Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Viața după Dan Petrescu

Unii laudă egalul de joi seara din Gruia deoarece el o menține pe CFR în cursa calificării. Cu o victorie la Berna, campioana noastră va prinde primăvara europeană. Pe de altă parte, lucizi fiind, nu putem considera remiza albă cu […]

...

Și Contra e de vină!

Surprinzător, nu jucătorii furnizează astăzi principalele subiecte din fotbalul nostru. Le furnizează antrenorii. Parcă fără sfârșit, suita acestora de demisii-destituiri sugerează un bulgăre de zăpadă care a luat-o la vale și nu se mai oprește.

Primul a demisionat Bergodi, despre […]

...

I-a bătut obrazul!

În decurs de numai câteva ore, au fost demiși Ionuț Moșteanu de la FC Argeș, spaniolul Ruben de la Barrera de la Viitorul și, adevărat șoc, Dan Petrescu de la CFR Cluj, campioana en titre! Petrescu însuși a menționat că […]

...

Când fotbalul e nedrept

Veche de o săptămână, imaginea continuă să circule pe internet și să emoționeze. Ea arată un fotbalist cu fața marcată de suferință, căruia i se acordă ajutor medical în afara terenului. În spatele unei porți. Cei care-l asistă par îngrijorați […]

...

Cine-l contestă pe Maradona?!

Sigur, nu-i oprește nimeni, doar că n-au ales bine personajul și nici momentul. Totuși, florile de pe mormântul celui arătat cu degetul încă nu s-au ofilit. Pasămite, ar fi ipocrită lumea care-l plânge pe Maradona, ea ar juca un teatru […]

...

Refuzul campioanei

Într-adevăr, Liga Profesionistă de Fotbal i-a respins lui Poli Iași cererea de a disputa în Copou partida cu CFR Cluj, programată luni, 28 octombrie, în cadrul etapei 14 a Ligii 1.

Permalink to Refuzul campioanei
marți, 22 octombrie 2019, 4:04

În consecință, prietenul meu și apreciatul ziarist Ovidiu Minea și-a titrat articolul din Gazetă „Liga împotriva Iașiului”. Textul a apărut a doua zi după ce Poli a pierdut net la Botoșani, 0-3, meciul în care a figurat ca gazdă, iar învingătoarea ca oaspete! Încă un paradox din viața zbuciumată a fotbalului românesc. O altă premieră tristă.

Deoarece stadionul „Emil Alexandrescu” a intrat în reparații, urmând să i se schimbe gazonul, dar și să fie dotat cu o instalație subterană de încălzire și de drenaj, clubul ieșean a solicitat LPF permisiunea, și a primit-o îndată, de a juca 4 întâlniri la Botoșani. Asta după ce, firește, luase acceptul clubului botoșănean. Dintre ele, a patra trebuia să fie cea cu CFR din 28 octombrie.

Numai că modernizarea arenei s-a terminat mai repede, înaintea termenului asumat de constructor. Ca atare, vineri, 18 octombrie, Poli a revenit cu o adresă către Ligă, insistând ca partida cu CFR să se desfășoare totuși la Iași, nu la Botoșani. Întocmită pe 18, adresa respectivă s-a înregistrat la LPF luni, pe 21. Răspunsul la ea va fi negativ.

Conform regulamentului, schimbarea locului de disputare a oricărui meci trebuie comunicată, obligatoriu, cel mai târziu cu 10 zile înaintea programării meciului cu pricina. Altfel zis, ziua de 18 reprezenta ultimul termen legal pentru ca Poli și, ulterior, Liga să respecte normele în vigoare. Atât că pe 18 începea week-end-ul și LPF n-avea cum, concret, să dea curs intervenției grupării moldave.

Și dacă Liga ar fi lucrat sâmbătă, ea tot n-ar fi putut muta partida Poli-CFR înainte de a omologa stadionul din Copou. Altfel spus, înainte de a trimite un specialist care să se pronunțe asupra calității reparațiilor efectuate! În ce măsură ele corespund, sau nu, documentației depuse. Pentru asta, Poli avea datoria să ceară în scris verificarea și omologarea, cum stipulează regulamentul. Din neglijență, n-a trimis nici până în prezent o asemenea solicitare!

