua el 100 de milioane din vanzarea lui Florinel Coman doar daca va vinde vreo 20 de d alde Coman. Omul viseaza caii verzi pe pereti.

Suporter (9 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 17:17

Nea Ovi, daca iti place atat de mult Bogdanel de ce nu iti face matale o echipa si sa il pui pe evlaviosul asta pe post de antrenor? Iar pe Tudor Pitt maestru de ceremonii care sa dea cu cadelnita in pauzele meciurilor.

Gabriel (56 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 18:24

@keepcalm. Ai multa dreptate. Directorul Gazetei trebuia sa scrie despre derbiul Sepsi-Voluntari ori despre forma excelenta in care a ajuns Craiova lui Piturca, realizatoarea unui egal glorios in marele oras Clincen. Baiete, incearca la iumor ca emisiunea ti s-ar potrivi perfect.

vlad (309 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 18:27

Este prea devreme sa anuntati cine va lua parte la lupta la titlu. Lui Becali ii va ajunge o singura infrangere ca sa il dea afara pe Vintila ca pe ultimul antrenor de la copiii si juniori.

alin (1 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 20:32

Desi stie fotbal Becali pare bulumac pentru ca nu urmareste decit profitul. El este samsar si nu patron, este bolnav dupa bani si nu tine cont de nimic ca sa obtina cat mai multi.

Leo (53 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 20:37

Si eu gandeam ca @Craiu (49 comentarii) dar sunt pe punctul de a ii da dreptate domnului Ioanitoaia. Vintila a lucrat destula vreme la Hagi si acum arata ce a invatat.

gino (513 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 22:37

Dumneata te minti singur sau numai incerci sa ne minti pe noi pentru ca Vintila nu are nici un cuvant de spus la Fecesebeaua unde hotaraste tot Gigi Becali. El face si ce lucrurile bune si cele rele.

keepcalm (74 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 2:32

@Gabriel, esti mic, copil aplaudacule daca nu ti-ai dat seama pana acuma ca liga 1 este o competitie interna destinata echipelor din romania, nu este o competitie interna destinata fcsb si viitorul. @Alin, atata de mult fotbal stie “antrenorul” incat echipa lui nu mai loc in vitrine la trofeele castigate dupa ce a iesit de la racoare, si trebuie sa iti dau dreptate, el nu tine cont de nimic si de nimeni pt a face profit. Un singur lucru nu inteleg la el, ce il impiedica sa isi ia si el o licenta in ale antrenoratului sa intre in legalitate sa stea pe banca ca nasul sau, nimeni nu mai poate zice nimic atunci, el centreaza, el da cu, capul el antreneaza, schimba jucatori etc? Se gandeste pribabil ca atunci nu mai poate arata cu degetul spre altul pentru greselile lui

anton (7 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 7:58

Ţo-aia sau Tolontan ?

Dilimache (657 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 8:39

Doamne, cum e poza aia, spne mai mult decat 1000 de cuvinte...

Andrei F (1607 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 11:41

Inca un articol tendentios...ca mai toate cand este vorba de Steaua...Daca ar citi articolul un strain de fotbalul romanesc ce ar intelege?Ca Becali este singurul din fotbalul romanesc interesat de vanzarea de jucatori cand tu jurnalistul puritan activezi la un ziar care s-a vandut recent pe banuti ...S-ar minuna cand ar citi ca ziaristul care se lauda ca a crescut generatii de jurnalisti ataca si rade de credinta unui alt om -Vintila care chiar nu a deranjat pe nimeni sau poate doar pe cei care se cred Mama Omida!!!!Si totusi in articol sa vorbesti ca Becali ar fi jignit un jurnalist cand la fiecare articol despre Becali exista aproape sigur jigniri ...???Sa citesti ca Becali prin vorbe strica echipa cand tu ca jurnalist si GSP ca ziar atacati Steaua la fiecare ocazie...????De exemplu ce o fi aia ca posesia de 60% a incurcat sau cine ia deciziile la o victorie cu 4-0 din acest articol???Doare ce se intampla acum la Steaua?Va simtiti jignit la fel ca Filoti cel cica jignit pentru ca Steaua nu are rezultate in Europa sau pentru ca Becali nu este condus de un antrenor???Ba dar de ce nu va simtiti voi jigniti si de rezultatele celorlalte echipe participante in Europa?

Cita (2118 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 11:41

Ca raspuns la intrebarea Dvs din titlu, va spun ca AMANDOI. Fac echipa foarte buna, unul cu banii si strategia, altul cu disciplina si seriozitatea in munca, asta e secretul, pentru ca baietii sunt talentati oricum, nu cumpara Steaua pe fistecine si de la fistecare.

Kunta Kinte (565 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 11:44

Bre nea Ovidiu, de data asta Becali a dat lovitura cu Vintila, vor intra pe podium - top 3 - la final de campionat la anu.

zapacitu’ (911 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 11:46

Incepe sa mi se faca frica de FCSB in lupta crancena cu Universitatea Craiova, vad ca isi revenira si astia chiar ne pot pune probleme! Ca de Hagi cu juniorii lui nu ne este frica, nici de Dan Petrescu ca e ocupat cu liga Europa si calificarea in primavara europeana deopotriva. A uitat de campionatul intern.

?????? (831 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 12:03

@Apreciați și că ,după meciul cu Dinamo, o perioadă relativ importantă, Gheorghe Hagi nu ar mai avea de ce să exprime opinii despre postul de selecționer la echipa ațională, ? Păi dacă și Dinamo , care nu a luat puncte cu multe echipe, de ceva vreme, ia puncte cu echipa lui Gheorghe Hagi, ?

MZM (390 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 12:09

Cam asa vad si eu lucrurile de la FCSB, d-le Ioanitoaia, cum le prezentati dv., cu o singura exceptie: „inceputul catastrofal” al jucatorilor lui Becali apartine unei echipe (de rezerve), care a pierdut consecutiv 5 jocuri, inclusiv acel 0-4 de la Medias, iar parcursul actual, fara infrangere (17 puncte din 21 posibile) apartine echipei de baza, care la inceputurile campionatului era ocupata cu jocurile preliminare din EL. E nevoie de aceasta precizare, pe care am observat ca nu o mentioneaza niciun ziarist (!), pentru ca altfel se creeaza impresia (falsa) ca aceeasi echipa care juca absolut catastrofal (ajunsese pe ultimul loc!) si-a revenit brusc si a devenit imbatabila!

Kunta Kinte (911 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 12:26

@MZM, o echipa buna joaca bine in toate meciurile, si intern si extern, nu se plange de "oboseala" sau de "prioritati". Un lot bun este acela in care si "rezervele" - deci cei din lina doi - pot juca la fel de bine ca si "principalii" - adica cei din linia intai, in caz ca (vezi doamne!) cei preferati ar fi "obositi" de meciuri internationale. Cam multe fite pe generatiile actuale de antrenori si jucatori, fara suparare ar trebui sa se mai uite si in ograda proprie (disciplina, seriozitate, fara nopti pierdute, antrenament constant si permanent inclusiv dupa meciurile solicitante, etc). Asa ca, cu tot respectul @MZM, nu pot sa iti dau dreptate in speta asta!

zapacitu’ (911 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 12:31

@Dilimache, lasa bre ca stim noi ca esti invidios ca n-ai scaune din lemn suflat cu aur de 24k acasa! Si nici icoane de pe Muntele Athos, acest Vatican al ortodoxiei! :) :) :)

Comentează