Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Aceeași campioană

Într-adevăr, timp de 45 de minute, formația din Gruia n-a mișcat în front. Dominată copios, împinsă în propria jumătate de teren, a scăpat fără gol ca prin urechile acului. La cele mai mari ocazii ale gazdelor, Cr. Manea a salvat […]

...

Răzbunarea

Printre alte argumente, contestatarii invocă faptul că sala de pe Bistrița, în care ultima competiție de anvergură a avut loc în 1991, e depășită. Nu întrunește condițiile cerute de performanță. De pildă, pista de alergare e veche și, formularea unui […]

...

Am ținut cu Dinamo!

Asta deoarece la partida respectivă am avut aceeași atitudine. Visând că această echipă năpăstuită, aproape în sapă de lemn, va încerca să iasă la lumină. Spre lauda ei, a încercat, dar a și reușit.

În ciuda abandonurilor din ultimul timp […]

...

Două palme

Prima lovitură a încasat-o de la Florin Tănase în clipa în care acesta, căpitanul echipei și unul dintre cei mai vechi oameni din lot (venit odată cu Ov. Popescu și cu Man în 2016), a refuzat prelungirea contractului cu 2 […]

...

O tăcere acuzatoare

S-a adresat unui prieten, cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu, iar acesta l-a pus în legătură cu șefii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. Cu al cărui manager, dr. Emilian Imbri, Olăroiu a convenit ca unul dintre restaurantele lui (din […]

...

Al doilea Vintilă

La un moment dat în coada ierarhiei, FCSB și Dinamo au tot urcat și au ajuns în buza play-off-ului. În special datorită clasamentului pe ultimele 7 etape, întocmit de Liviu Manolache, unul alcătuit de la numirea lui Vintilă pe banca roș-albaștrilor.

Permalink to Al doilea Vintilă
luni, 21 octombrie 2019, 2:59

Cu 14 puncte fiecare, cele două ocupă ex-aequo locurile 1 și 2. Dinamo e lider datorită golaverajului: 12-6 comparativ cu 9-7. Pentru amatorii de statistică, le succed CFR, Viitorul și Craiova (câte 13 puncte), Chindia și Astra (câte 11). Putem vorbi deci despre o revenire a granzilor, menită să bucure. În ideea că reîntoarcerea lor printre protagoniste trebuie privită ca un plus pentru conținutul întrecerii.

Aparent, deoarece a câștigat doar cu 2-1, ba și după ce Chindia a deschis scorul, FCSB ar fi bătut cu emoții. Numai aparent. În realitate, ea a dominat autoritar și a învins clar. Sportiv, a admis-o însuși Viorel Moldovan când a declarat „Nu meritam mai mult” și „Ne-am arătat limitele, n-am avut personalitate”. Just. După un șir de evoluții remarcabile, Chindia n-a mai fost echipa încrâncenată, metodică, agresivă. Din contră, s-a predat ușor.

Oricum, Moldovan e de felicitat pentru că a reușit, prin organizare, prin seriozitate, prin efort, să-și scoată fotbaliștii din anonimat și să-i determine să-și depășească condiția. Tocmai pentru că majoritatea jucătorilor Chindiei, să mă ierte, n-au față de primul eșalon, s-ar cuveni ca ei să rămână cu picioarele pe pământ. Să fie conștienți că-și pot propune numai evitarea retrogradării. Altfel, emoționează atașamentul celor 7-8.000 de suporteri care obișnuiesc să vină de la Târgoviște la Ploiești, 50 de kilometri, ca să-i susțină pe Martac et Comp. Frumos, dar fidelitatea acestora nu le sporește valoarea celor de pe gazon.

La rându-i, FCSB s-a trezit condusă prin golul înscris de D. Florea cu largul concurs al „centralului” Ionuț Coza și al asistentului Ciprian Danșa. Niciunul dintre aceștia n-a sesizat, deși era evident, că înainte de a-i pasa lui Neguț, autorul centrării pentru „capul” lui D. Florea, Dumiter a comis fault la I. Cristea („talpă”), dar și henț! S-a folosit de mână.

Arbitrul din Cernica, mai degrabă într-o zi proastă decât din rea-intenție, a mai nedreptățit-o pe FCSB și atunci când, la 0-1, n-a dictat 11 metri în faza în care, ieșit imprudent din poartă, Aioani a ratat mingea, nu și capul lui Cristea, penalty indiscutabil! La fel de limpede ca și faultul nesancționat al lui Planici la același D. Florea, de galben, dar petrecut în afara careului.

Surprinzător, Vintilă a refuzat să dezvolte subiectul: „Nu comentez arbitrajul. Dacă au existat greșeli, jucătorii se vor ascunde după ele și nu vreau să le ofer ocazia”. O atitudine care-l pune pe controversatul tehnician al vicecampioanei, socotit portavocea patronului, într-o lumină favorabilă. Dincolo de ridicola poveste cu tămâia din vestiar și de neinspirata trimitere la Maradona, care avea 1,65 m, nu 1,50!, Vintilă încearcă să schimbe părerea pe care ne-am format-o despre el. Ne îndeamnă să nu-l mai considerăm un simplu executant. Un personaj șters, cu rol decorativ.