Din informațiile mele, preocupată să evite escaladarea unui conflict, LPF a căutat o soluție de compromis. În ciuda încercărilor, n-a reușit să-i convingă pe cei de la CFR să joace la Iași, nu la Botoșani. Motivând că au achitat deja un zbor charter de la Rennes (unde evoluează joi în Europa League) la Suceava și cazare la Suceava, clujenii au refuzat orice variantă în afara Botoșaniului. Tehnic, avionul putea ateriza la Iași, dar modificarea traseului ar fi presupus costuri suplimentare. Pe care CFR a refuzat să le susțină. Plus că drumul pe șosea de la Suceava la Botoșani e mai scurt cu 101 kilometri decât cel de la Suceava la Iași.

Sigur că interesul CFR era, și e, să joace la Botoșani, cu o asistență redusă, nu la Iași, în fața unui public numeros și ostil. Fiecăruia îi e mai aproape propria cămasă, dar așa e omenește și de înțeles. Campioana nu trebuie acuzată pentru asta și nici LPF, care n-a făcut jocul nimănui, ci doar a aplicat normele în vigoare. Altădată Liga a greșit, nu și acum. Iar Poli plătește, constat cu regret, prețul neglijenței sale. Al lipsei de reacție.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Marius (344 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:05

Tot fotbalul romanesc este la picioarele lui Dan Petrescu. Traiasca si la mai mare!

Iulian (185 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:08

Inteleg ca termenul de zece zile s-a respectat, nu si cel privind omologarea. Ce principiala este liga lui Guno.

Radu (174 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:14

Iasul ce vrea? A decis una si acum vrea sa o dea la intors. La cat de putin sprijin are pe plan local este candidata certa la retrogradare. Asa primar asa echipa.

nicusor (29 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:21

@Iulian. Ai uitat i de la Guno...sigur ca LPF face jocurile Clujului si nu ale Iasiului ca doar CFR este campioana si ei trebuie sa i se faca pe plac.

Andrei F (1584 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:21

Curat romaneste!!!Adica Iasul a trimis tidula pe 18 cu 10 zile inainte de data de disputare si Iasuln este vinovat ca LPF a inregistrat mai tarziu?Uite ca fotbalul se joaca mai nou pe harti si nu mai este sport!!!!!18 octombrie daca a fost vineri, zi lucratoare nu o fi culpa LPF ca nu a inregistrat cererea?Iasul daca demonstreaza ca a trimis cererea pe 18 este culpa LPF...Sau scrie undeva in Regulament ca LPF nu inregistreaza acte vinerea?

Gelu (108 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:40

@Andrei F. Iarasi nu intelegi nimic. Refuzul este dat de lipsa cererii de omologare care este obligatorie conform ROAF. Dar orice masura care nu avantajeaza epava numita fecesebeaua te deranjeaza crunt. Si mai tare vei fi deranjat in ziua in care CFR va castiga inca un titlu de campioana.

argus (91 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 17:42

I s-a nazarit Iasiului sa schimbe ceva ce singura hotarase si tot fotbalul romanesc trebuia sa se conformeze...Daca nu ai avut minte de la inceput macar nu mai fa atata zgomot.

Cita (2057 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 18:32

Corect articol! Si corecta si decizia LPF, altfel s-ar fi creat un precedent si ulterior ar fi aparut plangerile de discriminare din nu stiu ce parte lezata. Intre noi fie vorba si sa fim seriosi, dar CFR putea sa joace si la Iasi si, cu toata ostilitatea tribunelor, nu cred ca ar fi avut probleme cu Poli, ar fi batut-o oricum.

Kunta Kinte (549 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 18:34

Pai sa zica si ei, moldovenii, ca nu s-a terminat lucrarea si oricum ar fi jucat la Botosani. Oricum ei se pregatisera pentru Botosani, nu Copou. Asa vor sta mai linistiti fara divese resentimente.

zapacitu’ (861 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 18:36

Bine ca nu fuse Craiova in situatia asta, oricum noi avem stadion nou, dotat si bine intretinut, cu heatere de iarba si nocturna, si UPS, si generator.... avem de toate si ne trebuie doar sa castigam play off-ul, atat ne-a mai ramas de facut.

Flaviu (82 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 18:40

Oricum Poli este victima sigura. Si daca meciul ar avea loc in Mexic tot CFR ar castiga. Decand l-a luat antrenor pe Teja Poli si-a semnat actul de retrogradare. Nu ii mai salveaza nimeni.

Mos Martin (53 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 18:45

Nu stiu sigur cine are dreptate si nu vreau sa va contrazic. Sunt insa mie in suta convins ca regulamentele din fotbal sunt proaste si deci interpretabile. Iar liga normal sca a tinut partea cfr. Pentru ca intotdeauna in situatii litigioase cei puternici au castig de cauza.

MZM (363 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 19:07

Si eu cred ca nu trebuie acuzate nici campioana, nici LPF. Chiar daca Iasul anunta LPF mai din timp si chiar daca se omologa si terenul, refuzul clujenilor era intemeiat: au achitat deja un zbor charter de la Rennes la Suceava, au rezervat locuri la hotel etc., deci si-au facut toate calculele pe varianta Botosani, punct. Poli Iasi nu are niciun motiv sa se supere pe cineva. Si apoi, daca LPF trebuia sa menajeze pe cineva, aceea este echipa clujeana, campioana tarii, care joaca din 3 in 3 zile si trebuie ajutata, chiar cu amanarea unor jocuri.

GopoSapiens (25 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 19:16

Clujenii ar fi putut să anunțe că acceptă să nu joace la Botoșani, cu condiția să se mute la Cluj partida. Și, eventual, să ofere să plătească (parțial?) costurile de transport și cazare ale ieșenilor. Pentru ieșeni, dacă tot nu joacă acasă ce mi-e Botoșaniul, ce mi-e Clujul? Iar bătaie oricum au să ia indiferent unde joacă...

adrian (20 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 20:02

penibil...CFR are probleme cu Iasi daca joaca la Iasi sau la Botosani sau in Alaska...ce treaba are CFR in speta asta ?....care ii ideea articolului defapt ?....jenant...

Dacia (2 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 20:29

Incredibil.Daca era fcsb in aceasta discutie si nu CFR, nici nu stiai de aceasta speta.

Marcus (273 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 21:20

@adrian. Da, mare echipa Cfr doar ca ii este frica sa joace la Iasi si trage in disperare sa joace la Botosani cu putina lume in tribuna. Ai dreptate este jenanta aceasta atitudine pentru o echipa campioana fie si dintr-o tara bananiera.

miron (15 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 22:59

Inca un serviciu facut lui *** Cluj ca sa-si aduca aminte cand va lua cu forcepsul titlul de campioana si va rasplati si Gazeta. Tot timpul o mana spala pe alta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (248 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 23:05

Tam tam degeaba. Deoarece CFR Cluj va castiga meciul cu Poli Iasi si daca acesta s-ar juca in Patagonia sau la Polul Nord. Este prea mare diferenta intre cele doua evhipe.

?????? (831 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 0:20

Vă amintiți totuși domnule Ioanițoaia că și Mihai Stoichiță ,de la Comitetul Tehnic al FRF, folosea în emisiunile dumneavoastră "calificativul" "coțcari" ,pentru a pune în evidență ,,unele aptitudini" ale unor persoane ,,ce se aflau în fenomenul fotbalistic" din acea vreme, pentru a folosi din exprimările domnului Mihai Stoichiță, când dumneavoastră îl invitați la emisiunile pe care le realizați, pentru a se ,,exprima", când îi dădeați voie, dumneavoastră și ceilalți invitați, să se exprime, ?