Sigur că el nu mișcă înaintea lui Gigi Becali. Se supune pentru că altminteri știe că-l așteaptă ușa. Poate că începe să reprezinte însă mai mult decât un tip evlavios și ascultător, de vreme ce, instalat pe 25 august, a pierdut urât primul meci, 0-4 la Mediaș, dar atât, niciunul din celelalte 7! Incluzând aici și victoria din Cupă cu Metaloglobus, toate în ciuda avalanșei de accidentări și de suspendări. Am impresia, sper că nu mă înșel, că antrenorul a adus calm în vestiar și echilibru pe teren. Că există, iată, și un al doilea Vintilă, mai puțin cunoscut.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Vlad (309 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 15:11

Cam asa este. Ne-am deprins noi sa facem misto de altii dar pe noi nu ne vedem ca avem nasurile prea lungi.

Radu (176 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 15:15

Se putea sa nu sara maestrul de partea oierului...Fratii de cruce...

alin (617 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 15:23

Va dau partial dreptate ca noi am exagerat consideri du-l pe Vintila un soi de argat sau baiat de mingi. Cred ca stie mai mult decit sa il ia cu binisorul pe Gigi si sa dea cu tamiie in vestiar. A lucrat vreme de citiva ani cu Hagi si cred ca s-a prins ceva meserie de el.

argus (99 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 15:26

Foarte dur cu Chindia insa am mai citit la dv in gazeta ca echipa este de liga secunda si ar trebui sa retrogradeze. Poate stiti si cine ia campionatul sa nu mai pierdem vremea uitandu-ne la neciuri ca niste fraieri.

Doryn (161 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 16:08

Urmeaza al treilea Vintila apoi al patrulea si asa mai departe. Problema este pana cand si cine urmeaza dupa Vintila.

Andrei F (1584 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 16:27

Desigur,arbitrii gresesc cu intentie numai cand o fac pentru Steaua!!!Am ras cu pofta...Multumesc!

Cita (2079 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 16:54

Dupa cum e scris si in articol, revenirea FCSB (cu Vintila) si a Dinamo in carti in Liga I va fi benefica pentru revitalizarea competitiei, incat cel putin 5 din 12 echipe vor avea meciuri foarte interesante intre ele. Multumim pentru evidentierea acestei cresteri a fostilor doi mari ai Bucurestiului. Va fi astfel mai interesant sa-i vedem la lucru cu Cluj-Napoca, Constanta-Ovidiu si Craiova cel putin.

Paul (24 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 17:21

ultimul Vintilă va fi dat afară...

Dragos (250 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 17:23

@Andrei F. Iar ai ras ca proasta in targ...Daca ai stii sa citesti printre randuri te-ai fi prins ca dl Ovidiu vrea sa spuna elegant ca il considera un arbitru slab pe Coza si nu unul smecherit cum este cazul altora. Nuantele insa nu sunt pentru din astia ca tine cu capul in piuneze.

Clujeanul (87 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 17:26

@Andrei F. Si ce ar fi trebuit sa faca dl Ioanitoaia decat sa scrie ca arbitrul a nedreptatit-o pe fata pe fecesebeaua? Sa ceara sa fie trimis in Siberia sau sa fie pus la zid si impuscat? Voi *** nu sunteti in firea voastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grig (103 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 17:54

Miticii astia care mai tin cu turma lui Becali sunt deranjati si cand ii lauda presa...eu stiu ce i-ar multumi. frf, gsp sau orice alt for sa decida ca turma a fost desemnata campioana tarii. numai ca asta se va intampla la anu si la multi ani.

Misu (229 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 19:27

Cred ca Vintila zice ca Becali si face ca el. Dar avem dovada ca subiectul FCSB nu mai vinde ca inainte. Asa se explica de ce numarul postarilor este foarte restrans.

Cernica (1 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 19:33

Este si parerea mea ca vecinul meu Coza nu are multa treaba cu arbitrajul. Toti sefii arbitrajului au tras de el insa degeaba. Omul nu este hot dar este nepriceput si cedeaza la tensiune. Se pierde usor cu firea.

Milica (53 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 22:12

Nu este cu scandal, nu este nici cu avalansa de commenturi si de injuraturi. Dar noua ne pasa de fotbal de nu mai putem. Ne pasa de nationala doar ca sa cerem demisia selectionerului indiferent cine este el.

Bazil (76 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 22:15

Numai faul si hent au fost inainte de golul Chindiei.... Daca era invers nu ati fi suflat un cuvintel ca doar sangele apa nu se face. Dreptate aveti insa cand scrieti ca FCSB a castigat pe merit.

dan (146 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 8:13

"Sigur că el nu mișcă înaintea lui Gigi Becali." Am mari dubii ca o asemenea afirmatie isi poate avea locul intr-un articol "sportiv"

Lucian (206 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 8:35

Prestatia lamentabila a brigazii lui Coja reprezinta o alta dovada ca arbitrii nostri sunt in criza de valoare si de pregatire. Burleanu nu se pricepe dar nici nu este interesat sa schimbe lucrurile in bine. Ii convine ca arbitrajul sa creeze mari probleme ca sa mai uite opinia publica de federatie si de gafele ei.

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 10:10

@Apreciați că miliardul lui Țiriac , care s-a îmbogățit anunțând dezastrul sportului românesc deși a fost președinte și pe la COSR și pe la FRF, ar trebui confiscat și împărțit federațiilor sportive, ?

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 10:28

@Cum ați comenta și despre faptul că moștenitorul lui Broz Tito din fotbalul românesc, , tovarășul "colonel" Cornel Dinu, după cum s-a recomandat, ar considera că fotbalul românesc este proprietatea lui , a lui Stoichiță, Țicleanu și Dumitriu, ? Mai remarcați și faptul că a mai jucat și "la deposedare", ca "mijlocaș, fundaș", ?

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 10:43

Corectură, Deci Țiriac a fost președinte la COSR și încă este la FRT, ?

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 10:49

@Probabil că Țiriac nu a solicitat și acceptat funcția de la FRT pentru a anunța că și ,,tenisul dispare", după ce a făcut aceleași anunțuri ca preșdinte la COSR, despre gimnastică, și mai dorește să rămână și cu miliardul pe care l-a adunat după anunțuri cum sunt cele pe care le-a făcut, ?

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 11:06

@Remarcați deci că și industria comunistă a fost și nu mai este, și sportul românesc de performanță a fost și nu mai este după cum chiar Ion Țiriac a anunțat și anunță ca președinte pe la COSR și FRT , deci este ceva firesc ca și Ion Țiriac să rămână fără miliardul de euro pe care l-ar avea, ?

?????? (831 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 11:17

@Considerați că Țiriac amintește oarecum și de Emanoil Gojdu, ?

Andrei F (1584 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 11:23

@Dragos Cand arbitrul slab sau bun judeca fazele in maniera diferita inseamna altceva!!!Pai cum la faza cu Morutan care lovaste mingea cu mana a fluierat si la faza dambovitenilor nu ?Cum la toti stelistii care au lovit cu mana in saritura a stiut sa dea galben dar la faza cu Pantaru lovit nu a dat nimic?Si tu ai vazut ca numai Pantaru a comentat la arbitru?Daca arbitrul era slab arbitra la fel de slab ambele echipe...Jurnalistul de fata mereu a gasit ceva care a disculpat arbitrii cand au gresit contra Stelei...Sunt atatea exemple...Si sunt nenumarate exemple cand arbitrii erau facuti ros-albastrii cand au gresit mai putin pentru Steaua...Si vezi ca pot sa vorbesc si eu la fel de grosier...@Clujeanul Jurnalistul putea sa nu ne spuna ca toate greselile care din intamplare!!! toate au fost intr-o singura directie a gresit deoarece a fost slab...Iti aduci aminte ca acest jurnalist sa puna problema in aceasta maniera cand era vorba de CFR...?Cum naiba de nu se gaseste un arbitru la fel de slab si pentru CFR ...?----Recent GSP ne spunea ca Becali nu ar mai fi certat cu Burleanu si ca asta ar fi dat asigurari ca Steaua nu este vanata...Se vede...

MZM (376 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 15:45

Inca o brigada de arbitri care da stelistilor la gioale! Nici centralul si nici tusierul (care era la 2-3 metri de faza!) nu au sanctionat cele doua infractiuni comise, in aceeasi faza, de catre un jucator al Chindiei, infractiuni care, daca ar fi fost sanctionate, nu se mai inscria golul in poarta Stelei. Domnul Ioanitoaia spune ca cei doi „n-au sesizat” („talpa” si hentul), desi infractiunile erau evidente. Păi dacă erau evidente si nu le-au sanctionat inseamna ca au facut-o intentionat, alta concluzie nu exista! Daca ar fi fost invers si arbitrii i-ar fi protejat pe cei de la Steaua, atunci ar fi fost clar pentru toata lumea ca... Gigi i-a cumparat pe cei doi!! Si, ne mai facem ca dorim VAR!? Var pentru arbitrii din Liga 1? Sa fim seriosi. Ei vor consulta VAR-ul si vor da sanctiunea pe care „o vrea muschii lor”! A, daca VAR-ul ar da si decizia, cum face la tenis sistemul hawk-eye (in, out), atunci ar fi util, altfel n-are rost sa cheltuim banii, arbitrii nosti, romanii nostri verzi, vor face din VAR... VAX!

Comentează