Clucampion (11 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 5:55

@andrei f. Ca de obicei tu pricepi ca satapan-tu becali in ura ta patologica fata de cfr. Ma minte de bip bip... tu nu ai priceput ca ametitii nu au omologat stadionul? Ca au uitat?

Ilidan (3 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 8:57

Daca era vb de FRF... Jos Burleanu. E insa vorba de lpf, de amicul Gino iar un ziarist echidistant si corect ca mesteru Ovi isi respecta meseria. Pe cand o emisiune cu Gino, sa il perii?

Dilimache (610 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 9:46

Off topic - ce se intampla cu site-ul asta, de ce se incarca atat de greu?

petrucj (61 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 10:45

@marcus. Adica faptul ca CFR si-a facut un program ar trebui sa nu conteze. Conteaza faptul ca Iasul vrea cum necum sa joace acasa, pe un gazon neomologat. Oamenii astia si-au rezervat avion, probabil ca si hotelul si programul e facut din timp. Si daca gazonul nu ar fi omologat dar LPF isi dadea acordul? Iar mai apoi trebuiau sa mute din nou meciul. Ce faceam? Ne plimbam ca asa ii vine lui Poli Iasi. Cat despre moralitate hai sa vedem daca situatia era invers ai impresia ca marinimoasa echipa moldava ar fi acceptat schimbarea in ultimul moment?

Andrei F (1584 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 11:13

@Gelu (75 comentarii) • 22 octombrie 2019, 17:40@Clucampion (9 comentarii) • 23 octombrie 2019, 5:55 Sunteti grobieni pentru nimic!!!!Jurnalistul spune ca Iasul trebuia sa trimita hartie cu 10 zile inaintea meciului lucru facut de Iasi!!!!Ca Liga a primit hartia pe 18 si a inregistrat-o pe alta data este treaba si vina ei!18 este vinerea si vinerea inca este zi lucratoare!!!Asta era pe Regulament!!!Ca Iasul nu are omologarea la teren jurnalistul nu ne spune ca ar fi un termen si ma gandesc totusi ca omologarea nu este la fel de grea de obtinut ca trimiterea rachetelor in Cosmos!!!Pe chestia ca Steaua ar avea ceva de castigat ...ramane sa-mi spuneti voi ce.Si CFR si Iasul se afla in clasament deasupra Stelei!!!Sau strapunsi de ura nu stiati?Ca CFR ar fi cumparat bilete pentru Botosani....asta este strict problema lor!Puteau sa cumpere bilete si pentru Chisinau...pe cine intereseaza?

?????? (831 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 14:20

@Remarcați și faptul că același Stoichiță zicea, la emisiunile realizatorului Ioanițoaia, la care "s-a realizat" și Stoichiță cu funcție la Comitetul Tehnic de la FRF, că ,,fotbalul nu este pentru academicieni", deși, același Mihai Stoichiță solicita ,,egalitate de șanse" , ,,și pentru căței", vorbind și despre ,,stoicism", ?

?????? (831 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 15:10

Mihai Stoichiță, ,,Seneca, Epictet, Marc Aureliu. Stoa târzie sau „romană” . Perioada mijlocie (200-50 a.Chr.): Panaitios din Rodos, Antipatros din Tars, Poseidonios din Apameia - învățătorul lui Cicero - , Diogene din Babilon. Uneori, în această perioadă este încadrat și Cicero, ale cărui opere conțin multe învățături stoice; el era însă mai degrabă un eclectic, adept al „Noii Academii”." Stoicism De la Wikipedia, enciclopedia liberă ?

?????? (831 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 15:16

Sau cum mai zice Mihai Stoichiță, ,,călare pe bălana și întreabă de bălana", ?

?????? (831 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 15:24

Opinați că Mihai Stoichiță intenționează "să îi pregătească" ,pe spectatorii de fotbal, și în, "stoicismul timpuriu", ?

Comentează